2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价六 Unit 2 Morals and Virtues Reading for Writing(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 课时素养评价六 Unit Morals and Virtues Reading for Writing含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材
- 资源描述:
-
1、六Unit 2Reading for Writing . 单词拼写1. The invitation says that everyone should wear a disguise(伪装物). 2. When accidents(事故) occur, we should calm down and turn to teachers or parents for help. 3. Chinese subway trains are now exported(出口) to developed countries including the United States. 4. A sense o
2、f humor can also help to ease the tension(紧张)between people. 5. Ive learned English for more than eight years and I am familiar with computer operation(操作). 6. American students have a more flexible(灵活的) schedule to do part-time jobs. 7. My name is Li Hua, chairman(主席) of the Students Union of Chenx
3、ing Middle School. 8. Therefore(因此), Id like to be your guide and show you around our city. 9. I study from morning until midnight(午夜), taking many practice exams. 10. Compared with the Internet, it does little harm(伤害) to our body, especially our eyes. . 选词填空in memory of; first aid; in tears; in di
4、sguise; pass away; trip over; a great deal; in a whisper; at midnight; do great harm to1. I received a message from my parents that my beloved grandpa had passed away. 2. On the other hand, we can learn a great deal from other students we meet in activities. 3. A parade will be held in our city in m
5、emory of the great day. 4. It is recognised that smoking does great harm to our health. 5. The old man tripped over a stone lying on the street. 6. The knowledge of first aid is a necessity, which can save someones life. 7. The girl ran away in tears, scolded by her father. 8. Some students are stil
6、l doing their homework at midnight. 9. The thief was caught stealing by a policeman in disguise. 10. The two students were talking to each other in a whisper when I came into the room. . 阅读理解AMy family, my wife, Joan, our two teenagers Hannah and Joseph, and I, live in Atlanta with our two dogs. Ten
7、 years ago, we moved into our dream house, a very big three-story home. It was a beautiful place, but as our children grew up, our sense of togetherness (团结) began to disappear slowly. In the big house, we sometimes seemed to be strangers to each other. One day when Hannah was 14, she became upset a
8、bout the difference between the worlds haves and the have-nots. She expected us to be “a family that makes a difference in the world, even if its a small difference”. Joan asked her, “What are you willing to sacrifice? Your house? Your room? ” Hannah said yes to both. After talking it over as a fami
9、ly, we decided to sell our house and move to one that was half its size and price and donate (捐赠) the difference to those in need. After a lot of research, we chose the Hunger Project, a US-based organization. It works with villagers in Africa, Asia and South America and helps them fight against pov
10、erty (贫穷). Our money went to pay for building two centers. Each has a meeting place, a bank and a health clinic (诊所). Together, the centers would serve more than 20 villages in eastern Ghana. We also traveled to meet the villagers and were blown away by their hard work and warmth. To be honest, we w
11、ere a little worried at first. Would we regard the new home as being too small for us? Or would we think we had given up too much? Two years later, I can tell you: Its the best move we have ever made. While we worked together on our family project, we became much closer. As Hannah said the other day
12、, “We learned how to really trust each other. ”【文章大意】本文是记叙文, 讲述了一家人为帮助穷人卖掉大房子换成小房子的动人故事。1. After they moved into a large house, the authors family . A. were not as close as beforeB. wanted an even larger houseC. often went travelling togetherD. often let strangers share their spare rooms【解析】选A。细节理解题
13、。根据第二段最后一句In the big house, we sometimes seemed to be strangers to each other. 可知他们搬进大房子之后, 家人之间的关系疏远了。2. What does the underlined word “sacrifice” in Paragraph 3 probably mean? A. Hope for. B. Look for. C. Give up. D. Build up. 【解析】选C。词义猜测题。根据后面的Your house? Your room? 以及下文所描述的他们的行动可知该词的含义是“牺牲, 放弃”,
14、 与“give up”同义。3. Why did the authors family sell their big house? A. To go abroad. B. To help the poor. C. To treat Hannahs illness. D. To save money for the future. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段最后一句After talking it over as a family, we decided to sell our house and move to one that was half its size and price
15、 and donate the difference to those in need. 以及下文内容可知他们卖掉房子是为了给穷人提供帮助。4. How did the author feel about his familys move? A. It was well worth it. B. It was a bad decision. C. It was a waste of money. D. It wasnt as satisfying as expected. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中的Its the best move we have ever made. 可知作
16、者感觉他们做对了。BNeither rain nor snow nor the dark of night can separate Tennessee postal carrier “Mailman Mike” from his 4-and-a-half-year-old friend Carter Lawson or keep them from their appointments. For the past nine months, the two have teamed up every day in the preschoolers Knoxville neighborhood f
17、or a few minutes of delivering mail together and chatting with fellow neighbors. Lawson wants to be a mail carrier when he grows up, and in an inspiring story, his mom told us how mailman Mike Crenshaw has been a role model to her son. “Anyone could just be likeGo away, kid, but Mike has really gone
18、 out of his way to talk with Carter, ” said Cassie Lawson of the United States Postal Service carrier. Little Carter even got his own uniform to match Mikes. “Its been really cute. I just couldnt believe he got a full mailmans costume, ” the postal service employee said. “Every letter carrier has st
19、ops he looks forward to and this is the one I look forward to every day, ” said Mike. “Hes the end of my day, and the best part of my day. Not because its the end, but because hes such a cute little guy. ”The man and the little boys connection isnt a surprise to Fredric Rolando, president of the Nat
20、ional Association of Letter Carriers. “Kids respond to mailmen because letter carriers are a friendly, uniformed part of the neighborhood who bring something to their house every day, and are the ones they come to recognize and trust, ” Rolando said. “Its the same for the elderly, but in addition, l
21、etter carriers may be the only person they communicate with all day. ”【文章大意】本文为记叙文。文章讲述了立志长大成为邮递员的男孩和邮递员成为了好朋友的故事。孩子的梦想值得尊重, 而邮递员的工作也给人们传递了友谊和信任。5. Mike Crenshaw meets Carter Lawson every day to . A. play with the boyB. get mail from the boy C. listen to the boys storiesD. send mail together with th
22、e boy【解析】选D。细节理解题。由第二段“. . . for a few minutes of delivering mail together and chatting with fellow neighbors. ”可知, 他们两个人每天见面是为了一起送邮件。6. Why does Mike Crenshaw like the last stop of his day? A. It is where he lives. B. It is where he is paid. C. He wants to be with Carter. D. He can finish his work
23、by then. 【解析】选C。细节理解题。由第三段“Not because its the end, but because hes such a cute little guy. ”可知, 他期待最后一站是因为他想和那个可爱的孩子在一起。7. What can we infer from Fredric Rolandos words? A. Mailmen are usually not well respected. B. What letter carriers do is not just sending letters. C. The elderly dont like commu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390313.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
