分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型2020-2021学年英语北师大版必修3单元测试:UNIT 9 WHEELS WORD版含解析.DOC

  • 上传人:a****
  • 文档编号:392147
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:28
  • 大小:178KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年英语北师大版必修3单元测试:UNIT 9WHEELS WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 北师大 必修 单元测试 UNIT WHEELS WORD 解析
    资源描述:

    1、单元测试(三)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从每题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What is the mans grandmother doing?AHaving a swim.BReading an email.CTaking a bath.2When will the womans friend arrive?AAt 11:05.BAt 10:45.C

    2、At 10:20.3What will the speakers do first?AHave a cup of tea.BSee the elephants.CWatch the dolphin show.4What are the speakers talking about?AWhich play to see.BWhere to buy a family ticket.CHow to celebrate their mothers birthday.5What is the man going to buy on Tuesday?AA book. BA magazine. CA new

    3、spaper.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6What is the mans problem?AHe got a broken DVD.BHe couldnt play the DVD.CHe bought a wrong DVD.7What does the man want to do?AHave his

    4、money back.BGet a better copy of the same film.CExchange his DVD for something else.听第7段材料,回答第8至9题。8What do we know about the woman?AShe often eats out with her family.BShe works in a pizza restaurant.CShe likes going to cafes.9Why does the man want to go to the cafe in the town center?ATo drink cof

    5、fee there.BTo taste the ice cream there.CTo enjoy the great service there.听第8段材料,回答第10至12题。10What relation is the man to Linda?AHer son.BHer husband.CHer neighbor.11Where does Linda work?AAt a hospital.BAt a restaurant.CAt a bank.12What does the man do on Saturday?AHe does some cleaning.BHe washes c

    6、lothes.CHe goes shopping.听第9段材料,回答第13至16题。13What does the man think of Flower Arranging?ABoring. BChallenging. CPractical.14Why doesnt the man want to take Photography?AIt lasts too long.BIts too expensive.CIt started last week.15What course do the speakers decide to take in the end?AIndian Cooking.

    7、BWeb Design for Beginners.CItalian Wine.16What will the speakers do tomorrow morning?AGo to the course centre.BMake a telephone call.CAttend an Indian party.听第10段材料,回答第17至20题。17What do we know about the film?AIts about nature.BIts a childrens film.CIt has won an international prize.18When does the m

    8、useum close?AAt 5:00 pm. BAt 6:00 pm. CAt 7:00 pm.19What can children do at the basement?ADraw pictures on computers.BWatch a working steam engine.CSee a lifesized model of a spaceship.20How will the listeners get in touch with the program to get free tickets?ABy letter. BBy email. CBy phone.答案与听力材料

    9、15CACCB610CCABB1115CAABA1620BACAB附:听力参考材料Text 1M:Wheres Grandmother, Mum? Has she gone swimming again? Shes got an email.W:She went earlier, but shes back. Shes taking a bath upstairs.Text 2W:Excuse me, Im meeting a friend whos arriving on the 10:45 train from Mumbai. Can you tell me if its on time,

    10、 please?M:It will be 20 minutes late.Text 3W:Lets get something to drink and then go and see the elephants.M:But the dolphin show starts in two minutes. I really want to see that. We can get a cup of tea afterwards.W:Good idea.Text 4W:We need to plan a special treat for Mums birthday.M:I think this

    11、year we should try and do something unusual.W:Lets buy a family ticket to the theatre. Then we can take her to see that play she wants to see.M:Thats a great idea.Text 5W:Did you go to the bookstore, Andy?M:Yes, but they didnt have all the things I wanted to buy.W:Not even your superhero book?M:I go

    12、t that, but my football magazine wont arrive until Tuesday, so Ill buy it then. Fortunately this weeks The Wildlife News was on the shelf.Text 6W:Im afraid Im not allowed to do that once its played.M:Just once. As soon as I realized it was the wrong film, I took it out. Its not damaged at all.W:That

    13、s not the point. We never give money back on DVD sales.M:Im not asking you to do that, just to give me a different film.W:Im sorry, but all I can do is let you have another DVD of the same film.Text 7W:Its great to go out for a meal with our family or friends.M:I agree. We often eat out with our rel

    14、atives.W:So have you ever been to a restaurant with your family?M:Yes, lots of times.W:So have I! And I love pizza restaurants. But I dont like cafes very much.M:Neither do I. Anyway, there arent many cafes where we live.W:But theres a good one in the town center. That serves great ice cream!M:Reall

    15、y? I must go there sometime. I love ice cream.Text 8W:Thank you, Paul, for giving your time for this interview on changing family roles. Now, I understand you take care of the baby.M:Thats right. I take care of Veronica during the day.W:And your wife goes out to work?M:Yes. Linda is the manager at G

    16、rosston Bank.W:What do you do?M:Im a nurse. I work at night at City Hospital.W:Oh! Tell me how you share the housework.M:Well, I cook dinner every night. I kind of enjoy cooking. We seldom go to the restaurants.W:And what does Linda do?M:Oh, she washes all the clothes on Saturday morning while I cle

    17、an the house. She does the shopping, too. Usually on Saturday afternoon. We relax and have fun on Sunday.Text 9W:There you are, Ben. The information about the evening classes I sent off for has arrived. Right, here are the general courses.M:Flower Arranging. Thats a real course? Why would someone wa

    18、nt to do that?W:You sit in front of the TV watching baseball for 3 hours every Saturday and many people would find that boring too.M:OK, relax. Lets see what else is there.W:Photography. That looks interesting. It started last week, but I dont think that would be a problem.M:But look at the price. $

    19、280 is too much for me. I wonder why its so expensive. I dont think I can afford it. But, hey, at least its cheaper than the Italian Wine course. Look at that$400, Web Design for Beginners. Its pretty cheap. What do you think?W:I dont want to see a computer in the evening.M:Hey, look, how about Indi

    20、an Cooking. It starts this week. A little bit expensive.W:$190. You know how much I love Indian food. Ill call them tomorrow to see if there are still spaces available.M:Ill call them right away.W:There wont be anyone there now. We can try in the morning.M:Great! We can have our own Indian dinner pa

    21、rties.Text 10Next on the program, were offering free tickets to go and see a film called A Year in Greenland. The film, which tells you all about the plants and animals in that wonderful country, has won a prize at the national film festivalits well worth seeing.The film can only be seen at a new ci

    22、nema that has just been completed inside the Science Museum in the city centre. It will be shown this Sunday every hour from midday onwards, with the last show at 5 oclock, two hours before the museum closes. So there are six times to choose from.So why not take the whole family to the museum this S

    23、unday? There are a lot of things to do. Children will want to head straight down to the basement where the computers are kept. I promise you theyll come away with all sorts of exciting pictures theyve created. Moving to the first floor, a working steam engine and a lifesized model of a spaceship are

    24、 among the favorite exhibits.Entrance to the museum is free on Sundays, but it would normally cost $3.25 to go and see the film. To get your free tickets, you should email this program by midday on Friday. Weve only got a limited number of tickets, so the earlier you email us, the more likely you ar

    25、e to get one. Well then get in touch with you before 12 oclock by phone on Saturday if youve been successful.So have a pencil and paper ready after this song.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe best bikes for the beginnersWhen it comes to purchasing your fi

    26、rst bike, the choice is endless, making it tough to know what to go for. Here are the best buys on the market right now.Boardman CX CompThis is a crosscountry bike, and its so versatile (多用途的) that you can handle any terrain (地势) on it, making it a great choice for those wanting to try various cycli

    27、ng subjects. If you leave on the thick tires it comes with, it can ride on various paths and can even handle some less demanding mountain bike routes. Alternatively, put on thin, slick tires and treat it as a road bike. It has basket and comes with Shimano Sora gears (齿轮), which are outstanding for

    28、its price.$650, HalfordsPlanet X RT58 V2Planet X is based in Yorkshire, which means youd probably have to buy this bike without seeing it. But its worth it, because this is an excellent machine at a lower price. Planet X is a highly rated manufacture and this model comes with Shimano Sora gears.$439

    29、, Planet XSpecialized Allez ESSpecialized is one of the biggest and most popular brands in cycling, and this is its hugely popular primary road bike. It comes with solid components from front to back and youll look great out on the road.$575, Evans CyclesBoardman Road Team CarbonIf you can push your

    30、 budget further still, this bike is worth the extra investment. The frame is made entirely from carbon, which is lighter, faster and more comfortable than the composition metal models above and gives you an allround more enjoyable ride. It also means that if you get really serious about cycling, you

    31、 dont have to upgrade as quickly as you would with a cheaper bike.$800, Halfords本文是一则广告。主要向初学者介绍了四种自行车: Boardman CX Comp、Planet X RT58 V2、Specialized Allez ES和Boardman Road Team Carbon。21Compared with other bikes, what is the strength of the Boardman CX Comp?ADealing with any terrain.BIts Shimano So

    32、ra gears.CIts outstanding price.DPutting on very firm tires.答案:A解析:细节理解题。根据Boardman CX Comp中的“This is a crosscountry bike, and its so versatile (多用途的) that you can handle any terrain (地势) on it”可知,这是一个越野自行车,它的用途如此之多,你可以应付任何地形。其中handle与deal with是同义词。故选A。22Which is suitable for you if you want to buy

    33、at a cheap price but with Shimano Sora gears?ABoardman CX Comp.BSpecialized Allez ES.CPlanet X RT58 V2.DBoardman Road Team Carbon.答案:C解析:细节理解题。根据Planet X RT58 V2中的“But its worth it, because this is an excellent machine at a lower price. Planet X is a highly rated manufacture and this model comes wit

    34、h Shimano Sora gears.”可知,Planet X RT58 V2价廉但又有禧玛诺Sora齿轮。故选C。23What can we know about the bikes mentioned in the text?AThe fourth is very expensive but with special material.BYou should be careful when riding the third.CThe second has sold out so fast.DYou can only ride the first on the mountainous r

    35、oad.答案:A解析:推理判断题。根据Boardman Road Team Carbon部分中的“If you can push your budget further still, this bike is worth the extra investment. The frame is made entirely from carbon, which is lighter, faster and more comfortable than the composition metal models above”可知,如果你能进一步增加预算,这辆自行车值得额外投资。车架完全由碳制成,比上文提到

    36、的金属模型更轻、更快、更舒适。分析句意可知,是说“第四种车贵,但所用的材料特殊”。从四种车的价格可知第四种车的价格最贵。分析选项可知A项(非常昂贵,但有特殊材料)符合题意,故选A项。BOn Sunday 23 April, more than 30,000 people participated in the 2017 London Marathon, running 26.2 miles (42.2 kilometres)around the city center.The London Marathon has taken place every year since 1981. At t

    37、he first one, just 6, 225 people completed the course, and since then it has grown into one of the biggest sporting events in the world. It is one of the “World Marathon Majors”, which is a competition made up of six global marathon events. The overall male and female winners receive $1 million in p

    38、rize money between them. There are eleven people who have run every London Marathon since it beganthey call themselves the “Ever Presents”This year, the winners of the London Marathon were surprisingly both from KenyaDaniel Wanjiru, who finished in 2 hours and 5 minutes, and Mary Keitany, whose time

    39、 was 2 hours and 17 minutes.However, most marathon runners are not professional athletes. They are amateurs who have trained for months to raise money for charity or just as a personal challenge. For example, Tom Harrison took three days just to reach the runs halfway point, as he is crawling the co

    40、urse on his hands and knees dressed as a gorilla(大猩猩), trying to raise money and attention for the charity “The Gorilla Organisation”Matthew Rees was another runner to encourage people, as he stopped just before the finish line to help David Wyeth run the last 200m.They did not know each other befor

    41、e, but Matthew saw that David was exhausted and possibly close to collapsing, and wanted to help him finish.Every year there are lots of touching stories like this from the London Marathon, and it is a huge achievement even to run the 26.2 miles!本文是一篇说明文,介绍了伦敦马拉松的相关历史以及其中一些感人的故事。24What do we know ab

    42、out London Marathon from the text?AIt has been held continuously for 37 years by 2018.BMost of its runners are professional athletes.CEach winner can receive $1 million in prize money.DIts the most influential sporting event in the world.答案:A解析:细节理解题。根据第二段第一句“The London Marathon has taken place ever

    43、y year since 1981.”可知,伦敦马拉松在1981年就开始了,到2018年已经开办了37年了。故A项正确。25What makes the winners of London Marathon this year special?ATheir nationality.BTheir speed.CTheir prize money. DTheir purpose.答案:A解析:细节理解题。根据文章第三段“This year, the winners of the London Marathon were surprisingly both from KenyaDaniel Wanj

    44、iru, who finished in 2 hours and 5 minutes, and Mary Keitany, whose time was 2 hours and 17 minutes.”可知,今年的伦敦马拉松获胜的两位冠军都是肯尼亚人。又可知今年的特别之处就在于冠军队员的国籍,故A项正确。26Why does the author mention the story of Tom Harrison?ATo tell us competitors can help each other.BTo prove some amateurs are not good runners.CT

    45、o indicate participation matters more than success.DTo show the sports event means charity for some people.答案:C解析:推理判断题。根据第四段第三句“For example, Tom Harrison took three days just to reach the runs halfway point, as he is crawling the course on his hands and knees dressed as a gorilla(大猩猩), trying to ra

    46、ise money and attention for the charity The Gorilla Organisation”可知,很多参与伦敦马拉松的人为慈善事业做出了很多的贡献,有时候参与比成功更重要。故C项正确。27What is the best title for the text?AThe London MarathonBImpressive Marathon RunnersCTouching Stories Behind MarathonDThe History of the London Marathon答案:A解析:标题判断题。根据文章第一段导入文章主题伦敦马拉松,接着介

    47、绍了伦敦马拉松的历史以及今年伦敦马拉松比赛的相关信息,B、C、D都属于文章部分信息,概括性不足。本文主要讲述伦敦马拉松,故A项正确。CMy father was born in a small town in the US. He wasnt sure what he wanted from life, but something told him to get out and begin a new adventure.He began that adventure traveling to cities in the US, before going on to Australia, Ne

    48、w Zealand, New Guinea and the Philippines. He took his wife and three daughters with him and went wherever the road took him.Its easy to feel lonely when youre on the road. As my mother said repeatedly, “We made lots of new friends during our tripmost of them were mechanics (机修工), since we often spe

    49、nt hours in repair shops.” But that was better than sitting by the roadside while we were waiting for the engine to cool when it was 40 outside.Getting along sometimes seemed impossible. There were always a lot of arguments, especially among us backseat passengers about who had to sit in the middle.

    50、But even if it was hard, we did learn a lot about forgiveness.When we were traveling in the Philippines, we drove to Quezon City one day. It should have been a onehour drive but was nearly three, due to bad roads and worse traffic. “Did you put our suitcases in the car?” My father asked my mother as

    51、 we arrived in Quezon City. From the back seat, we saw her slowly turn toward my father. “No,” she said, “I thought you did.” That was how a 7hour car trip turned into a 16hour car trip, which was mostly spent in silence.On occasions like that, we had to learn to let go of our anger because we were

    52、stuck in a rolling box with the same people for the rest of the journey. Even if I sometimes felt like opening the door of the car and pushing one of my sisters out, I kept my feelings to myself.This is why road trips were like mobile universities to us. We earned our degrees in how to get along wit

    53、h other people just by traveling in that old car. And if we were somehow given a second chance in life, we would do it all over again.本文主要讲述了作者和家人在父亲的带领下进行自驾游的故事。作者在这个过程中学到了宽恕和如何与人相处。28What do we know about the authors father according to the first two paragraphs?AHe doesnt like his hometown.BHe enj

    54、oys going on adventures.CHe prefers traveling alone.DHe has never traveled abroad.答案:B解析:细节理解题。根据第一段中的“something told him to get out and begin a new adventure.”和第二段中的“He took his wife and three daughters with him and went wherever the road took him.”可知,作者的父亲喜欢冒险旅行。29During the road trips, _.Ahot wea

    55、ther caused a lot of trouble for the familyBthe authors mother was proud to make friendsCthe family often had to stop to get their car repairedDthey argued about who got to sit in the front答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的“We made lots of new friends during our tripmost of them were mechanics (机修工), since we oft

    56、en spent hours in repair shops.”可知选C项。30What happened when the family was traveling in the Philippines?AThey were surprised at the good traffic conditions on the way.BThe father and mother had a big fight with each other.CThey wasted a lot of time on the road because they forgot to take their suitca

    57、ses.DThe family had a wonderful time with each other on the road.答案:C解析:细节理解题。根据第六段中的“Did you put our suitcases in the car?”.“No,” she said, “I thought you did.” That was how a 7hour car trip turned into a 16hour car trip, which was mostly spent in silence.可知,因忘带行李箱,作者一家人在路上浪费了很多时间。31What do we know

    58、 about road trips according to the author?AThey allow people to increase their knowledge.BThey are only enjoyable when they travel with others.CThey are not suggested for big families.DThey help people to develop their social skills.答案:D解析:推理判断题。根据文章最后两段内容,尤其是最后一段中的We earned our degrees in how to ge

    59、t along with other people just by traveling in that old car.可知,作者认为自驾游帮助他们学习如何与他人相处,增强了他们的社交技能。DMrs Timms listened as the radio announcer gave a hurricane (飓风) warning for her town. Then she woke up her sons, Eddie and Jasper, and quickly explained, “Weve got a lot to do, boys. There is no school to

    60、day, and my office is closed. The hurricane is coming!”Just then, the boys grandfather arrived from his seaside home. Grandpa explained that the local government had told people to evacuate their homes by the sea. It just wasnt safe for anyone to stay near the ocean during the hurricane.Soon afterwa

    61、rds, Mrs Timms left to buy supplies that the family would need during the storm. Batteries, bottled water and canned food were a few of the items on her list.Grandpa stayed with the boys, and the three of them made preparations for the storm. First, they filled the bathtub and all the empty water bo

    62、ttles they could find. Next, they unplugged(拔掉插头)almost everything in the house. Then, Eddie helped Grandpa strengthen the windows. Meanwhile, Jasper put the outdoor chairs inside.Later, as the storm approached, the family stayed in protected areas away from the windows and outside walls. Mrs Timms

    63、and Grandpa moved chairs to a protected space near the staircase. Eddie and Jasper sat under a strong table next to them, reading and playing games. They waited for the radio announcer to declare that the hurricane had passed.本文是一篇记叙文。讲述的是飓风到来的那天所发生的事情。32What did Mrs Timms do after hearing the hurri

    64、cane warning?AShe went to work.BShe woke up her sons.CShe prepared breakfast.DShe watched the hurricane.答案:B解析:细节理解题。根据第一段第一、二句“Mrs Timms listened as the radio announcer gave a hurricane (飓风) warning for her town. Then she woke up her sons”可知,Mrs Timms听到飓风警报后把儿子们叫醒了。故选B。33The underlined word “evacua

    65、te” in Paragraph 2 means _.Alock BreachCrepair Dleave答案:D解析:词义猜测题。根据第二段中“Grandpa explained that the local government had told people to evacuate their homes by the sea. It just wasnt safe for anyone to stay near the ocean during the hurricane.”爷爷解释说,当地政府已经通知人们从海边撤离。飓风期间,任何人待在海边都是不安全的。由此推知画线词的意思是“离开,

    66、撤退”,故选D。34While Eddie helped Grandpa strengthen the windows, Jasper _.Afilled the bathtubBturned off the lightsCput the outdoor chairs insideDsat under a strong table答案:C解析:细节理解题。根据第四段中“Then, Eddie helped Grandpa strengthen the windows. Meanwhile, Jasper put the outdoor chairs inside.”可知,当Eddie帮爷爷加固

    67、窗户时,Jasper把户外的椅子放到屋里。故选C。35What could be the best title for the text?AA Happy FamilyBA Seaside HouseCThe Damage of the HurricaneDThe Day of the Hurricane答案:D解析:标题判断题。纵观全文,特别是根据第一段“Mrs Timms listened as the radio announcer gave a hurricane (飓风) warning for her town. Then she woke up her sons, Eddie a

    68、nd Jasper, and quickly explained, Weve got a lot to do, boys. There is no school today, and my office is closed. The hurricane is coming!”可知,本文讲述的是飓风到来的那天所发生的事情。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Tips for Cooking on a Tight ScheduleFrom my experience, there are three m

    69、ain reasons why people dont cook more often:ability, money, and time. _36_ Money is a topic Ill discuss another day. So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen. Here are three tips for great cooking on a tight schedule:1Think ahead. The mo

    70、ments when I think cooking is a pain are when Im already hungry and theres nothing ready to eat. So think ahead of the coming week. When will you have time to cook?Do you have the right materials already?_37_2Make your time worth it. When you do find time to cook a meal, make the most of it and save

    71、 yourself time later on. Are you making one loaf of bread?_38_ It takes around the same amount of time to make more of something. So save yourself the effort for a future meal.3_39_ This may surprise you,but one of the best tools for making cooking is to try new things. It gives you the chance to hi

    72、t upon new ideas and recipes that can work well with your appetite and schedule. The more you learn and the more you try, the more ability you have to take control of your food and your schedule.Hopefully that gives you a good start. _40_ And dont let a busy schedule discourage you from making some

    73、great changes in the way you eat and live!ATry new things.BAbility is easily improved.CMake three or four instead.DUnderstand your food better.ECooking is a burden for many people.FLet cooking and living simply be a joy rather than a burden.GA little time planning ahead can save a lot of work later

    74、on.现代生活中人们不经常做饭,但是做饭对我们的生活有很好的影响。本文提出了一些在紧凑的时间表里做饭的建议。36B解析:根据后句“Money is a topic Ill discuss another day. So today I want to give you some wisdom about how to make the most of the time you spend in the kitchen”提到了money和 time,只有ability没有叙述。又根据横线前面的句子“From my experience, there are three main reasons

    75、for why people dont cook more often: ability, money and time”,可知与之有关的只有带有ability这一信息,所以选择B项。37G解析:根据本段中心思想Think ahead.预先思考,可以判断出此段与ahead有关,所以答案为G项 “A little time planning ahead can save a lot of work later on.” 提前计划可以节省后来的很多工作。38C解析:根据横线前句“Are you making one loaf of bread?”可以判断出要make one loaf of bre

    76、ad那就是与数量有关,根据后一句“It takes around the same amount of time to make more of something.”在同样的时间里可以做出更多的东西。所以应该选择C项。39A解析:根据“It gives you the chance to hit upon new ideas.The more you learn and the more you try, the more ability you have to take control of your food and your schedule.”这两句提到了new ideas和try

    77、可以判断出要尝试新鲜事物,也就是要与new有关,所以选择A项。40F解析:本段是全文的总结,根据最后一句“And dont let a busy schedule discourage you from making some great changes in the way you eat and live!”不要让忙碌阻止你的生活方式产生变化,要让做饭成为快乐的事情而不是负担。所以选择F项。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。One mor

    78、ning, my eyes caught a small poster across the room, which read, “In order to help others, I must help myself first.” I cant _41_ where I got it, but the poster has always been there. I didnt take notice of it before, but this time, I felt something _42_.Somehow in my mind there often _43_ pictures

    79、from a documentary (纪录片), which I saw several days ago about the lives of _44_ children in Palestinian refugee camps (难民营). Their living _45_ are so poor. They live in overly crowded _46_ without electricity or fresh water supply. Schools are _47_ a luxury (奢侈) for many children. _48_ can tell when

    80、it will end. They surely need a helping hand.I sincerely hope that there will be some helping hands which can give hope to these children _49_ they can start to appreciate a good and _50_ world. At that moment, I _51_ that the joining of many helping hands must start with one helping hand and that w

    81、as mine. But how do I go about doing this? I was silently lost in my own _52_.“What are you thinking?” My silence was _53_ by my dad. I asked him, “How can I be a helping hand?” He _54_ a deep breath. Then he said, “To be a helping hand, _55_, you have to be successful in whatever you _56_ to be.”He

    82、 walked out of the room and soon came back with a _57_ in his hands. He handed it to me and said, “Spend some time reading this and _58_ you will understand what I meant.” After spending the whole day reading the book, I realized that “in order to help others, I must help myself first” has a deeperr

    83、ooted _59_. Helping myself means I have to be _60_ so that I can help others with my helping hands. 这是一篇夹叙夹议文。主要讲述了作者想要帮助难民营的孩子。在和父亲的交谈中,作者明白了为了帮助别人,作者必须先帮助自己,帮助自己意味着自己必须成功,这样才能用自己的双手帮助别人。41A.imply BadmitCsuggest Dremember答案:D解析:考查动词辨析。句意:我不记得我在哪里得到它了,但是海报一直都在那里。A.imply暗示;B.admit承认;C.suggest建议;D.rem

    84、ember记得。故选D。42A.exciting BdifferentCstrange Dsimilar答案:B解析:考查形容词辨析。句意:以前我没有注意到它,但是这次,我感觉有些不同。A.exciting令人兴奋的;B.different不同的;C.strange奇怪的;D.similar相似的。故选B。43A.exist BstandCarrive Dappear答案:D解析:考查动词辨析。句意:不知怎么的,我的脑海里经常出现纪录片里的画面。A.exist存在;B.stand忍受;C.arrive到达;D.appear出现。故选D。44A.dishonest BcarelessChelpl

    85、ess Dpublic答案:C解析:考查形容词辨析。根据“in Palestinian refugee camps (难民营)”可知难民营的儿童一定很无助。A.dishonest不诚实的;B.careless粗心的;C.helpless无助的;D.public公众的。故选C。45A.conditions BhousesCpositions Drights答案:A解析:考查名词辨析。根据“They live in overly crowded _46_ without electricity or fresh water supply.”可知这里意思是他们的生活条件非常不好。A.conditio

    86、ns条件;B.houses房子;C.positions位置;D.rights权利。故选A。46A.tents BcastlesCclassrooms Dtrees答案:A解析:考查名词辨析。句意:他们住在极度拥挤的帐篷里,没有电和淡水供应。A.tents帐篷;B.castles城堡;C.classrooms教室;D.trees树。故选A。47A.placed BnamedCread Dconsidered答案:D解析:考查动词辨析。句意:对于许多孩子来说,上学被认为很奢侈。A.placed放置;B.named命名;C.read阅读;D.considered认为。故选D。48A.Anybody

    87、BSomebodyCNobody DEverybody答案:C解析:考查不定代词辨析。句意:没有人能够说出这种情况什么时候会结束。A.Anybody任何人;B.Somebody某人;C.Nobody没有人;D.Everybody每个人。故选C。49A.as if Bso thatCin case Deven though答案:B解析:考查固定短语辨析。句意:我真诚地希望,会有一些援助之手,可以给这些孩子希望,以便他们可以开始欣赏一个美好而又充满爱心的世界。A.as if好像;B.so that以便; Cin case万一;D.even though尽管。故选B。50A.caring Bthou

    88、ghtfulCquiet Ddeep答案:A解析:考查形容词辨析。句意:我真诚地希望,会有一些帮助的手,可以给这些孩子希望,以便他们可以开始欣赏一个美好而又充满爱心的世界。A.caring有爱心的;B.thoughtful体贴的;C.quiet安静的;D.deep深的。故选A。51A.agreed BrealizedCminded Dappreciated答案:B解析:考查动词辨析。句意:在那一刻,我意识到,许多援助之手的加入必须从一只援助之手开始,那就是我的援助之手。A.agreed同意;B.realized意识到;C.minded介意;D.appreciated欣赏。故选B。52A.ide

    89、as BdreamsCeyes Dthoughts答案:D解析:考查名词辨析。句意:我默默地陷入了自己的思绪中。A.ideas想法;B.dreams梦想;C.eyes眼睛;D.thoughts思考。故选D。53A.settled BkilledCbroken Ddestroyed答案:C解析:考查动词辨析。根据问句“What are you thinking?”可知我的沉默被我的父亲打破。A.settled解决;B.killed杀;C.broken打破;D.destroyed破坏。故选C。54A.lost BfeltCtook Dheard答案:C解析:考查固定短语。句意:他深吸一口气。tak

    90、e a deep breath 深吸一口气,该短语是固定短语。故选C。55A.first of all Ball of a suddenCas a result Dat the end答案:A解析:考查固定短语辨析。句意:要成为一个援助之人,首先,无论你选择做什么,你都必须成功。A.first of all首先;B.all of a sudden突然地;C.as a result结果;D.at the end最后。故选A。56A.dislike BchooseCdesert Dlearn答案:B解析:考查动词辨析。句意:要成为一个援助之人,首先,无论你选择做什么,你都必须成功。A.dislik

    91、e不喜欢;B.choose选择;C.desert遗弃;D.learn学习。故选B。57A.poster BpenCbook Dpicture答案:C解析:考查名词辨析。根据“After spending the whole day reading the book”可知他手里带着一本书回来了。A.poster海报;B.pen钢笔;C.book书;D.picture图画。故选C。58A.personally BhopefullyCgenerally Dcrazily答案:B解析:考查副词辨析。句意:花点时间读一下,希望你能明白我的意思。A.personally亲自地;B.hopefully希望如

    92、此;C.generally一般地;D.crazily狂热地。故选B。59A.meaning BopinionCcause Dimpression答案:A解析:考查名词辨析。句意:“我必须先帮助自己”这句话有着更深层次的含义。A.meaning意思; Bopinion观点;C.cause原因;D.impression印象。故选A。60A.practical BdemandingCgenerous Dsuccessful答案:D解析:考查形容词辨析。根据“Then he said, To be a helping hand, _55_, you have to be successful in w

    93、hatever you _56_ to be.”可知这里意思是帮助自己意味着我必须成功,这样我才能用我的双手帮助别人。A.practical实际的;B.demanding要求高的;C.generous慷慨的;D.successful成功的。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。One morning, I was waiting at the bus stop, worried about _61_ (be) late for school. There were many people waiting

    94、at the bus stop, _62_ some of them looked very anxious and _63_ (disappoint). When the bus finally came, we all hurried on board. I got a place next _64_ the window, so I had a good view of the sidewalk. A boy on a bike _65_ (catch ) my attention. He was riding beside the bus and waving his arms. I

    95、heard a passenger behind me shouting to the driver, but he refused _66_ (stop) until we reached the next stop. Still, the boy kept _67_ (ride). He was carrying something over his shoulder and shouting. Finally, when we came to the next stop, the boy ran up to the door of the bus. I heard an excited

    96、conversation. Then the driver stood up and asked, “Did anyone lose a suitcase at the last stop?” A woman on the bus shouted, “Oh, dear! Its _68_ (I)”She pushed her way to the driver and took the suitcase thankfully. Everyone on the bus began talking about _69_ the boy had done, and the crowd of stra

    97、ngers _70_ (sudden) became friendly to one another.这是一篇记叙文。文章讲了一个小男孩追公共汽车,送还手提箱的善举,使得车上的陌生人也突然变得友好起来。61being解析:考查v.ing。句意:一天早上,我在汽车站等车,担心上学迟到。worry about担心,该短语是固定短语,其中about是介词,介词之后接v.ing形式,所以填being。62and解析:考查连词。句意:许多人在公共汽车站等车,其中一些人看起来很焦急和失望。文中表示并列关系,所以填and。63disappointed解析:考查v.ed。句意:许多人在公共汽车站等车,其中一些

    98、人看起来很焦急和失望。v.ing修饰物,而v.ed修饰人,这里修饰人,所以填disappointed。64to解析:考查固定短语。句意:我找了个靠窗的地方,所以我可以清楚地看到人行道。next to紧挨着,该短语是固定短语,所以填to。65caught解析:考查时态。文中描述发生在过去的事情,用一般过去时,所以填caught。66to_stop解析:考查固定句型。句意:但是他拒绝停下来,直到到了下一站。refuse to do 拒绝做某事,该句型是固定句型,所以填to stop。67riding解析:考查固定搭配。句意:这个男孩仍然一直在骑车追。keep doing一直做某事,该用法是固定用法

    99、,所以填riding。68me/mine解析:考查代词。句意:车上的一个女人喊道:“哦,天哪!是我(的)。”文中表示“这个人是我”,所以填me;也可以表示“它是我的手提箱”,用名词性物主代词,所以填mine。69what解析:考查宾语从句。句意:车上的每个人都开始谈论这个男孩所做的事情。_69_ the boy had done是介词之后的宾语从句,引导词在从句中作宾语,指“这个男孩所做的事情”,所以填what。70suddenly解析:考查副词。句意:这群陌生人突然对彼此变得友好起来。该空修饰整个句子,用副词,所以填suddenly。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10

    100、小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Today I visited the West Lake, Hangzhou, where is extremely beautiful on spring. I saw many

    101、young people rode shared bikes as they offered so much convenient. With so many bikes offered by different company, you can find a bike almost everywhere. Also, you can drop them anywhere you want and they are cheap to use them. This new service is much good than public bikes. When someone wants to

    102、use a public bike, he has to find a bike station. He also needed a station to return it. As result, he has to walk any distance to fetch or return it.答案第二节:书面表达(满分25分)每天上学和放学时,很多家长在学校门口接送学生,导致学校门口的交通严重拥堵。请写一篇英语短文,分析家长热衷于接送孩子的原因,并对此种做法发表你自己的看法。1词数:100左右;2提示词语:现象phenomenon;接pick up;高峰期rush hour。Nowada

    103、ys,_many_parents_would_like_to_take_their_children_to_school_and_pick_them_up_after_school.There_are_several_reasons_behind_this_phenomenon._First_of_all,_parents_are_concerned_about_their_childrens_safety._They_think_it_is_not_safe_for_children_to_walk_or_ride_to_school_on_their_own,_especially_during_rush_hour._In_addition,_some_parents_are_worried_about_that_their_children_may_go_to_an_Internet_bar_or_play_with_their_classmates_on_the_way_home.I_suggest_that_parents_should_teach_their_children_to_be_independent_and_responsible_for_themselves._It_is_not_wise_to_do_everything_for_children.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年英语北师大版必修3单元测试:UNIT 9 WHEELS WORD版含解析.DOC
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392147.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 11 THE MEDIA PERIOD 1 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt仁爱版 英语八年级上册Unit2topic1 SectionC(共21张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 11 THE MEDIA单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt仁爱新版英语八年级上册unit3--topic1-复习课件(共24张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业3 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册Unit1 topic2 SectionA 课件(共13张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY课后限时作业1 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit2 topic1 SectionD (共18张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修四同步作业:UNIT 10 MONEY单元跟踪测评 WORD版含答案.doc
  • 仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt仁爱初中英语八年级上册 Unit1 topic2 SectionB 1a--1c (共25张PPT).ppt
  • 仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt仁爱初中英语九年级上册第一单元Topic 1SectionD(共17张PPT).ppt
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 9 WHEELS PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 5 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 4 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 8 ADVENTURE PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 3 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三课时规范训练:UNIT 7 THE SEA PERIOD 2 WORD版含答案.doc
  • 云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省玉溪第一中学2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业20 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课时作业17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc2019-2020学年北师大版高中英语必修三同步作业:UNIT 9 WHEELS课后限时作业9 WORD版含答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1