2020秋新教材高中英语 Unit 5 Languages around the world单元素养评估卷(六)演练达标(含解析)新人教版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材高中英语 Unit Languages around the world单元素养评估卷六演练达标含解析新人教版必修第一册 2020 新教材 高中英语 world 单元 素养 评估
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(六)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AStudents in our school have a colourful school life. We have School Activity Week every year. On the wall of the teaching building are the posters from Grade 7, Grade 8 and Grade 9. Lets go and have
2、a look!Be a Good Reader!Time: 13:30-16:30, Apr. 10thPlace: Reading HallImprove your reading skills and get new ways of reading.Learn more about nature.Increase your knowledge and make new friends.For Free! Grade SevenInvite Your Father to Join Us!Time: 9:00-12:00, Apr. 12thPlace: Meeting HallJoin in
3、 the one-month “stop smoking” challenge.Know about how to give up smoking.Ask your father to join us!For Health! Grade EightRaise Money for Children!Time: 14:00-17:00, Apr. 14thPlace: School PlaygroundSave 30% on everything.Come and buy pens, dictionaries and other school things.Look forward to your
4、 coming.For Children! Grade Nine1. How long does the “stop smoking” challenge last?A. For one week. B. For one month.C. For one term. D. For one year.解析:细节理解题。根据题干可知是八年级的活动,由“the one-month stop smoking challenge”可知持续一个月,故选B。答案:B2. What cant we do when we take part in the activity on Apr. 10th?A. Buy
5、 school things. B. Get new ways of reading.C. Improve reading skills. D. Learn more about nature.解析:细节理解题。根据题干中Apr. 10th可知是七年级的活动,对照活动内容可知A项是九年级的内容,故选A。答案:A3. If a pen in the shop is ten yuan, we can pay only yuan for it in our school on Apr. 14th.A. eight B. sevenC. three D. two解析:细节理解题。根据题干中的pen可知
6、是九年级的活动,再根据“Save 30% on everything.”可知原价10元,你只需要支付7元。故选B。答案:BBOne night, four naughty(顽皮的) boy students stayed out of school having a late party at a nightclub and having a great time. They were partying so happily that they forgot they were going to take an exam the next day.The next morning, they
7、got up too late to take their exam. In order not to be punished, they thought of a plan which they believed was perfect. They made their clothes dirty and went to the teachers office.“Mr Johnson, we went to a friends house last night in another town. On the way back, our car got a flat tire(爆胎), so
8、we had to push the car all the way back to school. Thats why we didnt make it for the exam.”The teacher listened to their story, and told them in a kind voice, “It doesnt matter. I am going to give you another chance to take the test three days later.” The four students thanked him and left happily.
9、The test day arrived in the end. The teacher asked them, “I am going to put each one of you in a different room for the test. Are you OK with that?”“OK,” the students were fine with that because they had all studied hard. Then they got the test paper. It had only two questions.Test paper (100 points
10、)Your name: (1 point) Which tire burst(轮胎爆裂)? (99 points) A. Front left.B. Back left.C. Front right. D. Back right.4. Why didnt the four students take the exam?A. Because their car had a flat tire.B. Because they stayed up too late the night before.C. Because the teacher didnt want them to take the
11、exam.D. Because their clothes were too dirty.解析:细节理解题。根据第一段及第二段第一句“The next morning, they got up too late to take their exam.”可知是因为他们前一晚玩到很晚忘记了考试,故选B可知。答案:B5. What did the teacher do after listening to their story?A. He believed them by giving them a second chance.B. He didnt do anything about it.C.
12、 He used a different way to tell if they were lying.D. He was very angry.解析:推理判断题。根据最后两段可知,老师用特殊的考试方式来测试他们是否说了谎,而不是直接当面质问,故选C。答案:C6. Which of the following statements is TRUE?A. They remembered the exam the night before.B. Their car was broken on the way back to school.C. They had a great time takin
13、g the exam.D. They took the second test seriously.解析:细节理解题。根据最后一段第一句“OK, the students were fine with that because they had all studied hard.”可知他们很认真对待第二次考试,故选D。答案:D7. What do you think of the teacher?A. Wise. B. Stupid.C. Hard-working.D. Unhealthy.解析:推理判断题。根据老师所给的题目可知老师用了很巧妙的方法来测试他们是否撒谎了,老师是聪明的,故选A。
14、答案:ACHow do you study each day? You may answer it in one second: have classes at school, take notes and do homework. Feeling a little bored? There are other ways that can make learning interesting and varied. Its called digital learning.Digital learning is a way to help students learn by using the I
15、nternet. There are three important kinds of digital learning. Apps are computer software applications(应用). People can download them on their mobiles. The other two kinds are social networking services, including Weibo and WeChat and websites. Every one of them is like your teacher. They help you mas
16、ter what you learn at school.Compared with traditional learning ways, digital learning has its advantages. Digital learning is also varied. It covers almost every school subject. More importantly, it always offers students the newest resources(资源) to learn from.Digital learning is also personalised.
17、 You can choose what you like to learn. If you dont master what you have learned at school, you can learn again through digital ways.However, digital learning also has disadvantages. When you use digital ways to learn, youve got little chance of talking with teachers or classmates. As digital learni
18、ng uses computers or smartphones, watching the screen too long may be bad for your eyes. It is better to take a rest every 20 minutes.8. How do students usually study every day according to the passage?A. Having classes at school and using online tools at home.B. Having classes at school, taking not
19、es and doing homework.C. Learning through digital ways and having classes in the classroom.D. Having classes, taking notes and doing homework at school.解析:细节理解题。由第一段第二句“You may answer it in one second: have classes at school, take notes and do homework.”可知答案为B。答案:B9. The underlined word “master” in
20、Paragraph 2 probably means “”.A. 复习B. 分析C. 掌握D. 归纳解析:词义猜测题。由上文句意“它们中的每一个都像你的老师”可推测下文句意为“它们帮你掌握在学校中所学的东西”。master“掌握”,故选C。答案:C10. What is the problem of digital learning?A. You cant communicate with your classmates or teachers.B. You have to use both computers and smartphones.C. You cant decide what y
21、ou want to learn by yourself.D. Its impossible to learn from the newest resources.解析:细节理解题。由最后一段中“When you use digital ways to learn, youve got little chance of talking with teachers or classmates.”可知,使用数字化的方式学习时,与老师和同学的交流就少了。故选A。答案:A11. How can you protect your eyes when learning in digital ways?A.
22、 Try to take a rest for 20 minutes when watching the screen.B. Try to use traditional ways to learn as often as possible.C. Try to take a break every 20 minutes if possible.D. Try to learn through digital ways less than 2 hours a day.解析:细节理解题。由本文最后一句“It is better to take a rest every 20 minutes.”可知,
23、最好每20分钟休息一下,能保护眼睛。故选C。答案:CDEndangered languages are languages that wouldnt exist any longer, much like endangered species of plants or animals. Languages are considered to be endangered when parents are no longer teaching the language to their children and are not using it actively in everyday life.
24、 A language is considered to nearly disappear when it is spoken by only a few elderly native speakers.The world faces enormous challenges in order to protect different kinds of languages. Of the more than 6,912 languages, half may be in danger of disappearing in the next several decades.It is caused
25、 by many reasons: small numbers of speakers, the regular use of other languages, attitudes towards their languages, moving of the younger population, government policies, and languages used in education and so on. A language may lack important things such as a body of literature, and people who read
26、 and write it. A language may also lack prestige(声望) and support of its speakers.The survival of a language is also threatened when speakers move to other areas where different languages are spoken, or when government policies improve the use of a specific language in school, official business and t
27、he media. These situations encourage people to learn the wider-known language and may cause them, especially the young, to stop using their mother tongue. Often those speaking lesser-known languages will choose to learn a more prestigious language with the hope of greater economic opportunities. Mos
28、t of the worlds parents are teaching their children English, French, Spanish, Chinese, Arabic, Russian or some other main languages instead of their own languages for social and economic reasons.12. Whats the main idea of this passage?A. Languages in the world.B. Reasons why languages become endange
29、red.C. What an endangered language is.D. Languages spoken by few speakers.解析:主旨大意题。文章主要讲述的是很多语言濒临消失的原因。故选B。答案:B13. How many languages will probably disappear in this century?A. More than 6,912.B. More than 3,456.C. Less than 6,912.D. Less than 3,456.解析:推理判断题。根据第二段“Of the more than 6,912 languages, h
30、alf may be in danger of disappearing in the next several decades.”可知,大约有3 456多种语言要消失。故选B。答案:B14. Which of the following best shows the structure of the passage?=Paragraph 1=Paragraph 2=Paragraph 3=Paragraph 4A. B. C. D. 解析:推理判断题。根据文章内容可知,一、二两段是综述,三、四段是分论点。故选D。答案:D15. What is the best way to maintain
31、 an endangered language?A. To forbid the speakers to move about.B. To pass laws to protect the language.C. To raise the salaries of the people who speak the language.D. To teach the language to young children and encourage people to speak it often.解析:细节理解题。根据最后一段“These situations encourage people to
32、 learn the wider-known language and may cause them, especially the young”可知,是要教年轻人这种语言并鼓励他们经常讲。故选D。答案:D第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Linguistic(语言学的) PuzzlesHow did language begin? What was the worlds first language? Do all languages come from one original lang
33、uage? 16In the 4th century BC, the Greek historian Herodotus wrote this account: Psamtik , an Egyptian king, wanted to find out what the oldest language in the world was. 17 He told his servant to find two newborn babies. When the servant had found them, the king gave them to a shepherd(牧羊人) and sai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394917.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人家部编版七年级语文上册《皇帝的新装》课件.pptx
