天津市河东区2014高考英语阅读理解冲刺(12)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 河东区 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 12 答案
- 资源描述:
-
1、天津市河东区2014高考英语阅读理解冲刺(12)及答案阅读理解(共25小题,每题2分,满分50分)第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 (A)Today, in many high schools, teaching is now a technical miracle of computer labs, digital cameras, DVD players and laptops. Teachers can e-mail parents, post messages for students on online bulle
2、tin(公告,告示) boards, and take attendance with a quick movement of a mouse.Even though we are now living in the digital age, the basic and most important element of education has not changed. Most students still need that one-on-one, teacher-student relationship to learn and to succeed. Teenagers need
3、instruction in English, math or history, but they also want personal advice and encouragement. Kids talk with me about their families, their weekend plans, their favorite TV shows and their relationship problems. In my English and journalism classes, we talk about Shakespeare and persuasive(富有哲理的) e
4、ssays, but we also discuss college basketball, the war in Iraq and career choices. Students show me pictures of their rebuilt cars, their family vacations, and their newborn baby brothers. This personal connection is the necessary link between teachers and students that no amount of technology can i
5、mprove upon or replace. A few years ago I had a student in sophomore English who was struggling with my class and with school in general. Although he was a humorous young man who liked to joke around, I knew his family life was far from ideal. Whenever I approached him about missing homework or low
6、test grades, he always had the same reply, “It doesnt matter because Im quitting school anyway.” Even though he always said this in a half-teasing way, I knew he needed to hear my different opinion and my “value of a high school education” lecture. He needed to hear this speech from me. After he lef
7、t my class, he struggled through the next two years of school. But, he did finally graduate because we kept telling him to hang in there. Wed cared about him finishing school. Recently, I saw this former student working at a local Italian restaurant. I told him again how proud I was of him. He said
8、that he was hoping to go back to school to become a certified electrician. I encouraged him to get that training. Students rely on compassionate teachers to guide, to tutor, to listen, to laugh and to cry with them. Teachers provide the most important link in the educational processthe human one. 41
9、. The first paragraph mainly talks about _. A. the variety of modern teaching methods. B. the wide use of modern technology in education C. the importance of teacher-parent relationship. D. the importance of using modern technology.42. The underlined word “ compassionate” in Para 5 means _. A. ambit
10、ious B. knowledgeable C. sympathetic D. generous43. According to the text, the most important element in education is _. A. teachers good instruction B. advanced technology C. teachers encouragement D. personal connection44. The author states his view of education by _. A. example B. description C.
11、figure D. comparison 【参考答案】41-44 BCDA 阅读理解Abraham Lincoln was born into poverty 200 years ago. At any other time and place, this lowly origin would have dictated his future, but in Lincolns case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure his seat in his countrys his
12、tory. He has become a role model in the self-made America.If you want to learn about somebody who didnt quit, look no further. Abraham Lincoln had two business ventures failed, and the second one made him bankrupt, so he had to spend the next 17 years of his life paying for the debt. He also lost 8
13、different elections. It seemed that he had never done things right at the first time: the first time he ran for state legislature for Congress, for land officer, for Senate, all of these failed, and the first time he sought the vice-presidential nomination, he got less than 100 votes nationally. But
14、 he never found it too shameful to carry on his mission. Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, “Always bear in mind that your own determination to success is more important than any other.”He could have quit many times-but he didnt
15、 and because he didnt quit ,he became one of the greatest presidents in the history of America. One important way Lincoln influences present society is that we look back on his life as a role model for future generations. Lincolns high character influences us because we compare present-day politicia
16、ns to the example Lincoln set. A major influence Lincoln has on the united States today is simply through the good example he set when it came to honesty, persistence and leadership.36.According to the first paragraph, which of the following statements is true?A.Lincoln was born with a silver spoon
17、in his mouth.B.Like Lincoln, a poor origin leads to a bright future.C.America is considered self-made because of Lincoln.D.Self-determination and will contributed to Lincolns success.【答案】D【解析】细节理解题。根据but in Lincolns case, his self-determination and force of will made it possible for him to secure hi
18、s seat in his countrys history.可知是林肯的决心和意志导致他的成功。故选D。37.What is Paragraph Two mainly about?A.How Lincoln made his way to the White House.B.Lincoln suffered various failures.C.Lincoln was a man who never quit.D.Lincoln once lost two business ventures.【答案】C【解析】段落大意题。根据If you want to learn about somebo
19、dy who didnt quit, look no further.可知林肯是个不放弃的人。故选C。38.Which is the correct order of what happened to Lincoln?a. He was paying off his debt.b. He failed in the run for land officer,c. He got less than 100 votes nationally. d. he stuck to his mission, e. He went bankrupt.A. b-c-c-d-aB. c-3.-b-c-dC. 6-
20、c-s-b-dD. d-c-s-b-c【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段的内容可知顺序是:e. He went bankrupt.-a. He was paying off his debt.-b. He failed in the run for land officer,-c. He got less than 100 votes nationally.-d. he stuck to his mission,故选B。39. What is the function of Lincolns famous saying in Paragraph Two?A.To tell us th
21、at determination is the most important to success.B.To attract readers1 attention.C.To show why Lincoln was able to carry on in hard times.D.To summarize Lincolns story.【答案】C【解析】细节理解题。根据Then later in 1860, on such a rough road, he made it to the White House. He lived up to his famous saying, 可知这句话是为
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
