宁夏青铜峡市高级中学2020-2021学年高一12月月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏青铜峡市高级中学2020-2021学年高一12月月考英语试卷 WORD版含解析 宁夏 青铜峡市 高级中学 2020 2021 学年 12 月月 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高级中学2020-2021年第一学期高一英语学科月考测试卷第一部分:听力第一节 请听下面5段对话,选出最佳选项。1. What lesson will the woman miss?A. Physics B. Math. C. Geography.2. How many languages can the woman speak?A. Three. B. Four. C. Five.3. How does the man probably feel now?A. Nervous. B. Pleased C. Sad4. Why is the woman going to California?
2、A. To see her parents. B. To visit friends. C. To do sightseeing.5. Where will the speakers go first?A.A bookstore B. A library. C. A cafe第二节 请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the man do this morning?A. He watched a movie B. He did his schoolwork. C. He read a book.7. What will the woma
3、n do next?A. Offer information. B. Give a warning C. Ask for help.请听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man like doing best in his free time?A. Writing stories. B. Traveling around. C. Collecting stamps.9. Who is the man probably talking to?A. His classmate. B. His mother. C. His teacher.请听第8段材料,回答第10至12
4、题。10. When did the tennis club meet last year?A. On Mondays. B. On Tuesdays. C. On Wednesdays.11. What sport does the man prefer?A. Basketball. B. Football C. Tennis.12. What club will the speakers join together?A. The film club. B. The singing club. C. The guitar club.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What is
5、the main topic of the womans paper?A. The history of phone. B. The growth of computer. C. The future of television.14. How does the woman feel about the topic?A. Its hard. B. Its boring. C. Its new.15. What is televisions biggest competitor according to the research?A. The iPod. B. The mobile phone.
6、 C. The videogame16. How long do most people think a TV program might be on average?A. About five minutes. B. About ten minutes. C. About thirty minutes.请听第10段材料,回答第17至20题。17 What is the speaker talking about?A. A plan for the day. B.A manager of the school. C. An introduction of a city.18. What are
7、 the listeners going to do from 10:30 to 10:45?A. Get books. B. Take a rest. C. Make a timetable.19. Who will give a talk about the Learning Center?A. Carol. B. Rebecca C. Steve.20. When can the listeners meet Helen?A. During lunchtime. B. In the conversation class. C. After a lecture about London.第
8、二部分:阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABrooklyn Childrens MuseumFree Thursdays, 2-6 pmThe Brooklyn Childrens Museum has something for kids of all ages. With fun, educational exhibits (展览) that teach children about world cultures, history, science and nature, including live animals and a collec
9、tion of 30,000 historical objects, even parents will enjoy it. Theres also a special area for children under five, with activities for the youngest of youngsters.New York Hall of ScienceFree Fridays, 2-5 pm, and Sundays, 10-11 amKids get hands-on experience with science and technology at this place
10、that offers more than 450 exhibits. There are a few worthwhile things to spend money on during your visit: a round of Rocket Park Mini Golf, a turn in the 60,000-square-foot Science Playground and a screening inside the 3-D theater.Queens County Farm MuseumGrounds free daily (check to see if a ticke
11、ted public event is being held)As the oldest working farm in New York City, the museum feels like a totally different world than Manhattan. Feed and pet animals like sheep, ponies and goats, tour farm buildings from three different centuries, and come back during fall when you can go pumpkin (南瓜) pi
12、cking. Dont forget to stop by the store on your way out for fresh fruits and vegetables grown on the farm!Waterfront Museum and Showboat BargeFree Thursdays, 4-8 pm, and Saturdays, 1-5 pmCome tour this large history wooden boat that lies in Brooklyns Red Hook, not far from the Fairway Market. Check
13、to see if a performance (表演) is taking place perhaps a magic, musicor history-related event that may cost money.1. Which of the following provides activities specially created for kids under 5?A. Brooklyn Childrens Museum.B. New York Hall of Science.C. Queens County Farm Museum.D. Waterfront Museum
14、and Showboat Barge.2. When can visitors enjoy free visits to New York Hall of Science?A. On Thursday afternoons.B. On Saturday afternoons.C. On Friday afternoons.D. On Sunday afternoons.3. What can visitors do in Queens County Farm Museum?A. Learn how to plant.B. Play with farm animals.C. Pick fruit
15、s and vegetables.D. Enjoy lunch made from fresh food.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了四个适合孩子们参观学习,且有免费时段的景点。【1题详解】细节理解题,根据Brooklyn Childrens Museum中的“Theres also a special area for children under five, with activities for the youngest of youngsters.(这里还有一个特别的区域供5岁以下的儿童参加,并为最小的年轻人开展活动。)”可知这个博物馆中有专
16、为5岁以下孩子设计的活动,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据New York Hall of Science中的“Free Fridays, 2-5 pm, and Sundays, 10-11 am(周五下午2-5点免费,周日上午10-11点免费)”可知周五下午参观者可以获得免费参观该场馆的机会,故选C项。【3题详解】细节理解题。根据Queens County Farm Museum中的“Feed and pet animals like sheep, ponies and goats(喂养和抚摸羊、小马、山羊等动物)”可知,在这个农场博物馆可以与农场动物玩,故选B项。BEve was
17、having a party! She had been given a karaoke set for her birthday, so she invited all her friends round for a special competition evening. The best singer would win a prize of a huge box of her delicious cookies.Everyone came along: Helen, Jane, and Peter, who looked a bit nervous.“Dont worry, Peter
18、. Were only here to have some fun,”said Eve kindly. Jane was first up on stage (舞台). The minute she began to sing, everyone could tell shed been practicing! Next, it was Helens turn. Her voice was not as strong as Janes, but she had a great sense of rhythm (节奏) and seemed to enjoy being on stage. Al
19、l the girls took their turn singing. There were a few wrong notes, but all in all, everyone had a wonderful time.“Come on, Peter. Its your go now!”said the girls. But Peter shook his head.“No thanks. Id be totally hopeless!”he said.“If you like, we can sing together. It wont be as scary (可怕的) that w
20、ay!”offered Eve. Peter gave in. He and Eve shared the microphone (话筒) and they began to sing a rock song. At first, you could hardly hear the voice of the shy boy but slowly, encouraged by his friends, he forgot his stage nervousness. Soon, Peter was holding the microphone on his own and singing his
21、 heart out! His singing was a bit off-key (走调的), but he made up for that by his performance. He danced around the stage like a real rock star!At the end of the song, the girls all cheered. Eve stepped forward and handed him the big box of home-made cookies. “Peter, we all agree that youve won the pr
22、ize!” she said. “OK, you may not exactly sing like an angel, but you really know how to put on a show!”4. How was Janes singing voice?A. Warm.B. Fresh.C. Funny.D. Powerful.5. Which can best describe the girls performance?A. Perfect.B. Worrying.C. Quite poor.D. Generally good.6. Why did Eve share the
23、 microphone with Peter?A. The girls asked her to do so.B. There was no other microphone.C. It could help fight Peters nervousness.D. Peter was too nervous to hold the microphone.7. Why was Peter given the box of cookies?A. He had the best voice.B. He loved eating cookies.C. He helped the girls a lot
24、.D. He held the stage very well.【答案】4. D 5. D 6. C 7. D【解析】这是一篇记叙文。有舞台恐惧症的Peter在朋友们的帮助下克服了紧张,成功地唱完了歌曲,并获得了一盒自制曲奇作为奖励。【4题详解】细节理解题。根据第二段的“Next, it was Helens turn. Her voice was not as strong as Janes, but she had a great sense of rhythm (节奏) and seemed to enjoy being on stage.”(接下来轮到海伦了。她的声音不如Jane的强有
25、力,但她的节奏感很好,看起来很享受舞台)可知,Jane的嗓音是强有力的。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段的“There were a few wrong notes, but all in all, everyone had a wonderful time.”(有一些错误的音符,但总的来说,每个人都很开心)可知,虽然有些小差错,但整体还是不错的。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第三段的“No thanks. Id be totally hopeless!” he said. “If you like, we can sing together. It wont be as sc
26、ary (可怕的) that way!” offered Eve.”(Peter说:“谢谢,不必了。我彻底没希望。”Eve主动说:“如果你喜欢,我们可以一起唱,那样就没有那么可怕了。”)可知,Peter害怕唱歌。由此推知,Eve主动提出和他一起唱是为了帮助他克服害怕。故选C。【7题详解】细节理解题。根据最后一段的“Eve stepped forward and handed him the big box of home-made cookies. “Peter, we all agree that youve won the prize!” she said. “OK, you may no
27、t exactly sing like an angel, but you really know how to put on a show!”(Eve走上前去,给了Peter一盒自制的曲奇。她说:“Peter,你可能唱的不像天使,但你真的知道怎么进行演出。”)可知,Peter被送一盒曲奇是因为他演出得不错,即他舞台控制得很好。故选D。CWe have written this to give you an idea of what will happen on your first day in high school. We also have a New Student Handbook
28、 that will answer many of the questions that you might have.If you come on a school bus, you will arrive at school at 7:30 am, and if you are coming by car, you should be here at the same time. Registration starts at 7 :45 am. When you arrive, you will wait in our reception ( 接待) area for a few minu
29、tes. You will be met by our Admissions Officer ( 招生负责人). You will be introduced to your buddya student in the same class as you who will be looking after you for the first few days.You will be taken to your form room(年级办公室)by your buddy, and be introduced to your teacher who will give you your timet
30、able and planner. When form time finishes, your buddy will take you to your first class. You will have some tests to do so that we can place you in the right group.For the first couple of days, you will mainly go to lessons with your buddy as we think this helps you to settle in. After that, you wil
31、l be placed in your appropriate ( 合 适 的 ) group for Maths, Science and English which are taken by all students.At lunchtime, your buddy will show you around the school, show you how to get lunch, and make sure you are spending time with friends and are included in social activities.At the end of the
32、 day, your buddy will show how to get your bus or where to wait for your car. We hope you have a really good day, and we look forward to having you here.8. What will happen on your first day in high school?A. You will take some tests.B. You will receive a big welcome.C. You will be guided by a teach
33、er.D. You will be asked to join an interest group.9. Whats the role of“your buddy”?A. Making plans for you.B. Making friends with you.C. Helping you get used to the school.D. Inviting you to visit his or her group.10. What are the high school students required to do?A. Live at school.B. Take the sch
34、ool bus.C. Bring their own lunch.D. Learn Maths, Science and English.11. Whom is this text mainly written for?A. High school teachers.B. High school newcomers.C. Visitors to the high school.D. Parents of high school students.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】本文是一篇应用文,介绍了一本新生入学书册,讲述了进入高中的第一天你应该做些什么。【8题详解】
35、细节理解题。根据第三自然段最后一句You will have some tests to do so that we can place you in the right group.(你要做一些测试,这样我们才能把你放在正确的组中)可知,进入高中的第一天你将要参加一些测试。故此题选A。【9题详解】细节理解题。根据题干中的buddy,定位到第四自然段For the first couple of days, you will mainly go to lessons with your buddy as we think this helps you to settle in.(在最初的几天里
36、,你主要是和你的朋友一起去上课,因为我们认为这有助于你适应环境)可知,your buddy的作用是帮助你适应学校的环境。故此题选C。【10题详解】细节理解题。根据第四自然段最后一句After that, you will be placed in your appropriate group for Maths, Science and English which are taken by all students.(在那之后,你将被安排到你的数学、科学和英语小组,所有学生都参加)可知,所有的学生都被要求参加数学、科学和英语的学习。故此题选D。【11题详解】推理判断题。根据文章第一自然段第一句
37、We have written this to give you an idea of what will happen on your first day in high school.(我们写这篇文章是为了让你知道在你上高中的第一天会发生什么)可知,本文是写给新入学的高中生。故此题选B。DSalvador Dali wasnt exactly modest (谦逊的). And hell tell you so, too, face to face at the Salvador Dali Museum in St. Petersburg, Florida. Here, the Spani
38、sh surrealist (超现实主义者) is alive and well, ready to talk to you in person about his art.Well, sort of. This Dali is brought to life through the magic of artificial intelligence (人工智能). Its a newly opened exhibition (展览) called Dali Lives, and it is spread across the whole Dali Museum, which houses mo
39、re than 2,000 Dali works in about 20,000 square feet of exhibit space. Three video boards showing a life-size Dali, standing 58” tall, form the exhibit one at the museum gate, one on the third floor by the main exhibits (including Dalis paintings and photographs, two technologically treated painting
40、s allowing visitors to put themselves inside the paintings, and a special experience of walking through Dalis 1934 painting Archeological Reminiscence of Millets Angelus) and one in the gift shop on the way out. Each one offers a different experience when you push a doorbell on the board to get Dali
41、s attention.The most surprising thing about Dali Lives is that youre dealing with a version (版本) of the artist himself. It looks like Dali, it sounds like Dali, it is Dali. The museum worked together with the San Francisco advertising agency Goodby Silverstein & Partners to achieve this, feeding hun
42、dreds of news interviews and words from his written works into an artificial intelligence system to recreate the artist. The result was a living, moving version of Dali ready to converse with anyone there, answering their questions.Dali himself was at the forefront of technology and was always exper
43、imenting with and trying new things,says Beth Bell, marketing director at the Dali Museum. We think he would have loved these types of things. Its in the spirit of Dali himself.12. What can we know about Dali from the text?A. He was a modest surrealist.B. He once lived in St. Petersburg.C. He produc
44、ed lots of works of art.D. He came up with the idea of “Dali Lives”.13. What can visitors do at the exhibition Dali Lives?A. Learn painting skills.B. Get a surprising gift from Dali.C. Watch lots of interviews with Dali.D. Enjoy the magic of modern technology.14. What does the underlined word conver
45、sein Paragraph 3 mean?A. Live.B. Talk.C. Play.D. Work.15. What is the text mainly about?A. The use of artificial intelligence.B. The works of Salvador Dali.C. An exhibition called “Dali Lives.”D. The life of Salvador Dali.【答案】12. C 13. D 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。主要讲述了人工智能让达利“复活”,在达利博物馆的视频版中与参与者互动交流。【1
46、2题详解】细节理解题。根据文章第二段中句子“Its a newly opened exhibition (展览) called “Dali Lives,” and it is spread across the whole Dali Museum, which houses more than 2,000 Dali works in about 20,000 square feet of exhibit space.”(这是一个新开放的展览,名为“达利一生”,它遍布整个达利博物馆,在大约20000平方英尺的展览空间里收藏了2000多件达利作品。)可知,达利是一位艺术家,达利博物馆藏有他的200
47、0多件作品,因此,他是一位多产的艺术家。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段中句子“This Dali is brought to life through the magic of artificial intelligence (人工智能). Three video boards showing a life-size Dali, standing 58” tall, form the exhibit one at the museum gate, one on the third floor by the main exhibits (including Dalis pai
48、ntings and photographs, two technologically treated paintings allowing visitors to put themselves inside the paintings .”可知,这个达利是通过人工智能的魔力复活的,这个达利被赋予了生命。三块视频板显示了一个真人大小的达利,高5英尺8英寸,构成了展览一个在博物馆大门,一个在三楼的主要展品旁边(包括达利的画和照片,两幅经过技术处理的画,让参观者可以置身其中.”本次展览利用许多先进技术,展现出了科技惊人的力量,因此,参观者可以领略到现代科技的魅力。故选D项。【14题详解】词义猜测题
49、。根据划线句子下文“answering their questions.”(回答他们的问题)可推断,由人工智能“复活的”达利能与人对话,回答他们的问题。故选B项。【15题详解】主旨大意题。通读全文可知,且根据第一段“And hell tell you so, too, face to face at the Salvador Dali Museum in St. Petersburg, Florida. Here, the Spanish surrealist (超现实主义者) is alive and well, ready to talk to you in person about hi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387589.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
