山东师范大学附属中学2019-2020学年高一5月学业水平检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东师范大学附属中学2019-2020学年高一5月学业水平检测英语试题 WORD版含解析 山东师范大学 附属中学 2019 2020 学年 学业 水平 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东师大附中2019级高一下学期英语学科学业水平检测题本试卷分第卷和第卷两部分,共8页,满分为 150 分,考试用时120分钟。注意事项:1答卷前,考生务必用 0.5 毫米黑色签字笔将自己的姓名、准考证号、考试科目填写在规定的位置上。2第卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3第卷必须用 0.5 毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,不得使用涂改液,胶带纸、修正带和其他笔。第I卷(共95分)第一部分 听力(共两节,20个小题,满分 30 分)该部分
2、分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats the mans favorite holiday?A. Thanksgiving. B. Christmas. C. Halloween.2. What will the woman buy?A. Colas.
3、B. Beer. C. Coffee.3. What does the woman think of the book?A. Moving. B. Boring. C. Interesting.4. What are the two speakers mainly talking about?A. The womans hometown. B. The mans favorite city. C. The womans trip.5. Why does the woman talk to the man?A. To ask about his studies. B. To ask him to
4、 hang out. C. To ask him for help.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒 钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When did the man come to the city?A. About two years ago.B. About three years ago.C. About th
5、ree months ago.7. Where are the speakers now?A. At a restaurant. B. At a theatre. C. At a school.听第7段材料,回答第8、9题。8. What prevents the woman from having the party at her apartment?A. Its size. B. Its location. C. Its decoration.9. Whats the most probable relationship between the speakers?A. Friends.B.
6、 Teacher and student. C. Father and daughter.听第8段材料,回答第10-12题。10. What is the woman doing in the city?A. Visiting friends.B. Looking for work. C. Going sightseeing.11. Where did the man move from?A. Los Angeles. B. Chicago. C. New York City.12. How long is the American Museum of Natural History open
7、?A For 8 hours and 45 minutes. B. For 7 hours and 45 minutes. C. For 8 hours and 15 minutes.听第9段材料,回答第13-16题。13. Who is the woman?A. The mans former workmate. B. The mans former classmate. C. The mans college teacher.14. Why did the man fail to recognize the woman?A. She had dressed up.B. She looked
8、 much older.C. She had lost much weight.15. What habit did the woman have in the past year most probably?A. Eating fast food. B. Driving to work. C. Doing exercise.16. How does the man probably feel in the end?A. Relaxed. B. Surprised. C. Encouraged.听第10段材料,回答第17-20题。17. What will the weather be lik
9、e first today?A. Warm. B. Cool. C. Cold.18. What will be the minimum temperature tonight?A. 11 C. B. 1 C. C. -1 C.19. What will take place on Monday?A. A light snow. B. A strong wind. C. Two heavy rains.20. What can we know about the weather on Thursday?A. There will be heavy rain. B. There will be
10、a heavy fog. C. There will be strong winds.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADont let the heat keep you away from New Orleans. For one thing, the hotel rates are the lowest theyll be all year. For another, with wonderful events, youll barely notice the heat. Come and see what
11、were all about in summer.FESTIGALSFestigals is an annual festival that celebrates, and supports women of all backgrounds and causes related to womens well-being. It features a variety of New Orleans-themed activities, designed for women and by women. It usually includes famous female speakers.DATES:
12、 June 5-7, 2020RED DRESS RUNThe run usually begins in French Quarter, although the exact location is only announced to those who registered. The runners, with drinks in hand, continue their route through the French Quarter and spend the rest of the day celebrating. Participants can sign up online on
13、 the official website. Registration usually includes donations to local charities, and beers for the run. You must be 21 or older to participate.DATE: August 8, 2020PRICE $65RUNNING OF THE BULLSInstead of running from real bulls, New Orleanians gather in the traditional colors of Spains bull run and
14、 chase runners with plastic bats on their rollerblades (旱冰鞋). Thousands of runners gather early in the morning in Downtown to participate in the run, wearing all white with a bit of red.DATES: July 10-12, 2020NOLA CARIBBEAN FESTIVALThis years festival has expanded to two weekends, taking place June
15、19-21 and June 24-28. Guests can enjoy live music performances, local chefs, kids activities, salsa dancing and more. While the official fest takes place June 26-28, theres plenty to do leading up to and following Caribbean Fest. To learn more about this years fest, visit here.1. What is special abo
16、ut Festigals?A. It shows great concern for females.B. It features New Orleans local food.C. It is celebrated in hot summer.D. It is open to women only.2. What can be learned about RED DRESS RUN?A. Runners have to run all day long.B. Runners can sign up on the spot.C. There is an age limit for runner
17、s.D. It provides free food and drinks.3. Which of the following festivals may interest music lovers?A. FESTIGALS.B. RED DRESS RUN.C. RUNNING OF THE BULLS.D. NOLA CARIBBEAN FESTIVAL.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了夏日举办的四个不同活动,包括活动内容和举办时间等信息。【1题详解】细节理解题。根据文章FESTIGALS中的“Festigals is an annual fes
18、tival that celebrates, and supports women of all backgrounds and causes related to womens well-being.( Festigals是一个一年一度的节日,庆祝和支持所有背景的妇女和事业有关的妇女的福祉)”可知,Festigals特别之处在于它表现了对女性的极大关注。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章RED DRESS RUN中的“You must be 21 or older to participate. (你必须年满21岁才能参加)”可知,RED DRESS RUN活动中跑步者有年龄限制。故选
19、C。【3题详解】细节理解题。根据文章NOLA CARIBBEAN FESTIVAL中的“Guests can enjoy live music performances, local chefs, kids activities, salsa dancing and more. (客人可以享受现场音乐表演,当地厨师,儿童活动,萨尔萨舞和更多)”可知,该节日有音乐表演,会让音乐爱好者感兴趣。故选D。BPets in dozens of towns across the nation are more likely to live through a fire because of the eff
20、orts of a young girl.Encouraged two years ago by a news report of a dog that survived a fire because of a special oxygen mask for pets, Monica Plumb made research and then raised money so the five firetrucks in her area could carry similar equipment. Once she had made it, she continued begging donat
21、ions using her website and collection cans, giving speeches, whatever it took. So far, she has supplied nearly 300 fire stations with the pet-saving equipment.Firefighters regularly made efforts to save animals, even to the point of doing mouth-to-nose breathing, using human oxygen masks, or creatin
22、g masks from cups and oxygen pipes, to try to save them. But none are successful in sending oxygen, and the efforts often fail. The pets best chance of living is receiving oxygen through a specially made mask, but most fire departments cannot spend money on equipment that wont be used to save human
23、lives.With time going by, animal lovers, and many animal welfare (福利) groups are taking action.Massachusetts veterinarians have donated kits to about 50 fire departments throughout the state; Invisible Fence has donated more than 5,100 kits to stations across the US. “That was early in the awareness
24、 curve,” says Best Friends Pet Cares Deb Bennett. “We had to educate and persuade many fire chiefs about the value of the masks.”Young Monica Plumb, who plans to become a veterinarian (兽医), had no idea her campaign would go this far. She thinks donors, who give $1, $5 or $20 to her efforts, do so be
25、cause they understand that theyre helping pets, theyre helping their families and theyre helping the firefighters”.4. What sort of girl is Monica Plumb?A. Cooperative and energetic.B. Loving and determined.C. Patient and ambitious.D. Honest and devoted.5. How can oxygen be sent to animals successful
26、ly?A. Using masks made from cups and pipes.B. Using specially-designed pet masks.C. Doing mouth-to-nose breathing.D. Using human oxygen masks.6. What can be inferred from Deb Bennetts words?A. Many animal welfare groups have been set up.B. More fire chiefs are willing to pay for pet masks.C. Importa
27、nce of pet masks hasnt been realized by all.D. Great achievements have been made to save animals.7. What does the underlined phrase “her campaign” in the last paragraph refer to?A. Raising money to save injured animals.B. Providing pet masks for fire departments.C. Educating people to protect wild a
28、nimals.D. Setting up a fund to support firefighters.【答案】4. B 5. B 6. C 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了年轻女孩Monica Plumb为火灾消防救援中的宠物研发并提供了氧气面罩,这使得宠物更有可能熬过火灾。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“Once she had made it, she continued begging donations using her website and collection cans, giving speeches, whatever it took. So far, s
29、he has supplied nearly 300 fire stations with the pet-saving equipment.”可知,一旦她成功了,她就继续乞求捐款利用她的网站和募捐罐,发表演讲,不惜一切代价。到目前为止,她已经为近300个消防站提供了宠物救助设备。由此可知,Monica Plumb是一个充满爱和坚定的女孩。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“The pets best chance of living is receiving oxygen through a specially made mask”可知,宠物最好的生存机会是通过特制的面罩获得氧气
30、。由此可知,使用特别设计的宠物面罩可以把氧气成功地输送给动物。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“That was early in the awareness curve,” says Best Friends Pet Cares Deb Bennett. “We had to educate and persuade many fire chiefs about the value of the masks.”可知,“这是人们对宠物护理的早期认识,”Best Friends宠物护理公司的Deb Bennett说。“我们必须教育并说服许多消防队长关于这些面具的价值。”由此可知
31、,宠物面罩的重要性并没有被所有人认识到。故选C项。【7题详解】词句猜测题。根据第二段中“So far, she has supplied nearly 300 fire stations with the pet-saving equipment.”可知,到目前为止,她已经为近300个消防站提供了宠物救助设备。以及最后一段中“Young Monica Plumb, who plans to become a veterinarian (兽医), had no idea her campaign would go this far.”可知,年轻的Monica Plumb计划成为一名兽医,她没想到
32、自己的活动会走到这一步。由上文提到她所做的一切可知,划线词her campaign意为“为消防部门提供宠物面罩”。故选B项。CBecause of its extremely rich natural resources, the United States appeared to be a land of plenty where millions could come to find what they wanted. Therefore, immigrants have traditionally come to this land, hoping to make a fortune.
33、Of course, most immigrants did not get rich overnight, and many of them suffered terribly, but most of them were finally able to improve upon their former standard of living. Even if they were not able to achieve the success they wanted, they could be very certain that their children would have the
34、opportunity for a better life.The phrase “going from rags to riches” became a slogan for the “American Dream”. Because of the huge riches of the North American Continent, the dream came true for many of the immigrants. They achieved material success and many got tied to material things. Material wea
35、lth became a value to the American people.Americans have paid a price, however, for their material wealth. The North American Continent was rich in natural resources when the first settlers arrived, but all these resources were unexploited. Only by hard work could these natural resources be changed
36、into material things, allowing a more comfortable standard of living. Hard work has been both necessary and rewarding for most Americans throughout their history. Because of this, they came to see material things as the natural reward for their hard work.Most Americans still believe in the value of
37、hard work. Most believe that people should hold jobs and not live off welfare payments (福利金) from the government. There have been many efforts to reform the welfare system so that people would not become dependent on welfare and stop looking for jobs to support themselves.However, as the United Stat
38、es has shifted from an industry-based economy to one that is service-based or information-based, there has been a fall in high- paying jobs for factory workers. Additionally, with it competing in a global economy, many workers are losing their old jobs and finding that they must now work longer hour
39、s for less money and fewer benefits.8. What attracted immigrants to come to America?A. The natural beauty in America.B. The dream of becoming famous.C. The wish of improving their lives.D. The idea of experiencing different traditions.9. What does the underlined word “unexploited” in Paragraph 3 pro
40、bably mean?A. Undervalued.B. Undeveloped.C. Unprotected.D. Unchecked.10. What may most Americans agree?A. People depend too much on government welfare.B. One should support himself through hard work.C. Welfare payments make sure people live better.D. Everyone should hold a job whoever he is.11. What
41、 does the last paragraph mainly talk about?A. Why working hours are longer.B. What affects the global economy.C. What causes workers to quit jobs.D. Why life is harder for workers.【答案】8. C 9. B 10. B 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国基本的价值观物质财富的获得必须通过辛勤劳动。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“Of course, most immigrants did
42、not get rich overnight, and many of them suffered terribly, but most of them were finally able to improve upon their former standard of living.(当然,大多数移民并不是一夜暴富,他们中的许多人遭受了痛苦,但他们中的大多数人最终能够改善他们以前的生活水平)”可知,吸引大多数移民来到美国,是因为希望改善自己的生活。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据文章第三段划线词前半句“The North American Continent was rich in na
43、tural resources when the first settlers arrived,(当第一批定居者到达时,北美大陆有丰富的自然资源)”和转折词but可知,虽然自然资源丰富,但所有这些资源都没有被开发。所以unexploited 为“未经开放的”之意。故选B。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段“Hard work has been both necessary and rewarding for most Americans throughout their history. (纵观历史,对大多数美国人来说,努力工作既是必要的,也是值得的)”和第四段“Most America
44、ns still believe in the value of hard work. (大多数美国人仍然相信努力工作的价值)”可知,大多数美国人认为一个人应该通过努力工作来养活自己。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据文章最后一段“However, as the United States has shifted from an industry-based economy to one that is service-based or information-based, there has been a fall in high- paying jobs for factory wor
45、kers. Additionally, with it competing in a global economy, many workers are losing their old jobs and finding that they must now work longer hours for less money and fewer benefits. (然而,随着美国从以工业为基础的经济转向以服务业或信息为基础的经济,工厂工人的高薪工作有所下降。此外,在全球经济竞争中,许多工人正在失去他们的旧工作,并发现他们现在必须工作更长时间,但得到更少的钱和福利)”可知,最后一段主要谈论为什么工
46、人的生活更艰难。故选D。DAfter traveling ten years and hundreds of millions of kilometers, a small probe (探测器) called Philae has for the first time landed on the surface of a comet, a solar system object made of ice and rock.Philae was sent from the European Space Agencys main Rosetta spaceship early Wednesday,
47、 November 12, 2014. Originally, the mission of the spaceship was to target Comet 46P but when the launch was delayed due to problems with the Ariane 5 launch vehicle, the mission was redirected to Comet 67P, to study the appearance and materials that make up Comet 67P.The Philae research probe left
48、its mother ship Rosetta and then began a trip toward the comet and landed on its surface hours later. The effort to land on the comet was considered dangerous because just before the planned landing, scientists identified problems in Philaes active descent system thruster (推进器) used to land the prob
49、e.Rosetta has been orbiting Comet 67P since August 2014. However, it was sent up into space in March of 2004. The spaceship circled the sun until it was in position to meet with the comet.Comets are the most primitive (原始的) objects in the solar system. Scientists think that they have kept a record o
50、f the physical and chemical processes that occurred during the early period when planets were formed. By studying Comet 67Ps make-up and history, scientists wish to unlock the secret of the solar system and even the origin of human lives.The Philae probe did a series of scientific experiments. Phila
51、e examined the materials that make up the comet looking for organic, or carbon-based materials, and inorganic materials. It lasted until March 2015, when the comet was too close to the sun and the surface temperature was too high for Philae to operate.12. What was Rosetta launched to do?A To send Ph
52、ilae to Comet 67P safely.B. To study the appearance of Comet 46P.C. To collect information about Comet 67P.D. To research on the make-up of the solar system.13. Why was it hard for Philae to land on Comet 67P?A. Due to technological issues.B. As a result of power failure.C. Because of lack of experi
53、ence.D. Due to problems in radio systems.14. What do scientists think of the research on comets?A. Challenging.B. Satisfying.C. Meaningful.D. Impractical.15. What may be the best title for the text?A. Philae landing on Comet 67PB. Another comet found in spaceC. One step further in geography research
54、D. Great improvement in spaceship design【答案】12. C 13. A 14. C 15. A【解析】这是一篇新闻报道。短文报道了一个名为Philae航天器历史性地着陆彗星。【12题详解】推理判断题。根据第二段“the mission was redirected to Comet 67P, to study the appearance and materials that make up Comet 67P.”可知,此项任务改为降落到67P号彗星,研究67P号彗星的外观和物质构成。由此判断出发射Rosetta是为了收集彗星67P的信息。故选C项。【1
55、3题详解】细节理解题。根据第三段“The effort to land on the comet was considered dangerous because just before the planned landing, scientists identified problems in Philaes active descent system thruster (推进器) used to land the probe.”可知,登陆彗星的努力被认为是危险的,因为就在计划的着陆之前,科学家们发现了Philae用于着陆探测器的主动下降系统推进器存在问题。由此可知,为什么“Philae”很
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388470.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《在〈人民报〉创刊纪念会上的演说》课件18张2021-2022学年高中语文统编版必修下册.pptx
