2020版高考英语外研版新金典大一轮必修5精练:高考提能练(二十六) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语外研版新金典大一轮必修5精练:高考提能练二十六 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版新金典大 一轮 必修 精练 提能练 十六 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(二十六)必修Module 2A Job Worth Doing.阅读理解A2019长沙市南昌市第一次联考Watching what you eat can be easier said than done, but a recent study shows it might not just be about whats on your plate it could be about how quickly it disappears.Japanese researchers followed 1,083 adults for five years, splitting them
2、into three categories based on how quickly they ate: slow, normal, and fast. They also answered a questionnaire at the beginning of the study, sharing their diet, physical activity, and medical history. In the beginning, none of the volunteers had metabolic syndrome (新陈代谢综合征) meaning at least three
3、risk factors which can lead to health problems like heart conditions and diabetes. When the participants reported back five years later, 84 had been diagnosed (诊断) with metabolic syndrome and their eating speed was a major predictor, according to the results in the journal Circulation. The fast eate
4、rs were 89 percent more likely to have metabolic syndrome than slow and normal eaters. Just 2.3 percent of slow eaters received the diagnosis, compared to 11.6 percent of fast eaters. But thats not all. Fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar levels than slow
5、 eaters. The researchers say gobbling makes it easier not to take notice of fullness before your body has a chance to signal you to stop. “So when people eat fast they are more likely to overeat,” said Takayuki Yamaji, MD, study author and cardiologist at Hiroshima University in Japan in a statement
6、. Previous research backs up the weight benefits of slow eating, too. One study of New Zealand women found fast eaters have higher bodymass indexes (指数), and a Chinese study found that both healthy and fat men ate less when told to chew 40 times instead of 15 times before swallowing. Initial researc
7、h even suggests chewing your food longer could burn more calories up to about 1,000 extra every month.体裁:说明文题材:健康主题:吃饭速度影响健康【语篇解读】不只吃什么影响健康,吃的速度也影响健康。【难句分析】In the beginning, none of the volunteers had metabolic syndrome(新陈代谢综合征) meaning at least three risk factors which can lead to health problems l
8、ike heart conditions and diabetes.分析:这是一个复合句。主句是In the beginning, none of the volunteers had metabolic syndrome; which can lead to health problems like heart conditions and diabetes是定语从句。译文:起初,没有一个志愿者有新陈代谢综合征意味着至少三种危险因素,新陈代谢综合征可引起心脏病和糖尿病等健康问题。1What are the participants divided by?AMedical history. B
9、Health condition.CPhysical activity. DEating speed. 答案与解析:D考查细节理解。根据第二段中的“splitting them into three categories based on how quickly they ate: slow, normal, and fast”可知,按照参与者吃饭的速度,研究者将他们分为吃得慢、正常、快三个类别。2Which may be the result of the study?AFast eaters are 4 times more likely to have metabolic syndrom
10、e.BNormal and slow eaters dont have metabolic illness.C89% of fast eaters have higher blood pressure.DSlow eaters are healthier than fast eaters.答案与解析:D考查推理判断。根据第三段中的“Fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar levels than slow eaters”可知,比起吃得慢的人,吃得快的人体重增加更多、腰围更大、
11、血糖水平也更高,反向推知,吃得慢的人比吃得快的人健康。3What does the underlined word “gobbling” in Paragraph 4 best mean?ATasting slowly. BDigesting quickly.CEating greedily. DCooking carefully.答案与解析:C考查词义猜测。根据第四段中的“when people eat fast they are more likely to overeat”可知,吃得快可能会让人吃得过多,所以这个词的意思应是“狼吞虎咽地吃”,故选C项。4What does the las
12、t paragraph tell us?AThe importance of eating speed.BThe advantage of eating slowly.CThe result of a Chinese study.DFast eating and overeating.答案与解析:B考查段落大意。根据文章最后一段的中心句“Previous research backs up the weight benefits of slow eating, too”及下文内容可知,本段主要讲慢点吃的好处。B2019郑州第一次质量预测A day in the life of 18yearol
13、d David Lanster is full of typical teenage stuff: school, baseball practice and homework. And then he starts cooking. “Some nights Im up until 1:00 am. making pies, or even later if were cooking beef,” said the student at Ransom Everglades High School in Florida, US.For the past year, Lanster and Ke
14、lly Moran, his classmate, have been hosting fancy dinner parties at Lansters parents home. Their meals have 17 courses and are all made by themselves. Their guests used to give them gifts to thank them until the pair decided to do something nice for charity (慈善事业). “We got some really great Miami He
15、at tickets, a nice watch, and many kitchen gadgets (小器具),” Lanster said. “But we wanted to make this something positive for people other than us.”Lauster and Moran focus on Common Threads, a charity that aims to teach kids in poor communities to cook and make healthy eating choices. The young cooks
16、ask their guests to give however much they want as payment for their meals. It all goes to Common Threads because Lansters parents cover their food costs. After their last 12person event, Lanster and Moran gave $1,600 to the charity.Now, theyre taking their show out of the kitchen and on the road. T
17、hey have started to organize private dinner parties with a similar model: the host pays for the ingredients, and the guests make a donation to a charity of their choice.Without formal training, Lanster said he had been interested in cooking since he helped his mom in the kitchen when he was very you
18、ng. He learned how to cook by reading cookbooks and watching TV programs. Outside the kitchen, the two are busy preparing their college applications. Neither of them is sure what they will do in the future, but theyve promised their parents that they will leave professional cooking alone until they
19、finish school.体裁:记叙文题材:社会生活主题:慈善捐赠【语篇解读】本文主要介绍了Lanster和Kelly Moran组织慈善捐赠的事迹。【难句分析】Neither of them is sure what they will do in the future, but theyve promised their parents that they will leave professional cooking alone until they finish school.分析:本句中what引导宾语从句,且在宾语从句中作宾语;that引导宾语从句;until引导时间状语从句。译
20、文:他们两个人都不确定将来会做什么,但是他们已经答应父母,在(高中)毕业前会把专业烹饪放到一边。5How is Lansters life different from other teenagers lives?AHe plans to become a professional chef.BHe plays baseball every day after school.CHe goes to a cooking school in his spare time.DHe holds dinner parties after a normal school day.答案与解析:D考查细节理解
21、。根据第一段中的“A day. and homework. And then he starts cooking”及第二段中的“For the past year, Lanster and Kelly Moran, his classmate, have been hosting fancy dinner parties at Lansters parents home”可知,Lanster除了上学、练习棒球和做作业之外,他在正常的上学日之后还举办晚餐聚会。6What will Lanster and Moran usually do after a private dinner party?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390728.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋人教部编版九年级语文上册(广西专版)习题课件:单元基础必刷题(三).ppt
