2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业(十二)UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时分层作业十二UNIT HISTORY AND TRADITIONS含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 分层 作业
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(十二).阅读理解AMary Anning was an English fossil(化石) collector,dealer and paleontologist(古生物学家)Her fossilhunting helped change the way people thought about the world.Mary was born into a poor family in England on May 21,1799.She lived in the seaside town of Lyme Regis,in Dorset.The family had nine
2、children.Only Mary and her brother Joseph grew up.Marys father took his children along the beach.They picked up shells and stones to sell to visitors.Mary did not go to school much.Her family was too poor.And schools did not teach children about fossils.Mary could read and write.She taught herself.S
3、he learned about rocks and how bodies are made.In 1811 when Mary and Joseph were hunting fossils,Joseph saw a bone sticking out of the rock.Mary had a hammer to chip away at the rock.Very carefully she uncovered it.She found the first complete fossil of the ichthyosaur(鱼龙)Since then,Mary became craz
4、y about fossil hunting.She liked to hunt on the beach after a storm.The wind,rain and waves made the rocks crumbleIt was easy to spot fossils.Most days Mary went fossil hunting with her dog,Tray.Rich friends helped Mary by selling fossils for her.They sent her money.Scientists wrote letters and came
5、 to see her.One good friend was William Buckland,a professor at Oxford University.Mary also opened a shop to sell fossils,stones and shells.She chatted with visitors.Mary Anning died in 1847.How evolution(进化) works was explained by Charles Darwin not long after Marys death.Her fossils had helped sci
6、entists understand how things began.【语篇解读】本文为一篇记叙文。文章讲述了Mary Anning的生平事迹。Mary是英国化石收藏家、经销商和古生物学家,她的化石搜寻帮助改变了人们思考世界的方式。1Why did Marys father take his children along the beach?ATo enjoy life.BTo make a living.CTo look for fossils.DTo teach them about fossils.B细节理解题。根据第二段首句“Mary was born into a poor fam
7、ily in England on May 21,1799.”和第五、六句“Marys father took his children along the beach.They picked up shells and stones to sell to visitors.”可知,Mary家境贫寒,父亲带着孩子们沿海滩捡贝壳和石头卖给游客,以维持生计。2What can we learn about Mary?AHer father was a paleontologist.BHer father educated her at home.CShe had nine brothers and
8、 sisters in all.DShe might be popular at that time.D推理判断题。根据第四段首句“Since then,Mary became crazy about fossil hunting.”和第五段前三句“Rich friends helped Mary by selling fossils for her.They sent her money.Scientists wrote letters and came to see her.”以及第五句“Mary also opened a shop to sell fossils,stones and
9、shells.”等可知,自从发现了鱼龙化石,Mary就迷上了化石,有钱的朋友帮她卖化石,科学家们写信并来看她,她还开了一家商店卖化石、石头和贝壳,因此推断那时候她很受欢迎。3Who was the first one to catch sight of the rock containing the first complete ichthyosaur fossil?ACharles Darwin.BMarys dog.CJoseph.DMary.C细节理解题。根据第三段首句“In 1811 when Mary and Joseph were hunting fossils,Joseph sa
10、w a bone sticking out of the rock.”可知,Joseph首先看到了鱼龙化石。4What does the underlined word“crumble”in the fourth paragraph mean?ABreak.BShake.CFloat.DDive.A词义猜测题。根据第四段第二、三、四句“She liked to hunt on the beach after a storm.The wind,rain and waves made the rocks crumble.It was easy to spot fossils.”可知,她喜欢在暴风雨
11、后到海滩上搜寻化石,因为风、雨和海浪会使岩石崩裂,从而发现化石更容易。BThe words “England” and “English” are perhaps the two most misused words in the English language.The British themselves often say England and English when they really mean Britain and British.Whats the difference,you may ask.To understand the question we have to k
12、now something about the history of the country and its people.We all know that Britain is an island country separated from the European continent by the English Channel.Actually there are two main islands.The larger one is called Britain,or Great Britain,and the smaller one is called Ireland,and the
13、se two,together with many small islands make up what is called the British Isles.The British Isles is a geographical term.It is not the name of any country.At present it is made up of two countries,the larger of which is the one we very often inaccurately call England.The full official name is the U
14、nited Kingdom of Great Britain and Northern Ireland,but people call it Britain or Great Britain for that.It consists of England,Scotland,Wales and a small part of Irelandthe northeastern part.People still tend to call Britain England not only because England is the largest in area and the most popul
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385589.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
