天津市六校2020-2021学年高二英语下学期期中联考试题(含解析) (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市六校2020-2021学年高二英语下学期期中联考试题含解析 2 天津市 2020 2021 学年 英语 学期 期中 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、天津市六校2020-2021学年高二英语下学期期中联考试题(含解析)本试卷分为第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,满分150分,考试时间120分钟。第I卷 选择题(共105分)第一部分:听力理解(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman prefer to do?A. Find a quiet place. B. Check in at t
2、he hotel. C. Avoid the traffic jam.2. Who is probably the man?A. An exhibition visitor. B. A ticket collector. C. A policeman.3. What subject does the boy show little interest in?A. Biology. B. Math. C. Physics.4. What is the speakers opinion about the film?A. It makes them puzzled.B. It isnt worth
3、watching.C. It has a surprising ending.5. Where does the conversation probably take place?A. At home. B. On a plane. C. At a newspaper stand.第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。6. Who is
4、 getting married?A. Judy. B. Grace. C. Clara.7. What will the man go for on Saturday?A. A birthday party. B. A wedding. C. A picnic.8. What does the man suggest the woman do?A. Attend the wedding a little late.B. Call her best friend to say sorry.C. Go to the wedding and the party.听下面一段对话,回答第9至第11三个
5、小题。9. What program was put off to next week?A. Some news reports. B. A talk show. C. A football game.10. How many students got hurt in the accident?A. 20. B. 18. C. 2.11. What caused the accident?A. Drunk driving. B. Bad weather. C. Speeding.听下面一段独白,回答第12至第15四个小题。12. What can we see in Johns photo?A
6、. A rainstorm. B. A monkey. C. A sleeping lion.13. How much will John receive?A. $100. B. $500. C. $1, 000.14. What can we learn about Bens photo?A. It was taken in Africa.B. It happened by accident.C. It was in black and white.15. What is the speakers advice in the end?A. Entering next months conte
7、st.B. Checking back for more information.C. Being careful while taking pictures.第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)1. Would you please help me with the maths problem, Mr, Li? _OK, wait a minute.A. I managed somehow.B. Im stuck.C. Guess what?D. So what?【答案】B【解析】【详解】考查情景交际。句意:李先生,你能帮我解这
8、道数学题吗?我卡住了。好的,等一下。A.I managed somehow.我以某种方法尝试成功了;B.Im stuck. 我卡住了;C.Guess what?你猜会怎么样?D.So what?那又怎样?根据“Would you please help me with the maths problem”可知,“我”解不出来这道题,卡住了。故选B。2. _inspires the whole nation is that China has achieved a complete victory in its fight against poverty.A. WhoB. WhichC. Tha
9、tD. What【答案】D【解析】【详解】考查主语从句。句意:中国脱贫攻坚战取得了圆满胜利,这让全国上下为之振奋。分析句子结构,_inspires the whole nation是一个主语从句,主语从句中缺少主语,且是指事情,所以应用what。故选D。3. His face _ when the boss told him what a nice job he had done.A. brought upB. lit upC. held upD. took up【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词短语辨析。句意:当老板告诉年轻人他干得多好时,他脸上露出了喜色。A. brought up
10、养育;B. lit up露出喜色;C. held up举起,支撑;D. took up占据,开始从事。根据“when the boss told him what a nice job he had done.”可知,因为得到了老板的表扬,所以此处需用动词短语lit up,此处表示“露出喜色”,故选B。4. The town is so beautiful! I just love it.Me too. The character of the town is well _.A. qualifiedB. preservedC. decoratedD. simplified【答案】B【解析】【详
11、解】考查动词辨析。句意:“这城镇多么漂亮啊!正是我所喜欢的。”“我也是。这个城镇的特色被保存得完好无缺。”A. qualify使具有资格;B.preserve保存,保护,维护;C.decorate装饰;D.simplify简化,精简。小镇漂亮受人喜爱是因为被保护的很好。故选B。5. I would like to thank all of you who made the effort. It is a relief that employees show their_to their job.A. devotionB. applicationC. connectionD. invitatio
12、n【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:我要感谢所有付出努力的人。员工们如此热爱自己的工作让人感到欣慰。A. devotion奉献,专心;B. application申请;C. connection联系;D. invitation邀请。短语devotion to 意为“献身于,热爱”,符合句意,故选A。6. I was told that there were about 50 foreign students_ Chinese in the school, most _ were from Germany.A. studied; of whomB. study; of themC
13、. studying; of whomD. studying; of them【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词和定语从句。句意:我听说学校里大约有50名学习中文的外国学生,其中大部分来自德国。第一空考查非谓语动词,名词students与study之间为主动关系,所以用现在分词作定语;第二空考查非限定性定语从句,先行词为students,在从句中作most of的宾语,所以用关系代词whom。故选C。7. I was much impressed by great changes and fast pace of life in Shanghai _ I came to visit th
14、is fantastic city.A. at the first timeB. for the first timeC. by the first timeD. the first time【答案】D【解析】【详解】考查时间状语从句。句意:当我第一次来参观这个神奇的城市时,我对上海的巨大变化和快节奏的生活留下了深刻的印象。根据句意及句子结构,可知此题缺少引导时间状语从句的连词,故选D项。8. A survey carried out last year showed that 80% of the middle-aged in this city _ in favour of the pro
15、posal on health care reform.A. isB. areC. wasD. were【答案】D【解析】【详解】考查动词时态和主谓一致。句意:去年进行的一项调查显示,该市80的中年人赞成医疗改革的建议。通过分析句子结构并翻译语境可知,主句时态为一般过去时,根据时态一致性可知从句中时态也为一般过去时,且从句中主语80% of the middle-aged是复数,按照主谓一致原则,因此使用be动词were。故选D项。9. The average income of Gaoyou , though still well below _ of Nanjing , has been
16、on the increase and is three times _it was in 2000.A. one ; thatB. the one; whichC. that ; whatD. those; how【答案】C【解析】【分析】【详解】考查代词和倍数表达法。句意:高邮市的人均收入虽然仍远低于南京市,但一直在增长,是2000年的三倍。第一空指“南京的人均收入”,用that指代同名异物;第二空属于倍数表达法之一:倍数+what it was,故选C。10. No student _go out of school after eleven oclock at night withou
17、t the teachers permission.A. willB. mustC. mayD. shall【答案】D【解析】【详解】考查情态动词辨析。句意:句意:没有老师的允许,没有学生在晚上11点后可以出教室。A. will愿意;B. must必须;C. may也许;D. shall允诺。Shall可以用于第二,第三人称表示“规定,命令,警告,允诺”。根据句意可知,D项符合提议。故选D。【点睛】本题考查情态动词shall的用法。情态动词shall的用法是近几年的高考常考点,用于第一人称,表示提出建议,用第二人称表示警告,命令,允诺,用第三人称表示征求意见。做题时具体的结合句意做题。11.
18、Eric, would you mind my using your computer for a while?Not at all. _.A. Just go aheadB. Youd better notC. Take your timeD. Thats all right【答案】A【解析】【分析】【详解】考查情景交际。句意:埃里克,你介意我用一下你的电脑吗?一点也不。用吧。A. Just go ahead用吧;B. Youd better not你最好不要;C. Take your time别着急;D. Thats all right没关系。根据“Not at all.”可知,埃里克不介
19、意自己的电脑被使用。故选A。12. _ the occupied city, thousands of soldiers devoted their lives to fighting with the enemy.A LiberatingB. LiberatedC. To liberateD. Having liberated【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:为了解放被占领的城市,成千上万的战士献身与敌人作战。动词liberate意为“解放”,成千上万的战士献身与敌人作战是为了解放被占领的城市,所以应用to do不定式表目的。故选C。13. Despite their outs
20、tanding crafts, these masters of art lead a(n) _ way of life.A. immoralB. uncomplicatedC. memorialD. gentle【答案】B【解析】【分析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:尽管他们的工艺很出色,这些艺术大师过着简单的生活方式。A. immoral不道德的;B. uncomplicated简单的;C. memorial纪念的;D. gentle温柔的。根据“Despite their outstanding crafts”可知,尽管他们的工艺很出色,这些艺术大师过着简单的生活方式,故选B。14.
21、 Nowadays, many of the young take their parents love and contribution for granted, doing nothing _ for it.A. on the horizonB. in contrastC. on standbyD. in return【答案】D【解析】【详解】考查介词短语辨析。句意:如今,很多年轻人把父母的爱和奉献视作理所当然,不做任何事情来回报他们。A. on the horizon 在地平线;B. in contrast对比;C. on standby准备待命;D. in return回报。分析句子可
22、知,把父母的爱视作理所当然,根据本句的nothing可知,不做任何事情来回报父母,短语in return for作为回报,故选D。15. We should take preventive measures so as to face the _ dangerous situations.A. barelyB. tightlyC. potentiallyD. passionately【答案】C【解析】【分析】【详解】考查副词词义辨析。句意:我们应该采取预防措施,以面对潜在的危险情况。A. barely仅仅,勉强;B. tightly紧紧地,牢固地;C. potentially潜在地,可能地;D
23、. passionately热情地。根据前文“We should take preventive measures”可知,因为建议采取预防性措施,由此可知,空处需用副词potentially,表示面对潜在的危险。故选C。第二节:完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)There are all kinds of enemies, and one of the arts of living is to learn to tell them apart. There is a kind of enemy who _16_ meant to be an enemy at all. Hes
24、not mad at you; hes mad at the world, and you are wandering around on his lonely battlefield and _17_ lines of fire. Let me tell you about one of them. Years ago, I _18_ my two girls from South America and put them in school. They talked a _19_ language that was neither English nor Spanish, and thei
25、r _20_ gave them a hard time, especially Lolla. Pat and Peggy came home _21_ almost every day, so I decided to cheer them up by _22_ a party. Their tears dried _23_. Right away they got _24_ and offered many ideas. However, when I _25_ which friends to invite, the tears started again. They said they
26、 had nothing but _26_. Then I had one of my rare _27_. “Lets invite all your enemies and well fill them up with ice cream and cake.” Little Pat and Peggy _28_ knowing looks. The party was a(n) _29_, and the best time was had by the _30_ enemy, Lolla, who rolled on the floor and screamed with _31_. P
27、at and Peggy never came home crying from school anymore. One day Lollas father _32_ and said, “I came to thank you for asking my little girl to the party. _33_ ever did it before.” His _34_ left me deep in thought. Are the Lollas left out because they are enemies, or do they become enemies because t
28、hey are left out? Love your enemies and do good to them, because _35_, it works!16. A. onlyB. everC. stillD. never17. A. jumping atB. getting intoC. comparing withD. running after18. A. adoptedB. examinedC. adoredD. prevented19. A. formalB. beautifulC. strangeD. modern20. A. classmatesB. tutorsC. do
29、ctorsD. neighbors21. A. sleepingB. cryingC. quarrelingD. playing22. A. attendingB. requiringC. throwingD. supporting23. A. magicallyB. hardlyC. frequentlyD. casually24. A. prettyB. gratefulC. cautiousD. creative25. A. recalledB. mentionedC. recommendedD. controlled26. A. guestsB. thoughtsC. enemiesD
30、. thanks27. A. illnessesB. inspirationsC. excusesD. opportunities28. A. exchangedB. combinedC. discoveredD. improved29. A. explanationB. businessC. attemptD. success30. A. furthestB. slowestC. biggestD. newest31. A. terrorB. prideC. surpriseD. delight32. A. dropped inB. showed offC. gave upD. set ou
31、t33. A. SomebodyB. AnybodyC. EverybodyD. Nobody34. A. dreamsB. wordsC. charactersD. jokes35. A. initiallyB. traditionallyC. amazinglyD. officially【答案】16. D 17. B 18. A 19. C 20. A 21. B 22. C 23. A 24. D 25. B 26. C 27. B 28. A 29. D 30. C 31. D 32. A 33. D 34. B 35. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者如何让女孩化
32、敌为友,这其中的经历更是让他受益良多。【16题详解】考查副词词义辨析。句意:有一种敌人从来就不想成为敌人。A. only只有;B. ever曾经;C. still仍然;D. never从不。根据后文“at all”可知,该句为否定句。故选D项。【17题详解】考查动词短语辨析。句意:他不讨厌你,而是讨厌这个世界,而你却在他孤独的战场上游荡,从而卷入战火。A. jumping at急于接受;B. getting into陷入;C. comparing with比较;D. running after追逐。根据后文“lines of fire”可知,作者此处表示卷入战火,即陷入其中。故选B项。【18题
33、详解】考查动词词义辨析。句意:几年前,我从南美收养了两个女儿,让她们去上学。A. adopted收养;B. examined检查;C. adored喜爱;D. prevented阻止。根据后文“they talked a 4 language that was neither English nor Spanish”可知,她们说的语言口音很奇怪,表示她们两个不是作者的亲生女儿,但是作者又把她们送去上学,证明这两个女孩是作者收养来的。故选A项。【19题详解】考查形容词词义辨析。句意:他们说着一种既不是英语也不是西班牙语的奇怪口音,他们的同学给了他们很大的困难,尤其是罗拉。A. farmal正式的
34、;B. beautiful漂亮的;C. strange奇怪的;D. modern现代的。根据后文“that was neither English nor Spanish”可知,她们说的话既不是英语也不是西班牙语,口音很奇怪。故选C项。【20题详解】考查名词词义辨析。句意:他们说着一种既不是英语也不是西班牙语的奇怪口音,他们的同学给了他们很大的困难,尤其是罗拉。A. classmates同学;B. tutors老师;C. doctors医生;D. neighbors邻居。根据后文“and the best time was had by the 15 enemy, Lolla,”可知,罗拉是她
35、们的敌人。故选A项。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:派特和佩吉几乎每天回家都是哭着的,所以我决定办个聚会让他们高兴起来。A. sleeping睡觉;B. crying哭泣;C. quarreling争吵;D. playing玩。根据后文“Their tears dried 8.”可知,设空出与“tears”相对应,表示她们回家每天都哭。故选B项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:派特和佩吉几乎每天回家都是哭着的,所以我决定办个聚会让他们高兴起来。A. attending参加;B. requiring要求;C. throwing扔,掷;D. supporting支持。throw a p
36、arty为固定短语,意为“举办派对”。故选C项。【23题详解】考查副词词义辨析。句意:他们的眼泪神奇地干了。A. magically如魔法般地;B. hardly几乎不;C. frequently频繁地;D. casually偶然地。前文两个女孩每天都哭,当作者要举办派对的时候她们就不哭了,还马上提供了很多想法,此处凸显她们心情变化之快,眼泪如魔法般的干了。故选A项。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:他们立刻有了创意,提出了许多想法。A. pretty漂亮的;B. grateful感激的;C. cautious小心的;D. creative有创造力的。根据后文“offered many
37、ideas”可知,她们提供了不少想法,很有创造力。故选D项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:然而,当我提到要邀请哪些朋友时,眼泪又开始流了起来。A. recalled回忆;B. mentioned提到;C. recommended推荐;D. controlled控制。开派对肯定要邀请朋友,此处指作者提出邀请朋友参加派对。故选B项。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:她们说她们什么都没有只有敌人。A. guests客人;B. thoughts想法;C. enemies敌人;D. thanks感谢。根据后文“Lets invite all your enemies ”可知,作者提出邀请她们
38、所有的敌人参加派对,因此此处两个小女孩所说的是没有朋友只有敌人。故选C项。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:然后我突然灵光一现。A. illnesses疾病;B. inspirations灵感;C. excuses借口;D. opportunities机会。根据后文“Lets invite all your enemies”可知,当她们说没有朋友的时候,作者提出邀请所有她们的敌人参加派对,这个想法显然很奇特,也是作者突发奇想的主意。故选B项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:小帕特和佩吉会意地交换了一下眼色。A. exchanged交换;B. combined使结合;C. discov
39、ered发现;D. improved改进。此处描写了两个女孩的心理活动,对于作者的突发奇想她们一定很吃惊,互看了对方,即交换眼神。故选A项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:晚会办得很成功,最大的敌人萝拉玩得最痛快,她在地板上打滚,高兴得尖叫起来。A. explanation解释;B. business生意;C. attempt尝试;D. success成功。根据后文“Pat and Peggy never came home crying from school anymore.”可知,两个女孩再也不哭着回家,证明此次的派对开的很成功。故选D项。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:晚
40、会办得很成功,最大的敌人萝拉玩得最痛快,她在地板上打滚,高兴得尖叫起来。A. furthest最远的 ;B. slowest最慢的;C. biggest最大的;D. newest最新的。根据前文“and their 5 gave them a hard time, especially Lolla.”可知,此处与前文相呼应,前文提到最麻烦的敌人罗拉,因此罗拉应该是她们最大的敌人。故选C项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:晚会办得很成功,最大的敌人萝拉玩得最痛快,她在地板上打滚,高兴得尖叫起来。A. terror恐惧;B. pride骄傲;C. surprise惊讶;D. delight高
41、兴。根据后文“Pat and Peggy never came home crying from school anymore.”可知,两个女孩再也不哭着回家,证明派对进行的很顺利很成功,派对上的人玩得很开心。故选D项。【32题详解】考查动词短语辨析。句意:一天,萝拉的父亲来访说:“我来感谢你邀请我的小女儿参加晚会。”A. dropped in拜访;B. showed off炫耀;C. gave up放弃;D. set out出发。根据后文“I came to thank you for asking my little girl to the party.”可知,罗拉的父亲应该是前来登门造访
42、并表示感谢。故选A项。【33题详解】考查代词词义辨析。句意:没有人这样做过。A. Somebody某人;B. Anybody任何人;C. Everybody每个人;D. Nobody无人。根据前文“Then I had one of my rare 12.”可知,作者的这次派对奇想是很少见的,因此此时罗拉的父亲很感激,特意登门造访表示感谢,可见之前从来没有人做过这样的事情。故选D项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:他的话使我陷入沉思。A. dreams梦想;B. words言语;C. characters角色;D. jokes玩笑。根据前文“I came to thank you for
43、 asking my little girl to the party. 18 ever did it before.”可知,作者陷入沉思是因为罗拉父亲的一番话。故选B项。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:爱你的敌人,对他们好,因为令人惊讶的是,这很有效。A. initially一开始地;B. traditionally传统地;C. amazingly令人惊奇地;D. officially官方地。通读全文可知,作者通过邀请女儿的敌人从而使她们化敌为友,令人惊奇。故选C项。【点睛】第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)AThe movie theater is a fant
44、asy land that takes the dreams of anyone. It attracts groups of different tastes. There are certain characteristics that distinguish these people from one another. And the characteristics also help guide directors towards what is going to be the next big cinematic presentation.The RegularsThey are b
45、asically amateur movie critics themselves due to the amount of movies they watch. They do not decide more between movies and can generally see two or even three in one sitting. So older people are the regulars due to their plenty of free time they have.The Young ParentsChildrens movies are their ent
46、ertainment of choice, and they tend to choose light-hearted humor over everything. Usually friendly, this group are great at socializing. As for the movie category for children, directors trust this group as they know what is wanted and expected in the types of movies.The CoupleThey are quick to get
47、 into the cinema and usually buy what is required by the female partner. What is usually a similar theme in their movies is at least a hinting at a love story of some sort. These groups are excellent test subjects for the production of Nicholas Sparks type movies as they feel like their love story i
48、s the next big production and thus directors are drawn towards them.The Noisy TeensThese types can interrupt a movie countless times. Though they may buy tons of food, they seem somehow not to send the food into their mouths and employees find much food is left on the floor as if a food fight went o
49、n during the film. Action and adventure movies come out usually for this crowd because the plot and fast-paced nature of the film usually keep the teens at bay for that time period.36. The text would most benefit _.A. film loversB. movie directorsC. theater visitorsD. cinema bosses37. What do we lea
50、rn about the Couple?A. They are required to get into the cinema soon.B. Both of them enjoy movies of different themes.C. The female partner often decides what they see.D. They like to judge the quality of the love-story films.38. Which group will probably pay little attention to the subject of the m
51、ovie?A. The Regulars.B. The Young Parents.C. The Couple.D. The Rowdy Teens.39. What kind of movies most likely attracts the teens?A. Light-hearted humor movies.B. Nicholas Sparks type movies.C. Exciting movies about the war.D. Romantic love-story movies.40. Whats the text mainly about?A. Analysis of
52、 movie theater goers.B. Movies for people with different tastes.C. Approaches to attracting audiences.D. The recipe to pick a popular movie.【答案】36. B 37. C 38. A 39. C 40. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要分析了四类电影观众的特征。【36题详解】细节理解题。根据第一段中And the characteristics also help guide directors towards what is going to
53、be the next big cinematic presentation.(这些特点也有助于指导导演走向下一个大型的电影展示)可知这篇文章对电影导演最有利。故选B。【37题详解】细节理解题。根据第四段第一句They are quick to get into the cinema and usually buy what is required by the female partner.(他们很快就能进入电影院,通常会买女性伴侣要看的电影)可知一对夫妇中,通常是女性伴侣决定他们看到什么。故选C。【38题详解】细节理解题。根据第二段中They do not decide more betw
54、een movies and can generally see two or even three in one sitting.(他们不会在电影之间做更多的选择,通常一次可以看两到三部电影)可知常客可能很少注意电影的主题。故选A。【39题详解】推理判断题。根据最后一段中Action and adventure movies come out usually for this crowd(动作片和冒险片通常都是为这一人群准备的)分析选项可知关于战争的激动人心的电影最有可能吸引青少年。故选C。【40题详解】主旨大意题。根据第一段中The movie theater is a fantasy l
55、and that takes the dreams of anyone. It attracts groups of different tastes. There are certain characteristics that distinguish these people from one another.(电影院是每个人的梦想之地。它吸引了不同品味的群体。这些人之间有一些特定的特征)以及文章主要内容为分析去看电影的四类人的特征,可知文章主要内容是电影院观众分析。故选A。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表
56、达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。如第五小题,根据第一段中The movie theater is a fantasy land that takes the dreams of anyone. It attracts groups of different tastes. There are certain characteristics that distinguish these people from one another.(电影院是每个人的梦想之地。它吸引了不同品味
57、的群体。这些人之间有一些特定的特征)以及文章主要内容为分析去看电影的四类人的特征,可知文章主要内容是电影院观众分析。故选A。BA Teachers Lifesaving CallIn the midst of the COVID-19 pandemic, Julia Koch began what was only her second year as a first grade teacher in a virtual classroom.One September afternoon a few weeks into the school year, she received a call
58、 from Cynthia Phillips, who was having technical difficulties with her granddaughters tools for online learning.Koch immediately knew something was wrong with Phillips. The two women had spoken numerous times before, but Koch had never heard the grandmother sound quite like this. Her words were so j
59、umbled that Koch could barely understand her, though she was able to make out that Phillips had fallen four times that day.Koch called her principal, Charlie Lovelady, who assured her that he would call and check on Phillips himself.Just like Koch, Lovelady could barely understand Phillips. He suspe
60、cted she might be having a strokehe recognized the signs from when his own father had suffered one. Lovelady was able to make out the word “kids” and immediately became concerned that Phillipss two grandchildren, aged six and eight, were probably home alone with hershe is their primary guardianand s
61、cared. Lovelady asked his office manager to send an ambulance to the grandmothers home. Then Lovelady called two deans in the school district, to tell them what was going on, both of whom dropped everything and drove to the familys home.When they pulled up less than ten minutes later, the EMTs(急救人员)
62、were treating Phillips while the two girls, looking visibly shaken, were outside with a neighbor.The quick response from Koch and Lovelady saved Phillipss life. She arrived at the hospital in time to get treatment and before chronic damage occurred.“If it werent for them, I wouldnt be here,” said Ph
63、illips from her hospital bed about a month after her stroke.Thanks to an extended stay in the hospital, she has regained most of the movement throughout her body except for one hand and a portion of her mouth, which affects her speech. 41. When did the story happen?A. When Koch was in her first grad
64、e.B. When the grandchildren were having online classes.C. When Lovelady was with his own father.D. When the EMTs were giving medical help to Phillips.42. Why did Koch know that Phillips was in trouble?A. Because Phillipss voice sounded strange.B. Because Phillips had seldom called Koch.C. Because Ph
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386297.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022秋高中数学 第二章 平面解析几何 本章总结提升课件 新人教B版选择性必修第一册.pptx
