内蒙古集宁一中西校区2019-2020学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2019-2020学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 中西 校区 2019 2020 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中西校区20192020学年第二学期期中考试高二年级英语试题本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷70分,第II卷50分,共120分。考试时间:100分钟。第I卷(选择题 共70分)I. 阅读理解(共二节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThis Tiny Box Will Help You Relax In Terrible Summer Heat!Traditional Air Conditioners (AC) are outdated
2、.They cost a lot to install and even more to run. They are huge, noisy, and dangerous to clean.You cant move them around the house with you or take them outside! Thousands of people are now using a much cheaper alternative to cool themselves in the heat and clean their personal air. With over millio
3、n units sold worldwide, this device is becoming one of the most successful gadgets of 2019. EVERYONE wants this awesome looking box for summer!What Are We Talking About?Meet the new AirFreez, an innovative alternative to AC that cools you just the same! lts a perfect solution for those very hot days
4、 and nights! The AirFreez was designed by two Swiss engineers who were fed up suffering the hot summers.They realized that AC units are super inefficient and cost a lot of money to use.The engineers also discovered that none of the traditional AC units were made to travel with.So, they designed this
5、 light-weight, portable Air Cooling box. It uses a very small amount of electricity and all without sacrificing any of the main benefits of a top AC model! Its tiny, easy to use and it can cool you in seconds!What Is So Special About This Little Box?The main benefits of AirFreez are its portability
6、and price.It is no larger than a lunchbox. Besides, it can be powered by a pocket solar panel or battery pack and you probably have the worlds most portable AC unit.And There Is One More Thing. The price is just amazing. Most AC units cost at least $300+ AND you have to pay for installation PLUS cov
7、er the expensive electricity bills each month.AirFreez costs lens than $100 (Actually $53 for each if you buy more than one here). No messy installation, no expensive electricity bills. Far a Cooling unit of this quality, this must be the single best price-quality AC unit there is!How Can You Get An
8、 AirFreez?Now that you are aware of this amazing new invention, here is how to get one order it from the Official Website for BEST PRICE.1. Which of the following words can best describe AirFreez?A. Smart but fragile.B. Costly but multi-functional.C. Foldable and durableD. Handy and energy-saving.2.
9、 What can we learn about AirFreez?A. lt costs less than $53.B. It requires no complex installation.C. It doesnt consume electricity.D. It is a little larger than a lunch box.3. What is the purpose of this passage?A. To advertise Airfreez.B. To explain the functions of AirFreez.C. To introduce the in
10、ventors of AirFreez.D. To compare AirFreez with traditional AC.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】本文是一篇应用文,介绍了便携式冷风箱AirFreez的功能和特点。【1题详解】细节理解题。根据What Are We Talking About?中的“So, they designed this light-weight, portable Air Cooling box. It uses a very small amount of electricity”可知,这种冷风箱是便携式的、用电量非常小,由此可知它既方便又节能,
11、故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据What Is So Special About This Little Box?中的“No messy installation,”可知,AirFreez不需要复杂的安装,故B项正确。【3题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了便携式冷风箱AirFreez的功能和特点,目的就是给它做广告,吸引人们购买,故A项正确。BI got married just after I graduated from college and found a job to support our family at the nearby Massachusettes
12、 Institute of Technology (MIT). It was in the laboratory of Prof. Edward Lorenz that I learned what a computer was and how to develop software.One day my husband saw a newspaper advertisement. The MIT Instrumentation Laboratory was looking for people to develop software to “send man to the moon”. De
13、eply attracted both by the idea and the fact that it had never been done before, I became the first programmer to join and the first woman the lab hired.At the beginning, nobody thought software was such a big deal. But then they began to realize how much they were relying on it. Our software needed
14、 to be very reliable and able to detect an error and recover from it at any time during the mission.My daughter, Lauren, liked to intimate meplaying astronaut. One day, she was with me when I was doing a simulation (模拟) of a mission to the moon. She started hitting keys and all of a sudden, she sele
15、cted a program which was supposed to be run before launch. The computer had so little space that it wiped the navigation data taking her to the moon. I thought: my Godthis could happen by accident in a real mission. I suggested a program change to prevent a prelaunch program being selected during fl
16、ight. But the higher-ups at MIT and NASA said the astronauts were too well trained to make such a mistake.On the very next mission , Apollo 8, one of the astronauts on board accidentally did exactly what Lauren had done. The Lauren bug! It created destruction and required the mission to be rearrange
17、d. After that, they let me put the program change in. It was the program change that had a crucial influence on the success of the mission of Apollo 11.During the early days of Apollo, software was not taken as seriously as other engineering disciplines (学科).It was out of desperation I came up with
18、the term “software engineering”. Then one day in a meeting, one of the most respected hardware experts explained to everyone that he agreed with me that the process of building software should also be considered an engineering discipline, just like with hardware. It was a memorable moment.4. What do
19、 we know about the author?A. She taught Lauren to write software.B. She got her masters degree from MIT.C. She is the first woman ever hired by MIT.D. She created the term “software engineering”.5. “The Lauren bug” in Para.5 refers to _.A. a pet to accompany LaurenB. a mission to land on the moonC.
20、a mistake causing data lossD. a software ending prelaunch6. What greatly contributed to Apollo 11s success according to the passage?A. The in-time upload of data.B. The program change.C. Astronauts rich experience.D. Experts new attitude.7. What can we learn from Margarets story?A. Honesty is the be
21、st policy.B. A good beginning is half done.C. Two heads are better than one.D. Chances favor the prepared mind.【答案】4. D 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者是一个学习软件开发的女性,一次偶然的机会她从事了开发“载人登月”软件的工作,作者基于女儿在游戏中犯的一个错误建议更改程序以防止在飞行过程中选择预启动程序,事实证明这对阿波罗11号任务的成功产生了至关重要的影响。【4题详解】细节理解题。根据最后一段中的“It was out of desp
22、eration I came up with the term “software engineering”.”可知,作者在绝望中提出了“软件工程”这个词,故D项正确。【5题详解】词义猜测题。根据第四段中的“she selected a program which was supposed to be run before launch. The computer had so little space that it wiped the navigation data taking her to the moon.”可知,作者的女儿劳伦犯了一个错误选择了一个程序,这个程序应该是在启动前运行的
23、,计算机的空间太小,以至于它抹去了带她去月球的导航数据,再根据画线词前的“one of the astronauts on board accidentally did exactly what Lauren had done.”可知,一名宇航员不小心做了劳伦做过的事(犯的错误),由此可知画线词词义为“造成数据丢失的错误”,故C项正确。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“It was the program change that had a crucial influence on the success of the mission of Apollo 11.”可知,正是程序的改变
24、对阿波罗11号任务的成功产生了至关重要的影响,故B项正确。【7题详解】推理判断题。根据倒数第三段中的 “I suggested a program change to prevent a prelaunch program being selected during flight.”及倒数第二段中的“It was the program change that had a crucial influence on the success of the mission of Apollo 11.”可知,作者建议更改程序以防止在飞行过程中选择预启动程序,正是程序的改变对阿波罗11号任务的成功产生了
25、至关重要的影响,由此可知,作者的故事告诉我们机会总是垂青有准备的人,故D项正确。【点睛】本篇第2题词义猜测题难度较大,抓住作者的女儿劳伦在操作过程中犯的错误是关键,根据第四段中的“she selected a program which was supposed to be run before launch. The computer had so little space that it wiped the navigation data taking her to the moon.”可知,劳伦犯了一个错误选择了一个程序,这个程序应该是在启动前运行的,计算机的空间太小,以至于它抹去了带她
26、去月球的导航数据,再根据画线词前的“one of the astronauts on board accidentally did exactly what Lauren had done.”可知,一名宇航员不小心做了劳伦做过的事,也就是说他也犯了同样的错误,由此可知画线词词义为“造成数据丢失的错误”。CArriving in Sydney on his own from India, my husband, Rashid, stayed in a hotel for a short time while looking for a house for me and our children.
27、During the first week of his stay, he went out one day to do some shopping. He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone. He was extremely worried as the suitcase had all his important papers, including his passport.He reported the case to the police and then sat there,
28、lost and lonely in a strange city, thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organized again from a distant country while trying to settle down in a new one.Late in the evening, the phone rang. It was a stranger. He was trying to pronounce my husbands name and was asking him a l
29、ot of questions. Then he said they had found a pile of papers in their trash can(垃圾桶) that had been left out on the footpath.My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents. Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar paper
30、s. Her parents had carefully sorted them out, although they had found mainly foreign addresses on most of the documents. At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.That family not only restored the important documents to
31、 us that day but also restored our faith and trust in people. We still remember their kindness and often send a warm wish their way.8. What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?A. Go shoppingB. Find a houseC. Join his familyD. Take a vacation9. The girls parents got Rashids phone number
32、 from_.A. a friend of his familyB. a Sydney policemanC. a letter in his papersD. a stranger in Sydney10. What does the underlined word “restored” in the last paragraph mean?A. ShowedB. Sent outC. DeliveredD. Gave back11. Which of the following can be the best title for the text?A. From India to Aust
33、ralia.B. Living in a New CountryC. Turning Trash to Treasure.D. In Search of New Friends.【答案】8. B 9. C 10. D 11. C【解析】本文是一篇记叙文。文中作者讲述了她们一家经历的一件事情。作者的丈夫不慎丢失了文件包,正当着急的时候,有人打电话给送了回来,原来是那家人发现他们家的小孩在垃圾桶旁边发现了这些文件,然后给送还了回来,通过这件事作者一家又找回了对人的信任。【8题详解】细节理解题。根据文章首段Rashid, stayed in a hotel for a short time whil
34、e looking for a short time while looking for a house可知,Rashid到了悉尼后,在旅馆待了很短一段时间就出去给家人找房子了。故选B。【9题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.可知,陌生人一家是通过作者丈夫文件中的一封信里的内容得知他的电话号码的,故答案选C。【10题详解】猜测词义题。根据文章倒数第二
35、段My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents.可知,那家人把捡到的文件送还给作者的丈夫,应该是“归还”文件,由此判断该词意思是“归还”。故选D。【11题详解】主旨大意题。文章讲述了作者的丈夫丢失的物品被扔到了垃圾箱,但是有一个好心的家庭却把那些文件等整理好送还给作者的丈夫,这些别人眼里的垃圾对作者的丈夫来说非常重要,由此判断C选项内容更能体现文章中心。故选C。DLove to sink into your chairs and relax when you
36、get to school? Then you will not be happy to hear that schools all over the world are seriously considering exchanging traditional desks for ones with no seats at all Yes, that means you will be encouraged to stand through those already too long math and science lessons! Why would anyone even think
37、of putting kids to such cruelty? Experts say it improves their health and helps fight obesity. While that may seem a little far-fetched (牵强的) the officials at the few schools around the world seem to agree.Among them are educators from the College Station Independent School District in Texas, who re
38、cently completed a week-long experiment involving 480 students across three elementary schools. The 374 kids that agreed to participate in the study were provided a device that helped record step count and calorie consumption over the entire period.All 25 teachers involved in the study reported that
39、 students appeared to be more alert and concentrate better, when allowed to stand. The one thing that did surprise the researchers was that younger kids were more willing to stay standing than kids in higher grades. They believe this may have something to do with the fact that after years of being a
40、sked to “sit still”, older kids have a harder time adjusting to this unexpected freedom.American schools are not the only ones reporting success with stand-up desks. Four Catholic schools in Perth, Australia, which have been testing them since October 2013, have seen similar results. In May 2014, Gr
41、ove House Primary School in Bradford, West Yorkshire, became Europes first test one, with a seven-week trial that involved the use of desks made by Ergotron in their fifth-grade classrooms. While official results are not out yet, early reactions from both teachers and students, have been extremely e
42、ncouraging.The findings of these studies and others done previously, all seem to mean that allowing kids to move around in classrooms is a win-win for students and teachers it helps kids get healthier and provides educators with a more engaged audience.12. The students may be unhappy because _.A. th
43、ey have to exchange desks with each otherB. the officials show no sympathy to them at allC. there are no seats for them to sit in classD. they have to exchange traditional desks for ones with no seats13. Older students may not like stand-up desks because _.A. they are cleverer than younger studentsB
44、. they are easily tired of standing longC. they have formed the habit of sittingD. they do badly in class while standing14. What is most likely to be the result of the seven-week trial?A. The standing desks cant be used at all.B. It is good for students to use stand-up desks.C. More tests should be
45、done in other schools.D. The students are different in personality.15. Why do the teachers like the standing desks?A. Because the educators can draw the students attention.B. Because the teachers can keep the students healthy.C. Because the students can have a walk in the classroom.D. Because the st
46、anding desks can keep the students concentrated.【答案】12. C 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了教育家在学校进行了一项让学生站着上课的研究,站着上课有助学生的身体健康,而且学生上课更专心,注意力更集中。12题详解】细节理解题。根据第一段中的Then you will not be happy to hear that schools all over the world are seriously considering exchanging traditional desks for ones wi
47、th no seats at all Yes, that means you will be encouraged to stand through those already too long math and science lessons!(如果你听到世界各地的学校正在认真考虑把传统课桌换成没有座位的课桌,你一定会不高兴的是的,这意味着你将被鼓励站着读完那些已经太长时间的数学和科学课!)可知,学生们可能会不高兴,因为课堂上没有座位让他们坐着。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第三段中的They believe this may have something to do with th
48、e fact that after years of being asked to “sit still”, older kids have a harder time adjusting to this unexpected freedom.(他们认为,这可能与多年来被要求“坐着不动”的事实有关,年龄稍大的孩子很难适应这种意想不到的自由)可知,年龄大一些的学生可能不喜欢站立式课桌,因为他们已经养成了坐着的习惯。故选C。【14题详解】推理判断题。根据最后一段The findings of these studies and others done previously, all seem to
49、 mean that allowing kids to move around in classrooms is a win-win for students and teachers it helps kids get healthier and provides educators with a more engaged audience.( 这些研究和之前的其他研究结果似乎都表明,允许孩子在教室里走动对学生和老师来说是双赢的它有助于孩子们变得更健康,也为教育者提供了更有参与性的观众)可推知,七周的试验最有可能的结果是学生使用站立式课桌是有益的。故选B。【15题详解】推理判断题。根据第三段
50、中的All 25 teachers involved in the study reported that students appeared to be more alert and concentrate better, when allowed to stand.(参与这项研究的25名教师都表示,允许学生站着上课,他们看起来更机敏,注意力更集中)和最后一段中的all seem to mean that allowing kids to move around in classrooms is a win-win for students and teachers it helps kid
51、s get healthier and provides educators with a more engaged audience.(所有这些似乎都意味着,允许孩子们在教室里走动对学生和老师来说是双赢的它有助于孩子们变得更健康,并为教育者提供了更有参与性的观众)可推知,老师们喜欢立式课桌,因为立式课桌能让学生们上课更专心,注意力更集中。故选D。【名师点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402126.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
北京市西城区2023-2024学年八年级上学期期末考试物理试卷 .pdf
