四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(61)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 61 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(61)及(解析)答案2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。In todays congratulatory phone call to the team behind NASAs Mars Curiosity rover(火星车), President Barack Obama made sure that if the mission discovers Martians, hell be one of the first to know.If in fact you do
2、make contact with Martians, please let me know right away, Obama said during the call, Ive got a lot of things on my plate, but I expect that that will go to the top of the list. Even if theyre just microbes(微生物), it will be pretty exciting.Obama also said he was impressed by the attention thats bee
3、n paid to flight director Bobak Ferdowsi, the Mohawk Guy whose star-spangled haircut and warmhearted behavior during Curiositys Aug. 5 landing won him Internet fame.I, in the past, thought about getting a Mohawk myself, Obama joked. But my team keeps on discouraging me. And now that hes received mar
4、riage proposals and thousands of new Twitter followers, I think Im going to go back to my team and see if it makes sense. The congratulatory phone call is a tradition for the White House. But it was clear that Obama particularly enjoyed congratulating the scientists and engineers behind the amazingl
5、y successful landing of NASAs newest Mars exploration.He also said the achievement reflected the American spirit, and he gave his personal promise to protect these critical investments in science and technology.This is the kind of thing that inspires kids across the country, he said. Theyre telling
6、their moms and dads they want to be part of a Mars mission, maybe even the first person to walk on Mars. And that kind of inspiration is the byproduct of work of the sort that you guys have done.The Curiosity rovers $2.5 billion mission focuses on studying billions of years worth of geology on Mars
7、and determining whether the planet was ever potentially suitable for people to live in. The mission is not specifically designed to explore life, even on the range of microbes, but it could point the way for future life-exploration experiments.1Obama phoned the team behind NASAs Mars Curiosity rover
8、 in order to _.Acongratulate them on finding Martians Bpraise the flight directorCcongratulate on the rovers landing Dencourage them to contact with Martians2What is the main idea of Paragraph 2 ?AObama is very busy now.BObama longs for the finding of life on Mars.CObama is interested in biology.DOb
9、ama wants to contact Martians.3Which of the following about the Curiosity rover is TRUE ?AIt costs billions of dollars.BIt mainly aims to find life on Mars.CIt carries the first person to Mars.DIt proves Mars fit to live on.What can we learn from the passage ?ABobak Ferdowsi got a Mohawk haircut to
10、win great Internet fame.BObama called on the government and companies to invest in science.CAmericas president seldom congratulates on scientific achievements.DChildren showed special interest in the landing of Curiosity.参考答案14、CBAD【阅读理解】人物故事类 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。It was the first sn
11、ow of winteran exciting day for every child but not for most teachers. Up until now, I had been old enough to dress myself, but today I would need some help. Miss Finlayson, my kindergarten teacher, had been through first snow days many times, but I think she may still remember this one. I managed t
12、o get into my wool snow trousers. But I struggled with my jacket because it didnt fit well. It was a hand-me-down from my brother, and it made me wonder why I had to wear his ugly clothes. At least my hat and scarf were mine, and they were quite pretty. Finally it was time to have Miss Finlayson hel
13、p me with my boots (靴子). In her calm, motherly voice she said, “By the end of winter, you will all be able to put on your own boots.” I didnt realize at the time that this was more a statement of hope than of confidence (信心). I handed her my boots and stuck out my foot. Like most children, I expecte
14、d grown-ups to do all the work. After much pushing, she managed to get the first one into place and then, with a sigh, worked the second one on too. I announced, “Theyre on the wrong feet.” She struggled to get the boots off and went through the joyless task of putting them on again.Theyre my brothe
15、rs boots, you know, “ I said. “I hate them!” Somehow, from long years of practice, she managed to act as though I wasnt an annoying (烦人的)little girl. She pushed and pushed, less gently this time. With a greater sigh, seeing the end of her struggle with me, she asked, “Now, where are your mittens (连指
16、手套)?”I looked into her eyes and said, “I didnt want to lose them, so I hid them in the toes of my boots.” 1. The little girl was more satisfied with her.A. trousersB. jacketC. bootsD. hat2. Miss Finlayson had difficulty with the girls boots mainly because.A. the girl got them from her brother B. the
17、 girl put something in themC. they were on the wrong feet D. they did not fit the girl well3. Why does the author say Miss Finlayson would remember that first snow day? A. Because the little girl was in her brothers clothes. B. Because it was the most exciting day of the winter.C. Because the little
18、 girl played a trick on her.D. Because the little girl wore a pretty scarf.4. We can learn from the text that Miss Finlayson.A. was losing confidence in the little girl B. gradually lost patience with the little girlC. became disappointed with the little girl D. was getting bored with the little gir
19、l【参考答案】1-4 、DBCB【由福建省三明市2014高考模拟题改编】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 I was never tired of heating their storyAs a little girl,Id sit beside my mom with theirwedding album spread across my lap,slowly turning the pages of 8 x l 0 glossy black and whitephotographsId trace my fingers along their fac
20、es,along that white wedding dress“Tell me again,”I said . “Tell me again about you and dad”And shed smile and her eyes would crinkle(眯起来)and shed get that loving look and then shedrepeat once more Their Love Story Id smile too and stare at that photo of my non looking SO beautiful and my dad so tall
21、 andhandsome“Your dad was tall and really goodlooking as he stood by his classroom door greeting hisstudentsBesides coaching,he taught history and social studiesI often stole a few looks since myclasses were nearbyThat year I had many conversations with MrKehoe,sometimes when hehad lunch duty,someti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398457.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
