四川省巴中市2016高考英语二轮复习 阅读理解(6).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省巴中市2016高考英语二轮复习 阅读理解6 四川省 巴中市 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、阅读理解(6)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Tail SpinTwo dolphins race around in a big pool in the Ocean Park. The smaller dolphin, Grace, shows off a few of her tricks, turning around and waving hello to the crowd. The most amazing thing about her, however, is that shes even swimming at all. She does
2、nt have a tail.Grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap.When the dolphin arrived at the Ocean Park in December 2005, she was fighting for her life. “Is she going to make it?” Her trainer, Abbey Stone, feared the worst. Grace did make itbut her tail didnt. She ended up losi
3、ng her flukes and the lower part of her peduncle.Over the past six years, she has learned to swim without her tail. Dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down. Grace taught herself to move another waylike a fish! She pushes herself forward through the water by moving her peduncle
4、from side to side.The movements put harmful pressure on Graces backbone. So a company offered to create a manmade tail for her. The tail had to be strong enough to stay on Grace as she swam but soft enough that it wouldnt hurt her.The first time Grace wore the artificial tail, she soon shook it off
5、and let it sink to the bottom of the pool. Now, she is still learning to use the tail. Some days she wears it for an hour at a time, others not at all. “The new tail isnt necessary for her to feel comfortable,” says Stone, “but it helps to keep that range of motion(动作) and build muscles(肌肉)”Now, the
6、 dolphin is about to get an even happier ending. This month, Grace will star in Dolphin Tale, a film that focuses on her rescue and recovery. Her progress has inspired more than just a new movie. Many people travel from near and far to meet her. Seeing Grace swim with her manmade tail gives people s
7、o much courage.60When Grace first arrived at the Ocean Park, her trainer worried about her _. A. physical build B. potential abilityC. chance of survival D. adaptation to the surroundings61A manmade tail is created for Grace to _A. let her recover faster B. make her comfortableC. adjust her way of s
8、wimming D. help her perform better tricks62The story of Grace inspires people to _A. stick to their dreams B. treat animals friendlyC. treasure what they have D. face difficulties bravely【要点综述】 这是一篇关于海豚的故事,讲述的是一只断尾的海豚。它的尾巴在一次事故中丧失。在训导员的训练下,它克服了困难,学会了使用假尾巴,像其他海豚一样在水中遨游。它还成了一部电影中的明星,它的勇气感动了人们。60C 细节理解
9、题。根据文章第二段“fighting for her life”可知,它在为活下去而挣扎,所以选C。61C 细节理解题。根据第三段末和第四段,可知它改变的游动方式给它带来了有害的压力,所以一家公司才给它装了条假尾巴。故选C。62D 推理判断题。本文的目的就是通过描写一个断了尾巴的海豚勇敢地活下去的故事,来鼓励人们勇敢地面对困难。所以选D。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.I would return from school and
10、spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.I did not really need to express my emotions by way of words, but I gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.After all, isnt accumulating memories a way
11、 of preserving the past?When I was thirteen years old, I went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera.During the trip, I was busy recording every incident, name and place I came across.I felt proud to be spending my time productively, dutifully pres
12、erving for future generations a detailed description of my travels.On my last night there, I wandered out of my tent, diary in hand.The sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.I automatically took out my penAt that
13、 point, I understood that nothing I wrote could ever match or replace the few seconds I allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.All I remembered of the previous few days were the dull characterizations I had set down in my diary.Now, I only write in my diary when I need to wri
14、te down a special thought or feeling.I still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.I take pictures, but not very oftenonly of objects I find really beautiful.Im no longer blindly satisfied with having something to remember when
15、I grow old.I realize that life will simply pass me by if I stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.I dont want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes.Maybe I wont have as many exact representations of people and places; maybe I
16、ll forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.I dont live to make memoriesI just live, and the memories form themselves.51Before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of _Aobserving her school routine Bexpressing her satisfactionCimpre
17、ssing her classmates Dpreserving her history52What caused a change in the authors understanding of keeping a diary?AA dull night on the journey. BThe beauty of the great valley.CA striking quotation from a book. DHer concerns for future generations.53What does the author put in her diary now?ANotes
18、and beautiful pictures. BSpecial thoughts and feelings.CDetailed accounts of daily activities. DDescriptions of unforgettable events.54The author comes to realize that to live a meaningful life is _Ato experience it Bto live the present in the futureCto make memories Dto give accurate representation
19、s of it【要点综述】 本文是一篇记叙文,主要讲述了作者记日记发生的一些变化。13岁前,作者每天都记日记,记下一天发生的事及自己的感受等。作者很喜欢把自己看到的东西记在纸上。13岁以后, 一次去大峡谷的旅行改变了作者对记日记的看法,从那以后作者只在日记里记载特殊的想法和感受。作者认为要想过有意义的生活,就要亲自去经历。 51D 细节理解题。根据第一段最后一句中的“ a way of preserving the past?”可知,作者在13岁以前认为记日记是一种保存过去的方式。 故D正确。52B 细节理解题。根据第三段可知,作者改变是因为看到了峡谷的美丽景色。故B正确。53B 细节理解题。
20、根据第四段中的第一句“Now, I write down a special thought or feeling.”可知,现在作者在日记里只记录特殊的思想和感情。54A 细节理解题。根据最后一段可知,作者意识到要想过有意义的生活得自己亲自去经历。故A正确。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013合肥市二模,A)Make A Difference Day is the largest national day of community service in the USA, which takes place on the fourth Saturda
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
