2022高考英语(北师大版)大一轮复习高考提能练(六)必修2 UNIT 6 DESIGN WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语北师大版大一轮复习高考提能练六必修2UNIT 6DESIGN WORD版含解析 2022 高考 英语 北师大 一轮 复习 提能练 必修 UNIT DESIGN WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(六)必修2Unit 6Design第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2021湖南省高三六校联考)The 2020 Advertisement Design CompetitionThe Advertisement Design Competition is an international design contest organized by the A Design Award and Competition,which is the worlds larges
2、t design competition awarding best designs,design concepts and products & services.This competition primarily aims to highlight the best advertisement design ideas in Graphic Design.Award Winners usually get recognition opportunities,appear on various publications and get the presss attendance.How t
3、o joinJoining the Advertisement Design Competition is easy:create an account at the ADesign Award and Competition,log on to your account and send your work.When you submit your work,it will be checked by the preliminary judges for necessary qualities.Then,your design will be either Approved or Rejec
4、ted to take part in the competition.If your design is approved,you can continue recommending your design by paying the necessary processing fees.Benefits for Award WinnersA unique public relations campaign will be made for the Advertisement Design Award winners.Your work and your details will be com
5、municated to thousands of press contacts,and also we will prepare a media kit for you.You can use this professionally prepared media kit to contact local press contacts.The winning design and the designer or the design studio will also be featured in the design yearbook which is distributed by Desig
6、n PR Wire to key figures in the design industry such as famous editors,press members and multinational companies.All Winning Designs will be included in the winners book free of charge.The winners will be listed as coeditors of the book.Submit your design by 25 November,2020.You will be informed of
7、the outcome by 25 December,2020.语篇解读:本文介绍了2020年广告设计大赛的相关内容,包括大赛目的、如何加入和得奖者的福利。1Whats the main purpose of the Advertisement Design Competition?ATo collect ad designs for a book.BTo draw special attention to ad design concepts.CTo make ad design international.DTo promote ad design in popular media.B细节
8、理解题。根据题干中的关键词main purpose定位到原文第一段中的“This competition primarily aims to highlight the best advertisement design ideas in Graphic Design”,由此可知,本次大赛的主要目标是在平面设计中突出最好的广告设计理念,故B项正确。2What should you do first if you want to join the competition?A.Submit your work.BPay necessary fees.CRegister an account.DRe
9、commend your design.C细节理解题。根据题干中的关键词first和join定位到原文第二段中的“create an account at the A Design Award and Competition,log on to your account and send your work”,由此可知,加入该大赛的第一步是注册账户,故C项正确。3What can Award Winners get?AChances to get noted.BAccess to Design PR Wire.CPositions as editors.DContact with other
10、competitors.A细节理解题。根据题干中的关键词Award Winners定位到原文第一段中的“Award Winners usually get recognition opportunities,appear on various publications and get the presss attendance”,由此可知获胜者通常会得到赏识机会,出现在各种出版物上,并有新闻工作者到场(采访),故A项正确。B(2021湖北省部分重点中学高三联考)A group of volunteers joined forces to form a human chain to free f
11、our dolphins which had been stranded (搁浅) in a canal for four days.The four dolphins were seen in the water near the Fossil Park neighborhood in St.Petersburg,Florida,US,on Sunday.Experts from the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC) had monitored the dolphins activities in the pa
12、st few days and hoped that they would swim out with the tide.But when the dolphins struggled to leave the canal,the brave volunteers joined members of the National Oceanic and Atmospheric Administration and the Clearwater Marine Aquarium to form a rescue team to free them.Dozens of people gathered t
13、o take videos and pictures of the kind act.A team of 14 volunteers held hands to act as a block to guide the dolphins out of the narrow channel.They shouted and patted the water with their hands to direct the dolphins to vast expanses of Riviera Bay.Dolphins find their way in the water through echol
14、ocation (回声、定位).That means that they can recognize the echoes of sound waves that bounce off objects to find their way around.Andy Garrett,a biologist of the FWC said,“We were able to keep that chain together.The dolphins were interested.They actually came over right away.”He added that when the tea
15、m reached a bridge,the dolphins appeared a bit nervous and started doing some spins.“They made one real hard pass at our team and then went under the bridge and took off,”Garrett said.The operation lasted about 45 minutes and the rescue team did not use nets or any items that could stress the dolphi
16、ns.语篇解读:本文主要讲的是志愿者帮助解救被困在运河里的四只海豚的故事。4What can we know about the dolphins from Paragraph l?A.They formed a chain to protect themselves.BThey lived in the water near the Fossil Park.CThey were observed in secret by volunteers.DThey were forced to stay in a canal for four days.D细节理解题。根据文章第一段中的“four do
17、lphins which had been stranded (搁浅) in a canal for four days”可知,D项正确。5Why did volunteers shout and pat the water?ATo make sounds to attract some people.BTo guide the dolphins out to Riviera Bay.CTo celebrate the success of saving dolphins.DTo test the different reactions of the dolphins.B细节理解题。根据文章第
18、二段中的“They shouted and patted.to direct the dolphins to vast expanses of Riviera Bay”可知,志愿者们喊叫、拍打水面是为了引导海豚前往里维埃拉湾,故B项正确。6What words could best describe the volunteers?ABrave and caring.BCautious and humorous.CSmart and ambitious.DOptimistic and energetic.A细节理解题。根据第二段第一句话中的“the brave volunteers”,并结合文章
19、讲述的志愿者帮助解救被困在运河里的海豚的故事可知,志愿者们是勇敢且乐于助人的,故A项正确。7Whats the main idea of the text?ADolphins swam to the canal to hunt for food.BRescuers formed a human chain to save dolphins.CVolunteers helped four dolphins escape from nets.D.Experts studied the ways of dolphins finding directions.B主旨大意题。本文讲述志愿者帮助解救被困在
20、运河里的四只海豚的故事,故B项正确。C(2021湖北省部分重点中学高三联考)The Guardian has updated its style guide to introduce terms that more accurately describe the environmental crises faced by the world.Instead of “climate change”the preferred terms are “climate emergency,crisis or breakdown”and “global heating”is favoured over “
21、global warming”,although the original terms are not banned.“We want to ensure that we are being scientifically precise,while also communicating clearly with readers on this very important issue,”said the editor in chief,Katharine Viner.“The phrase climate change,for example,sounds rather passive and
22、 gentle when what scientists are talking about is a catastrophe for humanity.”“Increasingly,climate scientists and organisations from the UN to the Met Office are changing their terms,and using stronger language to describe the situation were in,”she said.Other terms that have been updated include t
23、he use of “wildlife” rather than “biodiversity”,“fish populations”instead of “fish stocks” and “climate science denier” rather than “climate sceptic”Earlier in May,Greta Thunberg,the Swedish teenager who has inspired school strikes for climate around the globe,said,“Can we all now call it what it is
24、:climate breakdown,climate crisis,climate emergency,ecological breakdown,ecological crisis and ecological emergency?”The update to The Guardians style guide follows the addition of the global carbon dioxide level to The Guardians daily weather pages.“Levels of CO2 in the atmosphere have risen so dra
25、matically including a measure of what in our daily weather report is symbolic of what human activity is doing to our climate,”said Viner in April.“People need reminding that the climate crisis is no longer a future problem we need to tackle it now,and every day matters.”语篇解读:卫报更新了其风格指南,引入了更准确地描述世界面临
26、的环境危机的术语。8Why is The Guardian changing the language it uses about the environment?ATo achieve more accurate description of the diverse world we live in.BTo remove all the negative expressions concerning the environment problems.CTo illustrate the worlds environment crises in a more precise way.DTo m
27、ake the terms about the environment sound more academic.C细节理解题。根据文章第一段内容以及第三段中的“We want to ensure that.this very important issue”可知,卫报更新了其风格指南,是为了更准确地描述世界面临的环境危机,故C项正确。9In terms of The Guardians language changing in the field of the environment,which of the following statement is true?ASince the new
28、 terms about the environmental crises have been adopted,the original ones are all banned.BCompared with “climate crisis”,“climate change” sounds more pessimistic and depressing.C“Climate crisis” as a stronger term helps to describe the real threat faced by the world.DGlobal carbon dioxide level is a
29、dded to The Guardians daily weather pages after the update of the style guide.C推理判断题。根据第三段最后一句可知,“气候变化”这个词听起来相当被动和温和,再结合前两段内容可知“Climate crisis”是一个更有力的术语,有助于描述世界面临的真正威胁,故C项正确。10All the following are newly updated terms except_AwildlifeBfish populationsCclimate science denierDbiodiversityD细节理解题。根据第四段第
30、二句可知,D项正确。11Why did Greta Thunberg inspire school strikes for climate?A.To set a good example for teenager as a wellbehaved student.B.To show it is urgent to update the environment terms.C.To convey Swedish schools willingness to listen to different voices from teenagers.DTo show how popular the env
31、ironment campaigns are among Sweden.B推理判断题。根据第五段中Greta Thunberg 说的话可推知,她鼓动学校罢课是为了表明更新环境术语是迫切的,故B项正确。D(2021潍坊市高三阶段监测)Have you ever wondered why hair turns gray as you get older and whether there is something you can do to prevent graying or at least slow it down?Heres a look at what causes hair to tu
32、rn gray and some of the factors that affect graying.The age at which youll get your first gray hair (supposing your hair doesnt simply fall out) is largely decided by genes.Youll probably get that first strand (缕) of gray hair around the same age when your parents and grandparents started to go gray
33、.However,the rate at which the graying progresses is somewhat under your own control.Smoking is known to increase the rate of graying.Generally poor nutrition,insufficient B vitamins,anemia,and untreated thyroid conditions can also speed the rate of graying.What causes your hairs color to change? Th
34、at has something to do with the process controlling the production of the paint called melanin (黑色素),the same material that tans your skin in response to sunlight.Every hair cell contains melanin cells called melanocytes.The melanocytes produce eumelanin,which is black or dark brown,and pheomelanin,
35、which is reddishyellow,and pass the melanin to the cells which produce keratin (角蛋白),the chief protein in hair.When the keratinproducing cells die,they keep the coloring from the melanin.When you first start to go gray,the melanocytes are still present,but they become less active.Less paint is kept
36、into the hair so it appears lighter.As graying progresses,the melanocytes die off until there arent any cells left to produce the color.While this is a normal and unavoidable part of the aging process and it is not associated with disease itself,some autoimmune diseases can cause premature graying.H
37、owever,some people start going gray in their 20s and are perfectly healthy.Extreme shock or stress can also cause your hair to go gray very quickly,though not overnight.语篇解读:随着年龄的增长,人们的头发会变白。本文介绍了头发变白的原因,并说明了影响头发变白的因素,如自体免疫性疾病、心理压力等。12What will determine your first strand of gray hair?AGenes.BAges.C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556486.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
