内蒙古包头市第一中学2020-2021学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古包头市第一中学2020-2021学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 包头市 第一 中学 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、包头一中20202021学年度第一学期期中考试高一年级 英语试题第I卷第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man like doing?A. Listening to music.B. Doing some reading.C. Going to the movies.2. What will the woman do ne
2、xt Friday?A. Have a holiday.B. Fly to Mexico with the man.C. Have dinner in the mans house.3. What is the woman doing?A. Offering some sugar. B. Drinking some coffee. C. Asking for some milk.4. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Brother and sister. C. C
3、lassmates.5. Why was the man late?A. He got caught in the traffic.B. His alarm clock didnt work.C. His car broke down on the way.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话或独白, 选出最佳选项。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman do?A. A teacher. B. A doctor. C. A nurse.7. Which city will the man visit next week?A.
4、Shanghai B. Beijing. C. Harbin.听第7段材料,回答第8,9题。8. What does the woman think of her job?A. A little strange. B. Really interesting. C. Hard to say now.9. What are the speakers talking about?A. The womans travel experience.B. The womans life in a new city.C. The womans apartment.听第8段材料,回答第10至12题。10. Wh
5、at does the man living upstairs often do?A. He plays the piano at night.B. He knocks on the womans door.C. He borrows things from the woman.11. Who is Jennifer?A. The mans sister. B. The womans neighbour. C. Susans former roommate.12. What will the woman do next?A. Give Susan a call. B. Prepare for
6、her exam. C. Talk to her neighbour.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where are the speakers?A. In a classroom. B. At a radio station. C. At a center for old people.14. When did the woman start her project?A. One year ago. B. Two years ago. C. Three years ago.15. Why did the woman set up the project?A. To offer p
7、oor people jobs.B. To raise money for schools.C. To help old people and students.16 How many senior volunteers took part in the project last year?A. Two hundred. B. Five hundred. C. Twelve thousand.听第10段材料,回答第17至20题。17. What time does the market close?A. At 8 pm. B. At 9 pm. C. At 10 pm.18. What can
8、 shoppers buy in Hall Two?A. Pizza. B. Vegetables. C. Hamburgers.19. What does the speaker say about the cafe?A. It sells lovely cakes. B. It offers breakfast till noon. C. It provides snacks all day.20. Where is the playroom?A. At the end of Hall Three. B. Behind a telephone box. C. Next to an Ital
9、ian shop.第二部分: 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ANew childrens books on saleImagine ThatImagine That is written for younger kids aged 3-6. One great thing about this book is that it uses real-life examples that younger children can understand easily. These ex
10、amples show the magic, mystery and power within nature and within every one of us.The WaveThe Wave is a childrens story and its also a clear message to teens and adults that there is usually more to life than we see with our eyes. It also helps plant an early seed in childrens minds that spiritualit
11、y (灵性) isnt just something we seek or find, but its a part of us all the time and every placeall we need to do is become aware. This book is probably better suited for older children, perhaps aged 5-10, as it talks about spiritual things.Kiss of a DolphinKiss of a Dolphin is a very touching story. T
12、his story is actually a series of stories about the “Dreams for Kids” organization.At first, the organization helps children in Chicago, but then it becomes an organization helping all poor kids. Just as importantly, this book is about all of the volunteers and the gifts that they receive as they he
13、lp these kids realize their dreams. Also, its beautiful language can be enjoyed by children over 12 years old.1. What is great about Imagine That according to the writer?A. It is written specially for older children.B. It lists examples children can understand easily.C. There are many stories about
14、magic and mystery.D. It is about something that we cannot experience.2. The Wave is suitable for older children because of _A. its difficult languageB. the scientific topicC. its deep meaningD. the length of the story3. What is Kiss of a Dolphin mainly about?A. A story about a child and a dolphin.B.
15、 An organization named “Dreams for Kids”.C. A touching story of a poor childD. A volunteer who helps a lot of poor children.4. How do people probably feel after reading Kiss of a Dolphin?A. SadB. Moved.C. Relaxed.D. Curious.【答案】1. B 2. C 3. B 4. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了在售的一些儿童书籍。【1题详解】细节理解题。由Imagine That这
16、一段“One great thing about this book is that it uses real-life examples that younger children can understand easily.” ( 这本书的一大优点是它使用了更小的孩子容易理解的现实生活中的例子。)可知,根据作者的设想,Imagine That的伟大之处在于它列举了孩子们容易理解的例子。故选B项。【2题详解】推理判断题。由The Wave这一段“This book is probably better suited for older children, perhaps aged 5-10,
17、 as it talks about spiritual things.”( 这本书可能更适合年龄稍大的孩子,可能是5-10岁,因为它谈论的是精神方面的事情。)可知,The Wave这本书谈论精神方面的事情,适用于年龄较大的孩子是因为它的深刻含义,C项“它的深刻含义”,符合题意。故选C项。【3题详解】主旨大意题。由Kiss of a Dolphin第一段“This story is actually a series of stories about the “Dreams for Kids” organization.”( 这个故事实际上是关于“孩子们的梦想”组织的一系列故事。)可知,Kis
18、s of a Dolphin主要讲的一个名为“孩子的梦想”的组织。故选B项。【4题详解】推理判断题。由Kiss of a Dolphin第一段“Kiss of a Dolphin is a very touching story.”( Kiss of a Dolphin是一个非常感人的故事。)可知,读完Kiss of a Dolphin之后,人们会很感动。故选B项。BWould you like to stay at a beach home in Australia, a home on Egypts Red Sea, or a castle in France, all without s
19、pending a dollar? People swap (交换) their homes for a few days, a few weeks or longer. You move into someone elses home, and they move into yours.Many travelers say its a fantastic way to travel. In the movie The Holiday, Kate Winslet is very happy to find a wonderful Southern California home through
20、 a home exchange website.At HomeE, paying $60 a year allows members to list their homes and swap them with other members for free. The website lists some 15,000 homes around the world and includes pictures and detailed (详细的) descriptions, dates the owners are available (有空的) for an exchange, and the
21、 places members would like to travel.“Its a great way to travel basically you stay at my house, I stay at yours, so there are no hotel bills you save a lot of money on vacation,” said Ed Kushins.Thats why Susana Parks is a big fan of home exchanges. She and her husband live in a beautiful Rodeo Driv
22、e home just a few blocks from Beverly Hills. And the couple is willing to let home exchangers, who theyve never met, move in and have free use of their kitchen, library, swimming pool, even their new car.“If we swap our home, were in their home too. So there is trust between us that we treat their h
23、ome like our home and they treat our home like theirs.”5. What is home exchange?A People sell their homes for money or other things.B. People swap their homes that they are not satisfied with.C. People swap their homes when they are on vacation.D. People take care of others homes when they are out.6
24、. Which of the following information is unlisted at HomeE?A. The names of the owners.B. The pictures of the homes.C. The places members want to go.D. The dates the homes are available.7. Susana Parks is willing to let other travelers use their home because _.A. she can make money from itB. she belie
25、ves in other peopleC. the website makes a promise to herD. she wants people to know Beverly Hills8. The writer wrote the text in order to _.A. persuade us to trust othersB. introduce a new way to travelC. tell us some tips on travelingD. advertise for HomeE【答案】5. C 6. A 7. B 8. B【解析】这是一篇说明文。本文介绍了一种新
26、的旅行方式旅行时交换彼此的住房。【5题详解】细节理解题。根据第二段“Many travelers say its a fantastic way to travel.(许多游客说这是一种极好的旅行方式。)”和第三段“At HomeE, paying $60 a year allows members to list their homes and swap them with other members for free. (在HomeE网站上,会员每年只需支付60美元,就可以挂出自己的房屋,并与其他会员免费交换。)”可知,home exchange指的是人们在度假时交换他们的房子。故选C。【
27、6题详解】细节理解题。根据第三段“The website lists some 15,000 homes around the world and includes pictures and detailed (详细的) descriptions, dates the owners are available (有空的) for an exchange, and the places members would like to travel.(该网站列出了世界上大约1.5万所房屋,包括图片、详细描述、更换房屋的日期以及会员想去的地方。)”可知,在HomeE网站上并没有列出房主的名字。故选A。【
28、7题详解】细节理解题。根据最后一段“ So there is trust between us that we treat their home like our home and they treat our home like theirs.(所以我们之间有信任,我们像对待自己的家一样对待他们的家,他们像对待自己的家一样对待我们的家。)”可知,Susana Parks愿意让其他游客使用他们的家,因为她相信其他人。故选B。【8题详解】推理判断题。根据“People swap (交换) their homes for a few days, a few weeks or longer. You
29、 move into someone elses home, and they move into yours.(人们把房子交换几天、几周或更长时间。你搬进别人的家,他们也搬进你的家。)”和第二段“Many travelers say its a fantastic way to travel. (许多旅行者说这是一种很棒的旅行方式。)”可知,作者写这篇文章目的是向我们介绍了一种新的旅行方式旅行时交换彼此的住房。故选B。CA famous professor (教授) did a study in a primary school. At the beginning of the school
30、 year, teachers were given the names of five children. The teachers were told that these students were the best students in the class while the fact was that these students were only average (中等的). But by the end of the year these five average students scored the highest in the class.What made these
31、 average students change so much to become top students? The only difference was the change in the teachers attitudes (态度). Since the teachers believed that these five kids were the top students, they expected more from them. So these five average students began to expect more from themselves.You kn
32、ow, if you expect the best from others, theyll usually want to give you their best. A great leader said, “Treat a person just how he appears to be on the outside, and youll make him even worse. But treat a person like hes already a success, and youll help make him the best he can be.”It reminds me o
33、f another story of 7-year-old Johnny. His teacher got so tired of him. One day she said, “Johnny, youre the naughtiest (最淘气的) boy in this class!” The next year Johnny had a different teacher. The new teacher said, “Johnny, Ive heard a lot about you. But I dont believe a word of it.” Johnnys new teac
34、her treated him as if he was one of the smartest, best-behaved students. Well, you guessed it. After just a few months, Johnny became one of the top students in that class. Later on he became a great leader.Therefore, its the power of our love, belief, and encouraging attitude towards our children t
35、hat matter.9. The five average students became top students mainly because of_.A. the professors helpB. the teachers confidence in themC. the change in their teachers attitudes towards themD. the change in their attitudes towards their teachers10. Why does the author mention the story of Johnny?A. T
36、o show how to make a top student.B. To show how successful Johnny was.C. To show the importance of encouragement.D. To tell the difference between Johnnys two teachers.11. Which can be the best title for the passage?A. Expect the bestB. The power of loveC. How to take right attitudesD. Encouragement
37、 brings success【答案】9. C 10. C 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,一位著名的教授在一所小学里做了一项研究,发现教师对孩子的爱、信念和鼓励态度的重要性。【9题详解】细节理解题。由第二段中的“What made these average students change so much to become top students? The only difference was the change in the teachers attitudes (态度).”(是什么让这些普通学生改变了这么多成为尖子生?唯一的区别是教师态度的改变。),可知老师对五名普
38、通学生态度的转变,是他们成为尖子生的主要原因。故选C项。【10题详解】推理判断题。由倒数第二段中的“His teacher got so tired of him. One day she said, “Johnny, youre the naughtiest (最淘气的) boy in this class!” The next year Johnny had a different teacher. The new teacher said, “Johnny, Ive heard a lot about you. But I dont believe a word of it.” John
39、nys new teacher treated him as if he was one of the smartest, best-behaved students. Well, you guessed it. After just a few months, Johnny became one of the top students in that class. Later on he became a great leader.”(他的老师对他太厌烦了。有一天她说:“约翰尼,你是班上最淘气的男孩!”第二年约翰尼换了个老师。新老师说:“约翰尼,我听说过很多关于你的事。但我一句话也不信。”约
40、翰尼的新老师把他当作是最聪明、最乖的学生之一。你猜对了。几个月后,约翰尼就成了那个班最好的学生之一。后来他成了一个伟大的领袖。),可知新老师并没有认为约翰尼最淘气,而是把他当作是最聪明、最乖的学生之一,通过这种鼓励,约翰尼最后有所成就,这说明鼓励的重要性,它可以改变人。故选C项。【11题详解】主旨大意题。第一段讲“一位著名的教授在一所小学里做了一项研究,告诉老师五个普通学生是班上的尖子生,最后五位学生在班上得分最高”,第二段讲“五名普通学生成为尖子生的主要原因是老师对他们态度的转变,因为是尖子生,所以老师对他们有更高期待”,第三段讲“老师的鼓励(这也是一种期待)可以使学生变得更好”,第四段讲“
41、教师对孩子的爱、信念和鼓励态度的重要性”,可知老师对学生有更好的态度、更高的期待和鼓励,学生会发展更好,说明了老师对学生期待的重要性,A项“期待最好的”为最佳标题。故选A项。DDear Editor (编辑) Buddy,On my way to work every morning I drive by a farm where I can see some horses off the woods. They are there every morning no matter how cold or rainy or windy it is. There is a shed (牲口棚) o
42、n the farm, but it doesnt seem that the horses are ever taken into the shed. Is this right? I dont think horses should be treated (对待) like that.SamDear Sam,Thanks for taking an interest in those horses. The care of horses is different from that of cats and dogs. Think of wild horses that spend thei
43、r whole lives outdoors finding food and shelter (遮蔽) on their own. The point is that horses dont require as much shelter as other farm animals. However, that doesnt mean that they dont need shelter.It is hard to tell from your letter whether the situation for those horses is unacceptable. Do you kno
44、w the people who own the horses well enough to just talk to them? Maybe they will tell you that the horses do go in the shed at night. If direct contact (联系) is not a choice and you can see that the horses situation is poor, then call 911 and report it.If you just cant see enough to prove such a rep
45、ort, call the Oswego County Humane Society at 207-1070 for help from the Large Animal Assistance Project (LAAP). A volunteer from the project will help solve the problem.Speaking of volunteers, since you appear to be a horse lover, why not talk to the LAAP about volunteer opportunities for yourself?
46、 The project always needs knowledgeable horse people to help.Buddy12. Sam writes to Editor Buddy in order to_.A. ask how to keep horses outdoorsB. discuss if those horses are badly treatedC. report several wild horses he has seenD. show his strong interest in keeping horses13. According to Editor Bu
47、ddy, horses _.A. need less shelter than other farm animalsB. know the changes in the weatherC. like finding food by themselvesD. prefer living indoors14. What does Editor Buddy advise Sam to do first?A. To call 911.B. To turn to the LAAP for help.C. To contact the horses owners directly.D. To call t
48、he Oswego County Humane Society.15. In the last paragraph of the second letter, Editor Buddy_.A. advises Sam to change his jobB. encourages Sam to join the LAAPC. praises Sam for his good behaviorD. explains the importance of the LAAP【答案】12. B 13. A 14. C 15. B【解析】是两封信,一封是萨姆写给编辑关于看见马是否被虐待的问题的探讨,第二封是
49、编辑回信给萨姆的一些意见。【12题详解】细节理解题。由第一封信中的“There is a shed (牲口棚) on the farm, but it doesnt seem that the horses are ever taken into the shed. Is this right? I dont think horses should be treated (对待) like that.”(农场上有一个马棚,但似乎从来没有把马带进棚里。这对吗?我认为马不应该受到那样的待遇。),可知萨姆认为不让马进马棚是不对的,主要是讨论那些马是否受到虐待的问题。故选B项。【13题详解】细节理解题
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399553.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-3记金华的双龙洞 3 _人教新课标(共17张ppt).ppt
