天津市河东区2014高考英语阅读理解5.1假天天练(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 河东区 2014 高考 英语 阅读 理解 5.1 天天 答案
- 资源描述:
-
1、天津市河东区2014高考英语阅读理解5.1假天天练(3)及答案Its never easy moving schools. Youre settled in the school youre in, you have your friends and you know your teachers and you just dont want the change. But unfortunately sometimes it is necessary to move schools and start again. Once youve started at the new school th
2、ere are little tips and tricks you could try to help you fit in and make new friends easily.When you start at a new school you may be nervous and be keen to make new friends as soon as possible. You may feel like you need to make friends by changing who you are. If you want to make friends quickly y
3、ou may feel like to fit in your need to alter your personality. This is not a good idea. Changing who you are for other people will only make you feel insecure and pressured. Be yourself, you dont need to change and you soon enough will find friends who like you for what you are. When you move to a
4、new school in a new area you may want to keep in touch with friends from your last school and, depending on how far you now live from the old school, you usually can. But that doesnt mean you should avoid making friends at your new school. If you are invited to another pupils house for tea, take up
5、the offer. You may prefer to go out with your old friends but by getting involved with other pupils youll find yourself making friends much more easily. The teachers at your new school will be happy to help you settle in. If you are having any trouble fitting in or even if you just want to talk to s
6、omeone who understands, have a word with your teacher. He or she will be happy to listen to you. If you are having trouble with another class member and you dont know what to do about it, talk with your teacher. Your teacher is there to help so be sure to confide in him or her whenever you need to.M
7、oving to a new school in an unfamiliar area can be hard. Youll be keen to fit in but dont worry too much. Before long youll have made lots of friends and youll be having fun again. 31. Why does the author think moving schools difficult?A. You are used to your old environment.B. Your teachers dont wa
8、nt you to change school.C. It is never easy to get permission of the authority.D. It is difficult to make new friends in a new school.【答案】A 【解析】细节理解题。根据Youre settled in the school youre in, you have your friends and you know your teachers and you just dont want the change.你已经适应老的环境,不愿去改变,所以作者说搬到一个新的
9、学校很难,故选A。32. After moving to a new school, you should _ .A. listen to your teacher B. try to be yourselfC. change your personality D. forget your old friends【答案】B【解析】细节理解题。根据Be yourself, you dont need to change搬到新学校不用改变自己,故选B。33. The underlined words “confide in” in the fourth paragraph can be repla
10、ced by _ .A. believe in B. have respect forC. have confidence in D. tell your thoughts to【答案】D【解析】词义猜测题。根据talk with your teacher.可以推测把想法说出,故选D。34. Which of the following is NOT the suggestion made by the author?A. Take up invites B. Talk to your teachers C. Always be yourself D. Keep in touch with y
11、our old friends.【答案】D【解析】细节理解题。根据If you are invited to another pupils house for tea, take up the offer.接受邀请,故选项D符合原文;have a word with your teacher.和老师谈话,符合原文;Be yourself, you dont need to change做回自己不要改变,符合原文,故选D。35. What is the authors purpose in writing the passage?A. Giving advice on how to move t
12、o a new school.B. Giving advice on how to learn well in a new school.C. Giving advice on how to fit in at your new school.D. Giving advice on how to make friends in a new school.【答案】C【解析】作者意图题。根据短文的内容可知给出建议如何适应新的学校。故选C。【2014安徽省皖南八校第一次联考】CAnais Nin was a famous writer. Nin was born French-Cuban but l
13、ived in the United States in her later years of life till she died. Nins works had her relationships with authors, artists, and other figures as the main subject. Some of her writings were made into films. Nin was also a visiting lecturer in several colleges and promoted Womens Movement with her str
14、ong writings.Anais Nin was born in France in 1903. Her father was a Spanish artist and a composer living in Cuba (古巴) where he met her mother, a French singer working in Cuba. As a child Nin was brought up in Spain. When her parents separated, Nin and her two brothers moved to New York with their mo
15、ther. At the age of 16, Nin decided to give up studying and started to work as a dancer and model to reduce the financial burden on her mother so that her brothers could go on with their studies.In 1923, Nin got married to her husband, Hugh Parker Guiler in Cuba. In 1924, Nin and Hugh moved to Paris
16、 where Hugh continued with his banking career and Nin started writing. Nin wrote her first book in print, D. H. Lawrence: An Unprofessional Study in 16 days. In 1939, Nin left Paris as it was a French governments request to its residents to leave Paris because of the coming war. Nin returned to New
17、York with Hugh and sent her written books to Frances Steioff of the Gotham Book Mart in New York for safekeeping.In 1931, Nin wrote her book Henry and Jun: From the Unexpurgated Diary of Anais Nin. In 1936, Nin published House of Incest which was a 72-page fiction novelNin also appeared and was a pa
18、rt of various films. In 1973, Anais Nin was awarded an honorary doctorate(荣誉博士学位) by the Philadelphia College of Art. In 1974, Nin was elected to the United States National Institute of Arts and Letters.In 1977, Nin died in her Los Angeles home after battling with cancer for three years.64. What can
19、 we know about Anais Nin from the first paragraph?A. She was a native American.B. She started Womens MovementC. She gave lectures in several colleges.D. She wrote mainly about her family life.65. Why did Anais Nin give up studying at the age of 16?A. Because she wanted to help support her family.B.
20、Because her parents divorced.C. Because she wanted to realize her dream of becoming an artistD. Because she moved from country to country.66. In 1939 Nin and her husband moved back to New York to_ .A. enter the film industryB. stay away from warC. have her books publishedD. promote her new books67.
21、What is the passage mainly about?A. The awards Anais Nin won. B. Anais Nin and her incomplete family.C. The hardship Anais Nin experienced. D. Anais Nin and her great achievements,【参考答案】64-67 CABD 【2014安徽省皖南八校第一次联考】DFor thousands of years, mankind has produced plants and animals to create more desir
22、ed and useful plants and animals. For example, modern com has been produced to such a large size that it is no longer able to reproduce without mans assistance. Modern dairy cows produce too much milk and if they are not often emptied of milk, they could leak, burst, become infected, and possibly di
23、e. Besides, most dogs raised by people can not survive in the wild even with special training.Since natural evolution is extremely slow and mankinds selective production programs only take a few generations to produce a completely new species, natural evolution has already taken a back seat to manki
24、nds production programs. In addition, mankind has successfully killed off several species all together. For example, there are no more European wolves in existence and mammoths (猛犸象) probably died out because of mankind. Even certain diseases have been permanently got rid of from the planet, and doz
25、ens of other diseases will soon be too. Again, natural evolution did it cause most of the destruction during mans rule of the world.Currently, scientists are creating new species with desired characteristics in the lab significantly faster than natural evolution creates new species. In a single gene
26、ration, new species can be created and destroyed by mankind, while natural evolution could take thousands of years to do the same but only accidentally. Scientists are even able to replace defective (有缺陷的) or damaged genes with different genes to attempt to cure genetic defects. This is something th
27、at natural evolution could possibly never correct.Eventually scientists will even be able to improve the quality of people. For example, imagine not only correcting your eyesight with gene treatment, but also ensuring that all of your children do not receive your old genes of poor eyesight too. Scie
28、ntists will one day be able to improve the memory and intelligence of your children, so that they will do better in school and achieve more in life. Doctors and scientists will be able to customize (订制) babies before they are born just like picking options at a car store.68. According to the first p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
