2020-2021学年新教材北师大版大英语必修第二册单元综合检测:UNIT 5 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材北师大版大英语必修第二册单元综合检测:UNIT WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 北师大 英语 必修 第二 单元 综合 检测 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ASome people say,“Extreme sports are so dangerous.Why would anyone want to do them?” But the danger is what makes them so exciting.Keep reading to find out the most popular ones.Bungee jumping: People on some South Pacific islands have been bungee
2、 jumping for hundreds of years.In 1979,some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular around the world.Bungee jumping came to China in 1996.Skateboarding: At first,this sport was called “sidewalk surfing”Skateboarders often jump high into the air,go down steps or slide
3、(滑行) down rails on their boards.They wear baggy trousers so they can move more freely.Skydiving: This is probably the scariest (最惊险的) extreme sport.Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky.They usually free fall for a while and then open a parachute to slow down for a safe
4、 landing.Snowboarding: This became a Winter Olympic sport in 1998.People tied their feet to the board with special shoes.They dont use any ski sticks.Then they ride down hills,jump high and do tricks.【语篇解读】本文介绍了几项极限运动,虽然危险但却刺激。1What made bungee jumping popular all over the world?AA history of hundre
5、ds of years.BJumping over a river in America.CComing to China in 1996.DJumping off a bridge in England.D细节理解题。由第二段的“.some people bungee jumped off a bridge in England and made the sport popular around the world.”可知答案为D项。2In which sport do people jump from a plane or from a high place?ABungee jumping
6、 and skydiving.BSkydiving and skateboarding.CBungee jumping and skateboarding.DSnowboarding and skateboarding.A推理判断题。由第二段“some people bungee jumped off a bridge”及第四段“Skydivers jump out of airplanes about four kilometers up in the sky.”可知,bungee jumping和skydiving都是从高处起跳的。3Why do some people like to d
7、o the extreme sports?AIts easy to learn.BIts exciting and safe.CIts scary but safe.DIts dangerous but exciting.D推理判断题。由第一段中的“the danger is what makes them so exciting.”可知,人们喜欢极限运动是因为它虽危险但刺激。BThirty years ago I worked in a company.My job was to sell the cars.I was young and strong and I had been to m
8、ost parts of the world and I spent one fifth of my time in the trains or planes.I liked such a life and sometimes I called myself “traveler”But one day I got into trouble.It was a cold morning.It blew heavily and the ground was covered with thick snow outside.I was still in bed though it was nine.I
9、finished a long journey the day before and decided to have a good rest.Suddenly the telephone rang and my manager told me to fly to New York to take part in an important meeting.I had to get up and after a quick breakfast I hurried to the airport.The taxi went slowly and I missed the first flight.I
10、had to take the next one.It meant I would wait for nearly five hours in the waitingroom.But five hours later a passenger said the information showed there was a bomb (炸弹) in our plane and the policemen were looking for it.And another five hours passed and most passengers lost their patience before w
11、e were allowed to get on the plane.At the entrance each passenger and their baggage (行李) had to be examined.A young man who seemed a soldier shouted at the policemen at the entrance,“If I had a gun in my baggage,I would shoot you two hours ago!”【语篇解读】作者的工作是卖车,他一直在世界各地奔波,所以他称自己为“旅行者”。接下来,作者在文中介绍了一次出差
12、在机场的经历。4The writer called himself “traveler” because he Asold cars for his companyBliked trains and planesCtravelled to many parts of the worldDliked travelling in foreign countriesC细节理解题。根据第一段“I had been to most parts of the world and I spent one fifth of my time in the trains or planes.”一句可知作者去过世界
13、上大部分地区,并且五分之一的时间是在火车或飞机上度过的,所以他称自己为“旅行者”。故选C。5The taxi went slowly because Athere was much snow on the roadBit was very cold that morningCthe driver didnt know he would fly to New YorkDthe manager told him not to hurryA细节理解题。根据第二段“It blew heavily and the ground was covered with thick snow outside.”一
14、句可知当时刮着大风并且地上的积雪很厚。因此可以得出出租车行驶缓慢的原因在于路上积雪太多,故选A。6He spent nearly hours in the waitingroom that day.AfiveBsevenCeightDtenD细节理解题。根据第二段“It meant I would wait for nearly five hours in the waitingroom.”和“And another five hours passed and most passengers lost their patience before we were allowed to get o
15、n the plane.”两句可知作者在候机室等待了至少十个小时。故选D。7The young man became angry because he Awouldnt be examinedBhad a gun in his baggageCwaited for a long time at the airportDhated the policemen at the entranceC细节理解题。文中提到“most passengers lost their patience before we were allowed to get on the plane.”登机前大部分乘客失去了耐心
16、。因此可以推断出这个年轻人是由于候机时间太长而发怒的。故选C。CTheres a new achievement in 3D printing thats beginning to come into focus: food.Recent development has made possible machines that print,cook,and serve foods on a mass scale(大规模地)And the industry isnt stopping there.Food productionWith a 3D printer,a cook can print c
17、omplicated chocolate sculptures and beautiful pieces for decorationon a wedding cake.Not everybody can do thatit takes years of experience,but a printer makes it easy.A restaurant in Spain uses a Foodini to “recreate forms and pieces” of food that are “exactly the same”,freeing cooks to complete oth
18、er tasks.In another restaurant,all of the dishes and desserts it serves are 3Dprinted,rather than farm to table.NutritionFuture 3D food printers could make processed food healthier.Hod Lipson,a professor at Columbia University,said,“Food printing could allow consumers(消费者) to print food with customi
19、zed(定制的) nutritional content,like vitamins.So instead of eating a piece of yesterdays bread from the supermarket,youd eat something baked just for you on demand.”ChallengesDespite recent advancements in 3D food printing,the industry has many challenges to overcome.Currently,most ingredients (烹饪原料) m
20、ust be changed to a paste(糊状物)before a printer can use them,and the printing process is quite timeconsuming,because ingredients interact with each other in very complex ways.On top of that,most of the 3D food printers now are limited to dry ingredients,because meat and milk products may easily go ba
21、d.Some experts are doubtful about 3D food printers,believing they are better suited for fast food restaurants than homes and highend restaurants.【语篇解读】文章对3D打印技术在食物上的应用取得的进步进行了介绍,并且指出3D打印技术在食物上的应用仍面临着许多方面的挑战。8What do we know about 3D printing and food ?AThe 3D printing industry is beginning to focus
22、on food.BWith further development,its possible to use the 3D printing technology to print food.CPeople have made possible 3D food printers.DThe 3D printing and food have developed into a perfect industry.C细节理解题。答案定位在第一段“Recent development has made possible machines that print,cook,and serve foods on
23、 a mass scale(大规模地)”可知人们已经制造出了3D食物打印机,故选C。9What benefit does 3D printing bring to food production?AIt helps cooks to create new dishes.BIt saves time and effort in cooking.CIt improves the cooking conditions.DIt contributes to restaurant decorations.B推理判断题。Food production部分中叙述了没有经验的人可以用3D打印机做出复杂的巧克力
24、雕塑和美丽的婚礼蛋糕,以及餐厅能够用3D打印出所有的菜肴和甜点,从而可以推断出3D打印的优势是节省了做饭的时间和精力。故选B。10According to Paragraph 3,3Dprinted food Ais more available to consumersBcan meet personal nutritional needsCis more tasty than food in supermarketsDcan keep all the nutrition in foodB细节理解题。根据Nutrition部分中的“Food printing could allow cons
25、umers(消费者) to print food with customized(定制的) nutritional content,like vitamins.”食品打印可以让消费者打印定制营养的食物,从而可以推断出3D打印出来的食物可以满足个人营养需求。故选B。11What is the main challenge that prevents 3D food printing from spreading widely?AThe printing process is complicated.B3D food printers are too expensive.CFood materia
26、ls have to be dry.DSome experts doubt 3D food printing.C细节理解题。根据Challenges部分中的“most of the 3D food printers now are limited to dry ingredients,because meat and milk products may easily go bad.”可知,阻止3D打印食物被进一步广泛使用的原因是原料必须是干的,含水多的肉和牛奶不能应用于3D打印因为很容易坏。故选C。DMany people believe high heels(E)make women loo
27、k good.It seems that the organisers of the Cannes Film Festival reportedly stopped women in lowheeled shoes from walking the red carpet.But all this charm comes at a cost,wearing heels over 10cm high can damage your feet.A study by Hanseo University in South Korea suggests that continuous wearing ma
28、kes women run the risk of getting hurt,and makes them easy to lose their balance.A total of 40 women who wear high heels at least three times a week took part in the study.The strength of their feet was measured regularly,researchers found that two of the four main muscles became stronger after a pe
29、riod of between one and three years.This created an imbalance in their feet.Dr YongSeok Jee from Hanseo University says that the habit of wearing heels can result in feet out of shape,back pain and unhealthy walking patterns.He suggests that women limit the use of these kinds of shoes and exercise t
30、heir foot muscles properly.High heels are considered by some people to be female,but in fact the fashion started with mens feet.These shoes were a form of riding footwear,and were seen on the feet of 17th century Persian soldiers,Elizabeth Semmelhack of the Bata Shoe Museum in Toronto says: “When th
31、e soldier stood up in his stirrups (马镫),the heel helped him keep balance so that he could shoot more effectively.”Before becoming a main part of modern womens clothing,high heels were used by Louis XIV of France.These shoes were status (身份) symbols.Lets face itnothing shows off status like uncomfort
32、able,expensive and impractical clothing.They say the wearer doesnt have to work in fields or walk very far.【语篇解读】研究发现,女生需要谨慎穿高跟鞋,因为好多女生为了赶时髦穿高跟鞋而让脚受到伤害。12What can we know about heels from Paragraph 1?AHigh heels are good for womens health.BWearing high heels makes women confident.CHeels are required
33、 on certain occasions.DHeels over 10cm high are rare for women to wear.C推理判断题。根据文章第一段“It seems that the organisers of the Cannes Film Festival reportedly stopped women in lowheeled shoes from walking the red carpet.”可知,据报道,戛纳电影节的组织者阻止穿低跟鞋的女生走红地毯,由此可以推断出在一定的场合需要穿高跟鞋。故选C。13What does YongSeok Jee advis
34、e women to do about high heels?AGive up wearing high heels totally.BDo more exercises to keep balance.CWear high heels over three times a week.DWear high heels as seldom as possible.D细节理解题。根据文章第二段“He suggests that women limit the use of these kinds of shoes and exercise their foot muscles properly.”
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417018.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
