分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(11) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:400338
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:69.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练11 WORD版含答案 四川省 内江市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 11 WORD 答案
    资源描述:

    1、四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(11)故事类-阅读理解。 One of my wonderful memories is about a Christmas gift. Unlike other gifts, it came without wrap(包装) On September 11th, 1958, Mum gave birth to Richard. After she brought him home from hospital, she put him in my lap, saying, “I promised you a gift, and here it is

    2、. ”What an honor! I turned four a month earlier and none of my friends had such a baby doll of their own. I played with it day and night. I sang to it. I told it stories. I told it over and over how much I loved it! One morning, however, I found its bed empty. My doll was gone! I cried for it. Mum w

    3、ept and told me that the poor little thing had been sent to a hospital. It had a fever. For several days, I heard Mum and Dad whispering such words as “hopeless”, “pitiful”, and “dying”, which sounded ominous. Christmas was coming. “Dont expect any presents this year,” Dad said, pointing at the sock

    4、s I hung in the living room. “If your baby brother lives, thatll be Christmas enough.” As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before. The phone rang early on Christmas morning. Dad jumped out of bed to answer it.From my bedroom I heard him say, “What? Hes all right?” He hung

    5、up and shouted upstairs. “The hospital said we can bring Richard home!” “Thank God!” I heard Mum cry. From the upstairs window, I watched my parents rush out to the car. I had never seen them so happy. And I was also full of joy. What a wonderful day! My baby doll would be home. I ran downstairs. My

    6、 socks still hung there flat. But I knew they were not empty; they were filled with love!1What happened to the author on September 11th, 1958?A. He got a baby brother. B. He got a Christmas gift.C. He became four years old. D. He received a doll. 2. What does the underlined word “ominous” in Paragra

    7、ph 3 probably mean?A. Impossible. B. Boring. C. Difficult. D. Fearful. 3. Which word can best describe the feeling of the father when Christmas was coming? A. Excitement. B. Happiness. C. Sadness. D. Disappointment.4. What is the passage mainly about? A. A sad Christmas day. B. Life with a lovely ba

    8、by. C. A special Christmas gift. D. Memories of a happy family.【要点综述】“我”四岁时母亲给了“我”一件特殊的圣诞礼物:人娃娃我可爱的弟弟Richard。但后来Richard发高烧差点夭折,经医院抢救得生,这使我更加珍爱我的“人娃娃”。 1. A细节理解题。虽然表面上是有了一个娃娃,但事实上是有了亲弟弟。2. D词义猜测题。从该句前半部分中的 “hopeless”, “pitiful”, and “dying”可知该词意思是“令人害怕的”。虽然其他三个词均表示消极含义,但只有fearful表示“我”害怕“弟弟”离“我”而去。3.

    9、C推理判断题。从第四段最后两句As he spoke, his eyes filled with tears. Id never seen him cry before.可知父亲感到十分伤心。4. C主旨大意题。第一段一开始便定义我的弟弟Richard是一件特殊的圣诞礼物。虽然弟弟Richard差点离我们而去,但后来还是得以平安回家,因此圣诞节并不悲惨。B和D选项外延过大,此段材料只是截取生活中的一个片段,并非整个和Richard一起生活的全部。阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 It seems like every day theres some new

    10、 research about whether our favorite drinks are good for us. One day, science says a glass of red wine a day will help us livelonger. The next day, maybe not. It seems journalists are pretty interested in wine research and the same might be said for coffee. Now theres been a lot of research into whe

    11、ther coffees good for our health the results have really been mixed,admits Neal Freedman who led the coffee study and published his findings in a medical journal recently. Theres been some evidence that coffee might increase the risk of certain diseases and theres also been maybe more recent evidenc

    12、e that coffee may protect against other diseases as well. Freedman and his colleagues undertook the biggest study yet to look at the relationship between coffee and health. They analyzed data collected from more than 400,000 Americans ages 50 to 70 participating in the study. We found that the coffe

    13、e drinkers had a modestly lower risk of death than the non-drinkers, he said. Heres what he means by modestly: those who drank at least two or three cups a day were about 10 percent or 15 percent less likely to die for any reason during the 13 years of the study when the researchers looked at specif

    14、ic causes of death, coffee drinking appeared to cut the risk of dying from heart disease, lung disease injuries, accidents and infections. Now, Freedman stressed that the study doesnt prove coffee can make people live longer.A study like this can never prove a cause-and-effect relationship. All it c

    15、an really do is to point researchers in the right direction for further investigation. And even if it turns out that coffee is really good for you, scientists have no idea why.【文章大意】本文是一篇科学调查报告。文章通过科学调查研究了喝咖啡与疾病的关系。 63. According to the first paragraph,reporters would like to know the research findi

    16、ngs of_. A. tea B. beer C. coffee D. wine 64. According to the passage, which of the following is TRUE? A. Freedman and his colleagues hired 400,000 Americans to collect date. B. People who took part in Freedmans research are about 50 to 70 years old. C. About 400, 000 Americans worked for Freedmans

    17、 team for 13 years.D. People who are 50 to 70 years old seldom drink wffee.【答案】B【解析】根据文章中的They analyzed data collected from more than 400,000 Americans ages 50 to 70 participating in the study.可知B正确。A错在没有more than;C错在忽视了定语从句those who drank at least two or three cups a day;D项与文章内容不符。【考点定位】考查细节理解。65.

    18、According to the author, scientists_. A. have already proved that coffee is good for human health B. have a long way to go before they find a way to study coffee C. have avoided the cause-and-effect approach to study coffeeD. are still unable to figure out why coffee is good for us【答案】D【解析】根据文章最后一段中

    19、的even if it turns out that coffee is really good for you, scientists have no idea why.可知D正确。 【考点定位】考查推理判断。66. Which of the following can be the best title? A. The Magical Effects of Coffee B. Neal Freedman and His Research C. Can Coffee Help You Live Longer?D. A Cup of Coffee A Day Makes Diseases Aw

    20、ay【答案】C【解析】根据文章的整体内容及最后一段可知C正确。【考点定位】考查文章的标题。【江西省九江市2014二模】 Many people focus on physical fitness, but few know that brain fitness is also something you can work on. In fact, you can exercise your brain as often as you work out your arms or abs-and the results can be positive and empowering. Its hel

    21、pful to think of your brain as you work out a muscle. To improve your brain, you cant simply repeat the same exercises over and over. Just as lifting a two pound weight will no longer challenge you, so will repetitive exercises such as crosswords or Sudoku. Once you master easy exercises, you must m

    22、ove on to harder ones in order to push your brainlike your musclesto a new level.Scientists once believed that your mental abilities were fixed in adulthood. Now that studies on neuroplasticity have shown just the opposite, millions of people around the world have adopted the new practice of brain t

    23、raining.The most popular of these brain training products is made by the San Francisco-based Lumosity, which employs a team of in-house neuroscientists with degrees from Stanford and UC Berkeley. Realizing that brains need more sophisticated programs and guidance to grow and change, Lumositys scient

    24、ists work with an experienced team of game designers. Together theyve developed a fun, effective online brain training program that measures, tracks, and adapts to your progress so youll always be challenged. Lumositys training system and 40+ games are based on well-studied tests used in clinical ne

    25、uropsychology research.In a 2013 Stanford study, a treatment group of 21 breast cancer survivors used 12 weeks of Lumosity training to work on processing speed, mental flexibility, and working memory tasks. On average, those who trained improved on tests of these abilities, compared to a group that

    26、did not train with Lumosity. There is even some first round evidence suggesting that Lumosity may be beneficial to normal, healthy adults. In a 2011 study by Lumosity and San Francisco State University researchers, 13 people who did Lumosity training over 5 weeks improved on tests of brain performan

    27、ce compared to a group that did not train. On average, those who trained improved working memory scores by 10% and attention scores by 20%.Training can take just a few minutes a day, but the rewards can make a difference in many aspects of life. The goal of brain training is not to improve game scor

    28、es: its to improve the underlying core abilities that those games rely on. Lumosity is one of the first and most popular brain training programs in existence. Theres a small fee to use the full product, or new users can start a free trial.66. What is the best title for the passage?A. Brain training

    29、can make a difference.B. Brain traininga new science.C. Brain training can keep you fit. D. Brain trainingan open online course.67. In order to improve our brain, we can _.A. do the same exercises day after dayB. challenge it with harder exercises day by dayC. work out crosswords every dayD. adapt t

    30、o physical change68. According to the passage, what is Lumosity?A. It is a team of in-house neuroscientists.B. It is a team of experienced game designers.C. It is an online brain training program.D. It is a clinical brain training research.69. In Paragraph 4, the writer gives so many figures to _. A

    31、. explain the cause of LumosityB. clarify the principle of Lumosity C. confirm the process of LumosityD. show the effect of Lumosity70. It seems to us that the passage is exactly _. A. an ad.B. a survey.C. a questionnaire.D. a quiz.【参考答案】66-70 A B C D A 阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 Many times

    32、 when people hear the words social networking, their brains automatically go to sites such as Twitter or Facebook. However, there are sites for those into social networking and into reading. Sound crazy?, Its really not.If youve ever wanted a site where you can receive book recommendations,follow yo

    33、ur favorite authors,and keep up with what your friends are reading, then look no further than Goodreads. com. Goodreads provides useful services for those in the reading world. It is a site where you can win books by going to giveaways(赠书)and simply entering your information. Some giveaways are even

    34、 signed by the author. And the books arent boring,old or torn copies many of them are ARCs (Advanced Readers Copies),for which you can write a short review on the site. Anyone can post reviews of their favorite books or series so that others may feel inclined to read them as well. Another function o

    35、f the site is offering book clubs and interest groups. You can have interactive discussions with groups of people reading the same things,sort of like a blog. You can also make friends with people and post statuses similar to Facebook. Your friends can send you book recommendations and you can add t

    36、hem to your shelf if you choose. Shelves are by far one of the best features on the site. You can categorize(归类) your entire library and put books you want to read on your“to-read” shelf. These virtual(虚拟的)shelves allow you to see what youve read and also let you keep track of the number of books yo

    37、uve read in a year. You can even read original writing for free because many people post their own writing on the site to gain feedback and advice on how to improve. Anyone can join this site for free and fall in love with not just a book, but a book site as well.【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了一个人们交友读书的网站Goodr

    38、eads. com.。67. People who go to the site Twitter or Facebook mostly want to_ A. get more books to read B. meet more people and make friends C. buy goods for their daily lifeD. post their book recommendations68. The underlined part“feel inclined in. Paragraph 3 is the closest in meaning to_. A. have

    39、a desire C. have no difficultyC. have a possibility D. have no doubt69. You can do all of the following things on Goodreads. com EXCEPT_ A. receiving books signed by the authors B. publishing your comments on books C. exchanging your ideas with other peopleD. buying all kinds of books that you like【

    40、答案】D【解析】根据文章中的Goodreads provides useful services for those in the reading world. It is a site where you can win books by going to giveaways(赠书)and simply entering your information.可知D正确。【考点定位】考查细节理解。70. What do we know about the shelves on Goodreads. com? A. They are filled with all kinds of books from some libraries. B. The books there are categorized for readers by the site. C. That is where people put books they have read or want to read D. New books will continuously be added to readers by the site.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(11) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400338.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1