2020-2021学年英语外研版(2019)选择性必修第二册单元综合检测 UNIT 6 SURVIVAL WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语外研版2019选择性必修第二册单元综合检测 UNIT SURVIVAL WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 外研版 2019 选择性 必修 第二 单元 综合
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(六).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThe cost of living in countries like the United States, Britain, Australia or France has skyrocketed in recent years. But, if youre willing to leave your country and explore life in other areas, there are many countries boasting an extremely chea
2、p and low cost of living.So, if you have the flexibility of living wherever you please, and want to live in a country the cost of living is the cheapest in the world, check out these 3 countries when planning your next move.CambodiaCambodia may not be the first country that comes to mind when you th
3、ink of a tropical paradise, but its pretty close.The added bonus is that living here is insanely cheap, unlike some other tropical getaways.A luxury home with four bedrooms and a pool would only cost about $600 a month.A decent three bedroom vacation home can be purchased here for just $20,000.And,
4、for only about $2,000 a year, you can also hire a gardener and housekeeper to take care of your property.EcuadorEcuador is similar to the United States in many ways, and as a result, it has become a popular American getaway.They even use the US Dollar for their currency.In this country, its cheaper
5、to eat out everyday than cook for yourself on a budget in the US.You can even buy a property for around 50,000 and hire someone to tend to it while youre away.MexicoAlthough the country is known for its poverty ridden streets, there are many wealthier areas that provide every amenity (便利设施) you migh
6、t need.You can live off a mere $700 a month in Mexico, and this includes rent for a nice place, amenities, food, and any sightseeing.【语篇解读】近年来,生活在美国、英国、澳大利亚或法国等国的成本猛增。然而,你可以离开你的国家去探索在其他地区生活,本文介绍了在柬埔寨、厄瓜多尔和墨西哥的生活成本。1How much money do you need to pay to look after your property for a year in Cambodia?
7、A$600.B$2,000.C$20,000.D$700.B细节理解题。根据Cambodia中“And, for only about $2,000 a year, you can also hire a gardener and housekeeper to take care of your property.”可知,你一年需要付$2,000来照顾你在柬埔寨的财产。故选B。2In which country you can enjoy a life like in America?ACambodia.BMexico.CEcuador.DChina.C细节理解题。根据Ecuador中“Ecu
8、ador is similar to the United States in many ways, and as a result, it has become a popular American getaway.”可知,你可以在 Ecuador享受像美国那样的生活。故C选项正确。3What things will you be unable to enjoy in Mexico?AAny scenery.BAmenities.CA nice place.DTropical climate.D推理判断题。根据Mexico中“Although the country is known for
9、 its poverty ridden streets, there are many wealthier areas that provide every amenity (便利设施) you might need.You can live off a mere $700 a month in Mexico, and this includes rent for a nice place, amenities, food, and any sightseeing.”由此推知,Tropical climate是你在墨西哥无法享受的。故D选项正确。BFor Canaan Elementarys
10、second grade in Patchogue,N.Y.,today is speech day,and right now its Chris Palaezs turn.The 8yearold is the joker of the class.With shining dark eyes,he seems like the kind of kid who would enjoy public speaking.But hes nervous.“Im here to tell you today why you should.should.”Chris trips on the “ld
11、,”a pronunciation difficulty for many nonnative English speakers.His teacher,Thomas Whaley,is next to him,whispering support.“.Vote for.me.”Except for some stumbles,Chris is doing amazingly well.When he brings his speech to a nice conclusion,Whaley invites the rest of the class to praise him.A son o
12、f immigrants,Chris started learning English a little over three years ago.Whaley recalls(回想起) how at the beginning of the year,when called upon to read,Chris would excuse himself to go to the bathroom.Learning English as a second language can be a painful experience.What you need is a great teacher
13、who lets you make mistakes.“It takes a lot for any student,”Whaley explains,“especially for a student who is learning English as their new language,to feel confident enough to say,I dont know,but I want to know.”Whaley got the idea of the secondgrade presidential campaign project when he asked the c
14、hildren one day to raise their hands if they thought they could never be a president.The answer broke his heart.Whaley says the project is about more than just learning to read and speak in public.He wants these kids to learn to boast(夸耀) about themselves.“Boasting about yourself,and your best quali
15、ties,”Whaley says,“is very difficult for a child who came into the classroom not feeling confident.”【语篇解读】主题:人与自我(生活与学习);话题:增强自信。本文是一篇记叙文。文章讲述了小学教师Whaley通过组织学生演讲来帮助学生增强自信的教学实践。4What made Chris nervous?ATelling a story.BMaking a speech.CTaking a test.DAnswering a question.B细节理解题。根据题干中的关键词nervous可定位到第
16、二段第一句,然后应到前文中找使他紧张的因素。根据第一段中的“.today is speech day,and right now its Chris Palaezs turn.”和“.he seems like the kind of kid who would enjoy public speaking.”可知,今天是演讲日,现在轮到了Chris,虽然他看起来像那种喜欢在公共场合讲话的孩子,但是他很紧张。由此可知,演讲使Chris紧张。故选B。5What does the underlined word“stumbles” in Paragraph 2 refer to?AImproper
17、pauses.BBad manners.CSpelling mistakes.DSilly jokes.A词义猜测题。根据第二段中的“you should.should.”以及“.Vote for.me.”这样的语句特点可知,Chris的演讲不流畅,也就是说有不适当的停顿。这是他表现不好的地方,与画线词后的句意“他完成得非常好”构成转折关系,与短语except for的语意相呼应。注意:高考阅读中的熟词生义现象非常关键,例如,如果能够注意到第二段第三句中的trips一词在此语境中的特殊意义(意为“绊倒”)则有助于快速解答此题。故选A。6We can infer that the purpose
18、 of Whaleys project is to _Ahelp students see their own strengthsBassess students public speaking skillsCprepare students for their future jobsDinspire students love for politicsA推理判断题。根据倒数第二段中的“Whaley says the project is about more than just learning to read and speak in public.He wants these kids
19、to learn to boast about themselves.”可知,Whaley创办这个项目的目的不仅仅是让学生学会阅读和在公共场合演讲,他还希望学生学会自夸。A项意为“帮助学生看到自己的长处”,与原文意思相符。故选A。7Which of the following best describes Whaley as a teacher?AHumorous.BAmbitious.CCaring.DDemanding.C推理判断题。文章介绍了Whaley老师通过创办“总统竞选项目”,组织学生演讲来帮助学生增强自信。根据第二段中的“His teacher,Thomas Whaley,is
20、next to him,whispering support.”和“.Whaley invites the rest of the class to praise him.”等细节也可看出Whaley老师是一个关心学生的老师。故选C。CYou may think that sailing is difficult sport, but it is really not hard to learn it.You do not need to be strong.But you need to be quick.And you need to understand a few basic rule
21、s about the wind.First, you must ask yourself, “Where is the wind coming from? Is it coming from ahead or behind or from the side?” You must think about this all the time on the boat.The wind direction tells you what to do with the sail.Lets start with the wind blowing from the behind.This means the
22、 wind and the boat are going in the same direction.Then you must always keep the sail outside the boat.It should be at a 90 angle(角度)to the boat.Then it will catch the wind best.If the wind is blowing from the side,it is blowing across the boat.In this case, you must keep the sail half way outside t
23、he boat.It should be at a 45angle to the boat.It needs to be out far enough to catch the wind, but it shouldnt flap(摆动)It shouldnt look like on a flag pole.If it is flapping, it is probably out too far, and the boat will slow down.Sailing into the wind is not possible.If you try, the sail will flap
24、and the boat will stop.You may want to go in that direction.It is possible, but you cant go in straight line.You must go first in one direction and then in another.This is called tacking.When you are tacking, you must always keep the sail inside the boat.【语篇解读】本文主要介绍了帆船运动的一些常识,就帆船顺风、侧风和逆风行驶进行了详细的阐述。
25、8What should you consider first while sailing?A Sailors strength.BWave levels.CWind directions.DSize of sails.C细节理解题。由第二段第一句“First, you must ask yourself, Where is the wind coming from?”可知,航行前的第一件事是弄清风向。故选C。9What does the underlined word “It” in Paragraph 4 refer to?AThe sail.BThe boat.CThe wind.DTh
26、e angle.A代词指代题。由第四段第二、三句“In this case, you must keep the sail half way outside the boat.It should be at a 45angle to the boat.”可知,它(It)应该和船保持45度角,这里的“It”指的应该是帆(sail)。故选A。10What do you have to do when sailing against the wind?AMove in a straight line.BAllow the sail to flap.CLower the sail.DTack the
27、boat.D细节理解题。由最后一段“Sailing into the wind.You must go first in one direction and then in another.This is called tacking.”可知,当逆风航行时,你必须不时变换方向,这叫抢风航行(tack)。故选D。11Where can you probably find the text?AIn a popular magazine.BIn a tourist guidebook.CIn a physics textbook.DIn an official report.A文章出处题。文章主要介
28、绍了在进行帆船运动时不同风向的应对方法,所以可能出现于内容较为宽泛的流行杂志之上;旅游指南应包括景点介绍、旅游注意事项及小贴士等,不符合本文题材;物理课本和政府报告与本文题材无关。故选A。DStudies have suggested early rising and success might be linked.People who wake up early are more in keeping with the traditional corporate schedule and tend to have more positive personalities, which migh
29、t lead to better grades in school or higher wages on the job.Is getting up early for everyone? No.Theres been lots of research about how some people are biologically more likely to feel more alert (机敏的)in the morning, while others are at their best at night.You might be more alert and have better co
30、gnitive (认知的)ability in the afternoon, for instance.So, if you dont naturally feel alert in the morning but decide to wake up early anyway, you might be disturbing your actual top performance times.Of course, people may have personal reasons for making an early start.Parents with young children or w
31、orkers with nontraditional hours may also have no choice about what time they start the day.Getting up early doesnt necessarily translate to instant success at the office.In fact, depending on the person, it could end up having a negative effect.Especially if you dont normally wake up super early an
32、d are trying to follow some kind of productivity fashion.An even worse condition may arise if youre actually reducing sleep to become an early riser.Sacrificing sleep means you may be hit by the many negative effects of sleep lack.Getting a full nights sleep and getting the same amount of sleep at t
33、he same time each night are both important.So if early rising means cutting sleep, dont do it.What should you do? Dont listen to thoughtleaders or Linkedln influencers but figure out what works best for you.Pay attention to when you feel most tired and most awake.Make a note of the times you fall as
34、leep and wake up naturally.Try to adjust your schedule to those times, as thats how youll tap into most of your natural energy for the day ahead.And above all, its getting adequate amounts of sleep.【语篇解读】本文介绍了早起与成功的联系,并给出了作者自己的看法。12What is Paragraph 1 intended to tell us?AThe early bird catches the
35、worm.BA good beginning makes a good ending.CA thousand mile trip begins with one step.DConstant dropping wears the stone.A推理判断题。第一段第一句“Studies have suggested early rising and success might be linked.” 研究表明,早起和成功可能是有联系的。“which might lead to better grades in school or higher wages on the job.” 这可能导致学校
36、成绩更好或工作工资更高。可知早起的鸟儿有虫吃,早起的人能导致学校成绩更好或工作工资更高。故选A项。13Why is getting up early unfit for everyone?APeople have different cognitive ability.BIt disturbs working orders.CNot all are in their best state in the morning.DFew people have their top performance times.C细节理解题。第二段第一句“Is getting up early for everyo
37、ne? No.Theres been lots of research about how some people are biologically more likely to feel more alert (机敏的)in the morning, while others are at their best at night.” 每个人都起得早吗?没有。有很多研究表明,有些人在生理上更容易在早晨感到更警觉,而另一些人则在晚上处于最佳状态。可知每个人处于最佳状态的时间不同。故选C项。14What does the author think of getting up early?AIt c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421136.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
