2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 3 THE VIOLENCE OF NATURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年外研版英语必修3模块评价 MODULE 3THE VIOLENCE OF NATURE WORD版含解析 2020 2021 学年 外
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(三)(Module 3) (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Jack, how do you like the play? M: Its a simple st
2、ory with a happy ending, but, luckily, they had a very strong actor, he can manage to carry the whole play. 1. What does the man like about the play? A. The story. B. The ending. C. The actor. 答案: CText 2M: Have we missed it? The man said its only five blocks away opposite the bank. W: Wait a minute
3、, the Chinese restaurant, the national bank, there it is, the R hotel. 2. Which place are the speakers trying to find? A. A hotel. B. A bank. C. A restaurant. 答案: AText 3M: Have you got the time? I forgot to bring my watch. It must be over 3 oclock. W: Yes, actually its twenty past three. M: Oh, tha
4、t means the meeting will begin in twenty minutes. 3. When will the meeting begin? A. At 3: 20. B. At 3: 40. C. At 4: 00. 答案: BText 4W: Everything here looks really good. What are your specials today? M: We have our usual soup and salad. They are potato soup and vegetable salad. W: Those are my favou
5、rites. It will be very difficult to make a choice. 4. Where are the speakers? A. In a shop. B. In a restaurant. C. In the mans house. 答案: BText 5W: I cant believe how hot it is here today. M: If you think this is bad, you should have been here last week. 5. What does the man mean? A. He prefers cold
6、 weather. B. He has had a difficult week. C. The temperature was good last week. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Rachel, Im trying to figure out where to travel
7、 while I stay in China. Have you been to any good scenic places there? W: Yes. Ive been to a few places that were beautiful. If you ask me, Id recommend that you visit Harbin in the winter. And I really like some of the scenic areas in Guilin, Yangshuo, and Zhangjiajie in the summer. M: Whats specia
8、l about those places? W: Guilin and Yangshuo have beautiful mountains and blue skies, and Zhangjiajie has a national park with the most beautiful mountains Ive ever seen. Have you ever seen the movie Avatar? M: I have; the mountains in the movie were pretty cool. I heard that they based them on the
9、ones in Zhangjiajie. 6. Where does the woman suggest visiting during the winter? A. Harbin. B. Tianjin. C. Zhangjiajie. 答案: A7. Which scenic spot is associated with Avatar? A. Guilin. B. Yangshuo. C. Zhangjiajie. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Hey, Simon! Where were you? I was looking for you everywh
10、ere. M: Im sorry, but I was with my teacher, Mrs Peggy. She told me that the headmaster wanted to see me right away. W: Wow! What happened? Did you do anything wrong? M: No. At first, I didnt know what was going on. Everything happened so fast. When I went inside the office, everyone came to me and
11、shook hands with me. Then, I saw my parents. They came up and hugged me. W: Were they congratulating you? M: Yes! You got it! I won an international essay competition and they gave me a medal! 8. Where did the boy go with his teacher? A. To his home. B. To the classroom. C. To the headmasters office
12、. 答案: C9. What do we know about the boy? A. He did something wrong. B. He won a medal. C. He failed to hand in an essay. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: How many people will you bring to the party? M: Let me think. Emm . . . seven. W: OK, Paul and Gloria are coming too with two of their friends. That
13、s eleven. And Susan and Billy. Thats fifteen, including us. I think our living room is big enough. M: Yeah. So Ill make 30 hamburgers, two for everybody. W: Thats too many. People dont eat that much meat. You know, Gloria is going on a diet and Paul never eats burgers and things like that. M: All ri
14、ght then. Lets say 20. And lets have 5 bags of chips. W: Thats not enough. I can eat one bag all by myself. M: OK, 10 bags of chips. And what else? Fifteen bottles of beer? W: Thats OK. How about dessert? M: Dessert? Well, what do you think? Watermelon? Ice cream? W: Ice cream! M: OK. Ill get one bi
15、g can of really good ice cream. 10. What are the speakers mainly talking about? A. What to be prepared for the party. B. Who to be invited to the party. C. Where to hold the party. 答案: A11. How many people will be invited to the party? A. 15. B. 13. C. 11. 答案: B12. What does the woman NOT suggest pr
16、oviding? A. Fewer hamburgers. B. More chips. C. Watermelon. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Im on the beach to talk with Mel Flynn, an Australian teenager who spends most of her free time underwater. Hello, Mel. W: Hi. M: How did you become interested in diving? W: I grew up near the beach, and I lik
17、ed watching little fish. My parents said they knew Id work with fish when I got older. Theyre both biologists, but more interested in land animals. When I was old enough, I asked if I could go diving, so I could take a closer look at all the amazing things living underwater. M: When did you start to
18、 dive? W: I learned to swim when I was three. But I had to wait for seven years to dive. But even then we couldnt go deeper than twelve meters. M: Did you feel scared? W: Not really. The teacher told us which dangerous fish to avoid and as long as we left them alone, we wouldnt be in danger. And we
19、were never too far from our dive boat. M: And what do you do now? W: I joined a group of teenagers who help scientists with their research. I like working with them. We are volunteers, but many of us are planning on becoming biologists on sea animals in the future. Ive learned so much already by wat
20、ching the scientists at work. 13. Why did Mel Flynn become interested in diving? A. To learn more about sea animals. B. To join a group of teenagers. C. To help with her parents research. 答案: A14. How old was Mel Flynn when she started diving? A. 7. B. 10. C. 12. 答案: B15. What did Mel Flynn do to st
21、ay safe underwater? A. She always kept close to other divers. B. She didnt go deeper than seven meters. C. She stayed away from dangerous fish. 答案: C16. Why does Mel Flynn like working with the scientists? A. To earn money from it. B. To gain valuable experience. C. To get a good job through it. 答案:
22、 B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: We are glad to have Dr. Garfield to talk to us today about dreams. Let me start by asking the first question. Does everyone dream? W: It appears that everyone does. Mostly when people say that they never dream, what they really mean is that they dont remember their drea
23、ms or they dont think their dreams are important. The other day, someone named Davis came to me and said that he used to be a great dreamer, but suddenly he stopped having dreams. I asked him what happened. It turned out that his brother died by heart attack and he never expected that such a terribl
24、e thing would happen to a young person. Generally, when there was some frightening event and to dream about it was too terrible, people prefer not to dream about it. Actually the worst thing you can do is stop dreaming. Because it means that the bad experience would be too painful to even appear in
25、dreams. As long as you dream about it and even the dream is frightening, your mind is working on it. My personal opinion about what dreams do is that they help us deal with our problems. We say certain pleaders take pleasant dreams. When a person is hurt deep inside, when a person is seriously ill o
26、r when a person has been really sad, if people turn off their dreams totally, it means they dont allow themselves to even think about it. 17. Why do some people say they never have dreams according to Dr. Garfield? A. They forget about their dreams. B. They dont want to tell the truth. C. They have
27、no bad experiences. 答案: A18. Why did Davis stop having dreams? A. He got a serious heart attack. B. He was too sad about his brothers death. C. He was frightened by a terrible dream. 答案: B19. What is Dr. Garfields opinion about dreaming? A. It is very useful. B. It makes things worse. C. It prevents
28、 the mind from working. 答案: A20. Why do some people turn off their dreams completely? A. To sleep better. B. To recover from illnesses. C. To stay away from their problem. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AOn February 3, 1931 the peace of New Zealands Hawkes Bay region was destroyed
29、when the area was hit by the worst earthquake in New Zealands history. At 10: 46 am on that summers day, the quake hit with a magnitude of 7. 9 on the Richter scale(里氏震级). The centre of the quake lied some 15 to 20 kilometers north of the two main centers, Napier and Hastings. The quake lasted for t
30、wo and a half minutes. Many people died in the earthquake. A fire broke out immediately after the quake. The fire started in a chemists shop and spread quickly. Then the Fire Department in Napier came to help, but they were at a loss to control the fire as a result of losing their water supply. Howe
31、ver, the water supply in Hastings, was still usable, allowing them to fight back against the fire. The force of the earthquake destroyed many of the citys famous landmarks. Chunks of the coastline were thrown into the sea. Napiers Bluff Hill, a popular tourist spot, was completely destroyed and thro
32、wn into the waters below. Most of the major buildings in the city were completely destroyed. Roads and communications across the whole area were cut. People were afraid to enter their homes for days and found shelters at the local Motor Camp or on the beach. There were about 150 aftershocks(余震)in th
33、e 24 hours after the main shock. Over the next 2 weeks, there would be 525 such aftershocks. 【文章大意】文章介绍了1931年2月3日新西兰的霍克斯海湾地区被严重的地震摧毁, 由于缺少水供应, 造成了极大的损失。21. The worst earthquake took place in New Zealand _. A. at nightB. in the morningC. at noonD. in the afternoon【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段At 10: 46 am on t
34、hat summers day, the quake hit with a magnitude of 7. 9 on the Richter scale. 可知, 夏季的一天上午10: 46, 发生了7. 9级地震。22. The firefighters in Napier failed to put out the fire probably because _. A. there was no usable waterB. they couldnt get close to itC. the flames spread too quicklyD. The wind was very st
35、rong【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段but they were at a loss to control the fire as a result of losing their water supply可知, 但是他们无法控制火势, 因为他们失去了水供应。23. The last two paragraphs mainly tell us that _. A. there were many places of interest in New ZealandB. the earthquake damaged the city seriouslyC. many famous lan
36、dmarks were thrown into the seaD. people were afraid to enter their homes for sleep【解析】选B。段落大意题。根据文章最后两段的内容可知地震摧毁了许多城市的著名地标, 这座城市的大部分主要建筑被完全摧毁了。可知地震对城市破坏严重。故选B。BMore and more birds are flying to settle at Qinghai Lake, one of the highest inland lakes in China, thanks to the protection efforts of loc
37、al governments. Covering an area of over 4, 000 square kilometers, Qinghai Lake is also the countrys biggest salt-water lake. Located in Northwest Chinas Qinghai Province, the lake is famous for the two islands at its northwest pointCormorant Island and Egg Island. The two islands have plenty of flo
38、ating grass and various schools of fish, offering rich food sources for birds. The islands have become a paradise for different kinds of groups of birds and have been called “Bird Islands”. Each March and April, when ice and snow covering the Qinghai-Tibet Plateau starts to melt, over 20 kinds of bi
39、rds fly to the Bird Islands to lay eggs. During the months, flocks of birds cover the whole sky over the islands and birds eggs can be found everywhere. Visitors can hear the singing of birds from miles away. These have become a world famous symbol of the lake. To protect this paradise for birds and
40、 support calls for ecological protection, China set up the Qinghai Lake Natural Protection Zone at the end of 1997. Meanwhile, the State has pointed out the Bird Islands and Spring Bay of the Qinghai Lake as central protection zones. Inspection officials and management employees often patrol the lak
41、e, improving local residents knowledge of related laws and spreading knowledge about animal protection to visitors. They are making great efforts to call on people to love and protect the birds. At the same time, they have built special fences around the island area to prevent wolves, foxes and othe
42、r carnivorous animals, as well as illegal hunters from breaking up the birds nest-building, egg-laying and breeding. As a result, more and more birds are coming to the islands for sheltering and breeding. 【文章大意】本文是一篇说明文, 作者介绍了青海湖的特点及地理位置。24. Why are more and more birds coming to the biggest salt-wat
43、er lake in the Great Northwest? A. Because it is getting warmer and warmer. B. Because it is being reformed. C. Because environments there are getting more and more agreeable for them to live in. D. Because the people there are becoming richer and richer. 【解析】选C。推理判断题。根据文章的第一段可知多亏了当地政府的保护, 越来越多的鸟儿迁徙
44、到青海湖, 也可推知青海湖是一个适宜鸟儿生活的地方, 故选C。25. The birds feed on _according to the passage. A. floating fish and various grassB. floating grass and different kinds of fishC. salt water and plenty of grainsD. corn from the local farmers【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段中的The two islands have plenty of floating grass and vario
45、us schools of fish, offering rich food sources for birds. 可知, 鸟儿是以水草和鱼儿为食的。26. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. The ice and snow covering the Qinghai-Tibet Plateau doesnt change into water, unless more than 20 kinds of birds come to the Bird Islands. B. Flocks o
46、f birds fly up to the whole sky over islands to lay eggs. C. Visitors can listen to the singing of birds from miles away, but they couldnt see any bird. D. “The ice on the Plateau begins to change into water” means spring is coming. 【解析】选D。推理判断题。根据文章第二段中的Each March and April, when ice and snow cover
47、ing the Qinghai-Tibet Plateau starts to melt可知, 每年的三四月份, 雪融化了, 春天来了。27. The officials go around the lake mainly to _. A. let the farmers there know the animal protection lawB. tell the farmers there some knowledge about animal protectionC. call on people to love and protect the birdsD. all of the ab
48、ove【解析】选D。细节理解题。根据文章的第四段可知政府给人们普及动物保护法, 而且告诉人们保护动物的重要性, 并呼吁人们爱护鸟儿, 故选D。C(2020蚌埠高一检测)Stages of Hurricane: Simple Storms Grow Into GiantsA storm progresses through four different stages before it is actually considered a hurricane. First is a tropical disturbance (热带扰动), which has thunderstorms and ro
49、tating (旋转) winds. Next is a tropical depression (热带低气压), which is similar to a tropical disturbance, but has winds between 23 and 39 miles per hour. A tropical storm is the next level, which has stronger wind speeds between 40 and 73 miles per hour. Once winds reach 74 miles per hour the storm is o
50、fficially called a hurricane. The wind picks up energy from the warm surface ocean water. As a hurricane crosses over land, it begins to become weaker or break apart and reduce in strength. This is because it is no longer over the warm ocean water that it needs for energy. At this point, a hurricane
51、 can still cause a lot of damage because of high winds, rain, and flooding. But unless it makes its way back over the open ocean, it is downgraded from a hurricane back to a tropical storm. Whats Your Name, Hurricane? Hurricanes and tropical storms are given names to help people recognize them. Scie
52、ntists refer to hurricanes and storms by name as they track them across the ocean. Before 1953, hurricanes were not given official names. From 1953 through 1978, hurricanes were only given female names, like Isabel, Camille, Claudette, and Wilma. Beginning in 1979, hurricanes were given the names of
53、 both women and men. Today, the names alternate male and female, and they are named in order of letters. For example, in 2010, storms were named as follows: Alex (male), Bonnie (female), Colin (male), Danielle (female), Earl (male) and so on. . . There are six different lists of names that change, s
54、o the same names are used every six years. The only way that a new name is added is when a hurricane has been particularly deadly or costly and the name is retired, then replaced with a new one. 【文章大意】本文是说明文。主要介绍了飓风的形成、发展历程和其命名方式。28. Which of the following is the right order of stages of a hurricane
55、? A. Tropical depression, tropical disturbance, tropical storm, hurricane. B. Tropical disturbance, tropical depression, tropical storm, hurricane. C. Tropical storm, tropical depression, tropical disturbance, hurricane. D. Tropical storm, tropical disturbance, tropical depression, hurricane. 【解析】选B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-413859.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
