2020版高考英语新攻略总复习山东外研专用精练:必修五 MODULE 4题型组合训练十四(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新攻略总复习山东外研专用精练:必修五MODULE 4题型组合训练十四B WORD版含解析 2020 高考 英语 攻略 复习 山东 专用 精练 必修 MODULE 题型 组合 训练
- 资源描述:
-
1、题型组合训练十四(B).七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018吉林长春一模)Summer is the perfect time to relax. As you plan for your trip, here are some tips on how to protect yourself. 1Fight against the mosquitoes in the hot spots.There are many mosquito-borne illnesses in tropical regions, which are tr
2、aditional vacation hot spots. Therefore, mosquito repellent(驱蚊剂)that contains DEET should be an essential item in your travel bag.2In less developed countries there is less equipment for clean water and public health. If you cant avoid unhealthful water, make sure you bring along a tea-or coffee-mak
3、ing pot that will boil water for you. Youd better buy a case or two of water and check that all bottle caps are sealed to assure the bottled water isnt just a refilled bottle of dirty tap water.Always protect your feet.Its best to wear slippers in the shower, but if you must be barefoot, put a towel
4、 down on the floor.3 You should never walk barefoot in any area of a foreign country, including your hotel room.Be sure to eat safe fruits.4 They may have been washed in the same water, or wiped with the same rag used to clean work surfaces in kitchens. The best advice is to bring your own peeler(削皮
5、器)so that you know that something clean has been applied to the fruit.Enjoy the smell of roadside stands, not the food.Unless the food is piping hot when served, its best to stay away from roadside stands, no matter how good the smell of the food might be. If you are concerned about whether a restau
6、rant is clean, order the food to go.5A.Dont trust the local water.B.Any fruit served fresh may be polluted.C.Look out for any water not served in a bottle.D.The boxes may be cleaner than the plate or the fork on the table.E.You should know how to keep yourself away from dirty fruits.F.They are neces
7、sary to avoid coming back with a major illness from your trip.G.Parasites(寄生虫)can enter the skin of your feet and travel to different parts of the body.答案语篇解读夏季是休闲放松的好时节,但是外出旅行需要自我保护,本文就此提出了几条建议。1.F本段提到夏天是放松的最佳时间,这里有一些关于如何保护你自己的建议。下文是具体建议。因此F项“它们对于避免在旅途中带着大病回来是有必要的”符合语境。They代指上文提到的tips。2.A本段提到旅游地的用水
8、可能不健康,你需要带煮茶或咖啡的壶,即便买瓶装水也要检查瓶盖是否密封好了, A项“不要相信当地的水”可以概括本段的内容。3.G根据本段标题“总是保护好你的脚”以及本空上句提到的最好不要赤脚淋浴可知,G项“寄生虫可以进入你脚部的皮肤,并传播到身体的不同部位”符合语境,指出赤脚带来的危害。4.B本段标题为“确保吃安全的水果”,下句指出“它们也许用同样的水洗过,或者用清洁厨房台面的抹布擦过”,由此可知,下句的They指代被污染过的水果,B项符合语境。5.D根据本段标题“享受路边小摊的气味,而不要去吃食物”以及本段提到的远离路边小摊,不管食物的气味多么好,如果你担心饭店的卫生,就点菜后带走吧,可知选D
9、。D项意为“盒子可能比桌子上的盘子或叉子更干净。”.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018山西太原3月模拟)Leslie Morissettes son, Graham, was 6 years old when he was diagnosed with leukemia (白血病). Throughout Grahams 1 in the hospital, Graham connected with everyone he met, from2 patients to younger children. “He woul
10、d 3other sick children his toys or act silly to make them laugh,” Morissette said. “Grahams special spirit is what kept me going. He gave me the energy and the 4 to fight with him.” In 1997, when he was 8 years old, Graham passed away.5by how Graham lived his life caring about others, Morissette 6th
11、e non-profit Grahamtastic Connection in his honor. The organization provides free technologyincluding computers, iPads, and robotsfor children 7 against cancer and other serious illnesses.One of the major goals of Morissettes work is to 8 kids to their classrooms, which really helps them continue th
12、eir 9 despite hospitalization and days10from school.The robots “transport” children right into the classroom in real time. They can11the robots right from their12bed or home. If children are unable to attend school, they can13log on to their tablets or laptops and call in the robots. They can14up an
13、d down the school paths. They can go to lunch with their15. The real magic happens between classes, when theyre walking down the hallway with their friends, by robot,16their weekend and their favorite food and other things. Its great technology that really gives children the feeling of control, when
14、 their world is maybe17control.“Every time I can help a child in need, I feel18Graham were smiling,” Morissette said. “I believe that Grahams19lives on in the work that I do. And Im20and privileged to be able to do it in his honor.” 1.A.surgeryB.treatmentC.vacationD.rest2.A.elderlyB.sleepyC.deadlyD.
15、naughty3.A.buyB.chargeC.returnD.lend4.A.focusB.strengthC.resourceD.attention5.A.ConfusedB.DepressedC.InspiredD.Worried6.A.leftB.visitedC.benefitedD.founded7.A.causingB.curingC.battlingD.preventing8.A.connectB.forceC.inviteD.throw9.A.careerB.educationC.struggleD.business10.A.missedB.stoppedC.suffered
16、D.graduated11.A.operateB.buildC.stealD.separate12.A.flowerB.riverC.hospitalD.hotel13.A.hardlyB.accidentallyC.simplyD.luckily14.A.driveB.jumpC.climbD.walk15.A.parentsB.friendsC.doctorsD.patients16.A.talking about B.putting offC.depending onD.thinking of17.A.underB.withinC.away fromD.out of18.A.even i
17、fB.as thoughC.in caseD.so that19.A.successB.joyC.loveD.fortune20.A.angryB.sadC.carefulD.proud答案语篇解读Leslie Morissette的儿子Graham六岁患白血病,八岁去世。他在住院期间乐观向上、关爱他人的精神使Morissette创立了一个非营利组织以纪念他的儿子。1.B根据上句可知,Graham得了白血病,他应该是在医院治疗(treatment),故选B项。surgery外科手术;vacation 假期;rest休息。2.A本部分进一步介绍“everyone he met”的范围,根据设空处
18、后的“younger children”可知,设空处应该为与 “younger”对应的形容词,即elderly(年老的)。sleepy 困乏的;deadly 致命的;naughty淘气的。3.D本句介绍Graham在住院期间如何乐于助人,即他会把自己的玩具借给(lend)其他生病的孩子,或做出一些愚蠢的动作让他们发笑。buy 买;charge 充电;return 返回,归还。4.B根据上句(Graham特有的精神是我坚持的动力。)可知,他给了Morissette与他并肩战斗的精力和力量(strength)。focus 焦点;resource 资源;attention注意力,关心。5.C受到Gr
19、aham关心他人的生活方式的启发(Inspired),Morissette创立了(founded)名叫Grahamtastic Connection的非营利组织以纪念他的儿子。6.D解析见上题。leave离开;visit访问;benefit使受益。7.C该组织向与癌症和其他严重疾病做斗争(battling)的孩子们免费提供科技产品,其中包括电脑、平板电脑和机器人。cause引起;cure治愈;prevent阻止。8.A根据下段可知,Morissette工作的主要目标之一是把孩子们和他们的教室联系(connect)起来,这真的帮助他们能够继续接受教育(education)。force 强迫;in
20、vite 邀请;throw扔掉。9.B解析见上题。career 事业;struggle 努力;business生意。10.A根据常识可知,住院期间会错过(missed)上学的日子。stop停止;suffer遭受;graduate毕业。11.A根据上句(那些机器人正好把孩子们“送到了”正在实时上课的教室里。)可知,孩子们可以在病床(hospital bed)上或在家里操作(operate)这些机器人。build 建立;steal 偷;separate分离。12.C解析见上题。flower 花;river 河流;hotel宾馆。13.C如果孩子们不能上学,他们只要(simply)登录他们的平板电脑
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401003.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
