内蒙古阿拉善盟2020届高三高考摸底英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古阿拉善盟2020届高三高考摸底英语试题 WORD版含解析 内蒙古 阿拉善盟 2020 三高 摸底 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古阿拉善盟2019-2020年高三第一学期统一摸底考试试卷英语试题第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the probable age of Mary?A38 B. 40 C. 482. What had led Army to success?A. Her intelligence B
2、. Her effort C.Her luck.3. How will the man get to the station?A. By train B. By bus C. By car4. What is the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student B. Fellow students C. Mother and son5. Why did the man apologize?A. He didnt call on Maria. B. He didnt phone Maria. C. H
3、e didnt do homework.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who will go to the Big Boogie?A. Tom B. Mark C. Peter7. What will the woman do next?A. Finish an essay B. Go birdwatching C. Make phone calls
4、听第7段材料,回答第8、9题。8. How much will Jeremy Paxman pay?A. $30.50 B. $30.15 C. $13.509. Where does this conversation probably take place?A. At the teachers B. At the supermarket C. At the post office听第8段材料,回答第10至12题。10. What is John going to be?A. A salesman B. A security guard C. A department manager11.W
5、ho will send an application form to John?A. The guard B. Charles C. The woman12. What is Charles probably doing now?A. Offering his address B. Talking on the phone C. Speaking to John听第9段材料,回答第13至16题。13.When will the match be held?A In the morning B. In the afternoon C. In the evening14. How many me
6、mbers does the club have?A. 12 B. 20 C. 4915. What is Michael?A. A ballplayer B. A soldier C. A referee16. What will the match be like?A. Rough B. Enjoyable C. Awful听第10段材料,回答第17至20题。17. When should the bus leave for Newcastle?A. About 7 am B. About 1 pm C. About 8 pm18. Where will they stay for the
7、 night in Newcastle?A. In the tents B. In the restaurants C. In the hotels19. What will they do at 9:00 tomorrow morning?A. Have breakfast B. See bands playing C. Make preparations20. Who might the speaker be?A. A guide B. A student C. A tourist第二部阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个
8、选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOn BroadwayDear friends and community,We are happy to introduce our new show, On Broadway.This will be a night of the most entertaining, and thrilling Broadway Shows set on stage.We would like to honor some of these world class acts in our spectacular show.You will e
9、xperience dramatic tangos (探戈), elegant waltzes (华尔兹), and much more.This production will attract you with its creative dancing, exciting music, and beautiful costumes.Date: February 20 - April 4, 4 - 6 pmAdmission: $20 presale/$25 on the doorSummer CampOur unique and fun summer camp features dancin
10、g, fitness, games and other activities.While having a good time, campers can improve their body coordination (协调), balance, posture, and physical condition.For the last day, we have planned a performance for family and friends to show everything we have learned during the camp.Date: Monday July 9 -
11、Friday July 13, 9 am - 12:30 pmChildren Ages 5 & UpNorth Carolina OpenI am excited to invite you to attend the North Carolina Open, Charlottes first NDCA recognized dance competition.Located in the beautiful Ballantyne Resort, this is an event you wont forget. Take part in an elegant evening of danc
12、ing, then relax in the spa or get away for a round of golf.Enjoy a full day of dancing with world-class judges and scholarship opportunities.Date: September 21Admission: $30General Information: Yusimi Cruz, Phone: (704) 892-7000Dance Center USA is turning 7 years old, so come and celebrate with us!A
13、nniversary GalaWine bar, appetizers (开胃菜), great music, and special performances by Dance Center students and professionals will be waiting for you.Also, an award ceremony will be held to recognize the outstanding achievement of our students in the past year.Date: Friday April 29, 8-10 pmParty Admis
14、sion: $151. How much do you have to pay for a ticket to On Broadway if you book in advance?A. $15B. $20C. $25D. $302. How do children benefit from the summer camp?A. It helps strengthen their bodies.B. It enables them to learn from famous dancers.C. They gain useful camping skills.D. They learn how
15、to get on with their parents.3. Which event is available in April at a good price?A. On BroadwayB. Summer CampC. North Carolina OpenD. Anniversary Gala【答案】1. B 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了四个娱乐活动:百老汇音乐剧;夏令营;北卡罗来纳州的舞蹈公开赛以及一个周年庆典。【1题详解】细节理解题。由题干中的“a ticket to On Broadway(On Broadway的门票)”可将本题答案定位在第一个黑色小标题
16、下。由其中的“Admission: $20 presale(提前购票$20)”可知,提前预定On Broadway的门票,只需要$20。故选B。【2题详解】细节理解题。由题干中的“the summer camp(夏令营)”可将本题答案定位在第二个黑色小标题下。由其中的“While having a good time, campers can improve their body coordination (协调), balance, posture, and physical condition.(在玩得开心的同时,夏令营的参与者能够改善他们的身体协调性、平衡性、坐立的姿势以及身体状况)”可
17、知,参加夏令营能帮助同学们强壮身体。故选A。【3题详解】细节理解题。由题干中的“in April(在四月)”可知,我们需要在文章中找关于时间的信息。通过关键词“Date(日期)”后的信息,我们可知:On Broadway(从2月20日持续到4月4日)与Anniversary Gala(4月29日)都可以在四月内观看。由于题干中涉及到“at a good price(价格好)”,所以我们对比这两个活动的门票:On Broadway(提前预定$20,现场买票$25)与Anniversary Gala($15),可知,Anniversary Gala的门票更便宜一些。故选D。BOn a recent
18、 trip to the island of Newfoundland, Canada, my husband asked our talkative cab driver what made him most proud to be from there.“Our generosity and hospitality (好客),” he replied in a strong local accent. “Your car breaks down in the middle of nowhere, someone will stop to help. People here are kind
19、 like that.”His answer lingered in my mind during that ride with my husband and teenage kids, as we headed out to explore on the first day of our vacation.Little did I know we were about to experience some of that remarkable Newfoundland kindness for ourselves.We met Alma that same morning at the st
20、art of a long hike.Our teenagers hurried ahead, and as we walked behind, admiring the scenery, two women in sunglasses and summer hiking gear stopped.Theyd heard us discussing different routes, then asked if wed like suggestions.They looked to be in their 40s, and were both enthusiastic to share the
21、ir local expertise.We listened eagerly, taking mental notes, until one of the women asked, “You have a car, right?”I explained that there were no cars available during our week on the island, so we had to rely on cabs instead.“Oh no,” she said, “you need a car.” And then, as casually as if offering
22、a piece of chewing gum (口香糖), she said: “Take mine!”Dumbfounded, my husband and I just smiled in disbelief.“Why not?” She insisted. “You need a car to get to know all these places.”“But you dont even know us,” I said.“That doesnt matter,” she continued with absolute determination.Stunned, I looked o
23、ver at her friend, who shrugged and said, “Thats Alma.”Forty minutes of talking later, my family climbed into Almas car.We spent the rest of our vacation discovering different areas of this beautiful island.But it wasnt the groups of whales we saw, or the vast areas of woodland, that made this place
24、 so memorable.Instead, it was the act of kindness from a complete stranger that made us realize how special Newfoundland really was.Next year, theres no doubt where well be taking our summer vacation. Who knows what act of kindness well meet then?4. What problem did the authors family have in Newfou
25、ndland?A. They couldnt understand the local accent.B. Their car broke down on the first day.C. They got lost during a hike.D. They didnt have a car.5. The underlined word “dumbfounded” in Paragraph 12 is closest in meaning to _.A. shockedB. satisfiedC. relievedD. embarrassed6. What impressed the aut
26、hor most during her stay in Newfoundland?A. The talkative cab driver.B. The whales swimming.C. The beautiful scenery of the island.D. The help from an enthusiastic stranger.7. What can we infer about the author from the last paragraph?A. She is looking forward to meeting Alma once more.B. She expect
27、s to visit Newfoundland again.C. She hasnt decided where to go next year.D. She also wants to be kind to others during vacation.【答案】4. D 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章中,作者与读者分享了她最近一次去加拿大的纽芬兰旅行时,被当地人的热情好客深深触动的故事。【4题详解】细节理解题。由第十段中的“I explained that there were no cars available during our week on the
28、 island, so we had to rely on cabs instead.(我解释道,我们周末来岛上度假没有汽车,我们只能打出租车)”可知,作者一家人在纽芬兰岛上旅行时遇到的问题是,他们没有一辆车。故选D。【5题详解】词义猜测题。根据划线单词后句子“my husband and I just smiled in disbelief(我丈夫和我只是不相信地笑着)”可知,当Alma提出让作者一家开自己的车去旅行的时候,作者和丈夫很惊诧。并且此处单词与第16段中的stunned(使震惊,目瞪口呆)呼应。A. shocked使震惊;B. satisfied满意的,满足的;C. reliev
29、ed 感到宽慰的;D. embarrassed尴尬的,害羞的。故选A。【6题详解】细节理解题。由文章倒数第二段Instead, it was the act of kindness from a complete stranger that made us realize how special Newfoundland really was.(取而代之,是一个陌生人的善意之举让我意识到纽芬兰的真正特别之处。)可知,给作者留下最深刻印象的是来自一位热心的陌生人的帮助。故选D。【7题详解】推理判断题。由本文可知,陌生人的善良和热情好客给作者留下了最深刻印象,且根据最后一段Next year, t
30、heres no doubt where well be taking our summer vacation. Who knows what act of kindness well meet then?(毫无疑问我们明年会去哪里过暑假。谁知道到时候我们又会遇到什么样的善意之举呢?)可知,作者将还会去纽芬兰岛旅行,期待那里人们的热情。故选B。【点睛】猜测词义题在高考中有三种考查形式:生词猜测词义或熟词生义、猜测一句话的意思、指代关系猜词(代词或者名词)。从近三年考查形势看,三种考查方式同等重要。本文中考查的是生词词义猜测。这种题型的解法主要是在划线词所在句子的前后找到该句话的同义句或者释义句
31、,再根据同义句或者释义句的意思推断出划线单词的意思。例如本文第二题,考查的就是生词词义猜测。划线单词描述的是当时那种情境下,作者和家人的态度。所以从后半句话,特别是“in disbelief”就可以推知,他们当时很吃惊。并且这个表示态度的词汇还可以在下文中找到对应词汇stunned,同学们根据这个呼应关系可以更加确定划线单词的意思。所以根据呼应关系,这是一种很简便、快捷、准确的方法,但是需要同学们多积累与篇章相关的知识,能够通过题材特点与篇章结构发现这种呼应关系。CSome people sit outside for hours without getting bitten by mosqu
32、itoes, but it always seems like youre being eaten alive within minutes of stepping outdoors.If this is you, youre not alone. According to Smithsonian Magazine, around 20 percent of people in the world are especially tasty to mosquitoes. What about these people makes mosquitoes mouths water?A popular
33、 myth claims that mosquitoes prefer certain blood types, but the fact is that they simply cant tell what your blood type is from a faraway place. Jonathon Day, a professor of medical entomology (昆虫学) at the University of Florida in the US, told NBC its not complicated. “The two most important reason
34、s a mosquito is attracted to you have to do with sight and smell.”Mosquitoes are especially active in the late afternoon. While flying along, they use their sense of smell to find possible targets. They find victims (攻击对象) by smelling the carbon dioxide (CO2) breathed out by humans and animals. That
35、s why you commonly find them in crowded streets and parks.Joop van Loon, an entomologist at Wageningen University in the Netherlands, told Live Science, “Mosquitoes start orienting (使.朝向) themselves to carbon dioxide and keep flying upwind as they sense higher concentrations (浓度).”As a result, peopl
36、e who simply exhale (呼出) more of the gas over time generally, larger people have been shown to attract more mosquitoes than others. “This is why kids dont get bitten as much . as adults,” US professor Ted Rosen told Science Alert.This love for CO2 can also put pregnant women at increased risk for mo
37、squito bites, as they tend to exhale 21 percent more CO2 than people of the same age and size who arent pregnant.In addition to carbon dioxide, the color of the clothes you wear also plays a role in attracting mosquitoes.According to Live Science, mosquitoes can lock onto targets from up to 50 meter
38、s away. At this distance, what we wear has a huge effect. Due to their vision (视觉), people wearing dark colors are more likely to become targets.Being bitten by mosquitoes is annoying, but dont worry. Some simple tips can help ward them off. Scientists recommend that we use insect repellent (驱虫剂) an
39、d wear light-colored clothing.8. How do mosquitoes locate their targets, according to the article?A. By seeking out bright clothes.B. By identifying different blood types.C. By sensing an increase of carbon dioxide.D. By following bigger crowds.9. Why are pregnant women more likely to be bitten by m
40、osquitoes?A. Their larger size helps mosquitoes to see them.B. They breathe out more CO2.C. They are more likely to sweat.D. Their body temperatures are higher.10. How does the article advise you to avoid mosquitoes?A. Exercise regularly.B. Wear light-colored clothing.C. Keep your skin dry and clean
41、.D. Stay indoors in the evening.11. Whats the article mainly about?A. A new finding about mosquitoes.B. How people can avoid mosquito bites.C. A popular myth about mosquitoes.D. Why some people are more attractive to mosquitoes than others.【答案】8. C 9. B 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章向读者介绍了为什么有些人可以整个夏
42、天坐在户外乘凉却不被蚊子叮咬,而有些人一出门就好像要被蚊子吃掉一样。【8题详解】细节理解题。由文章第四段中的“While flying along, they use their sense of smell to find possible targets. They find victims by smelling the carbon dioxide (CO2) breathed out by humans and animals. (飞的时候,它们用嗅觉发现目标。它们通过闻人和动物呼出的二氧化碳来锁定目标。)”与第五段中的“Mosquitoes start orienting them
43、selves to carbon dioxide and keep flying upwind as they sense higher concentrations(蚊子开始飞向有二氧化碳的地方,当它们感知到高浓度的二氧化碳时,就保持逆流飞行)”可知,蚊子通过感知二氧化碳的增加来锁定目标。故选C。【9题详解】细节理解题。由第七段内容:This love for CO2 can also put pregnant women at increased risk for mosquito bites, as they tend to exhale 21 percent more CO2 than
44、 people of the same age and size who arent pregnant. (对二氧化碳的喜欢使得孕妇很容易被蚊子咬,因为她们比正常相同年龄,相同体型的人呼出多余21%的二氧化碳),可知,孕妇呼出更多的二氧化碳,所以更招蚊子咬。故选B。【10题详解】细节理解题。由文章最后一段中的“Scientists recommend that we use insect repellent and wear light-colored clothing.(科学家建议我们使用驱虫剂或者穿浅颜色的衣服。)”可知,文章建议我们可以通过穿浅色衣服来避免蚊子叮咬。故选B。【11题详解】
45、主旨大意题。由文章第二段中的“According to Smithsonian Magazine, around 20 percent of people in the world are especially tasty to mosquitoes. What about these people makes mosquitoes mouths water?(根据Smithsonian杂志,世界上大约20%的人容易招蚊子咬。为什么这些人非常吸引蚊子呢?)”可知,本文探讨的话题是:为什么一些人比其他人更容易招蚊子。故选D。【点睛】主旨大意题是篇章阅读一个主要的考察方式,文章中心题是其一种典型的
46、考察形式。文章中心题的解题技巧是不要被文章细节所干扰。一般有两种方式解题:一是看首尾段,根据首尾段内容总结文章中心;二是看每段段首句,根据所有段首句总结文章中心。本题中的第四题就是文章中心题,由于这是一篇说明文,所以我们一般可以在文章前两段内容中找到文章中心内容。阅读文章,我们可以发现,第一段是文章写作的背景,第二段提出问题,第三段给出答案。其后段落就是来阐述这个答案的。所以本文中心内容就是为读者分析为什么一些人比其他人更容易招蚊子。这样就可以选出正确答案。所以在找文章中心时,记得借助篇章结构的知识。DDo you have good friends? Do you sometimes fee
47、l so close to them that they are like family to you?It turns out that this isnt just an expression. A study by Yale University and the University of California, San Diego, has found that you and your friends have more genes in common than strangers do, the Guardian reported.Researchers looked at the
48、 genes of 1,932 people and compared them in pairs of unrelated friends and strangers. They found that friends have 1 percent of genes that match.“One percent may not sound like much to the layperson (外行), but to geneticists (遗传学家) it is a significant number,” Professor Nicholas Christakis of Yale Un
49、iversity told Discovery News. In fact, this is the same amount of genes you share with your fourth cousins, those who have the same great-great-great grandparents as you.So is it a coincidence that you become friends with people who share your genes? Not at all. In fact, it is evolution that brings
50、you together.People who share certain genes also share skills and have similar likes and dislikes, researchers said. In ancient times, it was critical that people who were alike stayed together. For example, people who had a similar susceptibility (易感性) to the cold were more likely to help each othe
51、r build a fire, giving them a better chance to survive.Researchers also found that among all the genes studied, those affecting sense of smell were the most similar in friends. This is probably because people who smell things in the same way are more easily drawn to similar environments. For example
52、, people who like the smell of coffee may hang out at cafes more often and are therefore more likely to meet and become friends with each other.Based on their findings, the team has developed an interesting test called the “friendship score”. It calculates how big the chances are that two people wil
53、l be friends by studying their genes.So, here is a question for you: would you like to take this test and know in advance who your friends are going to be, or would you still prefer to figure it out by yourself and let time be the judge?12. What is the authors main purpose in writing the article?A.
54、To explain why friends share skills and interests.B. To report on recent findings about making friends.C. To analyze what influences the way people make friends.D. To explain an interesting test called the “friendship score”.13. According to the researchers of the study, people _.A. form friendships
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
