2020届高考英语北师大版大一轮复习精练:必修1 课时作业(3) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语北师大版大一轮复习精练:必修1 课时作业3 WORD版含解析 2020 高考 英语 北师大 一轮 复习 精练 必修 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(三)必修Unit 3Celebration课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟)阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。2019重庆调研The Belt and Road started people going around. Now 2018 is slowly coming to the middle, which means its time to start brainstorming your plans for the next half year. Here
2、 weve just released the top four places to visit.Seville, SpainSeville has traded heavy traffic for bicycles and trams in recent years, making it an enjoyable city to visit and get around. And the city is known for its beautiful Moorish architecture. This year its celebrating the 400th anniversary o
3、f Bartolom Esteban Murillo, a baroque (巴洛克风格的) painter and a native of Seville.Detroit, AmericaIn recent years, Detroit has transformed from a heap of abandoned sites to a fashionable city that boasts trendy galleries, hotels, and bike shops. Theres a hockey and basketball arena (竞技场) downtown and t
4、hree new parks that will help extend the riverfront trail. Plus, getting to all of Detroits hotspots is easy thanks to the QLine streetcar.Canberra, AustraliaTheres a lot happening in Canberra this year. For the first time ever, the capital city will host a cricket (板球) Test match between Australia
5、and Sri Lanka at the Manuka Oval. Outside of this event, the city is full of national landmarks, as well as plenty of memorable cultural and cooking experiences.Hamburg, GermanyHamburgs new 789 million euro concert hall is the very reason to visit this northern German city in 2018. The hall took yea
6、rs to complete, but its striking glass walls and contrasting brick bottom are a sight to view. The hall is conveniently located in HafenCity port area, which stretches along the Elbe River and is home to riverfront bars and busy nightlife.【语篇解读】本文是一篇应用文。“一带一路”让国人的眼光投向世界。2018年即将过半,下半年世界上最值得一游的四个地方是西班
7、牙的Seville、美国的Detroit、澳大利亚的Canberra和德国的Hamburg。【难句分析】Now 2018 is slowly coming to the middle, which means its time to start brainstorming your plans for the next half year.分析:该句为主从复合句。句中“which means its time to start brainstorming your plans for the next half year”为which引导的非限制性定语从句,which指代前面的整个句子,在从句
8、中作主语。译文:现在2018年正慢慢走向年中阶段,这意味着是时候开始考虑你下半年的计划了。1In which column (栏目) of a magazine can you most probably find such a passage?ASports.BCulture.CTravel. DArchitecture.答案与解析:C考查推理判断。通读全文可知,文章第一段最后一句“Here weve just released the top four places to visit”为全文的主旨句;结合文章介绍了2018年下半年世界上最值得一游的四个地方,即西班牙的Seville、美国的
9、Detroit、澳大利亚的Canberra和德国的Hamburg可知,本文最可能出现在旅游栏目中。C项正确。2Where can you enjoy both sports and riverbank sights or views?ASeville. BDetroit.CCanberra. DHamburg.答案与解析:B考查细节理解。由题干关键词“both sports and riverbank sights or views”定位至第三段第二句“Theres a hockey and basketball arena (竞技场) downtown and three new parks
10、 that will help extend the riverfront trail”,据此可知,美国的Detroit有一个曲棍球和篮球竞技场和三个新公园,这些新公园延长了滨河小径。故在美国的Detroit你可以享受河岸美景和体育运动,故B项正确。3If you are interested in architectural styles, you may choose to visit _.ASeville and DetroitBDetroit and CanberraCCanberra and HamburgDHamburg and Seville答案与解析:D考查细节理解。由题干关键
11、词“architectural styles”定位至第二段的第二句“And the city is known for its beautiful Moorish architecture”,据此可知,西班牙的Seville以其美丽的摩尔式建筑而闻名,故西班牙的Seville值得对建筑风格感兴趣的人一游;根据尾段第二句“The hall took years to complete, but its striking glass walls and contrasting brick bottom are a sight to view”可知,该音乐厅经数年时间才建成,它那引人注目的玻璃墙和与
12、之形成对比的砖砌的底部是值得一看的景观,据此可知,德国的Hamburg值得对建筑风格感兴趣的人一游。故D项正确。B2019江西名校联盟检测Americans are remembering rock musician Thomas Earl Petty. Petty died at his home “surrounded by family, his bandmates and friends” in Malibu, California. He was 66 years old. Pettys longserving manager Tony Dimitriades has made a
13、statement confirming the time of the singers death.Petty and his band finished their most recent tour at the Hollywood Bowl in Los Angeles. In December, Petty told Rolling Stone magazine that he thought this would be the groups last performance together.Singersongwriter Bob Dylan was a friend of Pet
14、tys. They performed together over 20 years ago in a group called the Traveling Wilburys. In a statement to Rolling Stone magazine, Dylan said Pettys death was “shocking, crushing news”. And he added, “He was a great performer, full of the light, a friend, and Ill never forget him.”Petty was born on
15、October 20, 1950 in Florida. The New York Times newspaper reported that he had a difficult childhood and did not do well in school. Petty said he first wanted to become a rock and roll star after meeting Elvis Presley while Presley was in Florida filming a movie called Follow That Dream.Petty rose t
16、o fame in the 1970s with his band Tom Petty and the Heartbreakers. They were known for hits such as “American Girl”, “Listen to Her Heart” and “You Got Lucky”. The group became a member of the Rock and Roll Hall of Fame in 2001.But alongside his success, Petty suffered from depression (抑郁症) and turn
17、ed to drugs. A 2015 biography told about his addiction to the drug heroin in the 1990s. Warren Zanes, the writer of Petty: The Biography, told The Washington Post that Petty “hit a point in his life when he did not know what to do with the pain he was feeling”Petty once told CNN, “Music, as far as I
18、 have seen in the world so far, is the only real magic that I know. There is something really honest and clean and pure and it touches you in your heart.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,介绍了摇滚明星Thomas Earl Petty的成名历程等。【难句分析】Petty said he first wanted to become a rock and roll star after meeting Elvis Presley while Pr
19、esley was in Florida filming a movie called Follow That Dream.分析:这是一个主从复合句。said后面是一个含有时间状语从句的宾语从句。译文:Petty说他是在遇到Elvis Presley后第一次想成为摇滚明星的,当时Elvis Presley正在Florida拍摄一部名为Follow That Dream的电影。4What kind of person is Petty according to Dylan?AGenerous and creative.BOptimistic and selfless.CActive and gi
20、fted.DConsiderate and kind.答案与解析:C考查推理判断。根据第三段中Dylan对Petty的评价“He was a great performer, full of the light, a friend, and Ill never forget him”可推知,Dylan认为Petty思想上很活跃,也很有才华,故选C项。5Who inspired Petty to become a rock and roll star?APresley. BDylan.CZanes. DDimitriades.答案与解析:A考查细节理解。根据文章第四段中的“Petty said
21、he first wanted to become a rock and roll star after meeting Elvis Presley while Presley was in Florida filming a movie called Follow That Dream”可知,Petty是受到Presley的影响而想成为一名摇滚明星的,故答案为A。6When did Petty become famous?AIn his teens. BIn his twenties.CIn his fifties. DIn his sixties.答案与解析:B考查细节理解。根据文章第四段
22、中的“Petty was born on October 20, 1950 in Florida”以及第五段中的“Petty rose to fame in the 1970s with his band Tom Petty and the Heartbreakers”可知,Petty出生在1950年,而他是在20世纪70年代成名的,据此可算出他是在二十多岁的时候成名的。7Why was Petty addicted to heroin?AHe experienced a troubled childhood.BHe was proud of his success in music.CHe
23、wanted to escape from his suffering.DHe lost hope for life because of his illness.答案与解析:C考查推理判断。根据倒数第二段中的“But alongside his success, Petty suffered from depression (抑郁症) and turned to drugs”“Petty hit a point in his life when he did not know what to do with the pain he was feeling”可推知,Petty因无法摆脱抑郁的痛
24、苦而开始吸食海洛因,故答案为C。C2019石家庄质量检测 After shopping for deals in stores on “Black Friday”, or online on “Cyber Monday”, Americans and people worldwide are preparing for newly popular “Giving Tuesday”. Starting in 2012, now the global event that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving is the
25、 brainchild of 92nd Street Y, a cultural center in New York City and the United Nations Foundation.As the name indicates, “Giving Tuesday” is meant to restart the charitable season and therefore observed by raising funds for local nonprofits and schools, organizing food and clothing drives, and cond
26、ucting random acts of kindness. In 2015, 700, 000 people from 71 countries came together to donate $116.7 million in cash. An additional $ 1.08 million was spent on gifts.While the easiest way to participate is by donating to your favorite charity, this day can be celebrated in many other ways too.
27、You can give back by volunteering at your local shelter or food bank, or even by donating blood. If all else fails, a purchase from the growing number of organizations that give a portion of their sales to charity will do the trick.But perhaps the best way to celebrate the day is by helping those ne
28、arest and dearest to you. Assist a family member with a simple chore like folding laundry, cooking dinner, or even reading to a younger sibling. No matter what you do, be sure to share your good deed on social media and inspire others to celebrate “Giving Tuesday” as well!【语篇解读】本文是文化风俗类说明文,介绍了Giving
29、 Tuesday (“给予星期二”)这项慈善活动的初衷和做法,号召人们通过做各种力所能及的活动来献爱心。【难句分析】Starting in 2012, now the global event that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving is the brainchild of 92nd Street Y, a cultural center in New York City and the United Nations Foundation.分析:这是一个主从复合句。主干部分是the global event i
30、s the brainchild of 92nd Street Y and the United Nations Foundation; that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving是定语从句,修饰先行词the global event; a cultural center in New York City是the 92nd Street Y的同位语;Starting in 2012是现在分词短语作状语。译文:现在,每年在感恩节之后的星期二庆祝这项全球性的活动。它是从2012年开始的,是92nd Street Y,一
31、个位于纽约的文化中心与联合国基金会的主意。8Which of the following has the shortest history?ACyber Monday. BGiving Tuesday.CBlack Friday. DThanksgiving Day.答案与解析:B考查细节理解。根据第一段第一句话“After shopping for deals in stores on Black Friday, or online on Cyber Monday, Americans and people worldwide are preparing for newly popular
32、Giving Tuesday”可知,Giving Tuesday出现在Black Friday和Cyber Monday之后;再根据下一句“Starting in 2012, now the global event that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving is the brainchild of 92nd Street Y, a cultural center in New York City and the United Nations Foundation”可知,Giving Tuesday是2012年才
33、出现的,而Thanksgiving Day(感恩节)的历史非常悠久,故答案是B。9Whats the main purpose of “Giving Tuesday”?ATo persuade more people to shop online.BTo make Thanksgiving Day enjoyable.CTo encourage more people to do charity.DTo get voluntary work better known.答案与解析:C考查细节理解。根据题干中的关键词purpose定位到文章的第二段。根据第二段第一句话“As the name in
34、dicates, Giving Tuesday is meant to restart the charitable season and therefore observed by raising funds for local nonprofits and schools, organizing food and clothing drives, and conducting random acts of kindness”可知,这项活动是为了重启慈善季,募集资金、食物、衣服等帮助有需要的人们,故答案是C。10Why does the author advise sharing good
35、deeds on social media?ATo donate money to local schools.BTo keep a record of ones experience.CTo help people make new friends.DTo make “Giving Tuesday” more popular.答案与解析:D考查细节理解。根据题干中的关键词sharing定位到文章的第四段。根据第四段最后一句“No matter what you do, be sure to share your good deed on social media and inspire ot
36、hers to celebrate Giving Tuesday as well”可知,作者主张把做的好事共享到社交媒体上,是为了鼓励别人来参与“给予星期二”活动,故答案是D。11Which section of a website does the text probably come from?ABusiness. BLifestyle.CEducation. DCulture.答案与解析:D考查文章出处。文章着重介绍了一项慈善活动Giving Tuesday,这不属于生意、生活方式及教育,而属于文化风俗类,故答案是D。D2019长春监测 Next time you go shopping
37、, keep in mind that there may be hidden cameras analyzing your habits. According to a 2015 survey of 150 managers from Computer Services Corporation, a quarter of British shops use facial recognition software to collect data on shopper behavior. With concerns that facerecognition cameras “are kind o
38、f invasive (侵犯的)”, British analysis firm Hoxton Analytics has come up with a new way of measuring footfall (客流量) by filming peoples shoes. The technology can collect a large amount of personal information. “We have cameras at 50 cm off the ground and they point down so they are less invasive than fa
39、cial recognition,”Duncan Mann, Hoxtons officer said. As modern cities get fuller 70 percent of the population will live in urban areas by 2050 cameras and other technologies are taking over public spaces and collecting our data. Their purpose is to keep people safe, provide efficient services and pr
40、event disasters and crimes. But some are not happy with the cameras as far as their privacy(隐私) is concerned.“Very few of us have any real concept of what data smart cities are gathering,” said Renate Samson. We begin giving away data as soon as we wake up. When we enter the transport system, we are
41、 giving away even more details about ourselves through smart cards, mobile phones or credit cards. Nick Millman, director at a consulting firm thinks statistics are the key to the privacy concern. He used the example of Google Maps, which is to monitor the flow of traffic in Stockholm. He explained,
42、 “It is basically adding privacy controls to statistics so that you only see the data you need to know about.” In this case, Google gets enough data to improve traffic but not so much that it shows individual journey patterns.【语篇解读】本文主要讨论了在现代生活中,人们对于个人信息以科技途径流失的状况的担忧和可能的解决方法。【难句分析】Next time you go s
43、hopping, keep in mind that there may be hidden cameras analyzing your habits.分析:本句是一个复合句。Next time用作连词,引导时间状语从句;that引导宾语从句,在从句中不作句子成分;hidden是动词ed形式作定语;analyzing your habits是动词ing短语作后置定语。译文:下次你去购物,记住有可能有隐藏的摄像头正在对你的习惯进行分析。12What is the article mainly about?AAn introduction to collecting shoppers data.
44、BThe concerns about giving away personal data.CThe problems caused by imbalanced distribution of population.DAn invention recording and collecting customers information.答案与解析:B考查主旨大意。根据第一段最后一句“According to a 2015 survey of 150 managers from Computer Services Corporation, a quarter of British shops u
45、se facial recognition software to collect data on shopper behavior”并结合下文内容可知,本文主要讲的是对于泄露个人信息这一问题的担忧,故选B。13The new technology invented by Hoxton Analytics _.Acan gather a lot of peoples personal data from their shoesBuses cameras fitted on the ground to collect customers dataChas improved the accurac
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-404546.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
