宁夏青铜峡市高级中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏青铜峡市高级中学2020-2021学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 宁夏 青铜峡市 高级中学 2020 2021 学年 一下 学期 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高级中学2020-2021年第二学期高一英语学科月考测试卷测试时间:120分钟 试卷分值:150分第一部分:听力 (共两节,满分30 分)(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1.What does the man want to do this afternoon?A .Go to the park. B. Rest at home. C. See a doctor.2.What are the speakers talking about?A.The woman s roommate.B. The woman s apartment.C. The wom
2、an s housework.3.How is the weather probably now?A .Sunny. B .Cloudy. C. Rainy.4.What is the book mainly about?A .little girl s school life. B. A special teacher s life.C. Two close friends.5.Where should the man take a train?A.At platform 5. B. At platform 6. C. At platform 8.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22
3、.5分)请听下面5段对话或独白,选岀最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6.What place did the man visit last?A.Buckingham Palace.B. Piccadilly Circus.C. Tower Bridge.7.When did the man return?A .Last Monday. B. Last Saturday. C. Last Sunday.请听第7段材料,回答第8、9题。8.What will the woman do tomorrow morning?A.Visit a factory. B. Pick up her b
4、oss. C. Go to a meeting.9.What s the probable relationship between the speakers?A. Neighbors. B .Couple. C. Workmates.请听第8段材料,回答第10至12题。10.What did the man do about ten minutes ago?A. He did his homework. B. He visited a park.C. He read online news.11.What caused over 1,000 deaths in Karachi in 2015
5、?A.The disease. B. The earthquake. C.The hot weather.12.How many trees did Urban Forest plant for its first project?A.Around 300. B. Around 1.300. C. Around 5.000.请听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the gym offer the woman and her friend if they sign up before Friday?A. Personal training.B. Cheap half-y
6、ear membership.C. New medical service.14.What is the man worried about?A.The safety of weightlifting.B.The high membership fee.C. The quality of gym equipment.15.When will the speakers meet?A. At 12 noon. B.At 1:00 pm. C. At 1:30 pm.16. What is the man most interested in?A. Leg press machines. B. Ru
7、nning machines. C. Applied bicycles.请听第10段材料,回答第17至20题。17.What activity is a new experience for most kids?A. Windsurfing. B. Horse riding. C. Rock combing.18. How many times can the kids phone their parents a day at most?A. Once. B. Twice. C.Three times.19. What does the speaker think of parents kee
8、ping on phoning the camp?A.It s unnecessary. B. It s unpleasant. C. It s uncommon.20.How do the kids probably feel when they are required to put on old clothes?A. Annoyed B. Strange. C. Funny.第二部分: 阅读理解 (满分30分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AA student was one day taking a wal
9、k with his teacher. As they went along, they saw a pair of old shoes lying in the path. They were a poor farmers, who was working in the nearby field.The student turned to the teacher, saying: “we will hide his shoes, and hide ourselves behind those trees, and wait to see what he will do.”“My young
10、friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe, and then we will hide ourselves and watch?” The student did so and they both hid themselves behind the trees. The poor man soon finished his work, and came across the field to the path where he had
11、 left his coat and shoes.After putting on his coat, he put his foot into one of his shoes, and felt something hard. Then he bent(弯腰) down to feel what it was, and found the coin. Surprised, he looked at the coin, turned it around and looked at it again. He then looked around, but no person was seen.
12、 He put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe. His surprise was doubled on finding the other coin.He couldnt control his feelings and fell to his knees, looked up to the sky and expressed his thanks. Then he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without b
13、read. He said the help would save them from dying.The student stood there deeply moved, and his eyes were filled with tears. “Now,” said the teacher, “Are you not much happier than if you had hidden the shoes?”1. When the student saw the shoes, he wanted to .A. steal themB. find their ownerC. play a
14、 joke on the ownerD. give the owner some money2. According to the passage, the teacher is .A. quiet and honestB. kind and friendlyC. patient and cleverD. strict and careful3. When the farmer saw the second coin, he .A. was very excited and gratefulB. was worried and looked up at the skyC. was surpri
15、sed and decided to find the ownerD. spoke of his difficulties and asked for more help4. At the end of the story, the student .A. was very proud of himselfB. was very pleased with his lifeC. felt very sorry about his first ideaD. felt sad for not taking his teachers advice【答案】1. C 2. B 3. A 4. C【解析】【
16、分析】这是一篇记叙文。文章讲述了一位老师和学生走在街上,看见一个农夫的鞋子,学生想把农夫的鞋子藏起来捉弄农夫而老师则是让学生放硬币在他的鞋中以帮助农夫,学生最后对自己一开始的想法感到抱歉。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“The student turned to the teacher, saying: “we will hide his shoes, and hide ourselves behind those trees, and wait to see what he will do”(那个学生转向老师说:“我们把他的鞋子藏起来,我们自己也躲到那些树后面,看他会做什么。”)”和
17、文章第三段“My young friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor.”( “我的年轻朋友,”老师回答说,“我们永远不应该取笑穷人。”)”可知,当这个学生看到鞋子时,他想和鞋子的主人开个玩笑。故选C。【2题详解】推断判断题。根据文章第三段“My young friend,” answered the teacher, “we should never make fun of the poor. Why not put a coin in each shoe, and then we will hi
18、de ourselves and watch?”( “我的年轻朋友,”老师回答说,“我们永远不应该取笑穷人。为什么不在每只鞋里放一个硬币,然后我们藏起来看呢?”)”可知,老师让学生不要取笑别人并且在鞋子里放硬币帮助别人,由此可推知,老师是善良的并且友好的。故选B。【3题详解】细节理解题。根据文章第四段“His surprise was doubled on finding the other coin.(他发现另一枚硬币时更加吃惊。)”和文章第五段“He couldnt control his feelings and fell to his knees, looked up to the s
19、ky and expressed his thanks.(他无法控制自己的感情,跪倒在地,抬头望向天空,表达了他的感谢。)”可知,当农夫看到第二枚硬币时,他非常激动和感激。故选A。【4题详解】推理判断题。根据文章最后一段“The student there deeply moved, and his eyes filled tears.“ Now,” said the teacher, “are you not much happier than if you had hidden the shoes?”( 在场的学生深受感动,热泪盈眶。“现在,”老师说,“你不比把鞋子藏起来更快乐吗?”)”可
20、推知,在故事的最后,学生对他的第一个想法感到很遗憾。故选C。BThe problem of global warming has caused a lot of people to try their best to protect the environment. Unluckily, there are still many people who think it is hard to go green. In fact, it is very easy to be green in our daily life.You can make a great start by learning
21、 to recycle (回收利用). While this looks really simple, there are many people who still throw glass bottles into their common garbage. Almost all cities offer a recycling bin (垃圾箱) for these items. If you put them in the recycling bin instead of throwing them away, you will be on the path to save the ea
22、rth.One good thing to recycle is newspaper. But there are still some people who just put their newspaper in the garbage when they finish reading it. As we know, there are many other things we can do with an old newspaper. For example, we can use it to clean our windows.Another thing that could help
23、you to start to live green is to begin walking a bit more. Many people think nothing of getting in their car and driving one mile to get drinks at the local store. If you walk to the store, not only can it take less time, because you wont have to try to find a parking place, but you will be saving m
24、oney on gas and helping to protect the environment. If you wish to save even more on gas, take the opportunity to car pool (拼车) each time you can, which has become popular in many countries.There really are many means by which people can start living green. They only have to make some changes in the
25、ir lifestyle to improve our environment.5. What is the main purpose of the first paragraph?A. To advise people to learn to live green.B. To express worries about global warming.C To show the importance of living green.D To tell readers that many people are living green.6. According to the text, whic
26、h of the following is NOT true?A. . Driving can cause trouble sometimes.B. Newspaper is being recycled by some people.C. Car pooling is not allowed in some countriesD. Many people cant recycle glass bottles properly.7. What is the best title for the text?A. Going green is much simpler than we thinkB
27、. Why do we need to live a green life?C. Global warming is becoming worseD. What is causing global warming?【答案】5. A 6. C 7. A【解析】【分析】本文为介绍说明文。全球变暖带来的灾难引起了人们对生态问题的觉醒,但是并没有使人们为之真正行动起来。本文给读者们提出了一些简单易行的建议,旨在告诉人们绿色生活并非难事。【5题详解】推理判断题。根据第一段中的“In fact, it is very easy to be green in our daily life.(事实上,日常生活
28、中要环保是非常容易的)”及下文对绿色生活的建议可推知,第一段主要引出本文的话题建议人们学习如何过绿色生活。故选A。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“If you wish to save even more on gas, take the opportunity to car pool (拼车) each time you can, which has become popular in many countries.(如果你希望在汽油上节约更多,在允许的情况下可以选择拼车,这在很多国家都很流行)”可知,拼车在很多国家已经变得很流行。文章中没有提及拼车在一些国家是不被允许的。故选C
29、。【7题详解】主旨大意题。通读全文,尤其第一段的“In fact, it is very easy to be green in our daily life.(事实上,日常生活中要环保是非常容易的)”可知,本文主要介绍了过绿色生活的简单易行的建议,其实绿色生活并不像人们想象的那样要花费很多和很难,而是非常简单易行。故“绿色生活比我们想象的更容易”可以作为本文最佳标题。故选A。CElephants might be the most well-known well-loved animal in African wildlife. But conservation (保护) of the Af
30、rican elephant still faces special difficulties. While the elephant population is half of what it was 40 years ago, some areas of Africa have more elephants than populated areas can support. Thats why AWF scientists are studying elephant behavior, protecting habits and finding ways for humans to liv
31、e peacefully with elephants in Africa.Years ago, overhunting and the ivory trade were the biggest threats to elephants survival. Luckily, ivory bans (禁令), hunting rules and protected areas protect elephants from these dangers today.The 21st century brings a different challenge to elephant conservati
32、onland-use. Elephants walk across borders and outside parks and other protected areas. So they often destroy crops, causing conflicts (冲突) between local farmers and these big animals.Successful conservation strategies (策略) must allow elephants to walk freely in their natural habitats while reducing
33、conflicts between elephants and local people.AWF researchers are searching for a way to give both elephants and people the space they need. The AWF is collecting information on elephant habitats and behavior. The information they gather will help to develop the widest possible space for elephants.Th
34、e AWF is helping elephants by protecting their habitats. And they also work with local farmers to improve their life in order to encourage them to protect rather than destroy elephants.8. The first paragraph of the text is mainly to tell readers _.A. African elephants are endangered nowB. there rema
35、ins a lot to do to protect African elephantsC. African elephants are popular animalsD. the number of African elephants has increased over the years9. What is the biggest difficulty in protecting African elephants now?A. They are still being killed.B. Their habitats are being destroyed.C. They dont h
36、ave enough food.D. They cant live in peace with farmers.10. To protect elephants, the AWF does all the following EXCEPT _.A. helping farmers improve their lifeB. protecting elephants habitatsC. doing research on elephantsD. keeping elephants11. What is the best title for the text?A. African elephant
37、s conservationB. Living with African elephantsC. African elephants situationD. African elephants being endangered【答案】8. B 9. D 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍对非洲象的保护。【8题详解】推理判断题。由文章第一段“Elephants might be the most well-known well-loved animal in African wildlife. But conservation (保护) of the African
38、elephant still faces special difficulties. While the elephant population is half of what it was 40 years ago, some areas of Africa have more elephants than populated areas can support. Thats why AWF scientists are studying elephant behavior, protecting habits and finding ways for humans to live peac
39、efully with elephants in Africa.(大象可能是非洲野生动物中最知名、最受喜爱的动物。但是非洲象的保护仍然面临着特殊的困难。虽然大象的数量是40年前的一半,但非洲一些地区的大象数量超过了人口聚集区的承受能力。这就是为什么AWF的科学家们正在研究大象的行为,保护它们的习性,并寻找在非洲与大象和平共处的方法)”可知,非洲一些地区的大象数量超过了人口聚集区的承受能力,科学家们正研究保护大象的方法。由此可推断第一段主要想告诉读者保护大象还有很多事情要做。故选B项。【9题详解】细节理解题。由文章第三段“The 21st century brings a different c
40、hallenge to elephant conservationland-use. Elephants walk across borders and outside parks and other protected areas. So they often destroy crops, causing conflicts (冲突) between local farmers and these big animals.(21世纪给大象保护带来了不同的挑战土地利用。大象可以穿越边境、公园和其他保护区。所以它们经常毁坏庄稼,导致当地农民和这些大型动物之间的冲突)”可知,现在保护非洲象最大的困
41、难是大象不能与农民和平相处。故选D项。【10题详解】细节理解题。由文章最后两段“AWF researchers are searching for a way to give both elephants and people the space they need. The AWF is collecting information on elephant habitats and behavior. The information they gather will help to develop the widest possible space for elephants.(AWF的研究
42、人员正在寻找一种方法,为大象和人类提供他们所需要的空间。AWF正在收集大象栖息地和行为的信息。他们收集的信息将有助于为大象提供尽可能广阔的生存空间)”以及“The AWF is helping elephants by protecting their habitats. And they also work with local farmers to improve their life in order to encourage them to protect rather than destroy elephants.(AWF正在通过保护大象的栖息地来帮助它们。他们还与当地农民合作,改善
43、他们的生活,鼓励他们保护大象,而不是摧毁大象)”可知,除了D项“keeping elephants(饲养大象)”以外,都是AWF采取的措施。故选D项。【11题详解】主旨大意题。由文章总领段第一段“Thats why AWF scientists are studying elephant behavior, protecting habits and finding ways for humans to live peacefully with elephants in Africa.(这就是为什么AWF的科学家们正在研究大象的行为,保护它们的习性,并寻找在非洲与大象和平共处的方法)”,结合下
44、文主要围绕非洲大象的保护措施来展开可知,文章主要介绍对非洲象的保护,故选A项。DComputer technology is still developing rapidly. The computer of the future will continue to increase in value and performance while decreasing in cost. It will become smaller, but faster and more powerful.It is possible to make some guesses about what the fut
45、ure of the computer will look like, based upon the types of technologies that are being developed now. A lot of progress has already been made in some of these new technologies, but some are still in their earliest stages and may not be ready for use for years. Two of the most interesting areas of c
46、omputing that are currently being developed are quantum computing (量子计算) and nanotechnology (纳米技术).Quantum computing is one possibility for the future of the computer that could make computers run far faster than even the quickest computers do today. Quantum computers could be able to do what modern
47、 supercomputers are unable to do by using transistors that are able to take on many states at the same time.Nanotechnology could also change the face of computing, by creating computers that could be very powerful, though they are tiny in size. These computers could be incorporated (并入) into everyda
48、y objects, including electrical appliances (电器), clothes and even the human body. We will be able to use computers in new and unimaginable ways. They will become a part of our lives rather than simply being a box that is used only for specific purposes, such as work.Quantum computing and nanotechnol
49、ogy will be able to play new roles, which will make us live greener lives, as well as enjoy better health and happier lives.12. Which of the following can NOT describe the computer of the future properly?A. Much smaller.B. Much faster.C. More powerful.D. Less valuable.13. According to the text, quan
50、tum computing _.A. has been put in use so farB. can make computers run by themselvesC. can reduce the cost of computersD will work by using transistors14. We can learn from the text that nanotechnology will _.A. create much smaller computersB. be used in electrical appliances and clothingC. change t
51、he structure of computersD. make computers just serve specific purposes15. The text is mainly about _.A. what nanotechnology isB. what quantum computing isC. what the future of the computer isD. what future computers can bring us【答案】12. D 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】本文是说明文。本文描述了将来电脑技术的发展,尤其指出在量子计算和纳米技术
52、方面的应用。【12题详解】细节理解题。根据第一段“The computer of the future will continue to increase in value and performance while decreasing in cost. It will become smaller, but faster and more powerful.”(未来计算机的价值和性能将继续提高,而成本将下降。它将变得更小,但更快,更强大。)可知,将来的电脑会更小,更快,更强大,同时价值更高,表现会更好。所以更没价值是不对的,故正确答案为D。【13题详解】细节理解题。根据文章的第三段“Qua
53、ntum computers could be able to do what modern supercomputers are unable to do by using transistors that are able to take on many states at the same time”(量子计算机可以完成现代超级计算机无法完成的任务,因为晶体管可以同时处理多种状态。)可知,量子计算可以使用晶体管做现代超级计算机不能做的事。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章第四段的第一句“Nanotechnology could also change the face of co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387598.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
