2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:必修5 UNIT 15 LEARNING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:必修5UNIT 15LEARNING WORD版含解析 2022 高考 统考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(二十九)必修5Unit 15Learning(A).阅读理解A(2020广州市调研测试)Sleep,considered a luxury by many,is essential for a persons wellbeing.Researchers have found that insufficient sleep and tiredness increase a persons risk of developing severe medical conditions,such as obesity(肥胖症),high blood sugar
2、levels,and heart disease.Now,a new study has found that getting sufficient sleep is also the key to improving academic performance.Jeffrey Gross,the university science professor who led the research,was not trying to find the relationship between sleep and grades when he handed out smartwatches to t
3、he 100 students in his chemistry class.Instead,the professor hoped the wristworn devices,which track a persons physical activity,would show a connection between exercise and academic achievements.While Grosss data showed no relationship between these two factors,the study found something surprising.
4、As the researchers were analyzing their data,they noticed that there was a linear(线性的) relationship between the average amount of sleep the students got and their results in the courses 11 quizzes,three midterm tests,and the final exam.Even more interesting,it was not sufficient for students to just
5、 head to bed early the night before a test.Instead,its the sleep you get during the days when learning is happening that matters most.When students went to bed each night was similarly important.Those who went to bed in the early hours of the morning performed poorly,even if the total sleep time was
6、 the same as a higherperforming student.“When you go to bed matters,” Gross says.“If you go to bed at 10,or 12,or 1 at night,and sleep for seven hours,your performance is the same.But if you go to bed after 2,your performance starts to go down even if you get the same seven hours sleep.So,quantity i
7、snt everything.”Perhaps the most interesting was the huge impact that small differences in sleep patterns had on the students grades.The overall course grades of students averaging six and a half hours of sleep each night were 25% lower than students who averaged just one hour more sleep.Similarly,s
8、tudents who varied their bedtime by even one hour each night had grades that dropped 45% below those with more regular bedtime.Who knew getting straight As just required some extra sleep?【语篇解读】一项新的研究发现,每天在恰当的时间段内进行充足的睡眠是提高学业成绩的关键。1Based on his original objective,which best describes Professor Grosss
9、 research findings?AAccidental.BComplete.CConvincing.DDoubtful.A细节理解题。根据第二段的内容以及第三段第一句“While Grosss data showed no relationship between these two factors,the study found something surprising”可知,Gross给自己班里的100名学生分发智能手表是打算研究运动与学业成绩之间的联系,但是Gross搜集到的数据没有表明二者之间的联系,不过该研究有意外的发现。故选A。2Who were the people tak
10、ing part in the study?AMiddle school chemistry students.BVolunteers from different universities.CProfessor Grosss own students.DUniversity student athletes.C细节理解题。根据第二段第一句中的“he handed out smartwatches to the 100 students in his chemistry class”可知,参加研究的是Gross自己的学生。故选C。3How did Professor Grosss team m
11、easure students academic performance?AMaking the students wear special watches.BUsing students university entrance test results.CGiving the students regular quizzes after class.DUsing the students normal test and quiz grades.D细节理解题。根据第三段第二句“As the researchers were analyzing their data.their results
12、in the courses 11 quizzes, three midterm tests,and the final exam”可知,当研究人员分析他们的数据时,他们注意到学生的平均睡眠时间与他们在这门课的11次小测验、3次期中考试和期末考试中的成绩之间存在线性关系。由此可知,Gross教授的团队是使用学生平常的测试与小测验成绩来衡量学生的学业表现的。故选D。4Based on the studys findings,who is likely to perform best academically?AA student who has a good nights sleep the n
13、ight before an important test.BA student whose normal bedtime varies between 9 pm.and 12 pm.CA student who sleeps from 11 pm.to 6 am.each day.DA student who sleeps for a total of 7 hours each night.C推理判断题。根据第五段的内容可知,什么时候去睡觉很重要,如果你晚上10点、12点或1点睡觉,睡7个小时,你的表现是一样的;但是如果你在2点以后睡觉,即使你同样睡了7个小时,你的表现也会开始下降。且根据第
14、六段最后一句可知,有规律的就寝时间也很重要。由此可推知,每天从晚上11点睡到早上6点的学生,其学业表现可能最好。故选C。【干扰项分析】根据第四段第一句中的“it was not sufficient.before a test”可知,A项错误。B(2020山东省一模)Heads up! Across the country,sports injuries are a safety concern for young athletes.Now,the American Medical Association (AMA) has a new set of guidelines aimed at p
15、rotecting players from the danger of concussions serious injuries caused by a blow to the head.“By raising awareness of the serious risks associated with concussions and ensuring that the appropriate guidelines are in place,we can reduce the number of young athletes who may return to the game too so
16、on,which can put their health at further risk,” said AMA Board Member Jack Resneck Jr.,M.D.,in a statement.The policy recommends that young athletes who may have a concussion be taken off the field as soon as possible.Then,they are only to return to their sport with a doctors written approval.The po
17、licy also sets age specific rules for health care professionals and athletic organizations in evaluating and caring for athletes who have concussions.According to the Centres for Disease Control and Prevention (CDC),a concussion is a type of traumatic (创伤的) brain injury caused by a bump,blow,or jolt
18、 to the head or hit to the body that causes the head and brain to move rapidly back and forth.This type of movement can cause the brain to bounce around or twist inside the skull (颅骨)It can damage brain cells and create chemical changes in the brain.The CDC says that between 1.6 million and 3.8 mill
19、ion traumatic brain injuries caused by sports and recreationrelated activities occur in the US.every year.A study from the Center for Injury Research and Policy showed that as many as 40% of high school athletes return to playing before they should.The AMAs new guidelines should help to bring those
20、numbers down.【语篇解读】本文是一篇说明文。美国医学会制定了一套旨在使运动员免受脑震荡危险的指导方针。5Why does the AMA set the new guidelines?ATo raise safety standards of sports.BTo protect athletes from concussions.CTo set rules for health care evaluation.DTo help players return to the game quickly.B细节理解题。根据第一段中的“the American Medical Associ
21、ation(AMA) has a new set of guidelines aimed at protecting players from the danger of concussions”可知,美国医学会制定新的指导方针是为了使运动员免受脑震荡危险。6What should young athletes who may have a concussion do?AAvoid using the head.BLeave the field forever.CGet treatment in time.DSwitch to another sport.C推理判断题。根据第三段中的“The
22、policy recommends that young athletes who may have a concussion be taken off the field as soon as possible. Then,they are only to return to their sport with a doctors written approval”可知,可能有脑震荡的年轻运动员应该尽快离开赛场,并且只有在拥有医生的书面批准后他们才能返回赛场参加体育运动,故可推知他们应该接受及时的治疗。7What is Paragraph 5 mainly about?AWhat a conc
23、ussion is.BWhat causes damage to brain cells.CHow the CDC works.DHow a concussion can be prevented.A段落大意题。根据第五段的内容,尤其是“a concussion is a type of traumatic (创伤的).back and forth”可知,本段主要介绍了脑震荡是一种由头部的撞击、重击、震动或身体撞击造成的脑部创伤。故选A。8Which of the following is the best title for the text?ARules for Safer PlayBSp
24、orts Injuries in the US.CAdvice to AthletesDNew Policies for DoctorsA标题归纳题。通读全文,尤其是第一段中的“the American Medical Association(AMA) has a new set of guidelines aimed at protecting players from the danger of concussions”可知,本文主要介绍美国医学会制定了旨在使运动员免受脑震荡危险的指导方针,故A项作本文标题最佳。.完形填空(2020贵阳市四校联合考试四)There are always s
25、ome unforgettable things in ones life.And indeed,my most unforgettable experience happened after my graduation.“Everything happens for the best”,my mother said whenever I faced_1_.“If you _2_on,something good will happen some day.” Mother was right,as I_3_after graduating from college.I _4_to be a s
26、ports announcer.So I went to Chicago to knock on the door of every station and was_5_every time.In one station,a kind lady told me that _6_stations wouldnt employ a person without _7_.“Since you have just graduated,find a small station that might give you a chance,” she said.I returned to Dixon,wher
27、e I had finished my high school education and had_8_for the school football team.My father said that our town had built a store and wanted a man to_9_its sports department.The job sounded just_10_for me but I wasnt hired.My disappointment had_11_again.“Everything happens for the best.” Mom_12_me.Dad
28、 lent me his car to look for a job.I tried WOC in Davenport.The program director told me _13_had already hired a(n)_14_.As I left his office,I asked aloud,“_15_can a fellow get to be a sports announcer if he cant get a job in a radio station?” Suddenly,I heard the director_16_,“Do you know anything
29、about football?” Then he made me stand before a microphone and asked me to_17_ an imaginary game.It was easy,and I did it without _18_.The director was_19_and told me I would be broadcasting a game on the_20_Saturday.【语篇解读】我的母亲总是对我说,一切都会好起来的。我大学毕业后想做一名体育运动广播员,可是由于没有工作经验,我四处碰壁。在达文波特WOC电台求职时,主管终于给了我一次
30、试播的机会,我一举成功。1A.disappointmentBexcitementCencouragementDsadnessA根据下文中的“My disappointment”并结合语境可知,此处表示在我面临失望时,我的妈妈总是安慰我说,一切都会好起来的,如果你继续坚持,终有一天好事会发生。2A.putBtakeCmoveDcarryD参见上题解析。carry on为固定搭配,意为“继续做,坚持干”。3A.recovered BdiscoveredCrecognizedDdevelopedB根据该句中的“Mother was right”和下文我求职四处碰壁而终获成功可知,在我大学毕业后我发现
31、(discovered)妈妈的话是对的。4A.startedBdetermined CseemedDagreedB根据语境和空后一句表述的我为此四处求职可知,我决心做一名体育运动广播员。5A.invitedBpromisedCturned down Dturned upC根据下文中的“you have just graduated,find a small station”可知,大的电台不招聘没有经验的人,据此可推知,我去芝加哥每一个电台求职,但每次都被拒绝了;C项意为“拒绝”,故C项正确。6A.largeBallCnoDsmallA参见上题解析。7A.experience Bexaminat
32、ion CagreementDgraduationA参见第5题解析。 8A.playedBsoughtCvotedDfoughtA根据该句中的“for the school football team”可知,我加入校足球队参赛;play意为“参加比赛”,故A项正确。9A.ownBmanageCreportDenterB根据语境可知,我父亲说我们镇上建了一家百货商店,想要一个人来管理它的体育部。10A.rightBpossibleCsuccessfulDimportantA根据该句中的“but I wasnt hired”并结合语境可知,这项工作听起来很适合我,但是我还是没被录用;A项意为“合适
33、的”,符合语境,故A项正确。11A.shownBdisappeared CresultedDturnedA根据上文我没有被录用可知,我又面临失望了。A项意为“显示出,流露出”,符合语境,故A项正确。12A.wokeBadvisedCdemandedDremindedD根据语境可知,当我失望时,妈妈提醒(reminded)我说,一切都会好起来的。13A.ourBtheyCweDsheB根据语境并结合上文中的“WOC in Davenport”可知,达文波特WOC电台的节目主管告诉我说他们已经聘用了一个广播员,故B项正确。14A.announcerBdirectorCmanagerDsportsm
34、anA根据第二段及空后一句中的“a sports announcer”可推知,此处指广播员,故A项正确。 15A.WhatBHowCWheneverDWhereverB根据语境可知,在我离开时,我大声问道,一个在广播电台找不到工作的家伙怎样才能成为体育运动广播员。故B项正确。16A.callingBansweringCbroadcastingDannouncingA根据上文中的“I asked aloud”,并结合该句中的“Suddenly,I heard the director”可知,针对我大声地提问,主管大声说,“你了解足球吗?”A项意为“大声说”,符合语境,故A项正确。17A.make
35、BactCbroadcastDplayC根据该句中的“Then he made me stand before a microphone”可推知,然后他让我站到麦克风前广播一场想象中的比赛。C项意为“广播”,故C项正确。18A.permissionBdifficultyCdoubtDconsiderationB根据该句中的“It was easy”可推知,广播一场想象中的比赛对于我来说没有困难。19A.movedBsorryCthankfulDsatisfiedD根据该句中的“and told me I would be broadcasting a game”可推知,主管对我的表现感到满意,
36、让我在下周六广播一场比赛。20A.futureBcomingClastDlate B参见上题解析。B项意为“即将发生的,下一个的”,故B项正确。课时提能练(三十)必修5Unit 15Learning(B).阅读理解A(2020武昌区高三年级调研考试)Researchers are generally divided not only on what causes obesity,but also on why we feel hungry and often fail to stay on a diet.The conventional thinking,held by the majorit
37、y of researchers and clinicians Ive interviewed over the years,is that obesity is caused by extra calories.They refer to it as an “energy balance” disorder,and so the treatment is to consume less energy (fewer calories) and expend more.When we fail to maintain this goal,the implication is that we si
38、mply lack willpower or self discipline.The minoritys position in this field one that Dr.Ludwig holds,as do I after years of reporting is that obesity is actually a hormonal regulatory disorder,and the hormone (激素) that dominates this process is insulin(胰岛素)It directly links what we eat to the accumu
39、lation of extra fat and that,in turn,is tied to the foods we long for and the hunger we experience.Its been known since the 1960s that insulin signals fat cells to accumulate fat,while telling the other cells in our body to burn carbohydrates (碳水化合物) for fuel.If you promote insulin levels even a lit
40、tle,says Dr.Robert Lustig,a pediatric endocrinologist at the University of California,San Francisco,the body will switch over from burning fat for fuel to burning carbohydrates,by necessity.“The more insulin you release,the more you need carbs,” he said.“Once youre exposed to a little carbohydrate,y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412261.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2014-2015学年高中语文北京同步课件:2.6《鸿门宴》53张(人教新课标必修1).ppt
