2020版高考英语二轮复习限时规范训练三十阅读板块__练速度20191202117.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 限时 规范 训练 三十 阅读 板块 _ 速度 20191202117
- 资源描述:
-
1、限时规范训练(三十)阅读板块练速度(满分40分,限时35分钟).阅读理解(30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYou may have heard about the paintings listed below. But do you really know about them well?GuernicaPablo Picassos cubist (立体派的) style of painting has created many wonders. Guernica is, perhaps, the best work of art by this g
2、reat Spanish artist. In 1937, the German and Italian warplanes bombed the city of Guernica, taking many innocent lives. The government asked Picasso to create a painting about the bombings and sufferings of people. This brought the best out of Picasso.The Starry NightIf you ask an art lover to pick
3、two of the best works by Vincent van Gogh, The Starry Night would certainly be one among them. This bright and colorful painting was completed in the year 1889. The view outside Vincents window at nighttime attracted him and he went on to create this painting. However, he actually painted The Starry
4、 Night during the daytime.Sistine MadonnaAlmost each of Raphaels works is known to be simple and aesthetic (唯美的). There are no better words to describe the Sistine Madonna! This is one of the Madonnas painted by Raphael. Pope Julius demanded Raphael create the painting in 1512. According to history
5、books, when the famous Italian artist Correggio first laid eyes on the piece, he was moved to tears.Whistlers MotherJames McNeill Whistler was an Americanborn artist, who lived in London. Whistlers Mother is the most famous work by this American artist. The most popular story surrounding this painti
6、ng is that a model could not make it to the studio of the artist and then his mother took the place of that model. The artist wanted to paint the character in a standing pose, but had to change his mind due to the bad health of his mother.语篇解读本文是一篇应用文。本文主要介绍了四幅名画背后的故事。1What is the theme of the paint
7、ing Guernica?AThe war.BWarplanes.CThe city scenery.DLife of ordinary people.解析:细节理解题。根据第二段中的“The government asked Picasso to create a painting about the bombings and sufferings of people.”可知,正确答案为A。答案:A2What do we know about The Starry Night?AIt was brightly colored.BIt was painted in the night.CIt
8、was considered Vincents last work.DIt was created at the governments request.解析:细节理解题。根据第三段中的“This bright and colorful painting was completed in the year 1889.”可知,星空这幅画多彩、艳丽。答案:A3Whats the authors purpose in writing the text?ATo find the similarities between these paintings.BTo encourage us to appre
9、ciate these paintings.CTo describe what these paintings look like.DTo tell some stories behind these paintings.解析:写作目的题。根据文章内容可知,本文主要讲述了四幅名画背后的故事,故正确答案为D。答案:DBWhen Christa Pares father, Jim, died of cancer, finding a home for Tundra became the first thing to be done. The fiveyearold dog had been Jim
10、s constant companion. Pare had asked two of Jims good friends to adopt the dog, but there was a problem: The couple lived in Thunder Bay, a 13hour drive from Pares home in Renfrew, Ont. It would cost more than $800 to fly to Thunder Bay, and Pare, a radio host, was already sparing extra time in the
11、booth to pay for funeral costs.A relative who had heard of Pares dilemma directed her to the Facebook page of Furry Hobos N Hiway Heroes, hoping the group might help. The fouryearold organization is the brainchild of Margaret Foster Hyde, a retired trucker who dreamed up the plan of pairing dogs in
12、need with longdistance truck drivers when she realized how expensive it would be to get her newly adopted dog, Barkley, from Sudbury to Thunder Bay. Back then, Foster Hyde called up a friend who worked the route and asked if Barkley could hitch (免费搭便车) a ride.When Pare heard back from Foster Hyde, s
13、he cried. “Beyond the cost, to have to crate (将某物装入大木箱) Tundra and put him on a plane by himself after he lost his best friend would have been awful,” she says. “Many thanks to Foster Hyde.”At her home, Foster Hyde has three whiteboards set up in the living room. One tracks the drivers routes, one i
14、s for the dogs who need rides and one is for the dogs already on the way. Foster Hyde estimates that theyve transported about 300 to 400 dogs across Canada and the United States.As for Tundras comparatively shortdistance trip from Renfrew, it was made possible by a driver named Greg Rumbolt. The ins
15、tant Rumbolt opened the cabs door, Tundra leaped out onto the snow to meet his new owners.语篇解读本文是一篇记叙文。Pare的父亲去世后,她决定把陪伴父亲多年的狗狗Tundra送给父亲的好友收养,可是遥远的路途让Pare心生忧虑,最后是Foster Hyde帮助了她。Foster Hyde一直在帮助有同样需求的狗狗,让它们搭便车。4What probably made Pare worried after her father died?AShe failed to have her fathers do
16、g adopted.BShe found it difficult for her to make a living.CShe had to move to a faraway city Thunder Bay.DShe couldnt afford to send Tundra to his new home.解析:细节理解题。根据第一段的最后一句可知,把Tundra送去朋友家需要花一大笔路费,而Pare由于给父亲办葬礼已经很拮据了,所以她支付不起送狗狗的路费。答案:D5Why did Pare cry after hearing back from Foster Hyde?AShe mis
17、sed her dear father very much.BShe was deeply moved by Foster Hyde.CShe wouldnt send Tundra to Renfrew.DShe couldnt see the dog any longer.解析:推理判断题。Pare正在为送狗狗的事情担忧,听到Foster Hyde愿意帮忙,她非常感动。答案:B6Whats the use of the whiteboards in Foster Hydes living room?APresenting information about dog owners.BMaki
18、ng an advertisement to sell her dogs.CHelping make a plan for transporting dogs.DMaking a record of the dogs she has helped.解析:细节理解题。根据第四段中的“At her home, Foster Hyde has three whiteboards set up in the living room. One tracks the drivers routes, one is for the dogs who need rides and one is for the
19、dogs already on the way.”可知,Foster Hyde用这三块白板来把需要帮助的狗狗与各条行车线路的司机进行匹配。答案:C7What can be the best title for this text?AA Retired Trucker Helps Dogs in Need of a RideBAdopting a Dog Makes Your Life HappyCA Small Kindness Changes the WorldDIt Costs too Much to Have a Dog解析:标题归纳题。本文主要介绍了Foster Hyde帮助Pare把
20、狗狗送到新家的故事,她一直在帮助有同样需求的狗狗,让它们搭便车。答案:ACThe majority of Americans with dogs are more likely to call themselves “pet parents” than “pet owners”. There are more of these parents than ever. In big cities such as San Francisco and Seattle, owned dogs outnumber children. The ways in which companies are prof
21、iting from the trend are also growing.Not to mention theres various organic pet food on sale, this year Americans spent more than $400 million on Halloween clothes for pets. Overall, annual spending on pet food and products in America has risen by around 40% over the past ten years, to $43 billiona
22、remarkable growth rate for an already large industry.Now a pack of businesses have found a fresh opportunity. Much as Airbnb has offered travelers an alternative to staying in hotels, two firms, Rover and DogVacay, want to give pet owners an alternative to kennels (托犬所) when they are away from home.
23、Customers can search for a nearby sitter and pay for their dogs to stay in that persons home. The cost is around $30 a night, with the majority of that going to the sitter and around a fifth to the companymuch less than you would spend in checking your dog into a kennels. The other big selling point
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390617.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高一语文粤教版必修1教学课件:第三单元 10 散文两篇 霞 (2) .ppt
