分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型四川省大竹县文星中学2015-2016学年高二英语12月月考试卷(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:395514
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:93.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 大竹县 中学 2015 2016 学年 英语 12 月月 考试卷 解析
    资源描述:

    1、四川省大竹县文星中学2015-2016学年高二12月月考英语试题注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)一、单项选择:1_ Mary was writing a letter to her husband, her kids were having fun in the garden.A.In caseB.IfC.WhileD.Once【答案】C【解析】句意:在玛丽给她的丈夫写信时,她的孩子们正在花园里玩乐。此处用while引导时间状语从句,意为“在时候”。 2The World Bank is reported _ a new pres

    2、ident last week.A.to electB.electingC.to have electedD.to be elected【答案】C【解析】考查非谓语动词。句意:据报道,世界银行上周选出了新行长。这是“Sb. /Sth. be reported to do. . . ”结构,elect这一动作发生在谓语动作之前,因此用不定式的完成形式。3Im going to the mall, Mrs. King. Do you have anything?No, thanks.A.to buyB.to be boughtC.boughtD.being bought【答案】B【解析】此处用不定

    3、式作定语修饰anything,to do 表示该动作是由主语发出的,to be done表示该动作是由别人发出的。由语境可知要用to be done。 4Her _to persuade him out of his plans failed again.A.attemptB.attentionC.tendencyD.attitude【答案】A【解析】题意:“她劝说他放弃计划的尝试又失败了。”attempt用作名词,表示“尝试,企图”之意,其后接动词不定式 短语作后置定语,表示“做某事的企图尝试”;而attention表示“注意”;tendency表示“倾向,趋势”;attitude表示“态度

    4、”。 5Do you know Li Weifang quarrelled with her sister?I dont know,.A.nor dont I careB.nor do I careC.I dont care neitherD.I dont care also【答案】B【解析】考查部分倒装。你知道李伟芳同她的姐姐吵架了吗?我不知道,也不关心。nor意为也不,放在句首时,句子用部分倒装。A项错在用 dont 再次否定;C项neither 用法不对且缺少连词; D项缺少连词。故选B。【备注】【知识拓展】当so引出的句子用于对上文内容加以证实或肯定时,不可用倒装结构。意为的确如此。6

    5、_ at the party, we saw Ruth standing alone in the corner of the hall.A.ArrivingB.To arriveC.ArriveD.Arrived【答案】A【解析】考查非谓语动词。句子的主语 we 和 arrive 之间为主谓关系,故用 arrive 的现在分词形式。现在分词短语 Arriving at the party 在这里作时间状语。句意:到了宴会上,我看到 Ruth 一个人站在大厅的一角。7_the fatal accident happening again, the public suggested that p

    6、roper measures _ to avoid it.A.To prevent; be takenB.Prevented; should be takenC.To prevent; should takeD.Preventing; was taken【答案】A【解析】考查非谓语动词,虚拟语气和被动语态。句意:为了防止致命事故再发生,人们建议应采取适当措施来避免。第一空用不定式,不定式在此作目的状语;suggest“建议”后跟名词性从句中时,从句用虚拟语气,即从句谓语用“(should+)动词原形”,measures与take为动宾关系,应用被动语态,故选A。 8the right kind

    7、 of training, these teenage soccer players may one day grow into international stars.A.Having givenB.GiveC.GivenD.To give【答案】C【解析】考查过去分词作状语。这里give与句子的主语these teenage soccer players之间存在动宾关系,所以这里要用过去分词。句意:若给予正确的训练,这些青少年足球运动员有一天可能会成长为国际明星。 9I dont care that you did to her, but you did that puzzles me.A

    8、.why was it; whatB.what it was; whyC.what was it; whatD.why it was, what【答案】B【解析】考查名词性从句和强调句。句意:我不在乎你对她做了什么,但是你为什么这样做让我很困惑。第一空后是宾语从句,而且是强调句型,强调的是宾语从句引导词what,作you did的宾语;第二空是but后分句应是主语从句,根据句意用why引导主语从句。故选B。10A new bridge was built over the river a young soldier who lost his life while rescuing a drow

    9、ning boy.A.in honour ofB.in case ofC.in form ofD.in favour of【答案】A【解析】考查介词短语辨析。句意:为纪念为挽救落水男孩而牺牲的年轻士兵,人们建起来一座新桥。in honour of 为了纪念;in case of假使;in form of以形式;in favour of支持。根据句意可知答案为A项。11_I want to know is I can master English in the shortest time.A.What; howB.How; whatC.Which; whatD.What; what【答案】A【解

    10、析】考查名词性从句。第一空所填词引导主语从句,且在从句中作know的宾语,表示什么,故用what;第二空所填词引导表语从句,从句不缺主语和宾语,故用how,how在从句中作方式状语。 12We lost our way in that small village,otherwise we more places of interest yesterday.A.visitedB.had visitedC.would visitD.would have visited【答案】D【解析】由语境及otherwise可知,逗号后的部分是一个含蓄条件句,由lost可知此处表示与过去事实相反的情况,故用wo

    11、uld/could/should/might+have done结构,故选D。 13_ does he have to type the report on a computer,_ he has to get the computer to translate it into sounds.A.Not only,but alsoB.Either,orC.Both,andD.Not,but【答案】A【解析】考查并列关联词的用法。根据前一句采用了倒装语序来判断,应该选A项,因为not only. but also连接两个句子时,not only放在句首则其引导的句子要采用倒装语序。14As we

    12、 know, _east of the lake stands a tower _ back to SongDynasty.A.the, datedB.the, datingC./, datedD./, dating【答案】D【解析】考查冠词和非谓语动词。east用作名词时,常和定冠词the连用,且前面要有相应的介词,表示“在的东部”。east用作副词时,前面没有冠词,也无介词。故第一个空不用冠词。date back to意为“追溯到”,a tower 和date back to之间是主动关系,故该空用现在分词作定语,修饰a tower。D选项正确。 15Dont always turn to

    13、 particular patterns time after time in our life.I agree. We would otherwise our thinking by rules or common attitude.A.inspectB.limitC.judgeD.recover【答案】B【解析】句意:在生活中别老是使用特定的模式。我同意。要不然我们会被规则或普遍的态度限制住我们的思想。limit限制,符合句意。 二、完形填空“I wouldnt buy that woman a Mothers Day card, even if my life depended upon

    14、 it,” said the woman standing by the card shelf at Wal-Mart. I looked up and saw a(n) 16of total disgust and disappointment.Having been 17at a Florida orphanage (孤儿院) at age four, I never knew what it felt like to have a mother or a father. Never once had I received a hug or a kiss from my parents.

    15、That part of my life is a total 18.She looked up, saw me looking at her and 19angrily, “Just what are you looking at, you fool?”“Sorry Maam. I never had a mother, and I was 20by your words.” I reached over and picked up a nice-looking 21, opened it and began to read, “Thank you 22for being my mother

    16、.”“Do you think your mother would like that card? Mine would, I think,” I said.“Do you know what it is like to be yelled at for years, and 23be told that you are loved?” she asked.“My mother didnt 24me, let alone shout. She just took me to the orphanage and thats where I stayed until I grew up,” I r

    17、eplied.“Dont you 25her?” she asked.“Oh, I cant. Shes my mother. Being a mother is a position to be 26, even if she is not a very nice person,” I told her. The woman stood there 27her head.I looked down at the floor and said, “I know your mother 28have done a lot of things that hurt you. It appears a

    18、s if you hate her. But I can tell you this from my 29that disliking her, or even hating her, feels nowhere near as 30as never having known a mother at allgood or bad. At least, you feel 31. For me, its all just a large blank of loneliness inside my heart, and thats 32Ill feel until I die.”The woman

    19、stood there for several seconds. 33, she reached out, took the card from my hand, smelled it, and placed it in her cart. After she left, I 34a nice card for my mother. I took it home, 35it, and placed it with the other Mother and Fathers Days cards bought all these years, each marked “Address unknow

    20、n”.16A.ideaB.appearanceC.impressionD.look17A.reservedB.lostC.desertedD.rescued18A.blankB.painC.misfortuneD.dark19A.requestedB.staredC.screamedD.refused20A.shockedB.annoyedC.disappointedD.relieved21A.envelopeB.bookC.cardD.magazine22A.simplyB.basicallyC.originallyD.mainly23A.seldomB.sometimesC.neverD.

    21、once24A.leave behindB.turn toC.care aboutD.know of25A.accuseB.loveC.missD.hate26A.expectedB.obeyedC.respectedD.depended27A.shakingB.raisingC.droppingD.nodding28A.mightB.mustC.wouldD.should29A.beliefB.responsibilityC.experienceD.nature30A.fragileB.lonelyC.anxiousD.hateful31A.nothingB.everythingC.anyt

    22、hingD.something32A.whatB.whereC.howD.why33A.CheerfullyB.EagerlyC.WillinglyD.Hesitantly34A.took upB.packed upC.brought outD.picked out35A.mendedB.signedC.coveredD.exposed【答案】16D17C18A19C20A21C22A23C24C25D26C27A28A29C30B31D32C33D34D35B【解析】16这个女士不喜欢她的母亲,可以通过她的的表情看出来。look表情。故选D。17根据下文“I never knew what

    23、it felt like to have a mother or a father.”可知作者是被母亲丢在孤儿院的孩子,是被母亲抛弃了(desert)。 故选C。18根据上文“Never once had I received a hug or a kiss from my parents.”我从未得到过父母的一个拥抱、一个亲吻,可知我生命的这部分完全是一片空白。blank空白的。故选A。19根据下文“Just what are you looking at, you fool?”可知那位女士抬起头,看见我在注视着她,便生气地尖叫起来。scream尖叫。故选C。20句意:“对不起,夫人。我没有

    24、母亲,你说的话让我大吃一惊。”shocked震惊的。故选A。21根据下文“Do you think your mother would like that card?”可知我伸手挑了一张漂亮的贺卡,打开并念起上面的文字。故选C。22母亲节是孩子感恩母亲的节日。仅仅因为她是母亲。句意:“谢谢您,就因为您是我的母亲”。simply仅仅。故选A。23根据上文“Do you know what it is like to be yelled at for years,”可知这个女士从未听她妈妈说过爱她。never从不。故选C。24根据下文“let alone shout. She just took

    25、me to the orphanage and thats where I stayed until I grew up,”可知作者的母亲根本不关心她。care about关心。故选C。25根据下文“Oh, I cant. Shes my mother.”可知这个女士问作者:“你不恨她吗?”hate憎恨。故选D。26句意:身为母亲,就应该受到尊重,即使你的母亲不是一个很好相处的人。respect尊敬。故选C。27根据下文作者的进一步解释可知这个女人不同意作者的观点,所以是摇头。shake ones hand摇头。故选A。28根据下文“It appears as if you hate her.

    26、”可知作者说话很委婉:我知道,你母亲也许做了很多令你不开心的事。might可能。故选A。29句意:但是,我可以凭我的经验告诉你。experience经验。故选C。30句意:讨厌她,甚至是恨她,绝对不会像根本不知道自己的母亲是谁那么孤独。lonely孤独的。下文的“its all just a large blank of loneliness inside my heart,”也是暗示。故选B。31句意:至少你会感觉到一些东西(something)。故选D。32句意:而我什么都感觉不到,我的内心深处,只感到巨大的空白和孤独。这就是我到死的那一刻的感觉。表示方式用how。故选C。33句意:她犹豫

    27、不决地伸过手来,拿走我手上的贺卡,闻了一下,把它放进了购物车。Hesitantly犹豫不决地。故选D。34句意: 她离开以后,我又挑了一张漂亮的卡片。pick out挑选。故选D。35句意:我把它带回家,签上名字,然后把它与多年来我所买的那些母亲节和父亲节卡片放在一起,每一张都写着“地址不详”。sign签名,这里指给贺卡签名。故选B。【备注】本文讲述了作者作为一位孤儿,在商店挑选母亲节贺卡时,通过一位女士的劝说,使得她对母亲的看法有所改观,并购买了贺卡。三、阅读理解:A cancer-stricken British teenager said on Thursday she had been

    28、 moved by messages of support from around the world after writing an online Bucket List of things she wanted to do before dying.Alice Pyne, 15,created an Internet blog in which she described her fight against a cancer of the white blood cells. Ive been fighting cancer for almost four years and now I

    29、 know that the cancer is gaining on me and it doesnt look like Im going to win this one,she wrote.For her list, at the site www. alicepyne. blogspot. com,she has included making everyone sign up to be a bone marrow donor (骨髓捐赠者), swimming with sharks, meeting boy band Take That and getting a purple

    30、iPad computer.Messages of support and offers of help quickly flooded her webpage and it became one of the most talked about subjects on Twitter.Oh dear ! And I thought that I was just doing a little blog for a few friends! she wrote after her site attracted huge attention. Thank you so much for all

    31、your lovely messages to me.Alice, who lives with her family in the northwest English town of Ulverston, revealed (透露)the manager of Take That had arranged for her to see the band after reading her blog. A group of local lawmakers have also joined forces with the Anthony blood cancer charity to encou

    32、rage people to join its stem cell register.36(本题2分)What happened after Alice Pyne wrote her Bucket List ?A.People around the world sent messages to support her.B.People sent gifts to her from all over the world.C.A lot of people offered to donate bone marrow to her.D.The media called on people to he

    33、lp her.37(本题2分)It can be inferred from the second paragraph that Alice Pyne_.A.is unaware of her own conditionB.is very sad to know that she will dieC.is calm to know that death is approachingD.is still quite confident in fighting against cancer38(本题2分)Which of the following is NOT on Alice Pynes Bu

    34、cket List ?A.To ask people to donate bone marrow.B.To get a cool computer.C.To swim with sharks.D.To meet a boy.39(本题2分)Take That will arrange to_.A.meet Pyne in personB.help Pyne in any possible wayC.donate money to PyneD.invite Pyne to join the band【答案】36A37C38D39A【解析】36细节理解题。由倒数第三段的Messages of su

    35、pport and offers of help quickly flooded her webpage and it became one of the most talked about subjects on Twitter. 可以看出帖子发布后,大量的支持信息和提供帮助的信息涌向了她的主页。37推理判断题。根据第二段的.I know that the cancer is gaining on me and it doesnt look like Im going to win this one,可知她对自己的病情进行了平静的叙述,由此可知C项符合语境。38细节理解题。第三段介绍了 Bu

    36、cket List所有的内容,前三项都在里面,但是boy band Take That是一个乐队,而不是想见某一个男孩,所以应选D项。39细节理解题。由最后一段的.revealed the manager of Take That had arranged for her.可以看出, 她想见的那个乐队已经安排亲自见她了。故选A。 There is some unwelcome news for students preparing for exams -you dont need the break as much as you may think that makes you feel le

    37、ss tired.Scientists have long assumed that willpower is a limited resource, which is why you feel the need to have a rest, have a snack and come back to a task when youre feeling better. They argued that the only way to restore willpower was by rest, food or entertainment.But psychologists have chal

    38、lenged this theory, saying weak willpower is all in your head. They found that peoples beliefs in willpower determine how long and how well theyll be able to work on a tough mental exercise. “If you think of willpower as something thats limited, youre more likely to be tired when you perform a diffi

    39、cult task,” said Prof. Veronika Job. “But if you think of willpower as something that is not easily used up, you can go on and on.”The researchers designed four experiments to test students beliefs in willpower. After a tiring task, those, who believed or were led to believe that willpower is a limi

    40、ted resource, performed worse on standard concentration tests than those who thought of willpower as something they had more control over. They also found that leading up to final exam week, students who believed the limited resource theory ate junk food 24 percent more often than those who believed

    41、 they had more control in resisting temptation.Mr. Job said. “The theory that willpower is a limited resource is interesting, but it has had unintended consequences. Students who may already have trouble studying are being told that their power of concentration is limited, and they need to take freq

    42、uent breaks. But a belief in willpower as a non-limited resource makes people stronger in their ability to work through challenges.”The findings could help people who are battling temptation. Willpower isnt driven by a biologically based process as much as we used to think. The belief in it is what

    43、influences your behavior.40(本题2分)The theory that willpower is limited supports that _.A.people must eat snacks when they feel tiredB.people do need a break to restore their willpowerC.theres no way to strengthen peoples willpowerD.weak willpower doesnt affect peoples life much41(本题2分)What have the s

    44、cientists long believed regarding willpower?A.It is in the charge of people.B.It is a limited resource.C.There is no way to restore willpower.D.It doesnt easily run out.42(本题2分)Which of the following best helps the students to prepare better for their exams?A.Push themselves even if they want to tak

    45、e a break.B.Dont eat fast food while studying.C.Remind themselves willpower is not limited.D.Stay in a comfortable and quiet place.43(本题2分)Whats the best title for the passage?A.A new theory about willpowerB.How to build strong willpowerC.The great influence of willpowerD.Willpower doesnt last long【

    46、答案】40B41B42C43A【解析】40细节理解题。根据第二段的句子“They argued that the only way to restore willpower was by rest, food or entertainment.”可知人们的意志力是有限的,人们需要休息修复他们的意志力。故选B。41细节理解题。根据文章第二段的句子“Scientists have long assumed that willpower (意志力)isa limited resource, whichiswhy you feel the need to have a rest, have a sna

    47、ck and come back to a task when youre feeling better.”可知科学家长期以来认为意志力是一个有限的资源。故选B。42细节理解题。从文章第四段的句子“After a tiring task, those, who believed or were led to believe that willpowerisa limited resource, performed worse on standard concentration tests than those who thought of willpower assomething they

    48、had more control over.”可知孩子提醒自己意志力不是有限的可以帮助他们更好的准备考试。故选C。43主旨大意题。根据全篇文章和第一段的句子“There is some unwelcome news for students preparing for exams -you dont need the break as much as you may think that makes you feel less tired.”可知文章介绍了一个关于意志力的新发现。故选A。【备注】人们长久以来认为意志力是有限的,所以人们累了就需要休息。但是一项新的研究表明,人的意志力是无限的,这

    49、会导致人们更加专注,对于那些和诱惑做斗争的人,这个发现是很有用的。Lillian Hanson, a college student, expects to graduate in about two years. What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age 73 years. She has been studying at college, a few courses at a time, for 27 years.When Lillian Hanson graduated from high school,

    50、 she went to the bank to borrow money for further education. The banker gave her no encouragement. He didnt think that a country girl should borrow money to go to college. He thought she should be at home doing work in the house or around the farm. So Lillian Hanson went home and raised a family of

    51、nine children instead of going to college.Mrs Hanson never forgot her dream of getting a higher education. When her children grew up, she tried again.She finds it is the hardest part of going back to school at her age to be sitting in class for long periods of time. Because she is not as quick as sh

    52、e used to be. Mrs Hanson often gets up and walks around between classes to keep from getting stiff(不灵活的). At the beginning of a course in using the computer, the other students all stood up to give her a warm welcome when she introduced herself and explained why she was there and what her aims were.

    53、44 Which of the following is the best title for the passage?A.An Unusual StudentB.A Kind hearted MotherC.A Cruel BankerD.A Strange Woman45 What was the difference between Mrs Hanson and her classmates?A.She worked hard at her lessons.B.She was much older.C.She was a country girl.D.She was eager to g

    54、raduate from college.46 Why couldnt Mrs Hanson go to college soon after she graduated from high school?A.Because she had got marriedB.Because she wanted to teach herselfC.Because she was a country girlD.Because she wasnt rich enough47(本题3分)In which order did Mrs Hanson do the following things?a. She

    55、 had her 73rd birthday.b. She finished high school.c. She began her studies at college.d. She went to the bank to borrow money.e. She got married and gave birth to nine children.A.e,c,b,a,dB.b,d,e,c,aC.e,d,b,c,aD.b,d,a,c,e【答案】44A45B46D47B【解析】44主旨大意题。根据文章第一段的句子“Lillian Hanson, a college student, expe

    56、cts to graduate in about two years. What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age 73 years.”可知Lilian Hanson73岁上大学,也就是文章介绍了一个不同寻常的学生。故选A。45细节理解题。根据文章第一段的句子“What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age 73 years.”可知,Mrs Hanson和她的同学不一样的是她老得多。故选B。46细节理解题。根据文章第二段中的“When

    57、Lillian Hanson graduated from high school, she went to the bank to borrow money for further education. The banker gave her no encouragement. He didnt think that a country girl should borrow money to go to college.”可知,Mrs Hanson高中毕业后不能上大学因为她没有钱。故选D。47细节理解题。根据第二段的内容可知她高中毕业后,去银行借钱,被拒绝后,回家结了婚,生了9个孩子,而根据

    58、第一段的内容“Lillian Hanson, a college student, expects to graduate in about two years. What makes Mrs Hanson different from her classmates is her age 73 years.”可知她先上大学,然后才过73岁生日的。故选B。【备注】Lilian Hanson73岁完成大学梦。因为家境贫困,不能借到钱,年轻时的她不得不选择放弃,当她的孩子都已长大成人时,她又回到教室,克服困难再进大学的课堂,圆了自己的大学梦。The number of speakers of Eng

    59、lish in Shakespeares time is estimated to have been about five million. Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and New Zealand. In addition to the standard varieties of Eng

    60、lish found in these areas, there are a great many regional and social varieties of the language as well as various levels of usage that are employed both in its spoken and written forms.In fact, it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an enough working knowle

    61、dge of English in addition to their own languages. The purpose for English learning and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.The main reason for th

    62、e widespread demand for English is its present-day importance as a world language. Besides serving the indefinite needs of its native speakers, English is a language in which some of important works in science, technology, and other fields are being produced, and not always by native speakers. It is

    63、 widely used for such purposes as meteorological and airport communications, international conferences, and the spread of information over the radio and television networks of many nations. It is a language of wider communication for a number of developing countries, especially former British coloni

    64、es. Many of these countries have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce, industry, law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West.48(本题

    65、2分)What would be the best title for this passage?A.The Difficulties of Learning EnglishB.International CommunicationsC.The Standard Varieties of EnglishD.English as a World Language49(本题2分)Which of the following statements is NOT true?A.Some 260 million people in the world have an adequate working k

    66、nowledge of English.B.There are some 260 million native speakers of English in the world.C.It is almost impossible to estimate the number of people with an adequate working knowledge of English.D.People learn English for a variety of reasons.50(本题2分)According to the passage, what is the main reason

    67、for the widespread use of English?A.It was popular during Shakespeares time.B.It is used in former British colonies.C.It serves the needs of its native speakers.D.It is a world language that is used for international communication.51(本题2分)What type of developing countries would be most likely to use

    68、 English?A.Those geographically close to the United States.B.Those interested in the culture of the United States.C.Former colonies of the Great Britain.D.Countries where international conferences are held.【答案】48D49A50D51C【解析】48主旨大意题。本文没有明显的主题句,但是通读全文就可知文章讲的是在莎士比亚时代全世界说英语的人数大约是五百万。如今不但以英语为母语的人数增长了,而

    69、且随着英语成为世界工作语言,全世界懂得这一工作语言的人数也多得无法估计了。同时作者还介绍了英语学习的目的和情况,以及英语被广泛地需要、广泛地运用、广泛地交流的原因。所以只有D项的意思(作文世界语言的英语)能概括全文。故选D。49细节理解题。根据第一段的句子 “Today it is estimated that some 260 million people speak it as a native language, mainly in the United States, Canada, Great Britain, Ireland, South Africa, Australia and

    70、 New Zealand.”可知B项的叙述与原文意思相符,所以它属于 true的范畴。故不选B;再根据第二段的句子 “In fact, it is impossible to estimate the number of people in the world who have acquired an enough working knowledge of English in addition to their own languages. ”可知C项的叙述与原文意思相符,所以它属于 true的范畴。故不选C;再根据第二段的句子 “The purpose for English learni

    71、ng and the situations in which such learning takes place are so varied that it is difficult to explain and still more difficult to judge what forms an adequate working knowledge for each situation.”可知人们学英语是为了各种各样的理由。D项的叙述与原文意思相符,所以它属于 true的范畴。故不选D;再根据第二段的句子 “In fact, it is impossible to estimate the

    72、 number of people in the world who have acquired an enough working knowledge of English in addition to their own languages. ”可知A项中的 “Some 260 million people ”的叙述与原文意思不符,所以它属于not true的范畴。故选A。50细节理解题。根据第二段的句子 “ It is widely used for such purposes as meteorological and airport communications, internati

    73、onal conferences, and the spread of information over the radio and television networks of many nations. ”可知英语被广泛使用的主要原因是:它是被用来进行国际交流的一种世界语言。故选D。51细节理解题。根据第二段的句子 “ It is a language of wider communication for a number of developing countries, especially former British colonies. Many of these countries

    74、 have multilingual populations and need a language for internal communication in such matters as government, commerce, industry, law and education as well as for international communication and for entrance to the scientific and technological developments in the West.” 可知是英国的前殖民地的那些发展中国家会最有可能使用英语。故选

    75、C。【备注】在莎士比亚时代全世界说英语的人数大约是五百万。如今不但以英语为母语的人数增长了,而且随着英语成为世界工作语言,全世界懂得这一工作语言的人数也多得无法估计了。在本文中作者对英语这一国际语言做了一些具体介绍。We can achieve knowledge either actively or passively. We achieve it actively by direct experience, by testing and proving an idea, or by reasoning. We achieve knowledge passively by being tol

    76、d by someone else. Most of the learning that takes place in the classroom and the kind that happens when we watch TV or read newspapers or magazines is passive. Conditioned as we are to passive learning, its not surprising that we depend on it in our everyday communication with friends and co-worker

    77、s.Unfortunately, passive learning has a serious problem. It makes us tend to accept what we are told even when it is little more than hearsay and rumor.Did you ever play the game Rumor? It begins when one person writes down a message but doesnt show it to anyone. Then the person whispers it, word fo

    78、r word, to another person. That person, in turn, whispers it to still another, and so on, through all the people playing the game. The last person writes down the message word for word as he or she hears it. Then the two written statements are compared. Typically, the original message has changed.Th

    79、ats what happens in daily life. The simple fact that people repeat a story in their own words changes the story. Then, too, most people listen imperfectly. And many enjoy adding their own creative touch to a story, trying to improve on it, stamping it with their personal style. Yet those who hear it

    80、 think they know.This process is also found among scholars and authors: A statement of opinion by one writer may be re-stated as a fact by another, who mat in turn be quoted by yet another; and this process my continue, unless it occurs to someone to question the facts on which the original writer b

    81、ased his opinion or to challenge the interpretation he placed upon those facts.52(本题2分)According to the passage, passive learning may occur in _.A.doing a medical experimentB.solving a math problemC.visiting an exhibitionD.doing scientific reasoning53(本题2分)The underlined word “it” in paragraph 1 ref

    82、er to _.A.active learningB.knowledgeC.communicationD.passive learning54(本题2分)The author mentions the game Rumor to show that _.A.a message may be changed when being passed onB.a message should be delivered in different waysC.people may have problems with their sense of hearingD.people tend not to be

    83、lieve in what they know as rumor55(本题2分)what can we infer from the passage?A.Active learning is less important.B.Passive learning may not be reliableC.Active learning occurs more frequently.D.Passive learning is not found among scholars.【答案】52C53D54A55B【解析】52推理判断题。由文章第二段前两句“we achieve knowledge pass

    84、ively by being told by some else,in the classroom and the kind that happens when we watch TV of read newspaper or magazines is passive”可知被动学习是指由别人告知所获得的知识。故选C。A、B、D都是主动学习。53词义猜测题。根据it所在句可知这个代词指代的是前句所提的被动学习,句意:在日常生活中依靠被动学习并不奇怪。54推理判断题。通过第四段最后一句可知,原始的含义改变了,例证了第三段提出的论点“被动学习使我们接受被告知的事物,甚至有时是谣言。”因此A项为正确项

    85、。55推理判断题。此题可用排除法。A、C两项未提,而由最后一段第一句可知D项不正确。由文章第三段加后几段的例证可推知B项正确。【备注】本文是一篇说明文,主要介绍了被动获得知识所存在的一个严重的问题被告知的可能是谣言。并用现实生活中简单的事例加以说明。第II卷(非选择题)四、短文改错:56Last week, I met a stranger who seemed to be losing. I offered to guide him to a place where he wanted to go, but to my surprise, he refused my offer to hel

    86、ping. I asked him why not. He told me that he was afraid I would ask him money if I helped him in this way. Then I fell into deep thought: Was it money that came between us? I agreed that money is become more and more important in our society, and it should not be everything. We should try my best t

    87、o help others and trust each other. If everyone does this, our society will be good and better.【答案】Last week, I met a stranger who seemed to be . I offered to guide him to place where he wanted to go, but to my surprise, he refused my offer to . I asked him why . He told me that he was afraid I woul

    88、d ask himmoney if I helped him in this way. Then I fell into deep thought: Was it money that came between us? I that money is more and more important in our society, it should not be everything. We should try best to help others and trust each other. If everyone does this, our society will be and be

    89、tter.【解析】第一处:be lost是固定短语,意为“迷路”。第二处:本处特指“他想去的地方”,故应用定冠词the。第三处:本处to help作名词my offer的定语。第四处:句意:我问他为什么(拒绝我的帮助)。故应用why。第五处:ask sb. for sth.是固定短语,意为“向某人要某物”。第六处:本处叙述常态的事情,应用一般现在时。根据主语I,应用动词原形agree。第七处:本处用现在进行时态,意为“金钱正在变得越来越重要”。第八处:句意:金钱正在变得越来越重要,但它并不代表着一切。上下句为转折关系,故应用but。第九处:根据主语we,应用our。第十处:better and

    90、 better为固定表达,意为“越来越好”。 五、语法填空:共10题 每题2分 共20分I still remember the happiest moment of my life. I decided to hold a party for my Italian friends while living in Florence, Italy. My friends didnt speak any English, and I vividly remember 57(try) to only speak Italian in 58party. And then, someone asked

    91、me to tell a joke.I dont know if you know this, 59telling jokes in 60language is one of the most painful experiences you can imagine.I began the joke. Cera una volta (Once upon a time) .Halfway through the joke, I began to get nervous, so I suddenly forgot the Italian word. And 30 Italians were star

    92、ing at me, 61for the joke to end. At the last minute, I remembered and completed the joke. I waited for the sound of crickets . But instead I experienced a 62(thunder) laugh and a round of applause. I had made dozens of Italians laugh, in their country, in their language.63today, that memory continu

    93、es to be one of the 64(happy) moments Ive ever experienced. And its the reason 65, over the last four years, I 66(study) languages and now I can speak five: English, Italian, Spanish, Portuguese, and German.【答案】57trying。58the。59but。60another。61waiting。62thunderous。63Until。64happiest。65why。66have【解析】

    94、57考查非谓语动词。remember doing sth.的意思是记得做过某事。这里表示作者回忆自己的往事。58考查定冠词。这里的party特指作者为意大利朋友举办的派对,故用定冠词the。59考查连词。but在这里用于改变话题,此处表示我不知道你是否了解,但用另外一种语言讲笑话是你能想象出的最痛苦的经历之一。60考查代词。由第一段的第三句可知,作者的母语是英语,此时却要用意大利语讲笑话,并结合语境可知,此处应用another另一。61考查非谓语动词。wait for表示等待,Italians与wait for之间存在主谓关系,所以此处用现在分词,表伴随。62考查词性转换。这里用形容词thun

    95、derous修饰名词laugh,thunderous意思是雷鸣般的。63考查介词。由后面的continues可知,这个经历对于作者的影响持续到今天。until today意为直到今天。64考查形容词的最高级。根据后面表示范围的定语从句Ive ever experienced可知空格处应用happy的最高级。另外,空格前的the也暗示此处应用形容词的最高级。65考查关系副词。先行词是the reason,关系词在从句中充当原因状语,故用why。66been studying。 考查动词的时态。根据时间状语over the last four years可知这里应用现在完成进行时。【备注】作者曾经

    96、在为意大利朋友举办的聚会上,用意大利语讲了一个笑话,引来满场掌声。六、书面表达:67中美中学生交流项目安排一批美国中学生来你校一周体验中国文化,在网上挑选适合住宿的家庭(host family)。假如你是李华,愿意接受一位美国学生入住你家,请用英语给项目美方负责人写一封邮件。说明你的家庭和住宿条件,你本人的优势以及你帮助美国中学生体验中国文化的打算。要求:1.父母赞成,有单独房间;2. 本人开朗,英语好;3. 带他去旅游,教他做中国菜。注意:1可适当增加细节,已使行文连贯;2词数:100左右;3. 开头和结尾已给出不计入总词数。Dear Sir,I am writing to request

    97、the valuable chance to be one of the host families for the American students._Looking forward to your reply.Sincerely yours,Li Hua【答案】Dear Sir,I am writing to request the valuable chance to be one of the host families for the American students.My parents are in favor of my idea that I host an Americ

    98、an student. We live in a beautiful community. Luckily, we have extra room for guests so that they can have private living space, I am a student of Xinhua High School, open-minded and enthusiastic. Whats more, Im quite good at languages and we can communicate well in English.If an American student st

    99、ays with us, Ill be a good guide to some local places of interests which are famous in our area. Besides, my parents and will help her to make Chinese meals, such as jiaozi, noodles, and other foods.We have the confidence to make the American students fell at home and have some sweet memories.Looking forward to your reply.Sincerely yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省大竹县文星中学2015-2016学年高二英语12月月考试卷(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395514.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1