吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题(4).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省吉林市2022高考英语一轮 阅读理解暑假训练题4 吉林省 吉林市 2022 高考 英语 一轮 阅读 理解 暑假 训练
- 资源描述:
-
1、吉林市2022高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(4)及答案(南京市高三第一次模拟考试) Environmentalists said our planet was doomed to die. Now one man says they are wrong. Everyone knows the planet is in bad shape, thundered a magazine article last year. Species(物种)are being driven to die out at record rates, and the rivers are so poisonou
2、s that fish are floating on the surface, dead. But theres a growing belief that what everyone takes for granted is wrong: things are actually getting better. A new book is about to overturn our most basic assumptions about the worlds environment. Rivers, seas, rain and the atmosphere are all getting
3、 cleaner. The total amount of forests in the world is not declining. The Skeptical Environmentalist by Bjorn Lomborg, professor of statistics at the University of Aarhus in Denmark, is an attack on the misleading claims of environmental groups, and the bad news culture that makes people believe ever
4、ything is getting worse. Now the attacks are increasingly coining from left-wing environmentalists such as Lomborg, a former member of Greenpeace. The accusation is that, although the environment is improving, green groups with profits of hundreds of mil-lions of pounds a year are using scare tactic
5、s(谋略)to gain donations. Lomborgs book doesnt deny global warming probably the biggest environmental threat but destroys almost every other environmental claim with many official statistics. The Worldwatch Institute claims that deforestation has been accelerating over the last 30 years. But Lomborg s
6、ays that is simply rubbish. Since the dawn of agriculture the world has lost about 20 per cent of its forest cover, but in recent decades the forest areas depleting has come to a stop. According to UN figures, the area of forests has remained almost steady, at about 30 per cent of total land area, s
7、ince the 1940s. Forests in countries such as the US, the UK and Canada have actually been expanding over the past 40 years. Despite all the warnings the Amazon rainforest has only shrunk(缩小)by about 15 per cent. Nor are all our species dying out. Some campaigners claim that 50 per cent of all specie
8、s will have died out within 50 years. But other studies show only 0.08 per cent of species are dying out each year. Conservation efforts have been successful. Whales are no longer threatened and the bald eagle is off the endangered list. Environmental groups claim that many of the improvements are t
9、he results of the success of their campaigns. Stephen Tindale, director of Greenpeace UK, said, There are important examples, such as acid rain and ozone, where things arent as bad as predicted, and thats because behavior has changed.(1)In his book, The Skeptical Environmentalist, what is Lomborgs m
10、ain argument?AOur planet is in bad shape.BThe worlds environment is improving.CThe total amount of forests in the world is not declining.DConservation efforts have been successful.(2)What is Lomborgs main accusation of environmentalists?AThey scared people into making donations.BThey overturned our
11、basic assumptions about the worlds environment.CThey changed their behavior toward the environment.DThey only told people bad news about the environment.(3)The underlined word depleting in Paragraph 5 is closest in meaning to _.Areducing BlimitingCexpandingDaccelerating(4)According to the passage, w
12、hich of the following statements is true?AThe total area of forests in the world has increased significantly.BThe effects of global warming are not as bad as first expected.CIt appears that the bald eagle will now survive.DIn the last 50 years the number of whales has increased.【解析】 “环境一直在变坏,我们的星球末日
13、将要来临”,这是环保主义者们发出的警告,然而 Lomborg 的新书却提出了完全相反的观点,他批驳了环保主义者们耸人听闻的言论。 (1)B 本题考查细节理解。根据文章第一段与第三段可知 Lomborg 在 The Skeptical Environmentalist 中的观点 (argument) 是环境状况正在改善,因此选项B正确,C项只是他观点的一部分,不全面,故排除。(2)A 本题考查细节理解。根据文章第四段中的第二句话可知 Lomborg 指责环保主义者们利用恐吓手段让人们捐款。(3)A 本题考查猜测词义。第五段 Lomborg 通过一些数据反驳了 The Worldwatch Ins
14、titute 的观点 deforestation has been acceleration over the last 30 years ,Lomborg 认为在最近几十年森林面积的缩小已经停止,因此选择 reducing。(4)C 本题考查细节判断。根据文章倒数第二段中的 Whales are no longer threatened and the bald eagle is off the endangered list 可知秃鹰已经不属于濒危的物种了,由此可知C项正确。*结束7、(浙江省温州市2022年高三第一次适应性测试) RentalsNYC. East 7 l st Stree
15、t,LexingtonPark. $1,850;sunny,furnished studio apartment in New York City,available for long-term rental. Info and photos,e-mail:cenlterperform.Vacation rentals:Florence,Piazza S. Croce,2BR,large kitchen,living room,two bathrooms,fully equipped,1.700 per month. For photos and details,contactp_corsi.
16、Charming HouseFlorence & Todi,Italy.3 bedrooms,fireplaces,garden,breathtaking views,parking. Tel.fax:(+39)055 229 8620;e-mail:georgetatgelibero.it.ExchangeEnglish Academic Seeks Exchange:house in London (Highgate)for NYC apartment,to accommodate two. September-November,2022.Contact marcus.giaquintou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《金版学案》2014-2015学年高中语文(人教选修 中国古代诗歌散文)课件:第5课 达尔文:兴趣与恒心是科学发现的动力.ppt
