四川省凉山州2019_2020学年高二英语上学期期末模拟试题一202001110356.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 凉山州 2019 _2020 学年 英语 学期 期末 模拟 试题 202001110356
- 资源描述:
-
1、四川省凉山州2019-2020学年高二英语上学期期末模拟试题(一)一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)AWestern New Bridge Library Announcement Shortened Library Hours for Spring BreakLibrary Hours have been shortened to 7 hours a day (9:00 am4:00 pm) for Spring Break from March 24 to March 30Coming EventsOn Monday, March 24, at 10:30 am, Scott
2、Sutton, a childrens writer, will tell stories to kids over seven Suttons attractive style will surely inspire everyone present!At 1:00 pm on March 26, the Georgetown Musicians will present an Irish Folk Concert, which will be entertaining for the entire family Come for the music and stay to borrow s
3、ome related books for the rest of the week for your kids!On Thursday, March 27, at 2:00 pm, the yearly Childrens Gathering will take place in Room 201, the second floor Pick up an invitation in the Childrens Room and return your RSVP (回复) to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Tuesday, Marc
4、h 25 Only children are allowed in the GatheringAt 10:30 am on Friday, March 28, Enzo Monfre, the host of the popular kids science show, Enzoology, will bring Fossils Live! Surely Enzo will take the audience back in time, deep beneath the surface of the earth, to uncover the mysteries of killer dinos
5、aurs, and morePlease note: In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736 and follow the procedures outlined on the voice message The call-down service is staffed 24 hours a day, 7 days a week for emergencies The Help Desk supplies service to you all the year round! For questions about
6、all these, please contact hldwnblorgCome for the great fun; Stay for the related books!1. To attend the yearly Childrens Gathering, one has to _ A. buy a ticketB. apply in advanceC. make a reservationD. contact the call-down service2. According to the passage, Enzo Monfre will _ A. present a concert
7、 on March 28B. show the children around a zooC. tell stories to children over sevenD. tell kids knowledge about ancient animals3. We learn from the passage that children can _ A. attend all the activities with their parentsB. read some related books for the activitiesC. join in the activities from 8
8、:00 am to 4:00 pmD. choose only one of the activities according to their interest【答案】【小题1】C【小题2】D【小题3】B【解析】1C细节理解题根据文章第四板块的Pick up an invitation in the Childrens Room and return your RSVP to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Wednesday,March 23在孩子们的房间里拿一张请帖,请返回回执以预订您的座位,可知,参加这个活动要先预约,然后接到回
9、复再参加;故选C 2D细节理解题根据文章第四板块的SurelyEnzowilltaketheaudiencebackintime,deepbeneaththesurfaceoftheearth,touncoverthemysteriesofkillerdinosaurs,当然恩佐将带带领观众回到过去,在地球表面的深处,揭开恐龙杀手的神秘面纱,可知Enzo Monfre亲自参加了科学展;故选D 3B推理判断题结合文章第四板块的Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!
10、可知,孩子们可以在这里借阅相关的书;故选B本文是一则通知,属于应用文文章主要介绍了寒假期间学校图书馆作息时间的变化及将要举行的一系列活动考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断BWhen school started on that warm August day, I threw myself into everything I did, including playing volleyball I decided to become beau
11、tiful, or at the very least, skinny I stopped eating completely Soon I began losing weight, which thrilled me, and I even grew to love the tiredness and lightheadedness (头晕) that came with my poor diet, for those feelings meant that I was winning As the season progressed, things had become tense (紧张
12、) between my head volleyball coach, Coach Smith, and me She felt that something was wrong with my health She talked with me about my eating and was angry that I wouldnt listen to her when she tried to make me eat She tried to stop me in a determined way and so we fought frequently Then my hunger sta
13、rted to affect my performance I was so tired that practice and games were becoming a struggle One afternoon, with hurt in her eyes, Coach Smith asked me what I had eaten and I told her nothing yet She looked at me, disappointment in her eyes, knowing she couldnt make me stop, and walked away A coupl
14、e of weeks later I attended a formal dinner for our volleyball team I stood there as my coach managed to say something nice about me I realized then that I had ruined my senior year by being disrespectful, and I had probably ruined hers as well So that evening I wrote her a letter apologizing and th
15、anking her Then one Saturday, as I was reading in the library, I felt someone gently take my arm and say softly, Lynn Jones, how are you doing? I looked up and saw the familiar face Thanks for the letter, she said It meant a lot When I think of a coach, I think of someone above me, someone who gives
16、 instruction - not a friend But Coach Smith is different, and, like any other good friend, she dealt with my problem in a determined way even when I hated her for it at that time I didnt deserve (值得) her kindness, but she gave it anyway I will forever be grateful for her help, and now for her friend
17、ship4. How did the author feel when she ate a poor diet and had a sense of tiredness? _ A. AshamedB. ProudC. FunnyD. Nervous5. The author fought with Coach Smith because _ A. she refused to go onB. she caused failure of a dietC. she changed the training courseD. she kept her idea of losing weight6.
18、Why did the author write a letter to Coach Smith? _ A. She felt sorry for eating too little foodB. She decided to improve her performanceC. She was thankful for Smiths care for her healthD. She wanted to build a close relationship with Smith7. What is the best little for the text? _ A. Unexpected Fr
19、iendshipB. A Fight with My CoachC. A Strict Volleyball CoachD. My Way of Losing Weight【答案】【小题1】B【小题2】D【小题3】C【小题4】A【解析】1B细节理解题根据第一段Idecidedtobecomebeautiful,orattheveryleast,skinnyIstoppedeatingcompletelySoonIbeganlosingweight,whichthrilledme可知,作者决定要节食减肥,当作者不再进食的时候,自己很开心,很得意,很自豪故选B 2D细节理解题根据第二段Shetal
20、kedwithmeaboutmyeatingandwasangrythatIwouldntlistentoherwhenshetriedtomakemeeat可知,作者选择坚持她的减肥计划,拒绝教练的建议,拒绝进食故选D 3C细节理解题根据第三段SothateveningIwroteheraletterapologizingandthankingher可知,作者感谢史密斯对她健康的关心故选 C 4A主旨大意题根据最后一段Iwillforeverbegratefulforherhelp,andnowforherfriendship可知,本文讲述的是作者的减肥过程中,获得的一段意想不到的友谊故选A
21、本文讲述的是作者坚持自己的节食减肥方法,后来得到教练的提醒,通过运动来减少体重,她十分感谢自己的教练,并且收获了一段友谊题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测CMany people traveled to Las Vegas, Nevada last week for the 50th Consumer (消费者) Electronics Show, or CES The show is said to have the largest collecti
22、on of new electronic devices (设备) in the world The show had many examples of smart home devices Smart home technology is designed to make life easier for people by letting computers control many things inside our homes One such device actually begins working outside the home, when someone arrives an
23、d rings the doorbell When someone comes to your front door and rings the doorbell, the light can turn on immediately I get information when Im halfway around the world that someone came, and I can start talking to the person whos at my front door, and I can say, Oh, here let me let you in, I can unl
24、ock the door for them very easily Said Vivint, a smart home service provider One electronics maker developed a device that lets people see and interact (互动) with their animals when they are away The device, from Petcube, lets you remotely watch and talk to your pet through a personal device, accordi
25、ng to a company official For heating or cooling, there is a smart thermostat This device can also send you a message if a big storm causes leaks of flooding Were trying to catch it with just a few drops before it becomes a real big problem, said Mike Sale of iDevices A concern for many homeowners is
26、 the possibility that someone else might find a way to attack these smart home devices An official from Vivint said his company is sure that only owners of the home can gain use of information on the devices Warren Katz from iDevices said his company employs engineers from the defence industry to he
27、lp prevent hacking (黑客攻击)8. What can be learned about the show? _ A. It is the largest show ever heldB. It only exhibited smart home devicesC. It created much attraction to consumersD. It has been held in Las Vegas many times9. Whats the purpose of Paragraph 3? _ A. To explain how to answer the door
28、B. To show how a smart home device worksC. To tell a story about nice devicesD. To introduce a home service provider10. What may happen in the future according to the given examples? _ A. Computers may replace human workers one dayB. A stranger can enter your house even if youre outC. The house can
29、repair for itself if a storm causes damageD. You can take good care of your animals while youre away11. What can be inferred about the smart home device from the last paragraph? _ A. Its safety can be guaranteed at presentB. Information on the devices is easy to getC. Many of the devices are not ava
30、ilable nowD. Homeowners are concerned about its operation【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】D【小题4】A【解析】1C推理判断题根据第一段中的Many people traveled to Las Vegas, Nevada last week for the 50th Consumer (消费者) Electronics Show, or CES The show is said to have the largest collection of new electronic devices (设备) in the world上
31、周,许多人前往内华达州拉斯维加斯参加了第50届消费电子展(CES),据说该展拥有世界上最大的新电子设备收藏故选C 2B写作意图题第三段举例说明了游客来访,智能家居如何应对,目的在于介绍一款智能家具设备故选B 3D推理判断题根据第四段中的第一句 One electronics maker developed a device that lets people see and interact (互动) with their animals when they are away 一家电子产品制造商开发了一种装置,可以让人们在外出时看到动物并与它们互动故选D 4A推理判断题根据最后一段中的第二句An
32、 official from Vivint said his company is sure that only owners of the home can gain use of information on the devices Warren Katz from iDevices said his company employs engineers from the defence industry to help prevent hacking 可知,目前智能家居的安全性可以得到保证故选A本文主要介绍了2017年的展会上的多款智能家居设备做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做
33、题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据DAmerican society has grown to love reality TV shows The style of these shows suggests that the plots we watch are the realities of the world However, do the shows even have a bit of reality in them? In a study don
34、e by Psychology Today, a survey of 239people was conducted to determine the reasons for watching reality TV shows Though it was assumed (假设) at the beginning of the study that the main reason for watching the shows was to stay in the social circle and be able to chat in the office the next day, the
35、reasons for watching turned out to be much different A common reason given by the audience of the shows was the idea of fame (出名) The idea of the lifestyle of a higher class was appealing to most of those who were surveyed Seeing people with fame on television plants the idea that they too are able
36、to gain a higher status in society The problem at hand is that television is showing us what reality is supposed to be, while at the same time making the reality of the TV shows unreal So many girls in todays society are dressing like the girls on these shows They watch these shows and want to look
37、like the people on the shows This leads to monotony in society, and the idea of the unique (独特的) individual disappears The way young Americans act today is also changing Children and teens are watching reality TV shows and wanting to act more like adults They are using what used to be considered adu
38、lt words and doing things associated with adulthood, like drinking, at a very early age Ralph Waldo Emerson once said, To be yourself in a world that is often trying to Make you something else is the greatest achievement Be who you want to be, and dont let what happens on the screen make you someone
39、 you are not12. According to the study, people like reality TV shows mainly because they _ A. admire the lifestyle of famous peopleB. want to stay in their own social circleC. like to chat about them with their familiesD. enjoy the realities of the world on the screen13. According to the author, rea
40、lity TV shows, influence on teens is _ A. misleadingB. positiveC. slightD. avoidable14. What does the underlined word monotony in Paragraph 5mean? _ A. Lack of similarityB. Lack of changesC. Social anxietyD. Social equality15. What would be the best title for the passage? _ A. Why not Watch Reality
41、TV Shows?B. Why is the Ways We Dress Changing?C. Do You Love Reality TV Shows?D. Are Reality TV Shows Realities?【答案】【小题1】A【小题2】A【小题3】B【小题4】D【解析】1A细节理解题根据文章第三段 The idea of the lifestyle of a higher class was appealing to most of those who were surveyed可知,根据研究,人们喜欢电视真人秀节目,部分是因为羡慕名人的生活方式故选C 2 A推理判断题根据文
42、章倒数第二段Children and teens are watching reality TV shows and wanting to act more like adults They are using what used to be considered adult words and doing things associated with adulthood, like drinking, at a very early age可以推断出,作者认为电视真人秀节目对孩子和青少年是一种误导故选A 3B词义猜测题根据文章第五段内容,Somanygirlsintodayssocietya
43、redressinglikethegirlsontheseshowsTheywatchtheseshowsandwanttolooklikethepeopleontheshowsThisleadsto monotonyinsociety,andtheideaoftheunique(独特的)individualdisappears当今社会有如此多的女孩穿得像这些节目中的女孩,她们看这些节目,想看起来像节目中的人,这导致了社会的单调,独特的(独特的)个体的观念消失了结合选项,故选B 4 D主旨大意题根据文章大意:美国社会对电视真人秀节目越来越热衷了,然而这种真实的电视节目真的能够反映现实吗?所以用
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400755.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
