2020高考英语大二轮专题复习冲刺创新版学案(含练习):阅读理解 题型三 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语大二轮专题复习冲刺创新版学案含练习:阅读理解 题型三 WORD版含解析 2020 高考 英语 二轮 专题 复习 冲刺 创新 版学案 练习 阅读 理解 题型 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家题型三词义猜测题语篇出处:2019年全国卷B篇语篇类型:说明文主题语境:中国时尚For Western designers, China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“Its no secret that China has always been a source (来源) of inspiration for designers,” says Amanda Hill, chief creative officer at AE Networks,
2、 a global media company and home to some of the biggest fashion (时尚) shows.Earlier this year, the China Through A Looking Glass exhibition in New York exhibited 140 pieces of Chinainspired fashionable clothing alongside Chinese works of art, with the aim of exploring the influence of Chinese aesthet
3、ics (美学) on Western fashion and how China has fueled the fashionable imagination for centuries. The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill. “Chinese models are the faces of beauty and fashion campaigns
4、that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashionthey are central to its movement.” Of course, not only are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary fashion are themselves Chinese. “Vera W
5、ang, Alexander Wang, Jason Wu are taking_on Galliano, Albaz, Marc Jacobsand beating them hands down in design and sales,” adds Hill.For Hill, it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion. “The most famous designers are Chinese, so are the models, and so are
6、the consumers,” she says. “China is no longer just another market; in many senses it has become the market. If you talk about fashion today, you are talking about Chinaits influences, its direction, its breathtaking clothes, and how young designers and models are finally acknowledging that in many w
7、ays.”1.What can we learn about the exhibition in New York?A.It promoted the sales of artworks.B.It attracted a large number of visitors.C.It showed ancient Chinese clothes.D.It aimed to introduce Chinese models.2.What does Hill say about Chinese women?A.They are setting the fashion.B.They start many
8、 fashion campaigns.C.They admire super models.D.They do business all over the world.3.What do the underlined words “taking on” in Paragraph 4 mean?A.learning from Blooking down onC.working with Dcompeting against4.What can be a suitable title for the text?A.Young Models Selling Dreams to the WorldB.
9、A Chinese Art Exhibition Held in New YorkC.Differences Between Eastern and Western AestheticsD.Chinese Culture Fueling International Fashion Trends题1:题干中的关键词“about the exhibition in New York”,定位于文中第三段。第三段最后一句“The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influe
10、nces.”在纽约的时尚展览出席率创纪录,显示出人们对中国的影响有着巨大的兴趣。由此可判断,此次展览吸引了大量的参观者。选B。题2:定位到第四段,由关键词“Chinese models ., which means Chinese women are not just consumers of fashionthey are central to its movement.”可知,中国妇女不仅仅是时尚的消费者,她们也是时尚运动的核心。由此可知,中国妇女正在开创新风尚。选A。题3:根据第四段中的“. and beating them hands down in design and sales”
11、可知,在设计上和销售上打败了他们。由此可以推知,该短语的意思是“与竞争”。选D。题4:文章第一段提到“对于西方设计师来说,中国及其丰富的文化一直是西方创意的灵感源泉。”最后一段提到“对于Hill来说,在谈论时尚时,我们不可能不谈论中国的领先地位。”由此可以推测,本文标题应为“中国文化催生国际时尚潮流”。选D。考法1代词指代类“顺藤摸瓜”法典例片段(2019南京盐城模考)So, now you know what style is, youll need to buy some clothes. But where? In the UK, you can get really cheap, st
12、ylish, secondhand clothes at charity shops. Theyre great if you want exclusive labels but dont want to pay the price. The only difficulty is discovering where the really good bargains are. But dont worry, Leila Gray can help you here. Shes the proud owner of a vintage Hardy Amies coat, picked up at
13、a charity shop for 20a good deal when you realize it cost more than 800 new. “You have to go to the richer areas of a city,” she says. “Thats where all the labels are. It can take a bit of hunting around, but that is half the fun, and theres a lot of buried treasure just waiting to be discovered.”Wh
14、at does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?A.Getting clothes of leading brands.B.Buying clothes at rather low prices.C.Searching for really good bargains.D.Starting a charity shop selling clothes.第一步锁定内容:内容与主题语境中的购物有关。第二步明确句意:“它可能需要多逛一逛,但这是一半的乐趣,还有很多埋藏的宝藏等待被发现。”第三步分析文本:上文提到“The only
15、difficulty is discovering where the really good bargains are.”唯一困难的是找到有物美价廉商品的地方。该句提到需要多逛一逛,后面提到还会发现宝藏。由此推知,多逛一下就能发现物美价廉的物品。选C。考法2词义猜测类“线索追踪”法典例片段(2018江苏高考,B篇)Lighting matters, too. When Berlin restaurant customers ate in darkness, they couldnt tell how much theyd had: those given extralarge shares
16、ate more than everyone else, but were none_the_wiserthey didnt feel fuller, and they were just as ready for dessert.The underlined phrase “none the wiser” in Paragraph 3 most probably implies that the customers were _.A.not aware of eating more than usualB.not willing to share food with othersC.not
17、conscious of the food qualityD.not fond of the food provided第一步考查内容:内容与主题语境有关,即灯光与吃饭多少的关系。第二步分析句意:“在昏暗的灯光下顾客无法判断吃了多少食物”,“吃多了也不会觉得饱”,用的是语境理解法。第三步对比选项:文中“ate more than everyone else”和“didnt feel fuller”与选项A中的信息“not aware of eating more than usual”一致,故选A。考法3句意猜测类“意义吻合”法典例片段(2019北京海淀模考)In December 2017,
18、 I attended a conference . I felt fortunate that I hadnt made that many mistakes in my own life.Those women . failed . I was starting to feel sorry for them.Then, . I heard the words: “Dont be so proud of yourself. You havent made any mistakes because you havent lived at all. Look how boring your li
19、fe is.” . . The voice was right. There werent many at all. I had followed a straight path for 38 years. . In fact, at 38, I had only had three jobs. “The_devil_(魔鬼)_you_know_is_better_than_the_one_you_dont” was my motto.A quick review of my life made me realize that it was the actions I hadnt taken
20、that I was suddenly regretting .What does the underlined sentence in Paragraph 4 probably mean? A.The familiar devil is more frightening.B.Saying “no” is better than saying “yes”.C.Its better to stay within the comfort zone.D.Youd better change your job more frequently.第一步主旨大意:作者本来对自己安逸的生活感到幸运,后来感觉到
21、应该不畏失败,去尝试新的生活。第二步分析句意:关键词“followed a straight path for 38 years”38年来按部就班地生活、工作。座右铭是“安于现状”。第三步对比选项:画线部分与选项C中的信息一致,即“待在舒适区更好些”。 (2019河南郑州模考)语篇类型:记叙文主题语境:特色工作A young Los Angeles actor in need of a second job to pay his bills has come up with a brilliant way to supplement his incomepeople walking.Chuck
22、 McCarthy originally considered becoming a dog walker to earn some extra cash, but soon realized that the job required more than walking dogs on a leash. However, walking people didnt require much when they were out on walks. Chuck realized there was money to be made if he walked people around Los A
23、ngeles instead.It might sound like a joke, but The People Walker, as he calls himself, is very serious about his new job. For $7 per mile, he offers to walk with clients around LA., listening to their problems or simply making conversations and offering them a sense of security. At 6feet, 2inches, a
24、nd sporting a bulky figure and bushy beard, Chuck doesnt look like the kind of guy youd want to mess with.Chucks services are aimed at people who need a motivational boost to go walking, those who dont feel safe walking alone in some areas, and those who are afraid that people might see them walking
25、 by themselves and think that they have no friends. “I wear my The People Walker shirt upon request and on the first walk with a new client, so they can be 100% sure its me,” McCarthy says. However, he admits some people are a bit uncomfortable with this policy, as they dont necessarily want everyon
26、e to know that theyre being walked.So far, Chuck McCarthy has already had another five people walkers employed, covering various areas, like downtown LA., Hollywood, Eagle Rock, or Fairfax. Once he posted signs around the city, his phone started ringing and clients began rolling in. And with all the
27、 free publicity he has been getting in the press lately, more requests are coming.While he hopes that his acting career will pick up soon, in the meantime Chuck is very happy with his people walking business. After all, its literally a walk in the park and it pays the bills.篇章导读:本文是一篇记叙文,主要讲了一位演员为了生
28、活自创了一份新的工作陪人们散步、遛弯。1.What does the underlined word “supplement” in Paragraph 1 mean?A.Save. BIncrease.C.Change. DInvest.答案:B词义猜测题。根据该句可知,这位演员需要第二份工作来支付他的账单,所以他想出了一个方法来增加他的收入。因此这里supplement是“增加”的意思。2.Which service of The People Walker isnt mentioned in the text?A.Cheering up the clients.B.Accompanyin
29、g the clients.C.Buying the clients food.D.Offering a sense of security.答案:C推理判断题。根据文中第四段第一句“Chucks services are aimed at people who need a motivational boost to go walking, those who dont feel safe walking alone in some areas, and those who are afraid that people might see them walking by themselves
30、 and think that they have no friends.”可知,The People Walker可以提供的帮助是使顾客精神振奋,陪伴他们,给予安全感,没有提及给顾客买食物。3.Why do people prefer Chuck to walk without wearing The People Walker shirt?A.To keep the walk comfortable.B.To avoid being recognized.C.To attract more new friends.D.To keep themselves alone.答案:A推理判断题。根
31、据文章倒数第三段最后一句“However, he admits some people are a bit uncomfortable with this policy, as they dont necessarily want everyone to know that theyre being walked.”可知,人们认为如果他穿着衬衣,会让别人知道他们找了people walker,这样他们会感到不舒服,所以他们更喜欢他不穿这件衬衣。4.What do we know about Chuck McCarthy from the text?A.He has lost confidenc
32、e in his acting career.B.He hopes to find excitement in people walking.C.He has inspired other people to be more creative.D.He earns more as a people walker than as an actor.答案:D推理判断题。根据文中最后一段可知,Chuck从事people walker可以支付他的账单,而做艺人时则支付不起,所以做people walker应该比做艺人挣得多。client n. 客户;顾客;委托人a sense of security
33、安全感motivational adj. 激发性的;动机的boost n. 提高,增加;帮助vt. 促进,推动第四段第一句:Chucks services are aimed at people who need a motivational boost to go walking, those who dont feel safe walking alone in some areas, and those who are afraid that people might see them walking by themselves and think that they have no f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402456.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教版五年级数学上册5.2.14 ax±bx=c的应用课件.pptx
