宁夏银川第一中学2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川第一中学2020-2021学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 宁夏银川 第一 中学 2020 2021 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川一中2020/2021学年度(下)高二期末考试英 语 试 卷(总分:150分;考试时间:120分钟)注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2作答时,务必将答案写在答题卡上。写在本试卷及草稿纸上无效。3考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节 (共5小题:每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers mainly
2、 talking about?A. Their friend. B. A notice. C. A manager. 2. What is the man doing?A. Making a suggestion. B. Starting an argument. C. Talking to Mrs. Johnson. 3. Where does the man want to go?A. The beach. B. A bus stop. C. A bank. 4. Where is Mr. Jones most probably?A. At home. B. At the health c
3、enter. C. In the post office. 5. What does the woman think of the film?A. Terrible. B. Good. C. Confusing. 第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6至7题。6. What was left behind?A. A few cred
4、it cards. B. Some money. C. The laptop. 7. What does the man tell the woman to do?A. Wait at her house. B. Call him back right away. C. Come down to the police station.请听第7段材料,回答第8至9题。8. Why does the man prefer Australia?A. He likes diving there. B. He likes the fresh air there. C. He wants to go to
5、 Disneyland there. 9. What do the womans parents care about?A. Spending less money B. Having more fun. C. Getting together with family.请听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman want to do?A. See a doctor. B. Rent a room. C. Book a room. 11. How should the woman pay?A. By credit card. B. In cash. C.
6、By check. 12. What day is it today?A. Monday. B. Tuesday. C. Wednesday. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is the woman?A. The boys aunt. B. The boys mother. C. The boys grandmother. 14. What did the woman enjoy doing when she was young?A. Playing with a cat. B. Drawing pictures. C. Taking photographs. 15. Wh
7、at was the woman like?A. Shy. B. Easy-going. C. Open-minded. 16. What does the woman imply (暗示) about her husband?A. He held the boy before she did. B. The boy looks just like him. C. He passed away. 请听第10段材料,回答第17至20题。17. Where is the speaker?A. In Room 204. B. In Room 307. C. In Room 405. 18. Wher
8、e should the students put all their belongings?A. In the lockers with keys. B. In the front of the testing room. C. On the chairs outside the testing room. 19. What must the students do if they want to use the restroom?A. Go with a monitor. B. Wait to be called. C. Ask for permission. 20. What can w
9、e know about the students? A. They should go to Room 204 for the GRE test. B. They cant wear their coats in the testing room. C. They can use their own pens, paper and pencils. 第二部分 阅读理解:(每小题2分,共计40分)第一节:阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AMany workers have had no choice but to adapt to working from h
10、ome in recent months since offices shut down due to the COVID-19 pandemic (新冠疫情). And the noisy situation and endless housework may result in a terrible emotion. A new option is waiting for you. That is WFH: work from a hotel.Hotel FigueroA special program titled Work Perks aims to reposition some o
11、f 94-year-old Hotel Figueros 268 rooms as day-use offices.According to Managing Director Connie Wang, the set-up launched in June and is a great opportunity to get out of their houses with high-speed Wi-Fi, unlimited printing privileges and free parking. The 350-square-foot rooms sell for $ 129 per
12、day, with an option to extend to an overnight stay for an additional $ 20.The WytheA boutique hotel in Brooklyn. The hotel recently announced a partnership with co-working office space company Industrious through which it is recycling 13 second-story guest rooms to serve as offices for up to four pe
13、ople. Each of the rooms has a small outdoor platform, and dogs are welcome. Pricing starts at $ 200 and goes up to $ 275, depending on how many people use the space.The SawyerThe Sawyer, in Sacramento, California, is offering pool cabanas (更衣室) for use as outdoor offices, complete with fast Wi-Fi, f
14、ree parking and catered lunch for $ 150 per day.HotelsByDayYannis Moati founded HotelsByDay back in 2015. That company has grown to include more than 1,500 hotels, and has seen a significant increase in the number of inquiries for day-use bookings lately. Moati said the current situation will force
15、hotels to upgrade themselves to stay alive, and he predicted that offering rooms for day-use only is one of the directions they will go.1. How much should one pay for a 24-hour stay in Hotel Figuero?A. $ 129.B. $ 149.C. $ 150.D. $ 200.2. Which hotel allows pets in?A. The Wythe.B. The Sawyer.C. Hotel
16、sByDay.D. Hotel Figuero.3. What do we know about Yannis Moati?A. He started a program titled Work Perks.B. He has upgraded at least 1,500 rooms.C. He usually predicts everything correctly.D. He is optimistic about the WFH trend.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是一则广告。疫情结束遥遥无期,但是许多美国人感觉在家里的日子已经过不下去
17、了。这时,许多酒店抓住这一商机,推出了专供白天使用的房间作为房客的办公室,有高速Wi-Fi,有免费的停车位,还可以随便打印。文章介绍了四个酒店的相关情况。【1题详解】细节理解题。根据Hotel Figuero部分的“The 350-square-foot rooms sell for $ 129 per day, with an option to extend to an overnight stay for an additional $ 20.(这种350平方英尺的房间日租费用为129美元,多花20美元就可以过夜)”可知,在Hotel Figuero在过一夜要花$ 129+$ 20=$1
18、49。故选B。【2题详解】细节理解题。根据The Wythe部分的“Each of the rooms has a small outdoor platform, and dogs are welcome.(每个房间都有一个室外小露台,而且可以带狗狗进入)”可知,The Wythe允许宠物进入。故选A。【3题详解】推理判断题。根据最后一段的“Moati said the current situation will force hotels to upgrade themselves to stay alive, and he predicted that offering rooms for
19、 day-use only is one of the directions they will go.(Moati说,当前的形势迫使酒店通过自我改造来维持生存,他还预测,提供专供白天使用的房间将会是酒店业发展的一个方向)”可推知,Moati对WFH的趋势持乐观态度。故选D。BA dog spent the last four years of his life waiting at a crossroad in the Thai city of Khon Kaen as if waiting for someone. People originally thought the dog had
20、 been abandoned, but then realized that he looked healthy, so people asked around about him. It turned out that the dog had indeed been spending most of his time around that crossroad, but a woman had been coming round regularly to bring him food and water.One day, while photographing the dog everyo
21、ne called Leo, a reporter met the woman who had been taking care of him. She had come to drop off some food. After learning the story about the dog and the woman, the reporter decided to share the story on social media. The post soon went viral and the photos of Leo got shared hundreds of times. And
22、 the photos reached the eyes of Leos former old owner.Nang Noi Sittisarn, a 64-year-old woman from Thailands Roi Et Province, almost had a heart attack when her daughter showed her a photo of the beloved dog named BonBon she had lost during a car trip. When she learned that he had been waiting for h
23、er in the same spot for the last four years,her heart melted(融化).Auntie Noi told her daughter to drive her to where the dog was waiting. When she got there and called his name. BonBon,the poor dog started wiggling(扭动)his tail and came to her,but when she tried to take him home with her, he was unwil
24、ling to follow. She didn t want to force the dog to come with her so she agreed to leave him with his new master. However, she and her daughter will come to visit him regularly.4. Why did the dog look healthy after separation from his former owner?A. He walked around the crossroad constantly.B. He w
25、as kept at a womans home all the time.C. A local reporter brought him food and water.D. A woman looked after him on a regular basis.5. What does the underlined phrase “went viral” in paragraph 2 probably mean?A. Changed surprisingly.B. Spread quickly.C. Appeared gradually.D. Fell directly.6. How did
26、 Nang Noi Sittisam feel about the dogs waiting for her?A. Shocked.B. Regretful.C. Touched.D. Proud.7. What can we mainly learn from the story about the dog?A. Unbelievable success is worth waiting for.B. We should adjust ourselves to environments.C. We need to learn to be faithful and thankful.D. No
27、 one knows the result until the last minute【答案】4. D 5. B 6. C 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。Nang Noi Sittisarn四年前不小心丢了一条狗。这条忠诚的狗在走丢的地方等待原主人四年,四年期间他得到了一位好心女士的悉心照料。最后Leo与原主人重聚,但是作为回报,他留下来陪伴照料他的新主人。【4题详解】细节理解题。根据第一段“. he looked healthy but a woman had been coming around regularly to bring him food and water ”可知
28、,那条狗看起来健康是因为一位女士定期照料他,给他带来食物。故选D项。【5题详解】词句猜测题。根据画线短语的后一句“the photos of Leo got shared hundreds of times”可知,关于Leo的帖子迅速传开,因此可推测went viral与spread quickly意思接近。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段“When she learned that he had been waiting for her in the same spot for the last four years,her heart melted(融化) ”可知,Nang N
29、oi Sittisarn得知她的狗一直在等待她,她深受感动。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第三段“he had been waiting for her in the same spot for the last four years”这条狗等待自己的主人四年,说明他对主人很忠诚;根据最后一段“but when she tried to take him home with her, he was unwilling to follow”可知,这条狗留下来陪伴新主人,说明他知道感恩。由此可推断,我们通过Leo的故事应该学会忠诚与感恩。故选C项。CSleep problems in ea
30、rly childhood may be linked to the development of certain mental health disorders in adolescence, according to a new research.A study of 7,155 children in the United Kingdom found that waking up frequently during the night and irregular sleep routines as babies and toddlers was linked to psychotic e
31、xperiences in children aged 12 and 13. Also, children who slept for shorter periods at night were more likely to be associated with borderline personality disorder at ages 11 and 12.The research, published in the journal JAMA Psychiatry, was the first time possible links between early childhood slee
32、p problems and adolescent psychotic experiences and borderline personality disorder (BPD) symptoms have been examined.“We know from previous research that persistent nightmares in children have been associated with both psychosis and borderline personality disorder,” said lead author Isabel at the I
33、nstitute of Mental Health at the University of Birmingham.“But nightmares dont tell the whole story. Weve found that, in fact, a number of behavioral sleep problems in childhood can point towards these problems in adolescence,” she said.Adolescence, typically defined as the ages between 10 and 19, i
34、s a key period in human development because of brain and hormonal changes, and it is now thought to be when many mental health problems start.Prior research in Australia found that babies with persistent severe sleep problems in their first year were at greater risk for anxiety and emotional issues
35、in later childhood. Sleep problems in children and adolescents have been shown to predict the development of various emotional and behavioral problems, including depression, anxiety, attention-deficit hyperactivity disorder, risk-taking and aggression. However, findings have been inconsistent, espec
36、ially when based on objective measurements of sleep, rather than parental reports.Sleep and mental health are closely connected in adults, with sleep problems increasing the risk for developing particular mental illnesses as well as resulting in mental health issues.8. What can we know from paragrap
37、h 3?A. Childhood sleep problems probably cause youth mental health problems.B. Severe sleep problems in childhood lead to emotional issues.C. Persistent nightmares in children are closely related to psychosis.D. The research has not been known to the public.9. What does “it” refer to in paragraph 6?
38、A. Adolescence.B. Key period.C. Human developmentD. Hormonal change.10. According to the Australian research, older children who had long-term serious sleep issues at one year old are more likely to _.A. grow slowlyB. develop attention-deficit hyperactivity disorderC. do badly in lessonsD. suffer fr
39、om anxiety11. Which of the following can be the best title for the text?A. A Study About Childhood Sleep Problems Is Under ProgressB. Pay Attention to Children Who Lack SleepC. Childhood Sleep Issues Linked to Adolescent Mental Health ProblemsD. How to Help Children Develop a Good Sleep Habit【答案】8.
40、A 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,儿童早期的睡眠问题可能与青少年时期的某些心理健康问题有关。文章详细介绍了这项研究的一些具体发现。【8题详解】推理判断题。根据第三段“The research, which published in the journal JAMA Psychiatry, was the first time possible links between early childhood sleep problems and adolescent psychotic experiences and borderline pers
41、onality disorder (BPD) symptoms have been examined.(该研究发表在美国医学会精神病学杂志上,这是首次研究儿童早期睡眠问题与青少年精神疾病经历和边缘性人格障碍(BPD)症状之间的可能联系)”可知,儿童睡眠问题可能会导致青少年心理健康问题。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据划线词上文“Adolescence, typically defined as the ages between 10 and 19, is a key period in human development because of brain and hormonal chan
42、ges(青春期,通常定义为10到19岁,由于大脑和荷尔蒙变化是人类发育的关键时期)”以及后文“is now thought to be when many mental health problems start(现在被认为是许多心理健康问题开始的时候)”可知,因为大脑和激素的变化,青春期是人类发展的关键时期,而现在青春期被认为是许多心理健康问题的开始。故it指的是“青春期”。故选A。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Prior research in Australia found that babies with persistent severe sleep problems
43、in their first year were at greater risk for anxiety and emotional issues in later childhood.(此前澳大利亚的一项研究发现,一岁时出现持续严重睡眠问题的婴儿在童年后期出现焦虑和情绪问题的风险更大)”可知,根据澳大利亚的研究,年龄稍大的孩子如果在一岁时长期存在严重的睡眠问题,就更有可能患上焦虑症。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Sleep problems in early childhood may be linked to the development of certain menta
44、l health disorders in adolescence, according to a new research.(一项新的研究表明,儿童早期的睡眠问题可能与青少年时期的某些心理健康问题有关)”结合文章详细介绍了这项研究的一些具体发现。可知,C选项“儿童睡眠问题与青少年心理健康问题有关”最符合文章标题。故选C。DAbout a billion birds die from flying into buildings each year in North America. Suspicions have been that birds may regard the open area
45、s behind glass as safe passageways. Or they may mistake the reflected trees for the real thing.Researchers would like to reduce collisions, which requires a solid understanding about what makes a bird more or less likely to die by crashing into a building in the first place.“There was relatively lit
46、tle known at a broad scale. Previous studies were at one small study site. Jared Elmore, a graduate student in natural resource ecology and management at Oklahoma State University. So he and his colleagues used a previously created data set of building collisions for birds at 40 sites throughout Mex
47、ico, Canada and the U.S.The first finding was obvious: bigger buildings with more glass kill more birds. But the details were more remarkable. We found that life history predicted collisions. Migrants(候鸟), insect-eaters and woodland-inhabiting species collided more than their counterparts(同类).”Most
48、migratory species travel at night, when lights near buildings can distract or disorient(使迷失方向)them. And Elmore thinks that insect-eating birds might be attracted to buildings because their insect prey(猎物)is attracted to the lights. He suspects that woodland species get tooled by the reflections of t
49、rees and bushes in the windows. The results are in the journal Conservation Biology.By understanding which birds are more likely to collide with buildings, researchers can perhaps determine the best way to adapt buildings, or their lighting, to help prevent such accidents. And by knowing risks, alon
50、g with migration timing and behavior, building managers can better predict when birds are at their greatest danger - and improve lighting strategics accordingly.Elmores next project will use radar to help predict bird migrations. I think that would maybe go a long way in terms of providing informati
51、on to people, to the public, to building managers, on when they can get the most benefit in terms of lights-out policies.12. What is the possible reason for birds crashing into buildings?A. They didnt see the buildings.B. They took reflections for reality.C. They assumed the windows to be open.D. Th
52、ey considered buildings as safe routes.13. What is Jared Elmores study different from the previous ones?A. It created a new data set.B. It went beyond national borders.C. It covered a wider range of sites.D. Ill studied some specific bird species.14. What was the most noticeable finding of Jared Elm
53、ores study?A. Migratory species travel at night.B. Birds tend to be misled by glasses.C. Bigger buildings cause more collisions.D. Birds living habits give rise to collisions.15. Which of the following can help reduce bird collision?A. Adjust the lightening system.B. Attach radars to each building.C
54、. Adopt strict lights-out policies.D. Ban using glasses on buildings.【答案】12. B 13. C 14. D 15. A【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了一项鸟类为什么会撞击建筑物的研究。12题详解】细节理解题。根据第一段的“Suspicions have been that birds may regard the open areas behind glass as safe passageways. Or they may mistake the reflected trees for the real thi
55、ng.(有人怀疑鸟类可能会将玻璃后面的开放区域视为安全通道。或者它们会把反射出来的树叶认为是真的。)”可知,鸟类撞击建筑物的可能的原因是它们把反映出的东西误认为是真实的。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段“There was relatively little known at a broad scale. Previous studies were at one small study site. Jared Elmore, a graduate student in natural resource ecology and management at Oklahoma State
56、 University. So he and his colleagues used a previously created data set of building collisions for birds at 40 sites throughout Mexico, Canada and the U.S.(“过去人们对大领域的研究知之甚少。以前的研究都是在一个小的研究场所进行的。Jared Elmore,俄克拉荷马州立大学自然资源生态与管理专业的研究生,他和同事使用了之前创建的关于鸟类碰撞建筑的数据集,这些数据分布在墨西哥、加拿大和美国的40个地方。)”可知,Jared Elmore的研
57、究覆盖了更广泛的地方,不同于以前的研究。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第四段的“But the details were more remarkable. We found that life history predicted collisions. Migrants(候鸟), insect-eaters and woodland-inhabiting species collided more than their counterparts(同类).( 但是细节更值得我们注意。我们发现生命的历史可以预测碰撞事故。候鸟、食虫者和栖息在林地的物种之间的碰撞比它们的同类要多。)”可推断,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387409.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
