2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修1 UNIT 3 LOOKING GOODFEELING GOOD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语译林版一轮复习课时提能练 必修1UNIT 3LOOKING GOODFEELING GOOD WORD版含解析 2022
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(五)必修1Unit 3Looking good,feeling good (A)A:知识层面.单句语法填空1We cant figure out why so many people were taken in by such a simple trick.2Secondly,concentrate yourself on some positive and relaxing things.3Most girls hope to have attractive (attract) figures by going on a diet.4The civ
2、il war of Syria has brought great sufferings (suffering) to tens of thousands of people.5Lucy has a great sense of humour and always keeps her colleagues amused(amuse).单句改错1Included weekends,there are only twelve more days to buy Christmas presents.IncludedIncluding2She is shameful and embarrassed b
3、ut doesnt really have any explanation why she did this.shamefulashamed3The company,as is reported,has suffered from a great loss in the past few years.去掉from4Equipped himself with necessary knowledge and skills,the young man went to the job market with much confidence.去掉himself5This experiment turne
4、d out to be failure,but,as we know,success often comes after failure.failure前加a.语境语法填空Amy hasnt heard 1.from Zhou Ling for weeks,so she emailed to tell her story about weightloss.She said she used to go to the gym three times a week,but now she didnt work out any 2.more.She took another way 3.to_sta
5、y(stay)slim.Since she was ashamed for her body,especially her 4.preparing(prepare) to act in a new play,she took weightloss pills called Fatless,which were quite popular 5.with young women in Canada.The pills worked and two months 6.later(late)she lost 7 kilograms.7Unfortunately(fortunately),sometim
6、es she felt tired and weak.Before long Amy was in hospital.The weightloss pills contained a 8.harmful(harm)chemical that caused her liver to fail.Amy followed the doctors adviceexercised every day and ate lots of fruit and 9.vegetables(vegetable)She thought it wasnt worth 10.damaging (damage) her he
7、alth to get an attractive figure.完成句子1孩子们理解事情的能力可能比科学家们还要强。Children may have greater ability to_figure_out things than scientists.2他把精力专注于研究楼兰的历史。He concentrated_his_energies_on_studying the history of Loulan.3从长远来看,保护环境将有利于整个社会。Protecting our environment will benefit the whole society in_the_long_t
8、erm/run.4他一边往前走,一边不时地回头看看。He looked behind from time to time as_he_went_forward.5在你离开办公室之前一定要把灯关掉。Make sure to keep_the_lights_off before you leave the office.B:能力层面.阅读理解(2020绵阳市高中诊断性考试)A study has found that middle aged and older adults who live in greener neighborhoods have a decreased risk of dev
9、eloping metabolic syndrome (新陈代谢综合征) such as obesity,hypertension (高血压) and high blood sugar.The study,published in Environmental Pollution,was conducted by the Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal)It differed from previous studies on the health benefits of green spaces in that it examine
10、d all of the symptoms of metabolic syndrome together collectively rather than as individual components. Having metabolic syndrome increases a persons risk for the heart disease,stroke and type 2 diabetes,according to the National Heart,Lung,and Blood Institute.The study from ISGlobal examined data f
11、rom clinical examinations of over 6,000 British adults who were between 45 and 69 years old when the study began.The data was derived from four examinations participants went through between 1997 and 2013 that included blood analyses,blood pressure and measurement of weight. “These findings suggest
12、that longterm exposure to green spaces can play an important role in preventing metabolic syndrome as a whole,” according to a press release published by ISGlobal.The correlation between nearness to green spaces and better health could be associated with the expanded opportunities for physical recre
13、ation and lower exposure to air pollution,according to Carmen De Keijzer,ISGlobal researcher and principal author of the study.Female subjects were more likely than males to exhibit the studys association between living in greener neighborhoods and having fewer metabolic symptoms. “Women tend to spe
14、nd more time in their residential neighborhood,which could explain this gender difference,” Carmen said.“We need greener cities if we want healthier cities,” She added.【语篇解读】巴塞罗那全球健康研究所的一项新研究发现,居住在更环保的社区的中老年人患新陈代谢综合征的风险降低。本文介绍了该项研究的相关内容。1What do we know about the study from the first two paragraphs?
15、AYoung people were not included in the study.BSymptoms were examined one by one.CIt was a joint effort of several institutes.DIt was the first of its kind in decades.A细节理解题。根据第一段中的“A study has found that middleaged and older adults”可知,这是一项关于中老年人的研究,并没有包括年轻人,故选A。2What does the underlined word “derive
16、d” in Paragraph 3 mean?ADeparted.BArrived.CGained.DDemanded.C词义猜测题。前一句表明,这项研究调查了6 000多名45到69岁的英国成年人的临床检查数据,画线词所在句表明从1997年到2013年的四次检查中,参与者接受了血液分析、血压和体重测量等检查。由此可推知,这是数据的来源,故画线词与C项含义相近,故选C。3Why do women have fewer metabolic symptoms?ABecause they have a different gender.BBecause they live in greener ci
17、ties.CBecause they live in healthier cities.DBecause they stay longer where they live.D细节理解题。根据尾段的第一句以及第二句中的“Women tend to spend more time.this gender difference”可知,女性受试者比男性更有可能表现出生活在更环保的社区和有较少新陈代谢症状之间的联系,因为她们倾向于花费更多时间在她们的住宅区,故选D。4What can be a suitable title for the text?AGreener Neighborhoods,Fewe
18、r Metabolic SymptomsBWomen Having Fewer Metabolic SymptomsCMetabolic Syndrome Increasing Heart DiseaseDLiving in Greener and Healthier CitiesA标题归纳题。根据第一段中的“A study.who live in greener neighborhoods have a decreased risk of developing metabolic syndrome(新陈代谢综合征)” 以及下文对该研究的相关介绍可知,A项最适合作本文标题。.完形填空(2020
19、江西省五校协作体联考)Brooke Ochoa was going to enter a restaurant for lunch when she saw an elderly lady approaching.The 30yearold woman _1_to keep the door open for her.She thought she was just doing something _2_ .She didnt know,however,that a remark (评论)that the lady would make a few seconds later would _3
20、_ a chain of events that would cause her to get countless likes on her post and _4_on social media suddenly.As Brooke entered the restaurant,she _5_ the elderly lady asking for“a table for one”Then she decided to do one more act of _6_ .Brooke walked up to the ladys_7_ and asked,“I also _8_ alone,wo
21、uld you like to have lunch together?”The lady,named Dolores,not only accepted Brookes_9_ ,but she was very pleased to have _10_.The two _11_ up an instant friendship during their meal.Dolores told Brooke that shed been having a _12_ time.“She spent the last decade living with her mom,who recently pa
22、ssed away,”Brooke wrote in a later post about the encounter.“She just kept smiling and saying thank you for listening to me,which made me _13_too!”Brooke and Dolores enjoyed their conversation so much that they _14_ to have lunch with each other every Thursday from that point on.In a later _15_ ,not
23、 long after their first meeting,Brooke _16_ that Dolores had passed away.If nothing else,this chance _17_ is evidence that the smallest _18_of goodwill can quite exactly change a life.Neither of the two women knew that Doloress days on earth were so _19_,but they found_20_in each other,and thats wha
24、t matters.【语篇解读】Brooke Ochoa去餐馆吃饭时偶遇了一位老妇人,她为这位老妇人开门,又在得知老妇人自己一个人吃饭后邀请其一起共进午餐,两人由此建立了友谊,并约定每周四共进午餐;但在她们第一次见面后不久,那位老妇人就去世了。这段友谊虽然很短暂,但是她们在彼此身上找到了安慰。1A.hesitated Bwaited CcompetedDpretendedB根据空后的“keep the door open for her”和下文Brooke因为这个行为获赞可知,Brooke在那等着为那位老妇人开门。2A.politeBhonest CwiseDfoolishA根据上文内容并结合
25、常识可知,等着为别人开门是一种礼貌的行为。 3A.ignoreBreportCremoveDproduceD与该句中的“cause”呼应,并结合空后的“a chain of events”可知,此处表示几秒后那位老妇人的评论会引起(produce)一连串的事件。4A.take offBset offCleave offDcut offA与句中的“get countless likes”呼应可知,此处表示Brooke因为无数点赞而在社交媒体上开始走红。take off“开始走红”。5A.realizedBfelt CinsistedDoverheardD根据语境可知,当Brooke走进餐馆,她无
26、意中听到那位老妇人正在要一张单人桌。overhear“无意中听到,偶然听到”。6A.weakness Bkindness CfriendshipDencouragementB根据上文可知,Brooke为老妇人开门是一种礼貌的行为;当她无意中听到那位老妇人想要一张单人桌时,她决定再多做一个善举。7A.carBcounterCdoorDtableD根据上文中的“table”可知,Brooke走到老妇人的餐桌旁邀请她一起共进午餐。8A.struggleBdefend CeatDpostC根据空后的“would you like to have lunch together”可知,Brooke也是一个
27、人来餐馆吃饭的。9A.bowBcare CeffortDofferD根据上文中的“would you like to have lunch together”可知,这是Brooke的提议(offer)。10A.company Bfriction CadjustmentDpermissionA与上文中的“a table for one”“alone”形成对比可知,老妇人不仅接受了Brooke的提议,而且也乐意吃饭有个伴儿。company“陪伴”。11A.turnedBbuilt CthrewDputB根据语境可知,两个陌生人在就餐过程中迅速建立了友谊。12A.pleasant BshortCto
28、ughDluckyC根据下一句中的“She spent the last decade living with her mom,who recently passed away”可推知,老妇人当时正在过着艰难的日子。tough意为“艰难的”。13A.sobBpanic ClistenDsmileD根据本句中的“She just kept smiling”和“too”可知,老妇人感染了 Brooke,Brooke也面带微笑。14A.seemedBrefusedCagreedDremainedC根据该句中的“Brooke and Dolores enjoyed their conversation
29、 so much” 可知,Brooke和Dolores聊得很开心,因此两人约定每个星期四都共进午餐。agree意为“商定,约定”。15A.updateBpurchase CabsenceDpraiseA与上文“Brooke wrote in a later post about the encounter”呼应可知,此处表示在Brooke和Dolores第一次见面之后不久更新的一篇帖子中,Brooke说Dolores已经去世了。16A.approvedBtold CanalyzedDcommittedB参见上题解析。17A.complaint Bargument CconversationDa
30、ppointmentC根据上文中的“Brooke and Dolores enjoyed their conversation so much”可知,此处表示Brooke和Dolores共进午餐时所进行的谈话。18A.strengthBact CcompetenceDfaultB与上文中的“Then she decided to do one more act of _.”形成呼应可推知,此处表示善举。19A.limitedBrich ClongDpoorA根据上文可知,在Brooke和Dolores约定一起共进午餐后不久, Dolores就去世了,故此处表示当时她们都不知道Dolores在世
31、的时间如此有限。20A.successBreality CcomfortDequalityCBrooke和Dolores共进午餐时聊得很开心,她们之间建立了友谊,彼此在对方那里找到了安慰。 课时提能练(六)必修1Unit 3Looking good,feeling good (B)A:知识层面.语境语法填空AThings changed so 1.quickly(quick)Before long,Amy was in hospital 2.recovering(recover) from liver failure.The weightloss pills contained a harmf
32、ul chemical that/which caused her liver 3.to_fail(fail)In hospital,Amy followed the doctors advice,4.exercised(exercise) for at least half an hour every day and ate lots of fruit and vegetables.She thought it wasnt worth damaging our health to get a slim and 5.attractive(attract) figure.BAmy hasnt h
33、eard from her friend Zhou Ling for weeks.So she sent an email to tell her story about weightloss.She said she used to go to the gym three times a week,1.but now she didnt work 2.out any more.She took another way to stay slim. Since she was ashamed of her body,and she was preparing to act in a new pl
34、ay,she took weightloss pills called FatLess,3.which were quite popular among young women in Canada.The pills worked and two months later she lost 7 4.kilograms (kilogram)However,sometimes she felt tired and weak.Her mother felt 5.worried(worry) and warned her not to take the pills.语境短文改错根据课文内容,对下面材料
35、进行修改。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。Healthy eating along with regular exercise are probably the only way become fit.If you eat properly or exercise regularly,you will lose weight,keep fit and feel great.As a teenager,that is important to give your body the energy it needs.If you skip meal
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412314.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
安徽省六安一中阜阳一中合肥八中等校2022届高三历史上学期联考试题(PDF版有答案).pdf
