四川省2019高考英语一轮复习题型整合练(9)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 2019 高考 英语 一轮 复习 题型 整合 解析
- 资源描述:
-
1、四川2019高考英语一轮题型整合练(9)李仕才一、阅读理解。ACaptain John Bunch loves to go fishing. In fact, Bunch loves fishing so much that he became a professional fishing guide decades ago and has remained one ever since. There is something, however, that Bunch loves even more. That is his country and the men and women who
2、join the army to protect it. Ever since Bunch met a young soldier in 2019, who wanted to go on a fishing trip before he left the army, the Florida native has offered over 1 200 fishing trips to veterans(退伍军人), with all expenses paid.And Bunchs efforts to give back to those who have served their nati
3、on go even much further. Inspired by that fishing trip 11 years ago, he founded Operation Open Arms, which has since helped nearly 3 400 US troops and given out more than $12 million in direct benefits with his charity. Operation Open Arms also provides free weddings, vacations, and more leisurely a
4、ctivities to veterans, and can rely on a network of over 300 businesses and individual partners to get former soldiers anything they might need upon returning home from army.The former marines heartwarming generosity is a result of his own experiences in the military and the pride he has for his cou
5、ntry. I do this because I love my country and I do this because America is the greatest country in the world, he told NBCs Today Show. Bunchs unwavering commitment goes so far that he once turned down an invitation from then-President George W. Bush, because he had already scheduled a fishing trip w
6、ith one of his veterans. Even the military has recognized Bunchs work of love, and earlier this year honored him and his organization with the Outstanding Civilian Service Award and the Armys most prestigious civilian award.1.What caused John Bunch to offer free fishing trips to veterans?A.A young s
7、oldiers desire to go on a fishing trip.B. Working as a professional fishing guide.C. Having served in the army.D. Growing up in Florida.2.What is Paragraph Two mainly about?A. The achievements Operation Open Arms has made.B. How Operation Open Arms was founded.C. Activities Captain John Bunch has jo
8、ined.D. The missions of Operation Open Arms.3.Which can best describe John Bunchs personality?A. Ambitious and talented.B. Responsible and patient.C. Honest and determined.D. Warm-hearted and generous.4.John Bunch didnt accept George W. Bushs invitation because_.A. he thought little of himB. he didn
9、t want to see himC. he had to take care of businessD. he wanted to stay with veterans【文章大意】钓鱼向导John Bunch不仅自己喜欢钓鱼,而且还为美国退伍军人安排很多次免费的钓鱼之旅,并为他们提供一些其他的福利。1.A 【解析】细节理解题。根据第一段中的Ever since Bunch met a young soldier in 2019, who wanted to go on a fishing trip before he left the army, the Florida native has
10、 offered over 1 200 fishing trips to veterans(退伍军人), with all expenses paid可知,2019年,Captain John Bunch遇上一个年轻的士兵,士兵说他希望退役前能来一次钓鱼之旅。此后,Captain John Bunch为退伍军人安排了1 200多次免费的钓鱼之旅。故此题选A。3.D 【解析】推理判断题。从短文中John Bunch为退伍军人安排免费的钓鱼之旅,和provides free weddings.等可知,John Bunch不仅友好,具有强烈的助人为乐精神,而且还成立慈善机构慷慨大方地帮助退伍军人。故
11、选D。4.D 【解析】细节理解题。根据最后一段中的he once turned down an invitation from then-President George W. Bush, because he had already scheduled a fishing trip with one of his veterans可知,John Bunch曾经拒绝布什总统的邀请是因为他事先计划要和退伍军人一起去钓鱼。BHe had more than 160 reports as a reporter on the Metro desk and more than 170 in 19 mon
12、ths as a national journalist based in Kansas City,Mo.But perhaps the most important piece of writing that AG.Sulzberger did for The New York Times before Wednesdaywhen he was named deputy publisherwas not an article and was not published in The Times, but was all about The Times.That work came to be
13、 known as the “innovation(创新) report”,which zeroed in on the importance of a digital future for the newspaper his family has owned since 1896 and said The Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes.In a conversation in his office on Wednesday, Mr. Sulzberger said he sa
14、w the innovation report and the thinking that led to his conclusions as “a wakeup call to the newsroom that we were at risk of missing the moment”“It was always easy to see how changes will endanger the traditions of the place,” he said,“but what became really clear to me was not changing was the mo
15、re dangerous course if we cared about the traditions of the place.”Unlike some of the former deputy publishers in his role, Mr.Sulzberger has been more experienced in the newsroom than in advertising or consumer marketing.Still,his colleagues described him as a quick study whose modesty masked deep
16、inner confidence.Besides,in the newsroom or out on an assignment,Mr.Sulzberger did not show off his connection to The Times owners.“I recognized the name,”said Vincent Bova,a video editor who figured in a feature article that Mr. Sulzberger wrote in 2019.“I mean, I knew I was dealing with royalty.Th
17、ere was no reason for me to bring that up with him, and he didnt.”So Mr.Sulzberger,in some way,has qualified himself for the position since long time ago.【解题导语】本篇文章属于人物介绍类,介绍了著名出版人A.G.Sulzberger对纽约时报的重要贡献,还介绍了他提出的“创新报道”理论以及他人对他的评价。1A.G.Sulzberger wrote the “innovation report” mainly to Aurge revolut
18、ions in The TimesBgain the position of deputy publisherCpromote changes in New York City Dshow directions to his family future A解析:推理判断题。根据第二段可知,“创新报道”关注报纸数字化未来的重要性,纽约时报如果不改革,则将面临危机。据此可以判断,A.G.Sulzberger提及“创新报道”的目的是敦促纽约时报进行变革,故A项正确。2What is the biggest threat to traditional media according to Mr.Sul
19、zberger?AScientific developments.BRapid social changes.CTheir own stubbornness.DDecreasing readers.C解析:推理判断题。根据第二段中的“and said The Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes”和文章中提到的“innovation(创新) report”可知,A.G.Sulzberger认为纽约时报如果不做出变革,则将面临危机;据此可以判断,A.G.Sulzberger认为传统媒体面
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
河北省元氏一中高一英语课件 UNIT 1 FRIENDSHIP(1).ppt
