2020版新一线高考英语(外研版)一轮复习课时提能练12 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语外研版一轮复习课时提能练12 WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 外研版 一轮 复习 课时 提能练 12 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十二).阅读理解A(2019绵阳诊断)David Rees runs a truly distinctive business.He charges customers $15 to sharpen their pencils to perfection,using a variety of tools.I know what youre thinkingis this a joke?The 39yearold gets asked that question a lot.To clarify everything,he even created a special section
2、 on his website telling everyone hes actually providing a real service.You can supply your own pencil or you can have Rees sharpen one of his own favorite 2B pencils.After that,he mails it to you in a display tube with the shavings in a separate bag,and an authentic certificate which just happens to
3、 mention the pencil is so sharp as to be a dangerous object.To achieve the desired result,the master sharpener uses all kinds of tools,including general sandpaper,pocket knives and even a special $450 sharpening machine.“It depends on what the customer wants to use his/her pencil for,”he says.That d
4、etermines the most appropriate pencilsharpening technique.Some customers buy pencils as inspirational symbols while others buy them because of their special memories of classic 2B pencils.$15 to have a pencil sharpened is a bit expensive though,right?Youre not the only one who feels that way,and Dav
5、ids unique business has really angered lots of people,who talk of inequality in America,saying it is so insane for the wealthy to pay $15 to sharpen a pencil.But others will say,“This is just our urge to put an end to the welfare state because new ideas arise along with the business.”David admits hi
6、s trade is sort of unusual.But there are those who actually value his service,as is proven by the over 500 orders he has gotten.【语篇解读】本文主要介绍了一个人提供为他人削铅笔的独特服务。1How could David make money by sharpening pencils?AHe invented new tools for the job.BHe promoted his skill on his website.CHe saved lots of t
7、ime for other people.DHe provided quality service for his customers.D推理判断题。根据第四段第一句“To achieve the desired result,the master sharpener uses.even a special $ 450 sharpening machine”可推知,主人公给客户提供高质量的削铅笔服务,故选D。2From his words,we can infer that David Rees .Aknows all kinds of pencil usersBprovides person
8、alized servicesCvalues ideas behind the pencilsDalways writes in pencilB细节理解题。根据第四段中的“It depends on what the customer wants to use his/her pencil for”可知,主人公会给客户提供个性化的服务,故选B。3What does the underlined word“insane”(in Paragraph 5) mean?ADeliberate. BRewarding.CUnreasonable. DIrresponsible.C词义猜测题。根据第五段第
9、一句“$ 15 to have a pencil sharpened is a bit expensive though,right?”,并结合第二段第一句“I know what youre thinkingis this a joke?”可推知,此处的insane意为“十分愚蠢的,疯狂的”,故选C。deliberate“故意的”;rewarding“值得做的”;irresponsible“不负责任的”。4What seems to be the authors attitude to David Rees trade?AIts a fancy service.BIt has a good
10、reputation.CIts awfully expensive.DIt wastes time and money.A观点态度题。根据全文的整体内容可知,作者认为主人公所提供的削铅笔服务是与众不同的、别致的,故选A。B(2019石家庄一模)Experts believe that the best time to teach kids language skills is when they are babies.Most time the task is easily accomplished with parents reading or talking to their babies
11、.However,in some cases that is not possible due to busy work schedules or when kids are born deaf.Now,an adorable blueeyed robot,a human avatar,and some hightech neuroscience may be able to assist parents with this important developmental task.The Robot Avatar thermalEnhanced system,or RAVE,is the b
12、rainchild of a team of researchers led by LauraAnn Petitto,an educational neuroscientist,at WashingtonDC.s Gallaudet University.The learning process begins when the robots camera,which is focused on the babys face,detects tiny changes in his/her body temperature.This,combined with the babys facial e
13、xpression,causes the robot to turn its head and guide the babys attention to a computer screen,on which a human avatar starts to communicate with the baby,much like a parent would.For example,if the baby points towards the screen,the avatar might respond,“Are you pointing to me?”and follow that up w
14、ith a nursery rhyme,fairy tale,or some essential social communication,all in American Sign Language(ASL) The“conversation”continues until the kid loses interest.The researchers,who have been testing the system for three years,found that babies as young as 6 to 8 months old began to move their hands
15、in a rhythm similar to ASL after interacting with RAVE for just a few minutes.Petitto says natural language,whether communicated through speech or sign,activates the same parts of the brain and believes the rhythmic motions prove the babies are learning the essential elements of communication.What s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
