四川省泸县第四中学2020届高三英语三诊模拟考试试题(含解析) (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省泸县第四中学2020届高三英语三诊模拟考试试题含解析 2 四川省 泸县 第四 中学 2020 届高三 英语 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省泸县第四中学2020届高三英语三诊模拟考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
2、中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Whose advice did the woman follow?A. Her mothers. B. The shop assistants. C. Her sisters.2. Where does the conversation take place?A. In an elevator. B. On a bus. C. In a taxi.3. How will the
3、 speakers go to the bookstore?A. By bike. B. By bus. C. By taxi.4. Why does the boy like sharks?A. They are fast and big. B. They make funny sounds. C. They are smart.5. What will the man probably do?A. Take the job. B. Refuse the offer. C. Change the working hours.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或
4、独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What are the speakers mainly talking about?A. A budget problem. B. A study problem. C. Part-time jobs.7. What will the woman do?A. Work more. B. Spend less money. C.
5、Ask the man for help.听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats the relationship between the speakers?A. Boss and employee. B. Coworkers. C. Classmates.9. Why is Jane unhappy?A. She forgot to answer some emails.B. She talked to angry customers all morning.C. She is usually the first one to take complaints.听第8段材料,回答第10
6、至12题。10. Where is the treehouse?A. In Justins yard. B. In Stanleys yard. C. In Miss Johnsons yard.11. How will Justin get back to the treehouse?A. By car. B. By bike. C. On foot.12. Why is Justin in a hurry?A. He is afraid of thunder. B. He thinks its going to rain. C. He wants Mom to see the treeho
7、use.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the man stay up?A. To get ready for exams. B. To write a report. C. To prepare his lessons before class.14. When did the woman finish her exams?A. This Friday. B. Today. C. Last weekend.15. What will the woman do on Saturday?A. Take exams for the man. . B. Have lunc
8、h with the man. C. Help the man with his chemistry.16. What remains to be dealt with by the woman?A. Three exams. B. Chemistry classes. C. One report.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the man do in 1960?A He went to college. B. He made many friends. C. He left the northern states.18. What was life like
9、 in the northern states?A. The blacks were treated equally.B. Most people were not nice to outsiders.C. People of different races were friendly to each other.19. When did the man win the Nobel Prize?A. In 1960. B. In 1968. C. In 1986.20. What did the man do with the prize money?A. He gave it to the
10、college. B. He gave it to poor children.C. He gave it to the Freedom Movement.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ADo you know an outstanding junior high or senior high school teacher, coach, guidance counselor (辅导员), librarian, or headmaster? Nominate (提名) th
11、at special teacher youll always remember and give him/her the chance to be recognized in a famous national magazine through “Educator of the Year Contest”!PrizesCash awards will be given to those from across the country who are given the honor of Educator of the Year. Besides, your winning essays wi
12、ll also be published in our magazine.GuidelinesWe will only consider essays written by teens. Nominations must be for junior high or senior high school educators only. Elementary school educators are not suitable.Convince us your educator is special. Tell us about his or her style of teaching, his o
13、r her role in school activities, and community service. What has your educator done for the entire school, for your class, for you or for other students? Tell us some stories about your teacher with specific details. Keep your essay between 200 and 1,000 words. Remember to include the first and last
14、 name, position, and school of your educator in your essay.Dont forget to submit your essays through our website. You can also read our submission guidelines for more information on this website.DeadlineThe deadline for submitting your essays is December 30. If your essays are accepted, they will ap
15、pear in our magazine all over the year. Winners will be made public after the January issue is published.1. What is the purpose of the contest?A. To make the magazine popular.B. To choose “Educator of the Year”.C. To stress the importance of teachers.D. To encourage people to be teachers.2. Who can
16、write the essay for the contest?A. Librarians in senior high school.B. Teachers in junior high school.C. Students in junior high school.D. Guidance counselors in senior high school.3. What is the basic content of the essay for the contest?A. Your teachers previous honors.B. The basic information of
17、your school.C. Some examples of your special teacher.D. Your appreciation of your teachers hard work.【答案】1. B 2. C 3. C【解析】这是一篇应用文。一则“年度教育家大赛”的公告。这个大赛是为了评比杰出教育家,它由青少年学生提交文章推荐初高中老师,获奖者可以获得现金奖励和年度教育工作者荣誉称号。公告公布了提交文章的最终截止日期。【1题详解】推理判断题。文章第一段Do you know an outstanding junior high or senior high school t
18、eacher, coach, guidance counselor (辅导员), librarian, or headmaster? Nominate (提名) that special teacher youll always remember and give him/her the chance to be recognized in a famous national magazine through “Educator of the Year Contest”! 你认识一位优秀的初中或高中教师、教练、辅导员、图书管理员或校长吗?提名你会永远记住的一位特别的老师,并给他或她能在著名的国
19、家杂志中通过“年度教育家大赛”被认可的机会!由此可知,这个大赛的目的是选拔年度教育家。故选B。【2题详解】细节理解题。在Guidelines中的We will only consider essays written by teens.我们只考虑青少年写的文章。由此可知,青少年能为大赛写文章。故选C。【3题详解】推理判断题。Guidelines中的Tell us about his or her style of teaching, his or her role in school activities, and community service. What has your educat
20、or done for the entire school, for your class, for you or for other students? Tell us some stories about your teacher with specific details.告诉我们他或她的教学风格,他或她在学校活动和社区服务中的作用。你的老师为整个学校、你的班级、你或其他学生做了些什么?告诉我们一些关于老师的故事,并详细介绍。由此可知,要向大赛提交的文章最基本是要包括这个特别的老师所做的具体工作,就是具体实例。故选C。BMy father was always a good garden
21、er. One of my earliest memories is standing without shoes in the freshly tilled (翻耕的) soil, my hands blackened from digging in the ground.As a child, I loved following Dad around in the garden. I remember Dad pushing the tiller (耕作机) ahead in perfectly straight lines. Dad loved growing all sorts of
22、things: yellow and green onions, watermelons almost as big as me, rows of yellow com, and our favorite red tomatoes.As I grew into a teenager, I didnt get so excited about gardening with Dad. Instead of magical land of possibility, it had turned into some kind of prison. As Dad grew older, his love
23、for gardening never disappeared. After all the kids were grown and had started families of their own, Dad turned to gardening like never before. Even when he was diagnosed with cancer, he still took care of his garden.But then, the cancer, bit by bit, invaded his body. I had to do the things he used
24、 to do. What really convinced me that Dad was dying was the state of his garden that year. The rows and rows of multicolored vegetables were gone. Too tired to weed them, he simply let them be. He only planted tomatoes.For the first few years after he died, I couldnt even bear to look at anyones gar
25、den without having strong memories pour over me like cold water from a bucket. Three years ago, I decided to plant my own garden and started out with just a few tomatoes. That morning, after breaking up a fair amount of soil, something caught the comer of my eye and I had to smile, It was my eight-y
26、ear-old son Nathan, happily playing in the freshly tilled soil.4. Why did the author like the garden when he was a child?A. The garden was planted with colorful flowers.B. The garden was just freshly tilled by his father.C. He loved what his father grew in the garden.D. He enjoyed being in the garde
27、n with his father.5. When all the kids started their own families, the authors father .A. devoted more to gardeningB. turned to other hobbiesC. stopped his gardeningD. focused on planting tomatoes6. What happened to the garden when the authors father was seriously ill?A. The authors son took charge
28、of it.B. No plant grew in the garden at all.C. The garden was almost deserted.D. It brought the author a great harvest.7. We can infer from the last paragraph that .A. the authors son played happily in the gardenB. the authors son reminded him of his own fatherC. the authors son was very glad to hel
29、p the authorD. the authors son will continue gardening as well【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了父亲是一个园艺爱好者,小时候“我”喜欢给跟在父亲身后玩耍,随着年龄的增大,“我”不再喜欢跟在父亲身后,但父亲对园艺的热爱依然有增无减。父亲去世后,“我”甚至不敢看到花园,终于有一天“我”决定开辟自己的花园,而自己的儿子就跟在身后,这一切似曾相识。【4题详解】细节理解题。根据文章前两段可知,作者小时候喜欢花园的原因是喜欢和父亲一起在花园里。故选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段中的Af
30、ter all the kids were grown and had started families of their own, Dad turned to gardening like never before. Even when he was diagnosed with cancer, he still took care of his garden.可知,当所有的孩子都长大了,有了自己的家庭后,爸爸开始以前所未有的方式从事园艺工作。即使当他被诊断出癌症时,他仍然照顾他的花园。由此可知,当所有的孩子有了自己的家庭后,父亲对园艺的热爱依然有增无减。故选A。【6题详解】推理判断题。根据
31、文章第四段中的The rows and rows of multicolored vegetables were gone. Too tired to weed them, he simply let them be.可知,一排排五颜六色的蔬菜不见了。他太累了以至于不能除草了,就让它们在那吧。由此可知,父亲生病后花园荒芜了。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段中的That morning, after breaking up a fair amount of soil, something caught the comer of my eye and I had to smile,
32、 It was my eight-year-old son Nathan, happily playing in the freshly tilled soil.可知,那天早上,在清理了相当多的泥土后,有什么东西映入了我的眼帘,我不得不笑了,那是我八岁的儿子内森,他正在刚刚耕耘过的土地上快乐地玩耍。由此可知,作者决定开辟自己的花园,而自己的儿子就跟在身后,这一切似曾相识,让作者想起了自己的父亲。故选B。CIf you go to any college in the United States, you will find most students carrying the same ite
33、ms:books, laptops, cell phones and their official school identification cards, or IDs. These small plastic cards do more than showing the names and pictures of students.In recent years, IDs in some colleges can also buy things. The schools enter into agreements with banks so students can link their
34、cards to private financial accounts. This way, students can use their cards to pay for things like food on campus and school supplies. In other words, their IDs become debit cards(借记卡). However, new research suggests that the way these card programs operate can harm students.The U.S. Public Interest
35、 Research Group(U.S. PIRG) aims to use research to support and protect peoples financial interests. The organization has been looking into agreements between colleges and banks for several years.This April, Kaitlyn Vitez, higher education campaign director for U.S. PIRG, released their latest findin
36、gs.Students with campus debit cards paid over $ 24 million in fees during the last contract year. For example, students may be charged fees if they use another bank to withdraw money. Or, they may be charged fees if they spend more money than they have in their bank accounts , she said . Any large f
37、ee can create unexpected problems for students , however , banks do not make possible fees clear enough to students.U.S.PIRG noted that some banks pay colleges for permission to advertise their debit card programs on campus. The advertising can appear to be part of official school programmes and stu
38、dents may feel pushed towards opening accounts.U.S.PIRG also found a connection between colleges with paid agreements and student fees. Students at colleges that received money from banks ended up paying up to 2.3 times more than students at colleges with unpaid agreements. U.S. PIRG contacted sever
39、al of the colleges in their latest research, yet they seem not to give satisfying comments.8. What is the second paragraph mainly about ?A. Potential harm of IDs.B. Additional use of IDs.C. Students consuming habits.D. Students financial condition.9. What does the PIRG study find?A. All banks pay fo
40、r their bank card ads on campus.B. Campus debit cards present high fees for students.C. Many students like to use debit cards at college.D. Colleges have signed illegal agreements with banks.10 What do Kaitlyn Vitezs words imply?A. Colleges benefit a lot from working with banks.B. Most students fall
41、 into heavy debts at college.C. Banks give away students financial privacy somehow.D. Students lack enough information on their campus debit cards.11. What will the author probably talk about in the following paragraph ?A. Solutions to the phenomenon.B. Future of school IDs.C. Details of debit card
42、programs.D. Response of some schools.【答案】8. B 9. B 10. D 11. D【解析】这是一篇说明文。文章是关于在美国,学生使用ID卡的情况。它们不仅可以识别身份和照片,还能与越来越多的跟借记卡联系在一起,也提到了这样做的一些弊端。【8题详解】细节理解题。由第二段第一句In recent years, IDs in some colleges can also buy things.可知近些年,在大学ID卡也能用来买东西。所以第二段是关于ID卡额外的用途的。故选B。【9题详解】细节理解题。由第三段Students with campus debit
43、 cards paid over $ 24 million in fees during the last contract year. For example, students may be charged fees if they use another bank to withdraw money.可知有校园借记卡的学生,去年付了超过240000000$ 的费用。比如从不同银行取钱学生会被收费等。所以借记卡对学生来说收费很高。故选B。【10题详解】细节理解题。由倒数第二段最后一句banks do not make possible fees clear enough to studen
44、ts.可知对学生而言,银行没有把可能产生的费用讲清楚。所以Kaitlyn Vitez的暗示的是对于校园借记卡而言,学生缺少足够的信息。故选D。11题详解】推理判断题。根据最后一句话U.S. PIRG contacted several of the colleges in their latest research, yet they seem not to give satisfying comments.可知U.S. PIRG在最新的研究中联系了几所大学,但他们都没给出令人满意的答复。所以接下来作者可能会介绍一些学校回复的内容。故选D。DResearchers continue to sh
45、ow the power behind our sense of smell Recent studies have found, among other things, that the smell of foods like pizza can cause uncontrollable anger in drivers on roadsThe review explains that smell is unique in its effects on the brain According to Conrad King, the researcher who carried out the
46、 review, more than any other senses, the sense of smell goes through the logical part of the brain and acts on the systems concerned with feelings. This is why the smell of baking bread can destroy the best intentions of a dieterSmell,which dictates(决定) the unbelievable complexity of food tastes, ha
47、s always been the least understood of our senses. Our noses are able to detect up to 10,000 distinct smells Our ability to smell and taste this extremely large range of smells is controlled by something like 1,000 genes, which make up an amazing 3% of the human genome Researchers Richard Axel and Li
48、nda Buck were together awarded a Nobel Prize in 2004 for their ground-breaking research on the nature of this extraordinary sense These two scientists were the first to describe the family of 1,000 olfactory (嗅觉) genes and to explain how our olfactory system worksAccording to one study in the resear
49、ch review, smelling fresh pizza or even the packaging of fast foods can be enough to make drivers feel impatient with other road users They are then more likely to speed and experience uncontrollable anger on roads The most reasonable explanation is that these can all make drivers feel hungry, and t
50、herefore desperate to satisfy their appetitesIn contrast, the smells of peppermint and cinnamon were shown to improve concentration levels as well as reduce drivers impatience Similarly, the smells of lemon and coffee appeared to promote clear thinking and mental focusHowever, the way genes regulate
51、 smell differs from person to person A study by researchers in Israel has identified at least 50 olfactory genes which are switched on in some people and not in others They believe this may explain why some of us love some smells and tastes while others hate them The Israel researchers say their stu
52、dy shows that nearly every human being shows a different pattern of active and inactive smell-detecting receptors12. What did Richard Axel and Linda Buck find out? _A. The type of food smellsB. The logical part of human brainC. The nature of human olfactory systemD. The relationship between food and
53、 feelings13. Which of the following can help people concentrate? _A. BreadB. Fast foodC. PizzaD. Coffee14. What do we know from the last paragraph? _A. Different people are sensitive to different smellsB. Every person has a different pattern of genesC. Some people can recognize up to 50 smellsD. The
54、re are still some olfactory genes to be found out15. What is the passage mainly about? _A. Logic and behaviorB. Smell and its influenceC. Sense ability and food tastesD. Olfactory genes and its system【答案】12. C 13. D 14. A 15. B【解析】这是一篇科普类阅读。文章主要介绍了人类的嗅觉基因和嗅觉系统,科学家们通过研究嗅觉基因和嗅觉系统是如何工作的,发现了嗅觉对我们的生活影响。【
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级下册语文课件-25太阳是大家的_人教新课标 (共9张PPT).ppt
