2020-2021学年译林版高中英语选修8单元检测:UNIT 3 THE WORLD OF COLOURS AND LIGHT WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版高中英语选修8单元检测:UNIT THE WORLD OF COLOURS AND LIGHT WORD版含解析 2020 2021
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AFilmThe Pixar theory of labor“Pixar has created many films for children by using selfactualization(自我实现)of characters branching out,embracing freedom hitting personal goals,and living their best lives.But this selfactualization is almost specia
2、lly expressed in terms of labor,resulting in a film that combines individual success with continuing work.” (James Douglas,2,250 words)MusicHow to listen to musicThe great musician Nico Muhly discusses what to listen for in a new piece of music.“Some music starts with a tiny beginning and then it is
3、 developed into a larger structure.I feel like Thomas Adss music is like that.There is other music like John Adamss where it is an atmosphere,and you know that if you werent there,it would still happen.” (Nico Muhly,1,340 words)FoodStandards of tasteIs cooking an art like music or painting? Perhaps
4、it was something served in the 18th century and then forgotten.But great art is timeless.Lets use modern science to recover the ingredients,flavors and techniques of past ages,and reconstruct great dishes.(Jill Neimark,2,700 words)ArtThe feeling of finishingWhen the artist stops working on a paintin
5、g,the painting is finished.The artist doesnt intend to stop working if the painting is unfinished.However,“Things can get in the way: an artists attention wanders,a better idea appears,and the money just runs out.Sometimes history interferes(干涉)The enemy is at the door and the work must be abandoned
6、.” (Marion Coutts,870 words)For more articles which are worth reading this week,visit http:/thebrowser.con/.【语篇解读】本文简单介绍了一周内网站里有关文化和艺术话题方面值得一读的文章。1What can we know about Pixars films?AThe characters always achieve their goals with their efforts.BThe director has meant to set a limit to the character
7、s success.CThey are intended to develop childrens intelligence and courage.DThe films are focused on the difficult and painful life of the character.A细节理解题。从第一段可知,皮克斯的电影都是遵循这样的原则:主人公通过自己的努力,最终实现了自己的梦想。故选A。2What can be inferred from Nico Muhlys words?AMusic needs a certain kind of atmosphere.BMusic h
8、as a positive effect on the listeners health.CDifferent kinds of music give people different feelings.DMusic creates a comfortable atmosphere to the listeners.C推理判断题。从第二段的“Some music starts with a tiny beginning and.like John Adamss where it is an atmosphere.”可知,Nico Muhly认为不同风格的音乐会给人不同的感受。故选C。3Acco
9、rding to Marion Coutts,the unfinished work is _.AvaluableBimpressiveCinterestingDunavoidableD推理判断题。从最后一段内容可知,艺术家创作的每件艺术品未必都能完美收官,有些作品因种种原因半途而废。所以完不成作品的现象是不可避免的。 故选D。BKew Gardens lies on the banks of the River Thames in southwest of London.It covers an area of 120 hectares (公顷) and has lots of plants
10、.The distance from the main gate to the Pagoda in the south is around one and a half kilometers.There is a visitor centre near the gate where you can pick up a guidebook for the garden.Then you can decide what you want to see.Near the entrance is the Palm House,which was completed in 1848.In this ho
11、use there are huge banana trees,as well as other plants from the hot and wet parts of Africa and Asia.Close to the Palm House is a museum showing how people have used plants throughout history to make different things from paper to boats.Your next stop might be the Pagoda.This is a sevenstoreyed (七层
12、的) building built in 1761,which looks like a traditional Chinese temple building.There is a bamboo garden with many Chinese bamboo plants and Chinese palms in it.The Rose Garden is beautiful in summer and the Woodland is an area full of huge redwood trees from California.A visit to Kew Gardens is no
13、t complete without seeing Kew Palace.The Palace was built more than 300 years ago.It has a wonderful garden at the back.Information boards tell visitors how a lot of common plants are used as medicine.Kew Gardens is an enjoyable and educational experience throughout the year for people of all ages.M
14、ake sure you go to these gardens if you visit London.【语篇解读】本文主要介绍了伦敦的邱园。4The text tells us that Kew Gardens _.Ais famous for old garden buildingsBhas a lot of wonderful viewsChas many different kinds of plantsDis far from LondonC细节理解题。根据第一段提供的信息“has lots of plants”可知,C项为正确答案。5If you want to know how
15、 the plants were used for making boats,youd better go to the _.APagodaBPalm House near the entranceCmuseum besides the Palm HouseDKew PalaceC细节理解题。根据第二段最后一句可知,the Palm House旁边的博物馆里展出了怎样用植物来造船。因此选C。6In Kew Gardens,Kew Palace is a place _.Awhere a king once livedBwhich was built in 1761Cwhere medicine
16、s are producedDwhich people should visitD细节理解题。根据第四段中的“A visit to Kew Gardens is not complete without seeing Kew Palace.”可知D项正确。7What is the purpose of the author writing this text?ATo attract the readers to visit Kew Gardens.BTo invite the readers to London.CTo show the use of the plants in Kew Gar
17、dens.DTo teach the knowledge of plants and animals.A写作意图题。通读全文可知,作者旨在告诉读者去了伦敦一定要去参观邱园,因此A项正确。CMuch has been written about body language during a job interview.Experts from across many fields are full of advice on just how to present your best performance in an interview using conscious(自觉的) body lan
18、guage choices.While many of these experts say there is a “secret” system for making the most of an interview,the reality is that most of them focus on a few general types of behavior that have the greatest effect during a job interview.Entering the interview locationYour walk should be active and co
19、nfident.Keep your shoulders straight,head up,and make eye contact with the people around you.Maintain(保持) an active facial expression and be confident when shaking hands and greeting people to whom you are introduced.During the interviewSit in a straight and attentive posture.Never let your shoulder
20、s drop or your head hang down,but rather keep your head up and make eye contact with the interviewers.Dont play with any papers or notes you have in front of you,and dont lean(倚靠) your arms heavily on the table.Keep your body position open and make eye contact while listening to and answering questi
21、ons.Leaving the interview locationNo matter how you feel about your performance during the interview,carry yourself with confidence till you leave the interview location.Be confident when shaking hands and making eye contact as you say goodbye,and keep your body posture straight as you walk all the
22、way to your car.Remember,the more you make active and confident body language a part of your daily life,the more it becomes a habit that follows you wherever you go.【语篇解读】本文主要介绍了积极的肢体语言在面试中起着重要的作用。8We can learn from the text that the “secret” system mainly refers to _.Abody languageBhabitsClanguage
23、skillsDadviceA词义猜测题。根据第一段secret前using conscious body language choices可知,此处secret指的是肢体语言。9During the interview,which of the following is NOT mentioned? AEye contact.BClothing style.CSitting posture.DFacial expression.B细节理解题。第二段提到了facial expression。第三段提到了Sit in a straight and attentive posture和make ey
24、e contact with the interviewers。故选B项。10Whats the purpose of the text? ATo show the general steps of an interview.BTo explain the meaning of body language.CTo persuade people to use more body language.DTo give advice on how to carry yourself in an interview.C主旨大意题。本文主要是介绍了肢体语言在面试中的作用,根据最后一段可知作者建议人们要多
25、用肢体语言。11It can be inferred from the text that _.Aknowledge plays a key role in an interviewBactive body language helps a lot in an interviewCadvice from experts makes a good result in an interviewDcommunication skills are necessary for a good interviewB推理判断题。本文介绍了积极的肢体语言在面试中很有帮助。DMany years ago,my s
26、tudent asked me the question,“Mrs Kindred,why do you teach?” Without taking time to reflect,I answered,“Because someday I might say something that might make a difference in someones life.” Even though I was sincere,that wasnt a very good answer and my student didnt let it slide.“Let me get this str
27、aight,” he said.“You went to college for four years so you could come here every day because you have the hope that someday you might say something that will influence someone?” He shook his head as if I were crazy and walked away looking confused.Im one of those people who look back and wish they h
28、ad said something smart or witty,or swift.Even though that particular student might no longer wonder why I teach,there are days when I wonder.On those days,I remind myself of the real reasons I teach:Its in my blood.My mother was my most influential teacher,and she was a 6th grade reading teacher un
29、til her death in 1990.She instilled (逐渐灌输) in me a love of reading and the knowledge that education opens doors.Teaching is a way to make a difference.If you throw a stone in a pond the ripples go on and on until they reach the shore.You cant have ripples without a “stone”Good teachers throw stones
30、that make a positive difference,and thats what I strive to do.I genuinely love teenagers.I want to share with others what I know and what I have learned through the years.Life is full of ups and downs,and if I can help students avoid some potholes on the road of life,I want to do so.If theyll allow
31、me to celebrate their victories with them,I want to do,too.Teaching isnt for everyone,but I know I have made the right career choice.【语篇解读】为什么要从事教育事业?学生的提问让“我”认真思考了这个问题,发现原因就是母亲的影响、自己对教育事业的执着和对学生的热爱。12What do you think of the writer?AStupid.BHonest.CClever.DPolite.B细节理解题。通过作者的自我剖析,能够看出她作为一名教师,首先是很诚实
32、的。故B项符合题意。13According to the text,which of the following is NOT true?AThe writers mother has the greatest influence on her.BThe writers answer made the student confused.CIn the writers opinion,some people in the world are unfit to teach.DThe writer annoyed the student who asked the question.D细节理解题。由
33、第四段前两句排除A项;由第二段中的“.walked away looking confused”排除B项;由文章最后一句“Teaching isnt for everyone”排除C项。故D项符合题意。14Whats the main idea of the text?AA students silly question.BA good teacher who likes students.CA confused student.DThe reason why I teach.D主旨大意题。通过学生的提问,作者主要陈述了自己从事教育事业的原因,故D项正确。15We can infer from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392444.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
