2022版高考英语一轮基础达标选题Unit2Workingtheland含解析新人教版必修4.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 一轮 基础 达标 选题 Unit2Workingtheland 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Working the land李仕才一、阅读理解In the dead of winter,we dont typically think about spending time outdoors,but according to many physicians we should.The sun is our greatest source of a vitamin that is essential for good healthVitaminDThis important vitamin strengthens bones and teeth and is linked
2、to the prevention of heart disease,cancer and many other lifethreatening diseases.The recommended daily requirement is 400600 International Units (IU). In summer, people with dark brown eyes and darker skin turn sunlight from just 15 minutes outside without sunscreen into adequate amounts of Vitamin
3、 DEven during winter, just a 10minute walk at midday can keep the bodys Vitamin D at healthy levels.During brief winter walks,we receive the greatest benefits when we wear no sunscreen and expose as much skin to the sun as possible.Vitamin D can be also obtained from foods.Salmon is one of the best
4、sources of the Vitamin.Egg yolks(蛋黄),cheese,mushrooms and some animal organs contain smaller quantities of it.To attract consumers,food companies add Vitamin D to some of their milk products.The practice of putting the Vitamin into milk began in the 1930s.At that time,many children were suffering fr
5、om rickets,an illness that is caused by a deficiency(缺乏)of VitaminDIt made the childrens bones soft and weak.Adding Vitamin D to milk helped to solve the problem, and it has been available ever since.For people who still need more Vitamin D, there is another option;Take Vitamin D supplements(补充物)The
6、se products are widely sold in stores.However,anyone considering taking supplements should consult a physician first.【解题导语】本文是一篇科普文,主要介绍了维生素D的一些情况。1During the winter months,people_ Aarent able to meet their deadlinesBoften dont dress warmly enoughCgenerally like to remain indoorsDleave lots of work
7、for others to do C解析:细节理解题。根据第一段中的“In the dead of winter,we dont typically think about spending time outdoors,but according to many physicians we should.”可知,在冬天人们愿意待在室内。2According to the text,Vitamin D_ Acan be obtained by being exposed to the sun Bcan be used to cure lifethreatening diseasesCcan be
8、 mainly found in some milk productsDcan make the childrens bones soft and weakA解析:细节理解题。根据第一段第二句以及第三段第一句可知,维生素D可以通过晒太阳获得,故选A。3Why is salmon mentioned in this article?AIts seldom prepared in the correct way.BIts a useful addition to a persons diet.CIt has a huge impact on the environment.DIts advanta
9、ges have been exaggerated.B解析:推理判断题。根据第四段可知,三文鱼是补充维生素D的食物,因此对我们的饮食是有用的补充物,故选B。4The main purpose of this article is _ Ato introduce a valuable nutrient Bto advertise Vitamin D supplementsCto note risks associated with a nutrientDto explain how a nutrient was discoveredA解析:写作意图题。根据全文可知,本文主要介绍一种营养成分维生素
10、D。二、单句语法填空1(2022江苏高考)_(determine) where we are in relation to our surroundings remains an essential skill for our survival.答案:Determining分析句子结构可知,应用动名词短语作主语,即本句中Determining where we are in relation to our surroundings作主语,remains是谓语动词。2The _(produce) of coffee beans is a huge, profitable business.答案:
11、production由设空前的“the”和后面的“of”可知,应填所给词的名词形式。production “生产;制造”。3Nowadays, children have more _(free); they can do whatever they like.答案:freedomfreedom 名词“自由”,在本句中作宾语。4Cats can help rid the home _mice.答案:ofrid . of “使摆脱或除去”。5A heavy fire reduced 90 percent of the houses _ashes.答案:toreduce . to . “使沦为”。
12、6I bitterly _(regret) that I had missed the wonderful film.答案:regretted所填词由bitterly(副词)修饰,且由从句中had missed可知,此处用动词的一般过去时。7It is _(disturb) to think about so much work to do.答案:disturbingdisturbing “令人不安的”,在句中作表语。8The discovery of new evidence led to the thiefs _(catch)答案:being caught本句中,lead to后接名词或动
13、名词(短语),且the thief和catch存在被动关系,故填being caught,即动名词的被动结构,作lead to的宾语。9I am not _(satisfy) with the way he cut my hair.答案:satisfiedbe satisfied with . 为固定短语,意为“对感到满意”。10Though he is young, he is struggling _(support) a large family.答案:to supportstruggle to do sth. “努力做某事”。三、完形填空When you give thanks for
14、 help,everyone benefits.And the _1_ will last longer than youd expect:researchers have found that writing thankyou notes raises peoples _2_ levels for up to six months.“If you express gratitude in a diary,it makes you happier,but if you _3_ it with the person who helped you,it has the _4_ to bring y
15、ou two closer together,”says researcher Jeff Tsang.Lawyer John Kralik experienced this personally.Hed been feeling depressed and _5_ about his life:Hed been divorced and wasnt _6_ with his children.He felt tired from the _7_ hours he devoted to work.At a/an _8_ low point,he remembered his grandfathe
16、r telling him about the importance of _9_.He decided to write 365 thankyou notes over 365 days,hoping for a/an _10_ change.Immediately,he noticed his _11_ begin to improve.“The first effects are that you realise that your life is much better than you thought and you become more positive,”Kralik says
17、 of his _12_ acts of expressing thanks._13_ by Kraliks experience,I decided to try the _14_ myself.I chose someone from my past whom Id _15_ thanked before:my wonderful highschool English teacher.I wasnt sure if Id be able to _16_ him,but eventually I found where he lived.In my letter,I thanked him
18、for the _17_ and support that hed given me years earlier.I may never hear from him _18_,but that isnt the _19_.The letter helped me _20_ my life,and Ive been happy now for months.1A.timeBthoughtsCeffects Drelationship2A.education BhappinessCincome Dhealth3A.share BcompleteCcompare Dleave4A.method Bd
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423294.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
