四川省仁寿县2020-2021学年高二英语下学期期末模拟考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿县 2020 2021 学年 英语 学期 期末 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿县2020-2021学年高二英语下学期期末模拟考试试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.15. C. 9.18.答案是B。1. How much should the man pay?A. $15. B. $24. C. $30.2. What relation is the
2、man to the woman?A. Her doctor. B. Her employer. C. Her teacher.3. What are the speakers discussing?A. The advantage of the Internet. B. The way to find websites. C. The common use of computers.4. What is the problem?A. The woman doesnt like the food.B. The man has a wrong order.C. The order arrives
3、 late.5. How does the man feel about the movie?A. Interested. B. Excited. C. Disappointed.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答以下小题。6. What does the woman usually do on Saturday
4、afternoon?A. She does exercise. B. She goes shopping. C. She visits her grandma.7. What is the woman planning to do this Sunday?A. Visit her friends. B. Go to the city center. C. Prepare for a performance.听下面一段对话,回答以下小题。8. When will the plane take off?A. At 4:50. B. At 6:30. C. At 7:30.9 How will th
5、e speakers go to the airport?A. By taxi. B. By underground. C. By bus.听下面一段对话,回答以下小题。10. What is the weather like now?A. Windy. B. Rainy. C. Cloudy.11. What will the woman do next?A. Watch a football game. B. Go biking with the man. C. Do some housework.12. Which team does the man support?A. St. Mar
6、tins. B. State College. C. State Youth Team.听下面一段对话,回答以下小题。13. What encouraged the man and his wife to go to the Antarctic?A. An article. B. A training course. C. A TV program.14. What was the worst danger according to the man?A. Living in extreme temperature.B. Coming across a terrible wind.C. Fall
7、ing into ice holes.15. What caused the funny noise?A. The equipment. B. The plane. C. The wind.16. What was a surprise for the man and his wife?A. They got some fresh food.B. They could leave the Antarctic earlier.C. Someone was living out there near them.听下面一段对话,回答以下小题。17. What can people enjoy at
8、the Arts Center on Monday?A. A dance performance. B. A play. C. A concert.18. What does the speaker say about the dance workshop?A. It will allow only 20 people to join.B. It will be led by Philip Cruise.C. It will last over two hours.19. Where are the drummers from?A. Greece. B. Japan. C. England.2
9、0. When will Maddie Felix come?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.第二部分 阅读理解 (共两节,满分 40分)第一节 (共 15小题;每小题2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D 四个选项中选出最佳选项。ABestselling Books of the Last Ten YearsThe Hunger Games $8. 79Readers couldnt get enough of the fearless heroine Katniss Everdeen in Suzanne C
10、ollins bestseller trilogy (三部曲).Set in a realistic future where children have to fight to the death in the yearly Hunger Games, all of the novels in the trilogy became huge hits. In 2012, the first book sold an astonishing 27. 7 million copies,” according to Publishers Weekly. The Help $9. 43Kathryn
11、 Stocketts novel became a runaway hit on bestseller lists. The story follows two black maids in 1960s Mississippi as they face injustice. The novel was also made into an Academy Award-winning film. Actresses Viola Davis, Octavia Spencer, and Jessica Chastain were all nominated (提名)for their performa
12、nces in the film. Spencer won the Best Supporting Actress Oscar for her role as Minny.The Immortal Life of Henrietta Lacks $9. 99Oprah Winfrey adapted this bestselling nonfiction book into a movie for HBO (美国有线电视网). The Immortal Life of Henrietta Lacks combines science writing with moving storytelli
13、ng as it describes a young black womans experience with cancer and the ways her cells, which were taken without her permission,, influenced science in enormous ways. The book topped several best of the year lists and remained a nonfiction bestseller for over 40 weeks.Outliers $7. 79Malcolm Gladwells
14、 nonfiction pop-science book struck a chord (共鸣)with readers. Gladwell makes his topic accessible and highly readable as he examines the nature of success. Gladwell looks at various successful people and examines the environment that made them extraordinary in ways that offer surprising and unexpect
15、ed insights.1. Who is the author of The Hunger Games ?A. Katniss Everdeen.B. Suzanne Collins.C. Laura Hillenbrand.D. Oprah Winfrey.2. What do The Help and The Immortal Life of Henrietta Lacks have in common?A. They were made into films.B. They won several awards.C. They sell at a price of $9 99.D. T
16、hey are science themed.3. In which book can you find examples of outstanding people?A. The Hunger Games.B. The Help.C. The Immortal Life of Henrietta Lacks.D. Outliers.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】本文是一篇广告,向读者介绍了近十年的四本畅销书。【1题详解】细节理解题。根据第一段“Readers couldnt get enough of the fearless heroine Katniss Everd
17、een in Suzanne Collins bestseller trilogy.” 读者对苏珊柯林斯畅销三部曲中无所畏惧的女主人公卡妮丝埃弗丁(Katniss Everdeen)实在是受够了,可知饥饿游戏的作者是Katniss Everdeen。故选B项。【2题详解】细节理解题。第二段“The novel was also made into an Academy Award-winning film.” 这部小说还被拍成了奥斯卡获奖影片。第三段“Oprah Winfrey adapted this bestselling nonfiction book into a movie for
18、HBO (美国有线电视网).” 奥普拉温弗里把这本畅销的非小说类书籍改编成了一部HBO的电影。可知他们的共同点是都被拍成了电影。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“Gladwell looks at various successful people and examines the environment that made them extraordinary in ways that offer surprising and unexpected insights. ”格拉德威尔着眼于不同的成功人士,审视使他们与众不同的环境,提供出人意料的见解。可见在outliers这本书中
19、你可以找到杰出人物的例子。故选D项。BEvery year on my birthday, from the time I turned 12, a white gardenia was delivered to my house. No card came with it. Calls to the flower-shop were not helpful at all. After a while I stopped trying to discover the senders name and just delighted in the beautiful white flower in
20、 soft pink paper.But I never stopped imagining who the giver might be. Some of my happiest moments were spent daydreaming about the sender. My mother contributed to these imaginings. Shed ask me if there was someone for whom I had done special kindness. Perhaps it was the old man across the street w
21、hose mail Id delivered during the winter. As a girl of seventeen, though, I had more fun imagining that it might be a boy whom I had met.One month before my graduation, my father died of a heart attack. I felt so sad that I became completely uninterested in my upcoming graduation party.The day befor
22、e my father died, my mother and I had gone shopping for a party dress. Wed found an impressive one, but it was the wrong size. When my father died, I forgot about my dress.But my mother didnt. The day before the party I found that dressin the right sizeover the living room sofa. I didnt care whether
23、 I had a new dress or not. But my mother wanted me to have one. She wanted her children to feel loved and lovable. In truth, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenialovely, strong and perfect with perhaps a bit of mystery. My mother died ten days after I was married. I
24、was 22. That was the year the gardenia stopped coming.4. Why did the writer stopped trying to know who the sender was?A. In no way could she find the sender.B. The shop didnt answer the phone.C. There was no card with the flower.D. She was only interested in the flower.5. Who do you think sent garde
25、nia to the writer?A. Her father.B. Her mother.C. An old man.D. A boy.6. How many times did the writer receive a gardenia on her birthday?A. 12 times.B. 22 times.C. 10 times.D. 9 times.7. Which is probably the best title for this text?A. A Party DressB. My GardeniaC. A Mysterious BoyD. The Death of M
26、y Parents【答案】4. A 5. B 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从12岁起,每年生日都会收到一束栀子花,作者也找不到寄件人,但从未停止过想象谁会是寄件人。之后,作者经历了父亲因心脏病去世,最后母亲也在作者结婚10天后就去世了。而就在那一年,栀子花不再送来了。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Every year on my birthday, from the time I turned 12, a white gardenia was delivered to my house. No card came with it. Calls to
27、 the flower-shop were not helpful at all. After a while I stopped trying to discover the senders name and just delighted in the beautiful white flower in soft pink paper.(从我12岁起,每年我生日的时候,都会有人送一束白色栀子花到我家。没有卡片。打电话给花店一点帮助也没有。之后,我不再试图找出寄件人的名字,而只是高兴地欣赏着用柔软的粉红色纸包裹的美丽白花)”可知,作者不再想要知道寄件人是谁,因为她怎么也找不到寄件人。故选A。【
28、5题详解】推理判断题。根据最后一段“In truth, my mother wanted her children to see themselves much like the gardenialovely, strong and perfect with perhaps a bit of mystery. My mother died ten days after I was married. I was 22. That was the year the gardenia stopped coming.( 事实上,我母亲希望她的孩子们看到自己像栀子花一样可爱、坚强、完美,也许还带点神秘。
29、我母亲在我结婚10天后就去世了。我22岁。就在那一年,栀子花不再送来了)”可推知,母亲去世后栀子花就不再送来了,可知是作者的母亲送栀子花给作者的。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第一段“Every year on my birthday, from the time I turned 12, a white gardenia was delivered to my house.(从我12岁起,每年我生日的时候,都会有人送一束白色栀子花到我家)”以及最后一段中“My mother died ten days after I was married. I was 22. That was th
30、e year the gardenia stopped coming.(我母亲在我结婚10天后就去世了。我22岁。就在那一年,栀子花不再送来了)”可知,作者从12岁到21岁,一共在生日收到了10次栀子花。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据文章主要讲述了作者从12岁起,每年生日都会收到一束栀子花,作者也找不到寄件人,但从未停止过想象谁会是寄件人。之后,作者经历了父亲因心脏病去世,最后母亲也在作者结婚10天后就去世了。而就在那一年,栀子花不再送来了。可知,B选项“我的栀子花”最符合文章标题。故选B。CWhenit comes to work, workers, and jobs, much of
31、 the concern of the modern age boils down to the fear that were witnessing the final stage of the game, and that there will be nowhere for humans to withdraw as machines take over the last few tasks. The most recent example comes from the use of artificial intelligence (AI). Is there no area of huma
32、n experience that cant be replaced by AI? And if not, what is left for humans to do except the tasks involved in taking care of the machines?At the heart of this concern is our desire forgood jobs jobs that make the most of workers natural abilities and where the work provides the worker with motiva
33、tion and work-life balance. More importantly, good jobs support workers inlearning by doingand, in so doing, deliver benefits on three levels: to the worker, who gains in personal development and job satisfaction; to the organization, which reforms as staff find new problems to solve and opportuniti
34、es to pursue; and to the community as a whole, which harvests the economic benefits of hosting positive organizations and workers. This is what makes good jobs productive for the organization, as well as engaging and fulfilling for the worker. Does the ongoing advance of AI threaten to get rid of al
35、l the learning, creativity, and meaning that make a job a good job? Certainly, some have blamed technology for just such an outcome. Headlines today often express concern over technological innovation(革新) resulting in bad jobs for humans, or even the complete disappearance of certain professions. So
36、me fear that further technology advancement in the workplace will result in jobs where employees are being asked to work in split times or for longer periods over more days. The problem here isnt the technology; rather, its the way the technology is used and, more than that, the way peoplethinkabout
37、 using it.8. What is the passage mainly about?A. The human fears in the age of AI.B. Human experiences were replaced by AI.C. How to take care of the AI machines.D. The relations among work, workers, and jobs.9. What jobs are supposed to be good according to the passage?A. The ones that provide basi
38、c benefits.B. The ones that require no economic return.C. Those that dont bring new problems to workers.D. Those that offer chances to progress professionally.10. How do news media respond to the development of AI?A. Supportive.B. Optimistic.C. Negative.D. Ambiguous.11. What will the author probably
39、 talk about next?A. The proper attitude towards AI.B. The future jobs humans will do.C The possible application of AI in the future.D. The approaches to handling the issues of AI.【答案】8. A 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇议论文,主题语境是人与科技。文章介绍了人类对人工智能发展的前景的担忧以及作者认为我们该持有的态度。【8题详解】主旨大意题。由全文内容可知,本文主要讲述了人类对AI发展的
40、担忧,故选A。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段对好工作的描述可知选D。【10题详解】观点态度题。根据第三段中的Headlines today often express concern over technological innovation(革新) resulting in bad jobs for humans, or even the complete disappearance of certain professions.可知,媒体对AI的发展持消极的态度,故选C。【11题详解】推理判断题。由最后一段的内容可判断出,接下来说的应是如何正确对待AI,故选A。DWhen you
41、look in the mirror, you see yourself. That puts you in the company of animals like dolphins, elephants and chimpanzees. The mirror test is often used as a way of measuring whether animals have self-awareness. And an animal that is aware of itself has a high level of intelligence. Now, a species of f
42、ish the cleaner wrasse has also spotted its reflection.Alex Jordan, a biologist at the Max Planck Institute in Germany, is one of the researchers of the study on cleaner wrasse consciousness. He and his team conducted many tests that show the fish does seem to recognize its reflection when the resea
43、rchers added a colored mark to its body, the fish would even, to remove the mark upon catching sight of it in the mirror. It seems to indicate the clever fish species has some sense of self or individuality.But Jordan said, “Im the last to say that the cleaner wrasse fish is as smart as chimpanzees.
44、” Instead, he believes that the measure scientists have used for nearly 50 years is imperfect.One problem with the test, for example, is that it uses vision to measure self-awareness. Yet not all animals rely on sight to recognize themselves. It may well be that a bat, for example, which depends on
45、sonar to get around, is self-conscious. Elephants, while able to pass the mirror test, rely more heavily on smell than on sight.Consciousness in humans or animals is not easy to measure or understand. Philosophers and scientists have long wrestled with the questions of how a sense of self is assesse
46、d, and how it relates to physical processes. Jordan believes the cleaner wrasse is self-cognizant, but not the same extent as a human. This means scientists need to reconsider whether some concepts centered on humans can be used in understanding animals.12. Why are dolphins, elephants and chimpanzee
47、s mentioned in the text?A. They are as clever as humans.B. They have some sense of self.C. They have the same intelligence.D. They are widely used in experiments.13. The study on the cleaner wrasse made Alex Jordan .A. doubt whether the mirror test is reliableB. discover the secret about the fishs s
48、ightC. develop a better method to replace the mirror testD. believe the cleaner wrasse is as smart as chimpanzees14. Which of the following can replace the underlined part “wrestled with”?A. Presented with.B. Ended with.C. Struggled with.D. Agreed with.15. What can we learn from the text?A. It is re
49、latively easy to test animals consciousness.B. Some concepts for humans cant be applied to animals.C. Animals rely on at least two senses to get to know themselves.D. More mirror tests are needed to prove the cleaner wrasse is self-aware.【答案】12. B 13. A 14. C 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍了动物自我意识的相关科学实验和
50、研究,以及尚未解决的若干问题。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“When you look in the mirror, you see yourself. That puts you in the company of animals like dolphins, elephants and chimpanzees. The mirror test is often used as a way of measuring whether animals have self-awareness. And an animal that is aware of itself has a hig
51、h level of intelligence.(当你照镜子时,你看到的是你自己。这让你成为了海豚,大象和黑猩猩等动物的同伴。镜子测试经常被用来衡量动物是否有自我意识。有自我意识的动物具有很高的智力水平)”可推知,提到了海豚、大象和黑猩猩是为了说明他们有自我意识。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段“But Jordan said, “Im the last to say that the cleaner wrasse fish is as smart as chimpanzees.” Instead, he believes that the measure scientists h
52、ave used for nearly 50 years is imperfect.(他绝不可能说这种濑鱼和黑猩猩一样聪明,相反地,他相信科学家用了将近五十年的衡量动物自我意识的方法是不完美的)”可知,对清洁濑鱼的研究让Alex Jordan怀疑镜子测试是否可靠。故选A。14题详解】词义猜测题。该词所在句子的上一句“Consciousness in humans or animals is not easy to measure or understand.”提到人类和动物的意识,这种东西要来测量或者理解并不容易。故本句中“Philosophers and scientists have lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
