2020版高考英语(外研)新探究大一轮复习练习:必修1 MODULE 6 课后达标检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语外研新探究大一轮复习练习:必修1 MODULE 6课后达标检测 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研 探究 一轮 复习 练习 必修 课后 达标 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、(建议用时:45分钟) 阅读理解(2019合肥高三调研性检测)Its not just kids who are overdoing screen time. Parents are often just as guilty of spending too much time checking smart phones and emails. And the consequences for their children can be troubling.Dr. Jenny Radesky is a pediatrician(儿科医生) specializing in child develo
2、pment. When she worked at a clinic in a hightech Seattle neighborhood, Radesky started noticing how often parents ignored their kids in favor of a mobile device. Radesky was so concerned that she decided to study the behavior.After relocating to Boston Medical Center, she and two other researchers s
3、pent one summer observing 55 different groups of parents and young children eating at fast food restaurants. “Many of the caregivers pulled out a mobile device right away,” she says. “They looked at it, scrolled on it and typed for most of the meal, only putting it down occasionally.”This was not a
4、scientific study. Radesky is quick to point out. It was more like anthropological(人类学的) observation, complete with detailed field notes. Forty of the 55 parents used a mobile device during the meal, and many, she says, were more absorbed in the device than in the kids.Radesky says thats a big mistak
5、e, because facetoface interactions are the primary way children learn. “They learn language, they learn about their own emotions, and they learn how to regulate them,” she says.“They learn by watching us how to have a conversation, and how to read other peoples facial expressions. And if that is not
6、 happening, children are missing out on important development milestones(里程碑)”In the research for her book, SteinerAdair interviewed 1,000 children between the ages of 4 and 18, asking them about their parents use of mobile devices. The language that came up over and over and over again, she says, w
7、as “sad, mad, angry and lonely.” SteinerAdair says we dont know exactly how much these mini moments of disconnection between a parent and child affect the child in the long term. But based on the stories she hears, SteinerAdair suggests that parents think twice before picking up a mobile device when
8、 theyre with their kids.【解题导语】该文主要讨论了父母玩手机对孩子发展的影响。1What did Dr. Jenny Radesky find in a Seattle neighborhood?AParents ignored their kids in favor of a mobile device.BHigh technology made peoples life more convenient.CChildren took a much keener interest in smart phones.DParents were worried about t
9、heir childrens development.A解析:细节理解题。根据第二段第二句可知,Jenny Radesky医生在社区里发现了父母玩手机而忽略孩子的现象,故选A。2How did Radesky do her research?ABy interviewing the caregivers.BBy analyzing data from a clinic.CBy classifying parents behavior.DBy observing parents and children.D解析:细节理解题。根据第三段第一句可知,Radesky是通过观察父母和孩子们的行为来进行研
10、究的,故选D。3What does the underlined word “that” in Paragraph 5 probably refer to?ALearning about their own feelings.BReading others facial expressions.CWatching their parents talking.DCommunicating face to face.D解析:代词指代题。根据第五段第一句可推知,此处的that代指的是父母和孩子之间面对面的互动和交流,故选D。4What does SteinerAdair advise parents
11、 to do?AComfort their children as often as possible.BPut down their smart phones while with their kids.CReflect on their own influence on their children.DAllow their kids to use mobile devices sometimes.B解析:细节理解题。根据最后一段最后一句和对本段的整体理解可推知,SteinerAdair建议父母和孩子们在一起时,不要玩手机,故选B。 完形填空(2019湖北重点中学模拟)From child
12、hood,Moira loved to write.Throughout school she 1 writing, but pursuing(追求) it 2 was never a possibility.Her father was a doctor,her mother a nurse.“Medicine was a fairly 3 choice,” Moira says, “and writing was a career where it wasnt a 4 that youd have high income.”She became a doctor but still wan
13、ted to write something.However,being a doctor was so 5 that she didnt take up writing until her thirties.She 6 a novela fictionalized version of her travel in China after university.She got excellent 7 Moira sent it off to as many agents as she could find,and found one who wanted to 8 her.Suddenly,
14、it seemed she was on her 9 as an author.“I had one lengthy phone call with the agent where we 10 all possible areas that she thought needed 11 .I worked on those and sent it back to her but didnt hear anything.” It wasnt long 12 Moira found another agent who was 13 if she was willing to rewrite it f
15、rom the first person to the third person.She did the hard work and sent it off again. “I got back a really brief letter:Thank you.Im no longer interested.It was really 14 ”A decade went by,and Moira found herself eager to write again, this time 15 for her own enjoyment.She 16 herself the challenge o
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391732.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
