2020版高考英语二轮复习专项技能保分练二细节理解题20191211444.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 专项 技能 保分练二 细节 理解 20191211444
- 资源描述:
-
1、专项技能保分练(二)细节理解题A2019济南市高三模拟New York Walking ToursStatue of Liberty and Ellis Island Walking TourStart this exciting guided 4hour tour by getting early Reserve Line Access boarding on the ferry to Liberty Island. Once there, go inside the base of the statue and head to the observation decks for an aw
2、esome view of New York City and its surroundings. Then come back on the ferry to Ellis Island to learn about the history of immigration (移民入境) to America that took place here between 1892 and 1954.Central Park Walking TourWalk through Central Parks most picturesque highlights on a 2hour tour with a
3、professional photographer. Remember your New York City adventure with unforgettable images of you with family or friends as you circle the towers at Belvedere Castle, and walk through paths with flowers in the Conservatory Garden, or feed the swans by the Loeb Boathouse.New York City Architecture Wa
4、lking TourLearn about the history of the buildings that define the New York City skyline on a 3hour walking architecture tour. Walk down the famous 42nd Street corridor with a longtime New York resident (居民) and architectural expert, stopping along the way to learn about Midtown Manhattans most icon
5、ic structures like the Chrysler Building, Grand Central Station and the New York Public Library.Greenwich Village Walking TourGreenwich Village is one of New York Citys most beautiful and famous neighborhoods. Take a guided 2hour walking tour of this legendary Lower Manhattan space. Hear about the f
6、amous artists who once lived here, from Edgar Allan Poe to Bob Dylan, Jimi Hendrix and countless others. Walk the winding streets and visit popular Washington Square Park, reliving more than 200 years of history.体裁:应用文题材:旅游主题:纽约徒步旅行【语篇解读】该文介绍了四个在纽约进行徒步旅行的项目。【难句分析】Then come back on the ferry to Ellis
7、 Island to learn about the history of immigration (移民入境) to America that took place here between 1892 and 1954.分析:本句是一个祈使句也是一个主从复合句。that引导定语从句,that在从句中作主语,修饰先行词the history of immigration (移民入境) to America。译文:接下来返回到渡船上,去埃利斯岛了解一下那段1892年到1954年间发生在这里的移民入境美国的历史。1Why do tourists visit Ellis Island?ATo kno
8、w about American immigration history.BTo explore the surroundings of the island.CTo get a whole view of New York City.DTo observe Statue of Liberty closely.答案与解析:A考查细节理解。根据Statue of Liberty and Ellis Island Walking Tour部分的最后一句“Then come back on the ferry to Ellis Island to learn about the history of
9、 immigration (移民入境) to America that took place here between 1892 and 1954”可知,旅游者参观埃利斯岛的目的是了解移民美国的历史。故选A。2Who will go with tourists on Central Park Walking Tour?AAn experienced guide.BAn architectural expert.CA professional photographer.DA longtime New York resident.答案与解析:C考查细节理解。根据Central Park Walki
10、ng Tour部分的第一句“Walk through Central Parks most picturesque highlights on a 2hour tour with a professional photographer”可知,在中央公园的徒步旅行中会有一个专业摄影师和旅游者在一起。3Which tour takes the longest time?ACentral Park Walking Tour.BGreenwich Village Walking Tour.CNew York City Architecture Walking Tour.DStatue of Liber
11、ty and Ellis Island Walking Tour.答案与解析:D考查细节理解。根据Statue of Liberty and Ellis Island Walking Tour部分第一句中的“Start this exciting guided 4hour tour”可知,这个徒步旅行需要4个小时。而其他三个徒步旅行需要的时间分别是:2个小时,3个小时,2个小时。故选D。4What can tourists do on Greenwich Village Walking Tour?ATake unforgettable pictures.BCome across Bob Dyl
12、an.CVisit New York Public Library.DLearn about famous artists.答案与解析:D考查细节理解。根据最后一段第三句“Hear about the famous artists who once lived here, from Edgar Allan Poe to Bob Dylan, Jimi Hendrix and countless others”可知,游客可以通过Greenwich Village Walking Tour这个徒步旅行项目去了解著名的艺术家。B2019武昌区调研Parents complain about thei
13、r teenagers noses constantly in their phones, but they might want to pay attention to their own screen time habits.A study out Wednesday from the Pew Research Center found that twothirds of parents are concerned about the amount of time their teenage children spend in front of screens, while more th
14、an a third express concern about their own screen time.Meanwhile, more than half of teens said they often or sometimes find their parents to be absentminded when the teens are trying to have a conversation with them. The study calls teens relationship with their phones at times “hyperconnected” and
15、notes that nearly threefourths check messages or notifications (通知) as soon as they wake up. Parents do the same, but at a lower if still considerable rate 57 percent.Big tech companies face a growing backlash (强烈反应) against the addictive nature of their phones and apps, the endless notifications an
16、d other features created to keep people fastened to their screens.Many teens are trying to do something about it: 52 percent said they have cut back on the time they spend on their phones and 57 percent did the same with social media.Experts say parents have a big role in their kids screen habits an
17、d setting a good example is a big part of it. “Kids dont always do what we say but they do as we do,” said Donald Shifrin, a professor at the University of Washington School of Medicine, who was not involved in the study. “Parents are the door that kids will walk through on their way to the world.”T
18、he study surveyed 743 US. teens and 1,058 US. parents of teens from March 7 to April 10. The range of error is 4.5 percentage points.体裁:说明文题材:社会生活主题:对父母和孩子沉溺于手机的研究【语篇解读】父母总是抱怨他们的孩子太沉溺于手机,其实是他们自身的这种行为影响到了孩子。为了避免孩子对手机上瘾,父母自身应该首先树立好榜样。【难句分析】Meanwhile, more than half of teens said they often or sometime
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
