2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(七)Unit 3 Family matters(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业七Unit Family matters含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业 Unit matters
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(七).单词拼写根据所给汉语意思或首字母提示写出下列单词。1The path serves as an approach to the boat house.2Before you do these sports,make sure they suit(适合)you.3They knew that the difference was going on,but they chose to ignore it.4He walked out of the court(法庭)arm in arm with his wife.5We understand that shes in the
2、studio recording her second album.6He was probably the greatest writer of his generation(一代).7His wife hung a beautiful curtain(窗帘)over the window.8Vera is studying law because she wants to become a lawyer.9Students have the option(选择)of studying abroad in their second year.10She is now working on a
3、 career as a fashion designer.阅读理解A(2021天津南开中学高一期中改编)Grandparents Answer a CallAs a thirdgeneration native of Brownsville,Texas,Mildred Garza never planned to move away.Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children,she politely refused.Only after a year
4、of friendly discussion did Ms.Garza finally say yes.That was four years ago.Today all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult c
5、hildren and grandchildren.Yet there is evidence suggesting that the trend is growing.Even the former President Obamas motherinlaw,Marian Robinson,has agreed to leave Chicago to help care for her granddaughters.According to a study by ,83 percent of the people said Mrs.Robinsons decision will influen
6、ce grandparents in the American family.Twothirds believe more families will follow the example of Obamas family.“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own,” says Christine Crosby,publisher of Grand,a magazine fo
7、r grandparents.“We now realize how important family is and how important it is to be near them,especially when youre raising children.”Moving is not for everyone.Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices,but sometimes it is wiser to say no a
8、nd visit frequently instead.Having your grandchildren far away is hard,especially knowing your adult child is struggling,but giving up the life you know may be harder.【语篇解读】本文是一篇议论文。论述了现在祖辈和孙辈住在一起有利有弊,应该由每个人自己做出决定。1Why was Garzas move a success?AIt strengthened her family ties.BIt improved her livin
9、g conditions.CIt enabled her to make more friends.DIt helped her know more new places.A细节理解题。根据第一段中.giving them a closer relationship.可知,Garza搬去和晚辈同住后,他们的关系更亲密了,这与A项“这加强了她的家庭关系”相吻合。2What was the reaction of the public to Mrs.Robinsons decision?A17% expressed their support for it.BFew people responde
10、d sympathetically.C83% believed it had a bad influence.DThe majority thought it was a trend.D推理判断题。根据第二段最后一句可知,三分之二的人认为更多的家庭将效仿奥巴马的家庭,由此可知它将成为一种趋势,故选D。3What did Crosby say about people in the 1960s?AThey were unsure of themselves.BThey were eager to raise more children.CThey wanted to live away from
11、 their parents.DThey had little respect for their grandparents.C细节理解题。根据第三段可知,在20世纪60年代,人们都有点儿狂野,但不能够很远或很快地远离家庭以证明自己可以独立,这与C项“他们想远离父母生活”相吻合。4What does the author suggest grandparents do in the last paragraph?AMake decisions in the best interests of their own.BAsk their children to pay more visits to
12、 them.CSacrifice for their struggling children.DGet to know themselves better.A推理判断题。根据最后一段首句以及.it is wiser to say no and visit frequently instead.可知,作者建议(外)祖父(母)从自己的利益出发,做出决定,A项的表述与此相吻合。B(2021福建三明一中高一期中)An 80yearold man was sitting on the sofa in his house chatting with his 45yearold son.Suddenly a
13、 crow(乌鸦)landed on their window.The father asked his son,“What is this?”The son replied,“It is a crow.”After a few minutes,the father asked his son for the second time,“What is this?”The son said,“Father,I told you just now.Its a crow.”After a little while,the father asked his son the same question
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385534.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文课件-《语文乐园(四)》 鄂教版 (共14张PPT).ppt
