2020秋新教材高中英语 Unit 4 Natural disasters Section II演练达标 新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材高中英语 Unit Natural disasters Section II演练达标 新人教版必修第一册 2020 新教材 高中英语 II 演练 达标 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、Reading and Thinking (1)阅读理解AA powerful earthquake struck the northeastern coast of Japan at 2:46 p.m. local time on March 11 2011. Japans Meteorological Agency released its first tsunami warnings just three minutes later. The country has one of the best earthquake early warning systems in the world
2、.There are more than four thousand Seismic Intensity Meters(地震烈度测量仪) in place throughout Japan to measure earthquake activity. These meters provide information within two minutes of an earthquake happening. Information about the strength and the centre of the earthquake can be learned within three m
3、inutes.There are also concrete(混凝土) sea walls around much of the Japanese coastline. But these measures proved no match for the powerful earthquake and tsunami.Costas Synolakis, a tsunami expert at the University of Southern California said, “Japan is one of those most well-prepared countries on Ear
4、th in terms of tsunami warning. They had a warning. I think what went wrong is that they had not expected the size of this event.”He says there are two reasons for this. Japan has not had any event anywhere near as big as this one in the last one hundred and fifty years. And scientists had not expec
5、ted such a large earthquake happening off the coast of Japan.The nine point zero magnitude earthquake was the fourth most powerful earthquake ever recorded worldwide. It was also the worst earthquake ever to hit Japan. The tsunami waves that followed were reported to have reached as high as thirteen
6、 metres in some areas.Costas Synolakis says Japans concrete sea walls were not built to handle such high waves.1. Where can this passage probably be adapted from?A. A newspaper.B. A fairy tale.C. A sports website.D. An entertainment magazine.解析:推理判断题。本文介绍了日本由于地震所引发的海啸对日本产生的巨大破坏以及日本对于地震的预防等方面的信息,故最有可
7、能是来自报纸。答案:A2. Which of the following statements is NOT true?A. A terrible earthquake hit the northeastern coast of Japan.B. The powerful earthquake was also the worst one in Japan.C. The 9.0 earthquake was the fourth most powerful earthquake ever recorded in Japan.D. Japans concrete sea walls were u
8、nable to handle such high waves.解析:细节理解题。根据文章倒数第二段中的“The nine point zero magnitude earthquake was the fourth most powerful earthquake ever recorded worldwide.”可知,9.0级地震是全世界范围里第四大的地震,而不是日本。故C项说法错误。答案:C3. Why did Japan suffer such a loss according to Costas Synolakis?A. The country has never experienc
9、ed any event as big as this one over the past 150 years.B. Japan has the best earthquake early warning systems.C. There are not enough concrete sea walls around the Japanese coastline.D.The government didnt announce its first tsunami warnings three minutes earlier.解析:细节理解题。根据文章倒数第三段中“Japan has not h
10、ad any event anywhere near as big as this one in the last one hundred and fifty years.”可知,破坏性如此之大是因为日本人没有预料到有如此严重的地震会袭击日本。故A项正确。答案:A BMandara seemed to know something big was about to happen. So she let out a yell, caught hold of her 2-year-old daughter Kibibi and climbed up into a tree. She lives a
11、t the National Zoo in Washington D.C.And on Tuesday, August 23rd, witnesses said she seemed to sense the big earthquake that shook much of the East Coast before any humans knew what was going on. And shes not the only one. In the moments before the quake, an orangutan(猩猩) let out a loud call and the
12、n climbed to the top of her shelter.“Its very different from their normal call,” said Brandie Smith, the zookeeper. “The lemurs(monkey-like animals of Madagascar) will sound an alarm call if they see or hear something highly unusual.”“Animals can hear above and below our range of hearing,” said Bran
13、die Smith. “Thats part of their special abilities.”Primates werent the only animals that seemed to sense the quake before it happened. One of the elephants made a warning sound and a huge lizard(蜥蜴) ran quickly for cover. The flamingoes(a kind of bird) gathered before the quake and stayed together u
14、ntil the shaking stopped.Not all the animals behaved unusually before the quake. For example, Smith said the zoos giant pandas didnt jump up until the shaking actually began. But many of the other animals seemed to know something was coming before it happened. “Im not surprised at all,” Smith said.4
15、. Why did Mandara act strangely one day?A. Because she sensed something unusual would happen.B. Because her daughter Kibibi was injured.C. Because she heard an orangutan let out a loud call.D. Because an earthquake had happened.解析:细节理解题。根据文中“Mandara seemed to know something big was about to happen.
16、So she let out a yell, caught hold of her 2-year-old daughter Kibibi and climbed up into a tree.”可知,Mandara好像意识到有什么不同寻常的事情要发生,故A项正确。答案:A5. Which animal seems unable to sense quakes?A. A lizard.B. A flamingo.C. A lemur.D. A giant panda.解析:细节理解题。根据文章最后一段中的“For example, Smith said the zoos giant pandas
17、 didnt jump up until the shaking actually began.”可知,动物园的大熊猫直到地震真正开始时才跳起来。答案:D6. What is the best title for the passage?A. How Animals Survive a QuakeB. How Animals Differ from HumansC. How Animals Behave Before a QuakeD. How Animals Protect Their Young in a Quake解析:主旨大意题。通览全文可知,本文主要讲述震前动物的反应和表现,故C项正
18、确。答案:CCLast week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson, Arizona. He moved there a few years ago, and I was eager to see his new place and meet his friends.My earliest memories of my father are of a tall, handsome, successful man devoted to his work and family but uncomfor
19、table with his children. As a child I loved him, as a schoolgirl and young adult I feared him and felt bad about him. He seemed unhappy with me unless I got straight As and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as he was. Whenever I went out with him on weekends, I use
20、d to struggle to think up things to say, feeling on guard.On the first day of my visit, we went out with one of my fathers friends for lunch at an outdoor caf. We walked along that afternoon, did some shopping, ate at the street table, and laughed over my sons funny facial expressions. Gone was my f
21、athers critical(挑剔的) air and strict rules. Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around? What had held him back before?The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood. Although our times tog
22、ether became easier over the years, I never felt closer to him at that moment. After so many years, Im at last seeing another side of my father. And in so doing, Im delighted with my new friend. My dad, in his new home in Arizona, is back to me from where he was.7. Why did the author feel bad about
23、her father as a young adult?A. He was silent most of the time.B. He was too proud of himself.C. He did not love his children.D. He expected too much of her.解析:细节理解题。根据文章第二段中的“He seemed unhappy with me unless I got straight As and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as successful as
24、he was.”可知,作者小时候对爸爸感觉不好是因为爸爸对她要求很高。答案:D8. How did the author feel when she went out with her father?A. Nervous. B. Sorry.C. Excited. D. Safe.解析:推理判断题。根据第二段中“Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.”,再结合作者小时候对爸爸的态度和看法可知,每次和父亲一起外出度周末,她都非
25、常紧张。答案:A9. What does the author think of her father after her visit to Tucson?A. More critical.B. More unhappy.C. Gentle and friendly.D. Strict and hard-working.解析:推理判断题。根据文章第三段和第四段的描述可知,作者的爸爸其实也很温和、友善。从第三段结尾的反问句可以知道作者对爸爸的观感有了变化。第四段中作者感觉和爸爸成了朋友。答案:C10. Whats the best title of the passage?A. Our Good
26、 TimesB. My Father Is Back to MeC. My ChildhoodD. My Earliest Memories解析:主旨大意题。作者以前一直以为爸爸是个严厉、苛刻的人,但到了图森市和爸爸接触之后才看到爸爸友善的一面,整篇文章讲述的就是对爸爸的情感转变过程,故B项正确。答案:BDSome people are naturally better than others at social activities. There are the lucky few that draw people to them without any effort. 11 Put you
27、rself at ease and remember these tips:Smile! A smile is understood in any culture and any age as a sign of friendship. So go ahead! It will put the other person at ease. You will seem approachable and happy. 12Make eye contact. Good eye contact engages the other person to you. When you are introduce
28、d to someone, shake their hands and repeat their names. 13 Making eye contact shows you have confidence and are interested in the other person.14 Having a trusted friend next to you makes it less frightening to walk into a room full of people. But remember that even if you walk in as a pair, it does
29、nt mean you just stick together the whole time. The point in a social gathering is that you make friends with other people.Go to social settings with a shared interest. For example, joining an art class automatically puts you in a setting with other people you already have a common interest in. 15A.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394910.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
