2019届高考英语二轮复习练习:高考题型重组练 (八) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语二轮复习练习:高考题型重组练 八 WORD版含答案 2019 高考 英语 二轮 复习 练习 题型 重组 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考题型重组练(八)限时40分钟. 阅读理解A Emotional intelligence is the quality that enables us to deal with patience and imaginationthe many problems that we face in our relationship with ourselves and with other people. The term “emotional intelligence” may sound strange, for were used to referring to intelligence
2、just as a general quality. Every sort of intelligence shows an ability to address a set of challenges: mathematical, linguistic(语言的), technical and commercial. When we say that someone is clever, but add that theyve made a mess of their personal lives; or that they have gained a fortune but are rest
3、less and sad, or that they are powerful but intolerant and unimaginative, we are pointing to a disadvantage in what deserves to be called “emotional intelligence”. Emotional intelligence isnt a talent we are born with. Its always the result of education, specifically, education in how to understand
4、ourselves, where our emotions arise, how our childhoods influence us, and in how we might best lead our fears and our wishes. In the ideal society, it would be routine to be taught emotional intelligence from the youngest age, before wed have the opportunity to make too many mistakes. We are now evo
5、lved monkeys with nuclear weapons. It appears that the fate of civilization now depends on our ability to master the mechanisms(运行机制) of emotional education before its too late. Our technical intelligence is great of course. Its led us to conquer(征服) this planet. But a wiser future for the human rac
6、e must depend on an ability to master and then teach one another the basics of emotional intelligencewhile there is still time. 【文章大意】本文是说明文, 旨在向读者科普情商是什么以及如何培养情商。1. According to the passage, what is emotional intelligence? A. The ability to conquer the world. B. The ability to improve our general q
7、uality. C. The ability to deal with a series of challenges. D. The ability to settle problems with ourselves and others. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第一句Emotional intelligence is the quality that enables us to cope with patience and imaginationthe many problems that we face in our relationship with ourselves a
8、nd with other people信息, 可知“情商”指的是处理人与自己, 人与他人关系的能力。2. Why do we add some comments to words of praise? A. To encourage people to gain a fortune. B. To draw peoples attention to their sadness. C. To remind people of their linguistic problems. D. To tell people they are short on emotional intelligence.
9、 【解析】选D。 细节理解题。根据第二段When we say that someone is clever, but add that theyve made a mess of their personal lives; or that they have gained a fortune but are restless and sad, or that they are powerful but intolerant and unimaginative, we are pointing to a disadvantage in what deserves to be called em
10、otional intelligence可知, 人们在表扬一个人很聪明的同时, 总是还说这个人在处理人际关系等方面还欠缺, 其目的不外乎是说这个人情商很低。3. What can be concluded about emotional intelligence from the passage? A. It is supposed to be taught early in our life. B. It is beneficial to our technical intelligence. C. It is the natural ability we possess. D. It is
11、 evolved from monkeys. 【解析】选A。推理判断题。根据第三段In the ideal society, it would be routine to be taught emotional intelligence from the youngest age, before wed have the opportunity to make too many mistakes的信息, 可知情商的教育要在一个人年龄小的时候进行。4. For what purpose does the author write this passage? A. To stress the fe
12、ature of emotional intelligence. B. To discuss the problems of emotional intelligence. C. To appeal for the education of emotional intelligence. D. To introduce the evolution of emotional intelligence. 【解析】选C。写作意图题, 全文都在介绍情商是什么以及情商应该如何培养, 并呼吁尽快开展情商培养, 所以C选项正确。B QueenslandA school principal has warne
13、d parents she will chuck out students under 13 who do not delete their Facebook accounts. The threat, an attempt to limit widespread web abuse, was made known in a letter to parents by Leonie Hultgren, the principal of Harlaxton State School in Queensland. “There has been some considerable Facebook
14、traffic that either abuses a child of this school or in some cases some staff and the school, ” she wrote. “Parents, you are your childs first teachers. What do you want them to learn? ” Ms Hultgren included instructions to parents on how to report their children as an underage user or disable the a
15、ccount. Under Facebook guidelines, users must be at least 13 to set up an account, but children frequently lied about their age, as Ms Hultgren said. Any students who did so would have to leave the school if discovered. “Parents should understand that students who break the law or rule in a digital
16、scenario(方案) may need to meet with the Principal to discuss it and their continued enrolment(学籍) at Harlaxton, ” she wrote. The states education officials supported the move, saying school principals should discipline students if they used technology inappropriately, whether during school or outside
17、 of school hours. However, lawyers questioned whether schools had the authority toput a blanket ban on social media. “ You wont come to our school if you have a Facebook page seems to me to be extending beyond the schools ability to tell what students can and cant do at home, ” Lawyer Steven Troeth
18、told the media. “But its understandable that they might want to have some control over it because of the potential to influence on the school. ”【文章大意】本文属于新闻报道。澳大利亚昆士兰州一所学校的校长近日在写给家长的一封信中表示, 该校13岁以下学生必须尽快删除Facebook账号, 如若不然, 该学生将会被开除。5. What does the underlined phrase “chuck out” in Paragraph 1 mean?
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
