2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 阅读提速练(四) WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 阅读提速练四 WORD版含解析 2 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 方略 阅读 理解 提速 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读提速练(四)(限时:40分钟)授课提示:对应学生用书128页阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A2019重庆第二次调研Since the vacation season is over, its time to start thinking about ways to improve your travel quality your ability to get around without looking like a foolish tourist before your next
2、 trip.Read a book. The right travel book can educate and inspire you. “Good writing helps me to look at my surroundings with new eyes,” says Martha Merritt, Dean of International Education at the University of Richmond. A book about travel is not necessarily a travel guidebook. It can simply be a bo
3、ok fiction or nonfiction about a place.Find your attractive group on social media. Thats what Tiffany Burnette, who runs a design company in Philadelphia, does between trips. She spends time on the websites travel groups connecting with new friends and learning new travel skills.Learn a language.“I
4、spend 15 to 20 minutes each day working on my basic language skills so that I can at least show respect,” says Jeff Wilson, the host of “Real Rail Adventures” on PBS. “Phrases like please thank you counted.” Michelle Williams, who has traveled to more than 50 countries, says, “An app like Duolingo i
5、s a great way to improve your language skills before you travel.” While these tools could make you a smarter traveler, only one thing is guaranteed to improve your travel quality. You have to get out of your seat. You can start your journey by visiting your travel agent from the United States Tour O
6、perators.体裁:说明文题材:旅游娱乐主题:让自己成为有素养的游客【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了提高自己旅游素养的三个方法:读书,在社交媒体上寻找吸引你的旅游团体,学习语言。【难句分析1】Thats what Tiffany Burnette, who runs a design company in Philadelphia, does between trips.分析:该句为主从复合句。“what. does between trips”为what引导的表语从句;其中“who runs a design company in Philadelphia”为who引导的非限制性定语
7、从句,修饰先行词Tiffany Burnette.译文:Tiffany Burnette在费城经营一家设计公司,在旅行间隙她就是这么做的。【难句分析2】While these tools could make you a smarter traveler, only one thing is guaranteed to improve your travel literacy.分析:该句为主从复合句。句中“While these tools could make you a smarter traveler”为While引导的让步状语从句。译文:虽然这些工具可以让你成为一个更聪明的旅行者,但只
8、有一件事可以保证提高你的旅行素养。1What can you improve after you read the passage?AWays of thinking. BAbility to read.CAbility to travel. DWays of writing.答案与解析:C考查推理判断。通读全文可知,第一段“Since the vacation season is over, its time to start thinking about ways to improve your travel quality your ability to get around witho
9、ut looking like a foolish tourist before your next trip.”为全文的主题句。结合文章内容可知,本文主要介绍了提高自己旅游素养的三个方法:读书,在社交媒体上寻找吸引你的旅游团体,学习语言。C项正确。2How does Tiffany Burnette learn new travel skills?ABy reading travel books.BBy connecting with travel groups.CBy working on languages.DBy running a travel company.答案与解析:B考查细节
10、理解。根据第三段“Thats what Tiffany Burnette, who runs a design company in Philadelphia, does between trips. She spends time on the websites travel groups connecting with new friends and learning new travel skills.”可知,Tiffany Burnette把时间花在网站上的旅游团体上,与新朋友建立联系,学习新的旅游技能。据此可知,Tiffany Burnette是通过联系旅游团体学习旅游技能的,故B项
11、正确。3Who would like to learn language skills with an app?AMartha Merritt. BTiffany Burnette.CJeff Wilson. DMichelle Williams.答案与解析:D考查推理判断。根据第四段中的“Michelle Williams. says, An app. before you travel.”可推断Michelle Williams通过软件学习语言,故选D项。B2019唐山一模Stan Lee, cofounder of the Marvel Universe (漫威宇宙) and cocre
12、ator of many of its most popular superheroes, died at the age of 95. Lee was born Stanley Martin Lieber in New York in 1922. As a son of workingclass Jewish immigrants from Romania, times were hard and he lived with his family in a shabby singlebedroom apartment. After graduating from high school at
13、 16, Lieber landed a job as an assistant at Timely Comics. By the early 1940s, he was a temporary editor for the company. It was at this time that he began using his pen name Stan Lee. In 1947, two years after returning from serving for the US. Army, Lee married his wife, Joan. The two began their 7
14、0year marriage and had two children. In the late l950s, DC Comics breathed new life into its classic superhero and experienced a significant success with its updated version of the Flash, and later with superteam the Justice League of America.To compete against DC Comics, Lee was given the task of c
15、reating their own group of superheroes. In 1961, Timely Comics changed its name into Marvel Comics after Atlas Comics, and that November saw the debut (首次亮相) of the Fantastic Four. Lees later famous and lasting creations of comicbook superheroes included SpiderMan, the Hulk, Thor, Iron Man and the X
16、Men. Over the course of his career, Lee was an icon of Marvel Comics. As a writer and editor and, at various points, both the publisher and vice president of Marvel Comics, Lee not only introduced interesting characters to the industry, but changed the way that comic books came together. He also cre
17、ated a cooperative workflow between writers and artists, which became known as the “Marvel Method”. Lee received a National Medal of Arts in 2008 for his innovations that revolutionized American comic books.体裁:记叙文题材:人物故事主题:斯坦李的传奇人生【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了漫威创始人斯坦李富于传奇色彩的一生。作为一名漫威创始人,他对美国的漫画进行了革新,创造了许多超级英雄,
18、荣获了国家艺术奖章。4What do we know about Lee from Paragraph 2?AHe served for the US. Army for two years.BHe suffered from an unfortunate marriage.CHe had a tough and struggling childhood.DHe adopted his pen name at the age of 16.答案与解析:C考查推理判断。根据第二段中的“As a son of workingclass Jewish immigrants from Romania,
19、times were hard and he lived with his family in a shabby singlebedroom apartment. as an assistant at Timely Comics.”可知,斯坦李曾有一个艰辛的童年,故选C项。5What was the company called when SpiderMan was created?ATimely Comics. BMarvel Comics.CAtlas Comics. DDC Comics.答案与解析:B考查细节理解。根据第四段中的“In 1961, Timely Comics chang
20、ed its name into Marvel Comics after Atlas Comics”可知,公司的名字按照时间顺序依次为Timely ComicsAtlas ComicsMarvel Comics,神奇四侠于1961年首次推出,而蜘蛛侠是之后创作的,所以创作蜘蛛侠时公司的名称应是漫威(Marvel Comics),故选B项。6What does the underlined word “icon” in the last paragraph mean?AStatue. BAgent.CAssistant. DSymbol.答案与解析:D考查词义猜测。最后一段介绍了斯坦李的成就。作
21、为漫威宇宙的创始人之一,斯坦李可以算是美漫历史上最伟大的人物之一。没有他可能就没有现在的漫威世界,所以他可以被称为是漫威宇宙的标志,由此可推知,icon意为“标志”,故选D项。7What can be the best title for the text?AStan Lee, the Godfather of Marvel ComicsBThe Development of Marvel ComicsCStan Lee, a Superhero in Comic BooksDThe Popular Superheroes of Marvel Comics答案与解析:A考查主旨大意。通读全文可
22、知,本文介绍了漫威创始人之一斯坦李的传奇一生,他对美国漫画的影响力是令人瞩目的。他生前所创作的经典作品在世界上都可以称作是顶级的文化品牌,所以他被称为漫威之父。godfather意为“开拓者;发起者;创始人”,故选A项。C2019安徽五校联盟第二次检测We humans are addicted to sugar. That makes sense. All animals need sugar to live. Its the fuel that powers our cells. So its not surprising that were born to want the sweet
23、stuff. Sugar stores the suns energy like a battery. After a meal, your body breaks down foods into their building blocks. It uses some sugar for energy right away. The rest get stored for the body to break down later. Its a myth that sugar makes you extremely excited, but having a sugary snack can g
24、ive you a quick burst of energy. Thats because the sugar in sweet foods is easy for your body to turn into fuel. When you eat other kinds of foods, like vegetables, it takes longer for your body to break the sugar down.These days its easy to find sweet snacks. Sodas, candy, cakes and even foods that
25、 seem healthy, such as yogurt, can be packed with sugar. Food makers add sugar, because they know that to humans, sweet makes everything taste better. Americans eat about 20 teaspoons of extra sugar every day. Thats way more than what is good for us.Eating too much sugar can cause more than a stomac
26、hache. It can make people overweight, decay the teeth and even cause diabetes. However, experts arent worried about naturally sweet foods the problem is added sugar. So go ahead and enjoy sweet apples or even sugarrich carrots that are also full of vitamins and other good stuff.Even cake is great on
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390804.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
