分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型天津市南开区2015高考英语阅读理解选练(7)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:386625
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:112.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    天津市 南开区 2015 高考 英语 阅读 理解 答案
    资源描述:

    1、天津市南开区2015高考英语阅读理解选练(7)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。AZoos divide opinion : there are those who think it is cruel to keep animals locked up while others believe zoos are essential for the survival of endangered species.To argue that zoos imprison animals is to misunderstand what

    2、 zoos are about. Without zoos many of the creatures we love and admire would no longer exist. Every single day,over one hundred animal species vanish. Scientists predict that as early as 2050 one quarter of the Earths species will become extinct.Some animals are in danger because they are hunted. Al

    3、armingly, the population of tigers has already fallen by ninety-five percent. Other species are in danger because of a lack of food. For example, there are fewer than 1300 giant pandas left in the wild.Zoos have special breeding programmes to help those animals at risk. These breeding programmes are

    4、 proving extremely successful. As Irene Shapiro from Zoo and Wildlife Support says, “the Puerto Rican Parrot has grown in numbers from just thirteen to about eighty-five and the Golden Lion Tamarin Monkey, which has almost ceased to exist twenty years ago, has been reintroduced back into the wild. ”

    5、Unfortunately, not everyone understands this important role zoos play. For example, Brian Featherstone from the Anti-Zoo Forum says, “I cant believe we take animals from the wild and put them in cages for the entertainment of the public! We should view them on film or TV in their natural environment

    6、.,However, this misses the point. A zoo does more than display animals to the public. It ensures their survival. Without zoos you would not be able to see many of these animals on TV or anywhere else!26.Whats the writers attitude towards zoos?A.He shows no opinion either for or against them.B.He thi

    7、nks that they are unnecessary and cruel.C.He believes they play an important environmental role.D.He expresses a desire that more of them be built.【答案】C【解析】推理判断题。最后一段作者说,动物园保证了动物的幸存,没有动物园你将不可能在电视上或者其他任何地方看到许多动物。由此可见,作者认为动物园扮演着一个重要的环境角色。故选C。27.The underlined word “vanish” in Paragraph 2 most probably

    8、 means _.A. remainB. disappearC. become rarer D. get killed【答案】B【解析】词义猜测题。A。保持,留下 B。消失 C.变得更稀罕 D.被杀下一句说,科学家预言早在2050年四分之一的地球物种将会灭绝。因此,每一天都会有100多个动物物种消失。故选B。28.According to the passage the worlds tiger population _.A.will rise by 5% next yearB. is relatively stableC/ is 95% smaller than in the pastD.

    9、has fallen to 95%【答案】C【解析】细节理解题。第三段“Alarmingly, the population of tigers has already fallen by ninety-five percent.”说明让人担忧的是,老虎的数量已经下降了95%,即数量比过去少了95%。故选C。29 According to the passage some people do not agree with zoos because they _A.are too expensive to runB. put animals in dangerC.do not provide e

    10、nough food D. keep animals locked up【答案】D【解析】细节理解题。第五段Brian Featherstone就认为我们应该在电影或电视上看动物在自然环境中的生活。所以,一些人不同意动物园的做法是因为动物园把动物都锁了起来,使其无法生活在自然界。30.According to the writer ,the most important function of the zoo is to _.A.make a lot of moneyB. entertain visitorsC.ensure animals survivalD. educate the pub

    11、lic【答案】C【解析】细节理解题。最后一段“However, this misses the point. A zoo does more than display animals to the public. It ensures their survival.”说明Brian Featherstone没有抓住要领,动物园不仅把动物展示给公众。它确保了动物的生存。故选C。 【辽宁省葫芦岛市2014一模试题】The Hunan Satellite TV(HNTV) show “Where are we going, Dad?” is a big hit. Many famous stars

    12、brought their children to a strange village alone, and they had to spend 72 hours with their children there. The program fully showed us a modern version of the “how to be a good father”. As the young parents today are too busy to take care of their children, this new form of “Lost on the way” playe

    13、d by nanny Daddy and cute kids triggered(触发)a lot of peoples emotional resonance(共鸣). Both the kids and their parents will find that their hearts are being drawn closer. But this kind of feeling has just proved that there is a big spiritual barrier between the modern parents and children. The TV sho

    14、ws like “Children are hard to support!”, “Where are we going, Dad?”, “hot mom” and “cute kids” are becoming more and more popular. All of these show the new parents confusion in childrens education and the appeal for the balance between career and family.In real life, on the one hand the young paren

    15、ts feel helpless because they are too busy to accompany their children under the pressures of work and life; on the other hand they continue to do so. The data collected by HNTV shows that nearly two-thirds of their audience are female, among whom 36% are aged from 25 to 34.We can imagine such a sce

    16、ne that one evening a young mother is watching the show with her young children, while her husband is still at work or trapped in socializing, or maybe is just playing computer games in the bedroom. The story of a child without the company of father is still going on. In fact, it is sometimes the sa

    17、me to mothers. In a modern family, it is often the old who take the responsibility of raising a child. The participation of mother in the childrens education is also very low.It is just this kind of confusion where the parents have gone in the modern family education, and where the parents will guid

    18、e their children to go that “Where are we going,Dad?” shows us. If a child wants to grow up healthily and safely into a modern citizen with independent personality and free spirit, it is very important for him or her to follow the parents who serve as their first teacher. Maybe this is the real reas

    19、on why such kind of TV programs could get hot. The truth is that children will go where their parents go; and society will go where the children go.32. In raising a child in modern society, parents should _. A. play computer games with their children B. keep their children at home to avoid socializi

    20、ng C. balance well between family and careerD. break down the barrier between children and teachers33. Which of the following can be inferred in the passage?A. Parents shouldnt entirely leave the education of children to the old.B. 36% of the audience of the program are female aged from 25-34. C. Th

    21、e program shows us the confusion where the parents and children will go to play.D. In a modern family it is often mothers who are responsible for raising a child.34. Which one is the best title of the passage? A. Confusion Behind “Where are we going, dad?” B. Modern Education is Important C. Nanny D

    22、addy and Cute Kids D. New problems in Modern Childrens Education35. What attitude towards modern family education does the author express in the second paragraph? A. Proud. B. Worried. C. Optimistic. D. Indifferent. 【参考答案】3235 CAAB 【陕西省咸阳市2014高考英语模拟考试】BWith the development of society, the choice of

    23、food and drinks for children is more diversified than ever before. However, every coin has two sides. Many facts suggest that children are overweight and the situation is getting worse, according to the statistics. I feel there are a number of reasons for this.Some people blame the fact that we are

    24、surrounded by shops selling unhealthy, fatty foods, such as fried chicken and ice cream, at low prices. This has turned out a whole generation of grown-ups who seldom cook a meal for themselves. If there were fewer of these restaurants then probably children would buy less take-away food.There is an

    25、other argument that blames parents for allowing their children to become overweight. I agree to this, because good eating habits begin early in life, long before children start to visit fast food shops. If children are given fried chicken and chocolate rather than healthy food, or are always allowed

    26、 to choose what they eat, they will go for sweet and salty foods every time, and this will carry on throughout their lives.There is a third reason for this situation. Children these days take very little exercise. They do not walk to school. When they get home, they sit in front of the television or

    27、 their computers. Not only is this an unhealthy pastime(消遣), it also gives them time to eat more unhealthy food. What they need is to go outside and play active games or sports.The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage young people to be more active, as well

    28、 as guiding them away from fast food shops and bad eating habits.50. What is suggested by the author to deal with “overweight”?A. Blaming the shops selling unhealthy and fatty foods.B. Asking young children to walk to school every day.C. Living an active life and removing bad eating habits.D. Not wa

    29、tching TV or playing computer games after school.51. Which of the following shows the structure of the whole text?52. The author writes the passage to _A. show people a social problem B. provide facts for governmentC. advise solutions to a problem D. compare opinions with people53. The underlined wo

    30、rd “diversified” in the first paragraph most probably means _.A. various B. difficult C. expensive D. available阅读理解-DAmerican actor Johnny Depp can best be described as unconventional. From his early life, his path into acting and even in his choice of movie roles,we can see that Depp has seldom tak

    31、en the easy road. His willingness to take risks and do the unexpected has made Depp one of the few Hollywood actors able to achieve huge commercial success while maintaining his artistic reputation.Born in 1963,Depp was somewhat troublesome as a youth,.occasionally turning to petty-crime and drugs.

    32、When his parents divorced in 1978,Depp dropped out of school against his mothers wishes and started a music band called the Kids. Although the band achieved some success, they were seldom able to make ends meet, with Depp often unable to pay his rent, sleeping rough on friends sofas and even in his

    33、car.In 1983,the ever-optimistic Depp and his new wife, Lori Anderson, moved to Hollywood California to further Depps musical career. But life there continued to be a struggle and Depp was forced to take a job selling pens door to door to support his new family. His luck changed when Loris ex-boyfrie

    34、nd, the famous actor Nicholas Cage, impressed by Depps good looks and intelligence, suggested he become an actor and helped him get a small part in a movie. Several other minor movie roles and a divorce from Lori followed,before Depp got his big break three years later. He landed the leading role in

    35、 the television series 21 Jump Street,playing a youthful undercover police officer. The hugely popular show turned Depp into a teenage heartthrob overnight. He appeared on the cover of countless magazines and was much sought after by movie producers, eager to exploit his popularity with teenage girl

    36、s.But Depp left 21 Jump Street after three years, when it was at the height of its popularity, later admitting that he hated the shows unoriginal storylines and his “pretty boy” character. In the decade that followed, Depp rejected repeated offers of “pretty boy” roles in big-budget Hollywood films.

    37、 Instead he established himself as a serious, somewhat dark, peculiar performer, consistently selecting roles in smaller, independent films that surprise critics and audiences alike.Even in the movie that made Depp an international superstar, The Pirates of the Caribbean (2003 ),he was barely recogn

    38、izable as Captain Jack Sparrow, the British,long-haired golden-toothed pirate. This and subsequent hit movies have placed Depp at the very top of the commercial film industry ( with a pay-check of $20 million for each such movie) but he still continues to make the smaller, stranger films for which h

    39、e is so greatly admired.41.As a youth, Depp could be described as a _.A.serious criminal B. trouble maker C. drug addict D. successful musician【答案】B【解析】细节理解题。第二段“Depp was somewhat troublesome as a youth, occasionally turning to petty-crime and drugs.“ Depp 作为一个青年有点麻烦,偶尔还会犯点小罪和吸毒。这说明他是一个惹事生非的人。故选B。42

    40、.The underlined expression “make ends meet” in Paragraph 2 is closest in meaning to 。 A. get together after a showB. meet their audienceC.play to the endD. earn enough to live【答案】D【解析】词义猜测题。后半句“with Depp often unable to pay his rent, sleeping rough on friends sofas and even in his car.” “Depp 经常不能付租

    41、金,睡在朋友的沙发上甚至是车里。”说明他们经常入不敷出, 也就是很少能收支相抵。即挣不到足够的钱来生活。故选D。43.In which order did the following events take place in Depps life?a.met Nicholas Cageb.started a band called the Kidsc.played a British pirated.sold pens door to doore. got married to Lori Anderson f. starred in a TV showA. d, b, e, a,c, fB.

    42、b,e,d,a,f,cC.a, b, f,c, d, eD. e,d, a,c,f, b【答案】B【解析】细节理解题。这几个事件最先出现的是第二段的“started a music band called the Kids.”他开创了这个乐队。故选B。44.Why did Depp leave the TV show 21 Jump Street ?A.The show was no longer popular.B.He wanted to perform in movies.C.He thought the show was terrible.D.He rejected planned c

    43、hanges to his role.【答案】C【解析】细节理解题。第四段“later admitting that he hated the shows unoriginal storylines and his “pretty boy” character.” “后来确认,他讨厌这个节目模仿的故事情节和他漂亮男孩的角色。”可以看出,他离开21 Jump Street,是因为他认为这个节目很糟糕。故选C。45.Depps choice of movie roles throughout most of his career suggests that _.A.he valued interesting work over moneyB.he believed he couldnt play pretty boy” roles wellC.he was very popular with Hollywood movie producersD.he was more interested in shocking audiences than entertaining【答案】A【解析】推理判断题。文章最后一句话,尽管Depp位于商业电影的顶端,但他任然继续制作那种他所倾慕的更小,更陌生的电影。可见与钱相比,Depp更注重对工作的兴趣。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:天津市南开区2015高考英语阅读理解选练(7)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386625.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1