四川省眉山市仁寿县四校2020-2021学年高二5月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省眉山市仁寿县四校2020-2021学年高二5月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 眉山市 仁寿县 2020 2021 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高2019级仁寿县第四学期半期试卷英语(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答第卷时,选出每小题答案后,请用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3.回答第卷时,请用0.5毫米黑色签字笔将答案写在答题卡规定的位置上,写在本试卷上无效。4.考试结束,请将答题卡交回。第卷第一部分听力(共两节;满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共
2、5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do?A. Sit down and have a rest. B. Help with the mans work. C. Get food for the man.2. What does the woman suggest the man buy?A. dress. B. purse. C. jacket.3. When does the
3、man want to go to the library?A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Monday.4. Where does this conversation most likely take place?A. At a clothing store. B. At a laundry place. C. At a restaurant.5. How does the woman respond to the man?A. She is impressed. B. She is optimistic. C. She is disappointed
4、.第二节(共 15 小题;每小题 1. 5 分,满分 22. 5 分)听下面5 段对话。每段对话后有几个小题,从所给选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听前,每小题有5 秒钟阅读;听后,每小题5秒钟作答。每段对话读两遍。听第 6 段材料, 回答第 6、7 题。6. Why wont the womans sister come to dinner?A. She has to work late. B. She has an appointment. C. Shes in another town.7. How does the man feel about the dinner tonig
5、ht?A. He is very excited. B. He is a little disappointed. C. He is quite angry.听第 7 段材料, 回答第 8 至 10 题。8. Where does the woman plan to go?A. San Francisco. B. Sacramento. C. Los Angeles.9. Why does the woman want to take a train?A. She doesnt like flying. B. She cant afford to fly. C. She wants to se
6、e California.10. What is the great way to see California according to the man?A. Go there by plane. B. Take the train along the coast. C. Go through the center of California.听第 8 段材料, 回答第 11 至 13 题。11. Why did the man fall asleep?A. He is sick. B. He works at night. C. His class was boring.12. Why d
7、oes the man have to work?A. To pay for school. B. To pay his debts. C. To pay his hospital bill.13. Where will the man probably go next?A To a class. B. To the financial aid office. C. To the student employment office.听第 9 段材料, 回答第 14 至 17 题。14. How did the woman get the computer?A. She ordered it.
8、B. She borrowed it. C. It was a gift.15. What surprises the man about the computer?A. The size. B. The price. C. The color.16. What did the woman do in the caf today?A. She talked with a friend. B. She worked on her rsum. C. She looked for a job there.17. How does the woman feel about noisy cafs?A.
9、She dislikes the noise. B. She ignores the noise. C. She is inspired by the noise.听第 10 段材料, 回答第 18 至 20 题。18. What is required for guests?A. A photo ID. B. A life jacket. C. Gym shorts.19. What must be reported to the gym staff?A. Spitting. B. Childrens “accidents”. C. Any illnesses after swimming2
10、0. At what age can children swim alone?A. Nine years old. B. Ten years old. C. Eleven years old.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A,B,C 和D四个选项中,选出最佳选项。ABike Share Toronto is the citys official bike share program, designed to give locals and visitors a fun, affordable and convenie
11、nt alternative to walking, taxis, buses and the subway. There are 200 Bike Share Toronto stations and 2,000 bikes across the city, making Bike Share the most accessible way to get around and explore.How it works Become an Annual Member or buy a day Pass to access the system. Find an available bike n
12、earby, and get a ride code or use your member key to unlock it. Take as many short rides as you want while your pass or membership is active. Return your bike to any station, and wait for the green light on the dock (停靠点) to make sure its locked.Choose a plan For visitorsDay Pass: $7. Unlimited 30-m
13、inute rides in a 24-hour period.3-Day Pass: $15. Unlimited 30-minute rides in a 72-hour period. For localsMonthly Pass: $25. Unlimited 30-minute rides for a month.Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and othe
14、r frequent riders.The first 30 minutes of each ride is included with the membership or pass price. Avoid extra fees by dropping off your bike every 30 minutes at any other station. If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minute
15、s over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that.Contact us Customer Service: (855)898-2388 Repair Service: (855)898-2378 Corporation Partners: (855)898-2398 Employment Opportunities: (855)898-24981. Which is the most suitable choice for locals in Toronto?A. Day P
16、assB. 3-Day PassC. Monthly PassD. Annual Membership2. How much will the extra fee be if you travel for two hours by bike?A. $5.5B. $9.5C. $12.5D. $15.53. For more information about working at Bike Share Toronto, which of the following numbers is for contact?A. (855)898-2388B. (855)898-2498C. (855)89
17、8-2398D. (855)898-2378【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了多伦多的共享单车项目,文章具体说明了这一项目的收费等具体信息。【1题详解】细节理解题。根据文章倒数第九行Annual Membership: $90. Unlimited 30-minute rides for a whole year. The Annual Membership is the best deal for locals of Toronto and other frequent riders.可知年度会员是多伦多当地人最好的选择。故D项正确。【2题详解】细节
18、理解题。根据文章倒数六七行If you keep a bike out for longer than 30 minutes at a time, you will be charged an extra $1.50 for the first 30 minutes over, $4 for the next 30 minutes, and $7 for each additional 30 minutes after that.可知超过第一个半小时,就要收取额外的费用,第一个半小时$1.50 ,第二个半小时$4 ,第三个半小时 $7 ;题干中共2小时,后三个半小时要额外收费,共$12.5($
19、1.50 +$4 +$7)。故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一行 Employment Opportunities: (855)898-2498。可知打(855)898-2498可以了解多伦多共享单车项目的招聘信息。所以故B项正确。BWhen I was in fourth grade, I worked part-time as a paperboy. Mrs. Stanley was one of my customers. Shed watch me coming down her street, and by the time Id biked up to her do
20、orstep, thered be a cold drink waiting. Id sit and drink while she talked.Mrs. Stanley talked mostly about her dead husband, “Mr. Stanley and I went shopping this morning.” shed say. The first time she said that, soda(汽水) went up my nose.I told my father how Mrs. Stanley talked as if Mr. Stanley wer
21、e still alive. Dad said she was probably lonely, and that I ought to sit and listen and nod my head and smile, and maybe shed work it out of her system. So thats what I did, and it turned out Dad was right. After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery(墓地).I finally quit
22、 delivering newspapers and didnt see Mrs. Stanley for several years. Then we crossed paths at a church fund-raiser(募捐活动). She was spooning mashed potatoes and looking happy. Four years before, shed had to offer her paperboy a drink to have someone to talk with. Now she had friends. Her husband was g
23、one, but life went on.I live in the city now, and my paperboy is a lady named Edna with three kids. She asks me how Im doing. When I dont say “fine”, she sticks around to hear my problems. Shes lived in the city most of her life, but she knows about community. Community isnt so much a place as it is
24、 a state of mind. You find it whenever people ask how youre doing because they care, and not because theyre getting paid to do so. Sometimes its good to just smile, nod your head and listen.4. Why did soda go up the authors nose one time?A. He was talking fast.B. He was shocked.C. He was in a hurry.
25、D. He was absent-minded.5. Why did the author sit and listen to Mrs. Stanley according to Paragraph 3?A. He enjoyed the drink.B. He wanted to be helpful.C. He took the chance to rest.D. He tried to please his dad.6. Which of the following can replace the underlined phrase “work it out of her system”
26、?A. recover from her sadnessB. move out of the neighborhoodC. turn to her old friendsD. speak out about her past7. What does the author think people in a community should do?A. Open up to others.B. Depend on each other.C. Pay for others helpD. Care about one another.【答案】4. B 5. B 6. A 7. D【解析】【分析】这是
27、一篇记叙文。本文讲述的是作者曾经是一个报童,他听从父亲的建议,关心一位丧偶的顾客Mrs. Stanley,每次去Mrs. Stanley家送报都会停留一会儿倾听她的故事。而作者多年后又被自家的报童关心着。由此作者感悟到社区邻里之间应多互相关心。【4题详解】推理判断题。根据第二段中Mrs. Stanley talked mostly about her dead husband, “Mr. Stanley and I went shopping this morning,” shed say. The first time she said that, soda (汽水) went up my
28、nose.可推测,作者第一次听到Mrs. Stanley一直谈死去的丈夫时,汽水喝呛了,可以推断出作者当时极为震惊的。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段中Dad said she was probably lonely, and that I ought to sit and listen and nod my head and smile可知,爸爸说她很孤独,作者应该倾听她说话,并点头微笑,因此推断作者倾听Mrs. Stanley说话是为了消除她的孤独,对她有帮助。故选B。【6题详解】短语猜测题。根据第三段最后一句After a while she seemed content to
29、 leave her husband over at the cemetery(墓地).可知,Mrs. Stanley看来已从失去丈夫的悲痛中走了出来,说明画线部分描述的是:她可能“消除自己的悲伤情绪,从悲伤中走出来了”。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段You find it whenever people ask how youre doing because they care,以及作者的经历,作者想要表明的观点是社区邻里间应该互相关心。故选D。CAn American company says it has developed the worlds first true je
30、tpack(喷气机) for personal flight. It looks simple enough that almost anyone could use it to fly around.The flying machine is built like a backpack. It looks similar to the bags people use to carry anything from food to books on their back. The device is powered by two jet engines. The engines can oper
31、ate on either airplane fuel or automobile fuel. It can fly for periods up to 10 minutes. It can reach 100 kilometers per hour and fly up to 3,000 meters in the air.The company says its personal flight vehicle has performed more than 400 test flights with no major problems. It says the jetpacks are s
32、till being developed and improved. The company recently launched a crowdfunding(众筹) campaign online - with a $1 million goal - to raise money for more research and testing.JetPack Aviations chief executive officer, David Mayman, says, “In the past, he adds, sensors used in the equipment could cost u
33、p to $100,000. Now it costs less than one dollar.” Lower costs and improvements in turbine(涡轮机)technology have made it possible for the company to develop several other devices besides it.Another version of the jetpack, the JB-11, will be even more powerful. Mayman predicts this model will be used b
34、y first responders or the military during search and rescue operations.The public demonstration of the JB-10 clearly showed the jetpack giving its passenger a smooth takeoff and landing. The equipment also appeared easy to operate and the device provided a stable test flight.But the chance to own th
35、is flyer comes at a very high price. The JB-10 device is currently listed at $250,000.8. The company collected money to.A. produce the devices in massB. purchase new equipment to produce itC. give some devices to charityD. develop the device further9. Which one can be used the title of the passage?A
36、. New Device Makes Personal Flying A RealityB. Personal Jetpack Has Been InventedC. Man Can Fly in the SkyD. A New Invention for the Future10. From the passage, what can we know about the new flying machine?A. It is difficult to operate.B. It can fly at a great height.C. It has been made in mass.D.
37、It costs a lot because of the sensors.11. Where can we read the passage?A. On a physics textbook.B. On a popular science magazine.C. On a journal about fashion.D. On a newspaper about scientists.【答案】8. D 9. A 10. B 11. B【解析】【分析】本文是说明文。主要介绍了一种新型的私人飞行器。【8题详解】推理判断题。根据第三段最后一句 “The company recently launc
38、hed a crowdfunding(众筹) campaign online - with a $1 million goal - to raise money for more research and testing.(该公司最近在网上发起了一项众筹活动,目标是100万美元,为更多的研究和测试筹集资金。)可知,这个公司筹集资金是为了进一步开发服务。故选D。【9题详解】主旨大意题。根据第一段“An American company says it has developed the worlds first true jetpack(喷气机)for personal flight.”(美国一
39、家公司说它已经开发出世界上首例可供私人飞行的喷气机。)可知,A. New Device Makes Personal Flying A Reality(新的服务使私人飞行成为现实)符合语境。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“It can reach 100 kilometers per hour and fly up to 3,000 meters in the air.”(它能每小时飞行100公里,高度达3000米。)可知,这种新的飞行器可以飞得很高。故选B。【11题详解】推理判断题。根据第一段“An American company says it has develo
40、ped the worlds first true jetpack(喷气机)for personal flight.”(美国一家公司说它已经开发出世界上首例可供私人飞行的喷气机。)可知,这是一篇介绍新的发明的文章,可能出现在一本流行的科学杂志上。故选B。DWould it surprise you to learn that, like animals, trees communicate with each other and pass on their wealth to the next generation?UBC Professor Simard explains how trees
41、 are much more complex than most of us ever imagined. Although Charles Darwin thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was. In fact, the opposite is true: trees survive through their co-operation and support, passing around necessary nutrition (营养)
42、 “depending on who needs it”.Nitrogen (氮) and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks, making sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This hidden system works in a very similar way to the networks
43、 of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it affects all.Simard talks about “mother trees”, usually the largest and oldest plants on which all other trees depend. She explains how dying trees pass on the wealth to the next generation, transporting important minerals to young t
44、rees so they may continue to grow. When humans cut down “mother trees” with no awareness of these highly complex “tree societies” or the networks on which they feed, we are reducing the chances of survival for the whole forest.“We didnt take any notice of it.” Simard says sadly. “Dying trees move nu
45、trition into the young trees before dying, but we never give them chance.” If we could put across the message to the forestry industry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.12. The underlined sentence “the opposite is true” in Paragraph 2 probab
46、ly means _.A. trees compete for survivalB. trees protect their own wealthC. trees depend on each otherD. trees provide support for dying trees13. “Mother trees” are extremely important because they _.A. look the largest in size in the forestB. pass on nutrition to young treesC. seem more likely to b
47、e cut down by humansD. know more about the complex“tree societies”14. The underlined word “it” in the last paragraph refers to _.A. how “tree societies” workB. how trees grow oldC. how forestry industry developsD. how young trees survive15. What would be the best title for the passage?A. Old Trees C
48、ommunicate Like Humans.B. Young Trees Are In Need Of Protection.C. Trees Are More Complex Than You Think.D. Trees Contribute To Our Society.【答案】12. C 13. B 14. A 15. C【解析】【分析】试题分析:文章介绍树和树之间不是你死我活的竞争关系,它们之间是相互依赖的,快要死的树会将自己的营养传给小树让它们更好的成长,人们如果知道这些现象,就可以更好的保护这些树。【12题详解】句意理解题:根据文章第二段的句子Although Charles
49、Darwin thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard shows just how wrong he was.可知达尔文认为树是适者生存,相互竞争的关系,而再根据:trees survive through their co-operation and support, passing around necessary nutrition depending on who needs it.可知上述树的生存与达尔文的适者生存的理论相反,它们是彼此依赖的,所以选C。【13题详解】细节题:根据文章第四
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391729.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
