2021-2022学年新教材高中英语 课时评价六 Unit 1 Teenage Life Reading for Writing(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时评价六 Unit Teenage Life Reading for Writing含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时
- 资源描述:
-
1、六Unit 1Reading for Writing. 单词拼写1. In recent years, trampolining (蹦床) has become a new craze(狂热) among Chinese youths(青年人). 2. A group of young people came out bravely and fought hard for everyones survival (生存). 3. These students failed to graduate because of their bad behaviour(行为). 4. Adults(成年人)
2、 who have a sense of humor live longer than those who dont find life funny. 5. Recently, I am addicted(上瘾的)to the cosplay shows. 6. From then on, the pair travelled to 29 National Parks in total, and had many adventures(冒险) along the way. 7. The professor is one of the worlds leading experts(专家) in
3、literature. 8. My aim in life is to save the environment for future generations(一代). . 单句语法填空1. Students should be encouraged to develop good habits and better behave themselves(they). 2. Addicted(addict) to surfing the Internet, many kids have lost interest in study. 3. With his attention focused(f
4、ocus) on his homework, he forgot all about what I had told him. 4. Thousands of people are attracted(attract) to go on holiday there every year. 5. We briefly found our own youth(young)again. 6. Life is too short to waste (waste) on a job you hate. 7. Its not only for young people but also for adult
5、s(adult). 8. My people have lived here for generations(generate). . 完成句子1. Just be confident and practice hard and youll be/become an expert in Chinese calligraphy. 要有自信, 努力练习, 你将在中国书法方面变成一个专家。2. This kind of skill is passed down from generation to generation or taught to those crazy about the craft
6、. 这种技术一代代传下来或者被教授给那些痴迷于这项手艺的人。3. As a student, I hope that the young can focus more attention on practicing what they learn. 作为一名学生, 我希望年轻人能够把更多的注意力集中在练习他们所学的东西上。4. Why not give students a chance to find out and correct their mistakes themselves? 为什么不给学生们一个机会自己找出并改正他们的错误呢? 5. The newly-built stadium
7、 is large enough, which makes it possible for us to join in various activities. 新建的体育馆足够大, 这使我们有可能参加各种各样的活动。. 阅读理解A(2021大理高一检测)A study of 3, 884 students from primary schools to colleges found that examinations made 83. 1 percent of primary students anxious, and more than 40 percent of high school c
8、hildren were out of sorts (身体不适)because of stress and anxiety. Moreover, 75 percent of the high school respondents admitted that they had problems talking to their parents and more than 55 percent of them found it hard to associate with other people, according to the study. It is not difficult to co
9、nclude that our children are not happy. Todays kids are coming home from school weighed down with backpacks full of books and worksheets. They are spending hours at desk at night, seldom going outside to play and getting to bed late. How can this be a good thing? Homework is eating away childrens ti
10、me to play freely with neighborhood kidsand more importantly, their time to sleep. Homework can enrich the education process. But like all things, too much of it may dampen(减 少)a students enthusiasm for learning. To raise cheerful, contented and well-mannered children, parents need to put in a lot o
11、f time and effort. Their eyes should go beyond their childrens preparations for tests. Children need a break too. So let them be in control of parts of the day. 【文章大意】文章介绍了小学生和高中生的压力很大, 产生的原因在于青少年的学习负担过于繁重, 由此作者向家长们提出呼吁, 请给学生们一些自由的时间去放松一下。1. What does the passage mainly talk about? A. High school st
12、udents suffer more than primary school students. B. Most of the students have no problem talking to their parents. C. The teenagers suffer from heavy workload. D. The students are not happy at home. 【解析】选C。主旨大意题。根据第一、二段中的数据83. 1%、40%、75%、55%可知, 小学生和高中生的压力很大; 从第四段可知, 孩子们放学回家, 书包里装满书和资料。晚上在书桌前学习几个小时,
13、很少出门玩耍并且很晚才上床睡觉。这是由现象分析原因, 看得出小学生和高中生的压力很大的原因在于青少年的学习负担过于繁重, 故选C。2. According to the text, what do the children have to do with too much homework? A. They have to take their backpacks. B. They have to stay up late. C. They have to eat more. D. They have more time to play outdoors. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段
14、最后一句可知, 他们晚上在书桌前学习几个小时, 很少出门玩耍并且很晚才上床睡觉。可推知, 孩子们必须熬夜做过多的家庭作业。故选B。3. What does the author suggest the parents do? A. They should spend more time with their children. B. They need to ask their children to work hard. C. They should not care about their childrens test results. D. They need to give child
15、ren more free time. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段可知, 作者建议父母需要给孩子更多的空闲时间以使他们得到放松。故选D。4. What is the authors attitude toward giving children too much homework? A. Negative. B. Supportive. C. Unconcerned. D. Uncertain. 【解析】选A。推理判断题。根据第五段“这怎么可能是一件好事? ”和第七段太多作业可能会削弱一个学生的学习热情。可推知, 作者对于给孩子太多家庭作业这件事持否定态度。negative否定的;
16、 supportive支持的; unconcerned不关心的; uncertain不确定的。故选A。BThe words “protect animals” appear everywhere in books and on screens, because some animals are even in danger of dying out. But sometimes the reality can be a little different from what people read or watch. About 300 black bears were killed in Fl
17、orida, the US, in October, 2015. Its been the first bear hunt in the state since 1994. Local officers explained that the black bear population had grown to 3, 500 and become a menace to local people. In the past two years, bears have hurt at least four people in Florida. Months ago, the Swiss govern
18、ment allowed locals to kill a wolf. This was because the wolf killed 38 sheep, and it was a great loss to some local farmers. Days ago in China, three old men were caught by the police for killing a serow (鬣羚), a kind of protected animal. They said they killed the animal because it ate the plants th
19、ey grew. However, these stories dont always mean that animal protection stops because of human interests especially when it is related to economic development. A man named Zhou Weisen set up a wild animal base in Guilin, Guangxi. He saved over 170 tigers and about 300 bears. His base also offered jo
20、bs to local people. “There may never be a standard answer to the question of whether we should give more attention to the environment or human development, ” said Robert May, a British expert at Oxford University. “But we shouldnt push either one to the side, as the future is uncertain. ”【文章大意】这是一篇说
21、明文。文章主要介绍了世界范围内动物保护的现状。5. In October, 2015, Florida held its first bear hunt after about . A. five yearsB. ten yearsC. fourteen yearsD. twenty-one years【解析】选D。细节理解题。根据第二段About 300 black bears. . . since 1994. 可知, 2015-1994=21, 故选D。6. What does the underlined word “menace” in the second paragraph mea
22、n? A. Danger. B. Chance. C. Benefit. D. Treasure. 【解析】选A。词义猜测题。根据第二段画线词下句In the past two years. . . in Florida. 可知在过去的两年, 佛罗里达州至少有四人被熊所伤。可推知, 当地官员解释黑熊的数量已经增长至3 500只, 并且对当地人构成一种威胁。由此推断出 “menace”的意思是“威胁, 危险”。danger危险; chance机会; benefit好处; treasure财宝。故选A。7. What does the author intend to tell us by men
23、tioning Zhou Weisens story? A. Protecting animals needs hard work. B. Zhou was good at feeding wild animals. C. Zhou had a good relationship with local people. D. Protecting animals can bring economic development. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段However, these stories. . . development. 以及His base also offered job
24、s to local people. 可知作者想通过周伟森的故事告诉我们, 保护动物可以带来经济发展, 故选D。8. Which of the following statements might Robert May agree with? A. Human development should be considered first. B. We should pay more attention to animal protection. C. We should consider both the environment and human interests. D. Its diff
25、icult to find proper ways to solve environmental problems. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段Robert May说的话可知, 他认为“应该更多地关注环境, 还是更多地关注人类发展, 这个问题没有标准的答案。但是我们不应该偏重任何一方, 因为未来是未知的。”可推知Robert May可能会同意环境与人类发展并重的观点, 故选C。C(2021宜宾高一检测)Today in the UK teenagers are allowed to work from the age of 13, and many do take up part-
26、time jobs. Its a taste of independence and sometimes a useful thing to put on their CV(简历). Teenagers agree that it teaches valuable lessons about working with adults and also about managing their money. Some research has shown that not taking part-time job could be detrimental to a person later on.
27、 A 2015 study by the UK Commission on Employment and Skills found that not taking part-time work at school age had been blamed by employers organizations for young adults being ill-prepared for full-time employment. However, recent studies have still shown that the number of schoolchildren in the UK
28、 with a part-time job has fallen by a fifth in the past five years. So, does this mean that British teenagers are now more afraid of hard work? Probably not. Young people feel that going out to work will affect their performance at school, and they are under more pressure now to study hard and get g
29、ood exam resultsand a good job in the long term. However, Geoff Barton, general secretary of the Association of School and College Leaders, told BBC News that “Properly regulated part-time work is a good way of helping young people learn skills that they will need in their working lives. ” In realit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385760.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
