2020版导与练一轮译林英语习题:第一部分 语言知识 必修2 UNIT 3 能力提升题组训练(A) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版导与练一轮译林英语习题:第一部分语言知识 必修2 UNIT 3能力提升题组训练A WORD版含解析 2020 一轮 英语 习题 第一 部分 语言 知识 必修 能力 提升 组训 WORD
- 资源描述:
-
1、Unit 3Amazing people能力提升题组训练(A).阅读理解(2018双鸭山第一中学高三模拟)On the first day of school our professor introduced himself and challenged us to get to know someone we didnt know. I looked round when a gentle hand touched my shoulder. I turned around to find a wrinkled, little old lady with a smile. She said,“
2、Hi, handsome. My name is Rose. Im eighty-seven years old. Can I give you a hug?” I laughed and enthusiastically responded, “Of course you may!” she gave me a giant squeeze. “Why are you in college at such a young, innocent age?” I asked. “I always dreamed of having a college education and now Im get
3、ting one!” she told me. After class we walked to the Student Union building and shared a chocolate milkshake. We became instant friends.Every day of the next three months we would leave class together and talk nonstop. I was always listening to this “time machine” as she shared her wisdom and experi
4、ence with me. Over the course of the year, Rose became a campus icon and she easily made friends wherever she went. At the end of the semester we invited Rose to speak at our football dinner. Ill never forget what she taught us. “We do not stop playing because we are old; we grow old because we stop
5、 playing. There is a huge difference between growing older and growing up. Anybody can grow older. That doesnt take any talent or ability. The idea is to grow up by always finding opportunities in change. Have no regrets. The elderly usually dont have regrets for what we did, but rather for things w
6、e did not do. The only people who fear death are those with regrets.” She concluded her speech by courageously singing “The Rose”. She challenged each of us to study the lyrics and live them out in our daily life. At the years end she finished the college degree she had begun all those years. One we
7、ek after graduation Rose died peacefully in her sleep.1.What happened to the author on the first day of school?A.He got to know an old professor.B.He made the acquaintance of an old lady.C.He joined the Student Union.D.He had to share a milkshake with others.2.From the underlined sentence in Paragra
8、ph 1, we can find out the authors .A.concern about age B.respect for the oldC.curiosity about the lady D.complaint about education3.In the authors eyes, .A.Rose was innocent and generous B.Rose was wise and skilledC.Rose was talented and hard-workingD.Rose was courageous and her words were inspiring
9、4.Which saying might Rose possibly support?A.One is never too old to learn.B.A friend in need is a friend indeed.C.Rome wasnt built in a day. D.It is no use crying over spilt milk.语篇解读:本文是记叙文。全文讲述了一位不畏高龄之困勇敢追求知识,结识朋友并完成大学学业从而实现人生梦想的高龄老人的故事。答案及剖析:1.B细节理解题。由第一段中“I looked round when a gentle hand touch
10、ed my shoulder. I turned around to find a wrinkled, little old lady with a smile. She said, Hi, handsome. My name is Rose. Im eighty-seven years old. Can I give you a hug?”可知作者第一天认识了一位老太太。2.C推理判断题。作者在大学碰到如此高龄的一位同学,惊讶之余,在这属于“正话反说”。明似说小,其实问大。就是对于如此高龄的大学同学的年龄感到好奇。3.D细节理解题。第二段Rose的讲话,字里行间充满了勇敢和自信,并且给人鼓舞
11、的力量。故D正确。4.A推理判断题。全文讲述了一位不畏高龄之困勇敢追求知识并完成大学学业从而实现人生梦想的高龄老人的故事。她的经历就是对“活到老学到老”最好的诠释。故A正确。.七选五(2018长春高三质量监测)Living with other people can be difficult,especially when each person has his or her own ideas about how he or she wants to live.1. Taking a few simple steps will help you share your living space
12、 harmoniously.Discuss your expectations ahead of time.2. This applies to finances,food,possessions,use of common areas,loud activities or parties,quiet hours and so on.Divide up responsibilities.Make a plan to divide up responsibilities and chores(家庭杂务)between you and your roommate.For example,if yo
13、ur roommate is a good cook and you are not,3. It may also be a good idea to set up a chores schedule,where you will take turns cleaning the bathroom,taking out the trash and so on.4.Not everyone has the same ideas about day-to-day living as you do.Take your roommates feelings into consideration.For
14、instance,if youre dying to throw a party on Thursday night but your roommate has a final early the next morning,agree to postpone the party till Friday evening,instead.Communicate effectively.Communication is key in making the relationship work.If a problem comes up, its better to talk about it righ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403283.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
