2019届高考英语(浙江专版)一轮复习练习:必修4 1 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语浙江专版一轮复习练习:必修4 UNIT1知能演练轻松闯关 WORD版含解析 2019 高考 英语 浙江 专版 一轮 复习 练习 必修 UNIT1 知能 演练 轻松 闯关 WORD
- 资源描述:
-
1、 阅读理解AJoseph Goldberger was a doctor for the United States Public Health Service and he was an advocate for scientific and social recognition of the links between poverty and disease. In 1914, Goldberger was asked by US. Surgeon General Rupert Blue to study a skin disease that was killing thousands
2、of people in the South. The disease was pellagra(糙皮病)Goldberger traveled to the state of Mississippi where many people suffered from pellagra. He studied the victims and their families. Most of the people lived a hard life. The doctor came to believe that the disease didnt pass on from one to anothe
3、r, but was instead related to food. He received permission from the state governor to test this idea at a prison. Prisoners were offered pardons if they took part. One group of prisoners received their usual foods, mostly corn products. A second group ate meat, fresh vegetables and drank milk. Membe
4、rs of the first group developed pellagra. The second group did not.But some medical researchers refused to accept Goldbergers idea. For the South, pellagra was more than simply a medical problem. There were other things, including Southern pride.So Goldberger had himself injected(注射) with blood from
5、 a person with pellagra. He also took liquid from the nose and throat of a pellagra patient and put them into his own nose and throat. He even swallowed pills that contained skin from pellagra patients. An assistant also took part in the experiments. So did Goldbergers wife. None of them got sick.Jo
6、seph Goldberger died of cancer in 1929. He was fiftyfive years old. Several years later, researchers discovered the exact cause of pellagra:a lack of vitamin B3 known as niacin.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了美国医生Joseph Goldberger研究糙皮病的患病原因的过程。Joseph Goldberger医生的认真、牺牲精神令人感动。1Who were easy targets of pellagra a
7、ccording to Goldberger?APeople in America.BPeople put into prison.CPeople having a poor diet.DPeople touching pellagra patients.C解析:细节理解题。根据第二段中的“Most of the people lived a hard life.the disease didnt pass on from one to another, but was instead related to food.”,再结合Goldberger在监狱进行的实验的内容可知,在Joseph G
8、oldberger看来,糙皮病和食物有关,而且患者大多生活条件差;再结合实验中提到的主要吃玉米制品的犯人最后患上了该病可知,不良的饮食容易导致人们患糙皮病。2What did Goldberger want to prove by the experiments mentioned in Paragraph 4?APellagra wasnt so terrible.BPellagra didnt spread.CPellagra could be cured.DPellagra wasnt a medical problem.B解析:推理判断题。根据第二段中提到的Goldberger认为糙皮
9、病不是传染病以及第四段中提到的他为了证明自己的观点而进行的实验的内容(将患糙皮病的人的血液注射到自己的体内、将糙皮病病人的鼻腔和口腔中的液体放入自己的鼻腔和口腔以及吞咽含有糙皮病病人的皮肤组织的药丸)和结果(他没患病)可推知,Goldberger进行实验是为了证明糙皮病不传染。3Which words can be used to describe Goldberger?ADevoted and determined.BSelfless and friendly.CPatient and expert.DStubborn and enthusiastic.A解析:推理判断题。文中提到的Gold
10、berger在监狱及在他自己身上做实验的内容表明他全心全意地投入到对糙皮病的研究中,有奉献精神;尽管一些人不认可Goldberger的观点,但他仍坚持自己的看法并坚决地去证明自己的观点是正确的,这体现出他意志坚定。故选A。BWe talk about people being “colourblind” but very few of us are. Even those who describe themselves as colourblind are normally just colour deficient. A strongly colourblind person will st
11、ill be able to tell 20 different colours, compared to the 100 or so that normalsighted people see.Pingelap, a tiny island in the Pacific, is a beautiful spot but one that has a genetic trouble. It is known as Colourblind Island because so many people who live on this remote island can only see in bl
12、ack and white.Not being able to see in colour is bad enough. But one islander, Herrol, whos a fisherman, also struggles in full sunlight because all he sees is a painful burntout image.“I find it difficult to go outside in the sun,” he says,“because when its sunny I cannot see to do my work.”But if
13、being truly colourblind is rare, why is it that around 10% of the population of Pingelap live in a totally black and white world?Well, we know that in 1780 the population of Pingelap was all but wiped out by a tsunami(海啸). As few as 20 people survived, one of whom was the king. Its believed he had a
14、 genetic fault that causes colourblindness and he passed this fault on to his many generations.There is one advantage. Herrol can see well, really well, in the dark. So when it gets dark, Herrol and his friends get in their boats and hunt flying fish. They hang up flaming torches and the flying fish
15、 are attracted to the flames. “This type of fishing is fun,” Herrol says, “especially if we catch plenty. So even though its hard work we enjoy it.”【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了色盲岛Pingelap岛,以及该岛上居民色盲的原因、情况等。4What is Pingelap famous as?AA tiny island.BA beautiful island.CA mentally troubled island.DA colourbl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405565.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
