内蒙古2021届高三上学期10月大联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古2021届高三上学期10月大联考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 2021 届高三 上学 10 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古2021届高三上学期10月大联考试英语试卷(试卷总分:150分 考试时间:120分钟)注意事项:1.答题时,务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其他答案标号。3.答非选择题时,必须使用黑色墨水笔或黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5.考试结束后,只将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中
2、选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers doing?A Meeting a friend. B. Waiting for the train. C. Watching a Film.2. When does the second show start?A. At 7:00. B. At 7:10. C. At 9:103. Where is the man going?A. To the station. B. To the airport. C. To the o
3、ffice.4. Why cant the man attend the womans wedding?A. He is very ill. B. He has no time. C. He is badly injured.5. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbors. B. Friends. C. Strangers.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅
4、读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the people doing in the mans house?A. Having dinner. B. Having a party. C. Watching TV7. Who is Karl Black?A. The womans daughters boyfriend.B. The mans daughters boyfriend.C. Mr. Zhongs daughters boyfriend.听第7段材料,回答第8至10题。8. What
5、 cant the speakers agree on?A. When to watch TV.B. Where they are going to watch a film.C. What program they are going to watch on TV.9. Why does the man want to watch the football game?A. The game is the most important of the season.B. He wants to see his favorite players.C. The game is the final g
6、ame today.10. What will the speakers do at last?A. Watch the game together.B. Go to the cinema together.C. Do different things separately.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where does the conversation most probably take place?A. In the classroom. B. In the computer room. C. In the dormitory.12. What is the man go
7、ing to do tomorrow?A. Hes going to give a report in class.B. Hes going to hand in his reading report.C. Hes going to play tennis with the woman.13. Why cant the man do the reading at home?A. He wont go home tonight.B. He doesnt have a computer at home.C. His computer at home is not connected to the
8、Internet.听第9段材料,回答第14至16题。14. What job will the woman do?A Cook meals. B. Do housework. C. Take care of children.15. How many hours will the woman work a weekA. 14 hours. B. 25 hours. C. 40 hours.16. What can we learn about the woman from the conversation?A. She is well qualified for the job.B. She
9、has a big family to support.C. She has several children.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker mainly talking about?A. New technology. B. Blue sea. C. Sea animals.18. Who can get around like fish in the sea according to the speaker?A. The divers. B. The scientists. C. The newest robots.19. What c
10、onnects the sea with the land?A. Todays diving suits. B. New wireless technology. C. The newest robots.20. What is the use of the underwater hydrophones?A. They can produce sounds.B. They can send back ocean sounds.C. They can receive and record ocean sounds.第二部分 阅读(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅
11、读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASummer is that time of this year when everyone looks to escape from the boring activities of life. So bring your kids to join us to have fun in the summer camp.Outdoor Word GameAll you need to do is setting up many huge letters that can be easily moved
12、. These letters will help kids spell out certain words. Teenagers would also love something like this as it gives them the opportunity to invest their time in learning new words.Spray PaintingTo bring out the creativity in a person, an activity centered on spray painting is the perfect way to get th
13、ose creative juices flowing. All you need to do is providing plain white T-shirts and some cans of colored spray paint. It will be quite surprising to see some of the original ideas that will flow from individuals.Outdoor TwisterA person will be in charge of monitoring the game and will call out col
14、ors which can be placed outdoors. Participants have the task of placing either their hands or legs on the same color. A fun and exciting game focuses on hand-eye coordination (协调).The Maze (迷宫)One of the most fun games is the hallway maze game where a maze is constructed from either toilet paper or
15、strings of paper. The chosen participant is then asked to make his way through the maze within a limited time without touching paper. This is one of the best and entertaining summer camp ideas for both kids and adults.1. Which game is of benefit to children in learning new words according to the pas
16、sage?A. The maze.B. Spray painting.C. Outdoor twister.D. Outdoor word game.2. What may be the purpose of the activity “Spray Painting”?A. It may improve kids hand-eye coordination.B. It may bring lots of fun to kids.C. It may improve kids creative ability.D. It may increase individuals original idea
17、s.3. What is the rule of the maze game?A. Participants must be teens or kids only.B. Participants must do the game outdoors.C. Participants must use their hands or legs.D. Participants must avoid touching the construction.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了几种适合孩子参加的夏令营活动。【1题详解】细节理解题。根据Outdoor Word
18、 Game中“Teenagers would also love something like this as it gives them the opportunity to invest their time in learning new words.(青少年也会喜欢这样的东西,因为这让他们有机会投入时间学习新单词)”可知,Outdoor Word Game对孩子学习新单词有好处。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Spray Painting中第一句话“To bring out the creativity in a person, an activity centered on sp
19、ray painting is the perfect way to get those creative juices flowing.(为了激发一个人的创造力,以喷绘为中心的活动是让这些创造力流动的完美方式)”可知,Spray Painting活动的目的是可以提高孩子的创造力。故选C。【3题详解】细节理解题。根据The Maze部分关键句“One of the most fun games is the hallway maze game where a maze is constructed from either toilet paper or strings of paper. Th
20、e chosen participant is then asked to make his way through the maze within a limited time without touching paper.(最有趣的游戏之一是走廊迷宫游戏,迷宫是由厕纸或一些纸构成的。然后,被选中的参与者被要求在有限的时间内,在不接触纸张的情况下通过迷宫)”可知,在The Maze这个活动中,迷宫是由纸建造而成的,要求参与者在不接触纸张的情况下通过迷宫。由此可知,迷宫游戏的规则是参加者必须避免接触建筑物。故选D。BAn extreme drought is threatening South
21、 Africas wildlife industry. Farmers are keeping fewer animals and vacationers are visiting in smaller numbers. Parts of the country have been affected by repeated years of hotter than normal weather and below average rainfall. The conditions have burned feeding grass and dried up watering holes. In
22、2015, the area saw the driest year on record. The agency Wildlife Ranching South Africa ( WRSA) collets data on more than 9,000 wildlife ranches ( 牧场) in the nation. It estimates that the Northern Cape Province has lost more than .two thirds of its game over the last three years. WRSA is talking to
23、ranchers around the country to gather information on animal loss and the financial impact the drought is having.WRSA Chief Adri Kitshoff-Botha told Reuters News Agency the drought has continued for some time. “In some areas weve seen it has been going on for six years, ”she said. The wildlife indust
24、ry brings money to South Africas economy through tourism, hunting, breeding and meat production. Hunting the shooting of carefully chosen animals in particularmade $ 140 million in 2016, topping the list of the four mentioned, above, breeding ranking the least, though.In the past, the lodge (度假区) wa
25、s home to around 4,500 wild animalsincluding 35 different species from antelope to rhino. But it has lost around 1 ,000 animals because of the drought. Now, dead animals sit in old and unused mines on the edge of the property. “The lodge has seen its spending rise as it buys more feed for animals fo
26、r the sake of the drought. At the same time, hunters are paying less, and fewer tourists are visiting because the animals are in poor condition over the past year,” said WRSAs Kitshof-Botha. The drought has also hit other parts of South Africa. In Botswana, more than 100 elephants died in two months
27、 in 2019. Botswana is home to almost one-third of Africas elephants.4. Which is the indirect result of the drought?A. Economy is barely declining.B. Feeding grass has been burned.C. Watering holes have dried up.D. Vacationers are becoming fewer.5. Which took the lead in South Africas wildlife indust
28、ry in 2016?A. Hunting.B. Breeding.C. Tourism.D. Meat production.6. The lodges expense is going up because_A. some local species need more attending in hot weatherB. the animals in poor condition are dying out in the droughtC. the lodge has to offer animals more food due to the droughtD. dead animals
29、 bodies need to be buried in old and unused mines7. What does the passage mainly talk about?A. South Africas wildlife industry is under the threat of an extreme drought.B. The rapid decreasing of national economy affects wildlife in South Africa.C. Most wildlife ranchers in South Africa are sufferin
30、g a lot from the drought.D. Wildlife industry is playing a vital part in South Africas national economy.【答案】4. D 5. A 6. C 7. A【解析】本文是一篇说明文,介绍了一场严重的干旱威胁着南非野生动物产业。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“An extreme drought is threatening South Africas wildlife industry. Farmers are keeping fewer animals and vacationers a
31、re visiting in smaller numbers.”可知,一场极端干旱正威胁着南非的野生动物产业,农民饲养的动物越来越少,前来度假的人也越来越少,由此可知,干旱间接导致游客的数量锐减,故D项正确。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“Hunting the shooting of carefully chosen animals in particularmade $ 140 million in 2016, topping the list of the four mentioned”可知,2016 年狩猎在南非野生动物产业中排在首位,故A项正确。.【6题详解】细节理解题。根据
32、第三段中的“The lodge has seen its spending rise as it buys more feed for animals for the sake of the drought.”可知,由于干旱,度假区不得不给动物提供更多的饲料,以致开支上升,故C项正确。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“An extreme drought is threatening South Africas wildlife industry.”可知,本文主要介绍的是一场严重的干早威胁着南非野生动物产业,故A项正确。CNowadays, more and more p
33、eople are unable to sleep due to various reasons. What will you do if you have trouble going to sleep? Try a glass of warm milk, still no luck? Try counting sheep, One, two, three It is late but you are still awake. Are you supposed to take a sleeping pill? No, because if you take it, you will proba
34、bly depend on the drugs. So you lie awake all night hoping that the new workday will arrive soon.A new study has found that you might fall asleep quicker and stay asleep longer if you try cerebral(大脑的)hypothermia(低体温症). No, cerebral hypothermia is not a complex medical process. It just means cooling
35、 down your brain. Eric Nofzinger and Daniel Buysse of the University of Pittsburgh Medical School led the study. They examined 12 people who had insomnia. Twelve others had no sleep problems. Each of them wore a soft plastic cap on their heads at bed time, which had tubes inside filled with water. T
36、he first two nights of testing, the patients wore no water caps. During the next two nights, the caps were worn, but the water was not cooled. Then the researchers cooled the water a little for two nights. On the final two nights of the study, the temperature of the water was made much cooler.The re
37、searchers found that the water caps did not help the insomnia patients until the temperature was about 14CC.Most of the patients fell asleep faster and slept better when the coolest water was moving around their heads.Dr. Nofzinger and Dr. Buysse noted that this was only the beginning of the brain t
38、emperature study. But they believe they have discovered something important that needs more research. They presented their test results in June at a meeting of the Associated Professional Sleep Societies in Minneapolis, Minnesota.8. The underlined word insomnia in Paragraph 2 probably means .A. care
39、lessnessB. sleeplessnessC. lonelinessD. sleepiness9. What do we know about the study?A. Half of the people studied had trouble in sleeping.B. The researchers wore the cap every night.C. The caps were made of cloth.D. The study lasted six nights.10. Dr. Nofzinger and Dr. Buysse agreed that .A. people
40、 can sleep better by wearing capsB. the water caps worked if the water was frozenC. more research should be doneD. the researchers finished the study in June11. What is the main idea of the passage?A. Cooling the brain may help people sleep.B. A new study about how to fall asleep quicker.C. Water he
41、lps people get up easily.D. Many people cant sleep well at night.【答案】8. B 9. A 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新的研究发现,如果你尝试“脑低温疗法”,你可能会更快入睡,睡得更久。详解】1.词句猜测题。由第二段第五六句 “They examined 12 people who had insomnia. Twelve others had no sleep problems ”(他们调查了12个有失眠症的人,另外十二个没有睡眠问题)可以推断,后一句表明剩下的12个没有睡眠问题,所以可以猜测前
42、12个是有睡眠问题的,即失眠的人,以此作为研究的对比因素。故划线部分单词意思为“失眠”。选项B符合题意。故选B。2.推理判断题。根据文章第二段中的“They examined twelve people who had insomnia . Twelve others had no sleep problems.”(他们调查了12个有失眠症的人,另外十二个没有睡眠问题)可知,调查的人中有一半的人们有睡眠困难,选项A符合文意。故选A。3.推理判断题。根据最后一段前两句“Dr. Nofzinger and Dr. Buysse noted that this was only the beginn
43、ing of the brain temperature study. But they believe they have discovered something important that needs more research. ”(Nofzinger 博士和 Buysse 博士指出,这只是大脑温度研究的开始。但是他们相信他们发现了一些重要的东西,需要更多的研究。)可以推知,两位博士认为这只是开始,他们认为还需要更多的研究。选项C与文意相符,故选C。4.主旨大意题。根据第二段第一句“A new study has found that you might fall asleep qu
44、icker and stay asleep longer if you try cerebral(大脑的)hypothermia(低体温症). ”(一项新的研究发现,如果你尝试“脑低温” ,你可能会睡得更快,睡得更久。)及最后一段第一句“Dr. Nofzinger and Dr. Buysse noted that this was only the beginning of the brain temperature study. ”(Nofzinger 博士和 Buysse 博士指出,这只是大脑温度研究的开始。但是他们相信他们发现了一些重要的东西,需要更多的研究。)可知,文章主要讲述了科学
45、家Dr Nofzinger and Dr Buysee的研究报告:给大脑降温可以促进睡眠,故选A。DTired of seeing so much garbage along the bank of River Schie in Rotterdam, Dutch artist Tommy Kleyn decided to step up and do something about it. He alone organized a cleanup of the entire bank without leaving any garbage, proving that anyone can in
46、deed make a difference if they want to.Kleyn would cycle past a part of the Rotterdam riverway and see so much garbage along the bank. The situation troubled him, so he decided to spend 30 minutes every day cleaning the place up, filling one garbage bag a time. And when he posted pictures of his wor
47、k on Facebook, a few of his friends volunteered to join as well. In five weeks, they had a 100-meter riverbank clean and completely rubbish-free.Kleyns action has received great support online, and he has managed to turn it into a small movement. He has set up a Facebook page through which he challe
48、nges people to spend 30 minutes a year to fill a garbage bag with rubbish. It feels great and youll make a big difference, he wrote. People are free to share their before and after pictures on the page. The challenge has attracted people in countries. The people came from as far as China to respond
49、with their own photos and stories!I want to show how easy it is to remove rubbish, he added. Hopefully there will come a time when makers are thoughtful and their goods are no longer wrapped in layers of plastic.Local officials praised Kleyns work on the riverbank and helped him raise money for futu
50、re projects as well. People can sign up to help me one day a year. For this, they received a coupon, like going to a local restaurant at the lowest price. You can imagine what Ive managed to do in 22 days, and what 22 men could do in a day. he said.12. What happened after Kleyn posted pictures of hi
51、s work on Facebook?A. Some of his friends were forced to join him.B. The whole riverbank was completely rubbish-free.C. His pictures received little attention from foreigners.D. His work on the bank of River Schie started to pay off.13. What do we know about Kleyns action?A. It has influenced many p
52、eople.B. It is opposed by local officials.C. It is difficult for Chinese to accept.D. It has made people stop using layers of plastic.14. Kleyn decided to make a difference by A. collecting rubbish bagsB. taking pictures of River SchieC. cleaning up the banks of River SchieD. sharing pictures on the
53、 Internet15. What is the main idea of the passage?A. River pollution in Dutch has been solved by Tommy Kleyn.B. A Dutch eco-hero proves that one man can make a difference.C. Environmental protection needs support from the government.D. Facebook plays an important role in environmental protection.【答案
54、】12. D 13. A 14. C 15. B【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述了荷兰艺术家Kleyn独自组织了一次清理鹿特丹Schie河岸垃圾的行动并且通过Facebook带动影响了更多人加入到清理垃圾、保护环境的队伍中来,证明只要愿意,每个人都可以做出改变。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段“And when he posted pictures of his work on Facebook, a few of his friends volunteered to join as well. In five weeks, they had a 100-meter riverb
55、ank clean and completely rubbish-free.(当他在Facebook上发布自己作品的照片时,他的几个朋友也自愿加入。在五周的时间里,他们清理了100米长的河岸,完全没有垃圾。)”以及下文内容可知,Kleyn在Facebook上发布自己作品的照片之后,他的行动带动很多人加入了环境保护的队伍,因此,他的工作得到了回报。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段“And when he posted pictures of his work on Facebook, a few of his friends volunteered to join as wel
56、l. In five weeks, they had a 100-meter riverbank clean and completely rubbish-free.(当他在Facebook上发布自己作品的照片时,他的几个朋友也自愿加入。在五周的时间里,他们清理了100米长的河岸,完全没有垃圾。)”以及下文“Kleyns action has received great support online, and he has managed to turn it into a small movement.”(Kleyn的行动在网上得到了极大的支持,他成功地把它变成了一个小运动)可知,Kley
57、n的行动影响了很多人。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据文章第一段“He alone organized a cleanup of the entire bank without leaving any garbage, proving that anyone can indeed make a difference if they want to.(他独自组织了一次清理整个河岸并且不留下任何垃圾的行动,证明了只要愿意,任何人都可以做出改变。)”可知,Kleyn决定通过清理Schie河岸来做出改变。故选C项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Tired of seeing so mu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
