2020版新一线高考英语(外研版)一轮复习课时提能练15 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语外研版一轮复习课时提能练15 WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 外研版 一轮 复习 课时 提能练 15 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十五).阅读理解A(2019新疆适应性测试)Superstorm Sandy slammed into the eastern United States three years ago.The winddriven water caused a lot of flooding,especially in the regions subway system.Now two teens have invented a device that could help prevent future subway floods.In New York City alone,Superstor
2、m Sandy caused an estimated $19 billion in damage.Much of the floodwaters entered the subway system through its ventilation grates(通风栅)Those metal grills usually lie at ground level.When the system is shut down ahead of a flood,engineers try to cover those grates with plywood(胶合板) and sandbags.But t
3、he flooding often washes away those measures,which allows water to flow into the tunnels.Raising those grates even a tiny bit above ground level would cost a lot of money.Other ideas have included building tall chimneys around the holes.That would raise the grates and cost a lot of money,too.Kyle an
4、d Raymond came up with a different,less expensive idea.They designed a metal grate with a builtin,adjustable cover.When trains are running,one part of the grate slides open to bring in fresh air.But when the system is shut down,that part can be slid shut to completely block the grate.Their grate is
5、the same size as the grates used now.So,it would be simple,they say,to lift out the old grate and drop in a replacement.Their design includes tamperproof features,which can prevent operation mistakes.They make sure that people dont intentionally shut off airflow during normal conditions.For people w
6、ith the proper key,it would only take a minute or two to close the grate ahead of a flood.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要讲述三年前超级风暴Sandy猛烈袭击美国东部,造成了洪水灾害,当地的地铁被洪水淹没。为防止地铁再次被洪水淹没,两位少年发明了一种装置。1Whats the second paragraph mainly about?AThe steps to operate grates.BThe measures to prevent flood.CThe function of plywood
7、and sandbags.DThe disadvantage of present subway system.D段落大意题。根据第二段第一句可知,据估计超级风暴Sandy仅在纽约市就造成了价值190亿美元的损失。文章接下来分析了超级风暴造成的洪水淹没地铁的原因:目前的地铁系统存在很大的弊端。故本题选D。2Which of the following words best describes the two teens new invention?ACostly. BTimesaving.CPractical. DConventional.C推理判断题。根据文章最后一段第一、第二句“Their
8、 grate is the same size as the grates used now.So,it would be simple,they say,to lift out the old grate and drop in a replacement.”他们使用的栅栏和现在使用的栅栏大小一样,所以很容易就可以把旧的栅栏取出来,放入一个替换栅栏;再结合最后一段最后两句可知,新的装置操作起来也很方便。故选C。3Whats the purpose of designing the tamperproof feature?ATo replace the old grate correctly.
9、BTo close the grate ahead of a flood.CTo ensure airflow in normal conditions.DTo stop the train speeding up unexpectedly.C细节理解题。根据最后一段第三、第四句可知,设计干预防护的特点可以阻止操作失误,有了干预防护,他们确保人们不会有意地在正常情况下关掉空气流通的功能,故本题选C。4Where does the text most probably come from?AA news report.BAn adventurous story.CAn introduction
10、to new equipment.DA guidebook to making grates.A文章出处题。通读全文可知,本文主要讲述了两位少年发明了一种成本较低、实用的地铁防洪装置以及该装置的特点和优势,应该属于新闻报道类文章,故选A。B(2019新疆适应性检测)Emma Watson entered our lives as the perfect Hermione Granger in 2001,and 16 years later,were just as much in love with this charming,intelligent British girl,as ever.
11、You may or may not be a Potter head,but a lot of people are charmed by Emma Watsons perfection.Despite being a star performer at the young age of 11,shes never gone the Hollywoodspoiledchild route.In fact,she made all attempts to stay as normal as possible.She said,“Ignoring fame was my rebellion,in
12、 a funny way.I was insistent on being normal and doing normal things.It probably wasnt advisable to go to college in America and room with a complete stranger.And it probably wasnt wise to share a bathroom with eight other people in a dormitory.Looking back,I think that was crazy.”She added,“I was v
13、ery welleducated.My dad paid for me to go to a very good school,so I worked hard every single day at that school to make him proud of me.And I did,and I still do.”If we had to imagine what Hermione Granger would have grown up to be like,we would say shed be the Emma Watson of the Potter universe bec
14、ause there really is no way to separate the two.In the last few years,Emma has added more feathers to her cap than we imagined being humanly possible,which include actor,scholar,model and UN Women Goodwill Ambassador.In her role as a UN Women Goodwill Ambassador,shed supported powerful causes to the
15、 best of her ability and brought them all the attention they deserve.Emma Watson gave us the most accurate description of our favorite girl from the Potter universe.“Young girls are told you have to be a delicate princess.Hermione taught them that you can be a warrior.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要介绍了哈利波特系列电影中女
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
语文:《桥边的老人》课件(人教语文选修《外国小说欣赏》).ppt
